The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2011, 14:07
Szali napisał(a):Wyświetl post
Jak do tego doszedłeś? Chodzi mi o dane wartości procentów : )
Na podstawie wieloletnich badań i analiz. Miał dużo czasu, wszak z pokeballa wychodzi się tylko raz na czas.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2011, 14:08
Cytat:
mecz ze Śląskiem w poprzednim sezonie. Śląsk był lepiej przygotowany czy miał wieksze umiejetności? Bo jak dla mnie miał tylko i wyłącznie szczęście.
50 % umiejetności
40% przygotowanie, mentalność, psychika
10% szczęscie
Przygotowanie jest bardzo istotne, ale jest takie powiedzenie - z gówna bata nie ukręcisz.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.07.2011, 14:10
fialo napisał(a):Wyświetl post
Na podstawie wieloletnich badań i analiz. Miał dużo czasu, wszak z pokeballa wychodzi się tylko raz na czas.
Ale Ty jesteś elokwentny. Idź lepiej do kibicowskiego, tam nie będziesz równał poziomem w dół.

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2011, 14:45
Szali napisał(a):Wyświetl post
Jak do tego doszedłeś? Chodzi mi o dane wartości procentów : )
Wiadomo że te procenty to tak dla lepszego zobrazowania mojej wypowiedzi. A ludzie tutaj robia licytacje czy 10 czy 20.

Mówię wam popatrzcie na Juve z Lechem na Levadię z Wisłą, o Karabachu nie wspomnę.

Wszystko siedzi w głowie !! No i żeby zaprezentować umiejętności trzeba też mieć paliwo do zapie&&&nia przez cały mecz.

Mądralków którzy nic nie wnoszą do dyskusji tylko skupiają się na mojej osobie nie komentuje.
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2011, 14:48
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że te procenty to tak dla lepszego zobrazowania mojej wypowiedzi. A ludzie tutaj robia licytacje czy 10 czy 20.

Mówię wam popatrzcie na Juve z Lechem na Levadię z Wisłą, o Karabachu nie wspomnę.

Wszystko siedzi w głowie !! No i żeby zaprezentować umiejętności trzeba też mieć paliwo do zapie&&&nia przez cały mecz.

Mądralków którzy nic nie wnoszą do dyskusji tylko skupiają się na mojej osobie nie komentuje.
A kto z czasów Levadii został w Wiśle ? 1 czy 2 piłkarzy ?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 14:58
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
A kto z czasów Levadii został w Wiśle ? 1 czy 2 piłkarzy ?
Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi - przecież ja to podawałem jako przykład że pomimo gigantycznej różnicy poziomu sportowego wyniki mogą być różne. Ze nawet słabiuteńki klub raz na jakis czas wygra z hegemonem dzięki ambicji szczęściu i dobrej formie.
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 04.07.2011, 15:08
Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi - przecież ja to podawałem jako przykład że pomimo gigantycznej różnicy poziomu sportowego wyniki mogą być różne. Ze nawet słabiuteńki klub raz na jakis czas wygra z hegemonem dzięki ambicji szczęściu i dobrej formie.
No tak może i tak , ale jeżeli odpukać w tym roku zdarzyłaby nam się wpadka i któryś z naszych piłkarzy tak by to usprawiedliwiał to przyjął byś to jako dobre usprawiedliwienie?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 15:13
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
No tak może i tak , ale jeżeli odpukać w tym roku zdarzyłaby nam się wpadka i któryś z naszych piłkarzy tak by to usprawiedliwiał to przyjął byś to jako dobre usprawiedliwienie?
Nie bo tym razem nie przyjmuję do wiadomości że będą źle przygotowani fizycznie czy mentalnie - jeśli tak będzie to według mojego schematu te pozostałe 20 % szczęścia lub pecha nie zrobi różnicy.
Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Stary 04.07.2011, 15:18
Zerknij sobie na wyjściowe jedenastki Juve i City w tych meczach:

http://www.transfermarkt.de/de/lech-...t_1050290.html

http://www.transfermarkt.de/de/juven...t_1050288.html

http://www.transfermarkt.de/de/lech-...t_1050291.html

Oczywiście fajnie to brzmi ze się pokonało Manchester City i się nie przegrało z Juve, ale te druzyny sa znane z innych zawodników niż z tych którzy w tych meczach występowali. Tak samo to nie ma sensu cieszyć się zbytnio z wygranej naszej Kadry z Argentyna, bo Alejandro Cabral to nie to samo co Lionel Messi czy Sergio Agüero. Do dziś podtrzymuje zdanie ze Amica by dostała straszne baty od Juve i City gdyby te drużyny nie zlekceważyły sobie Lige Europejska.

PS: Sorry za mój Polski, cale życie spędzam na emigracji i sorry za Off-topic
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.07.2011, 15:26
WiTek_81 napisał(a):Wyświetl post
(...) akurat informacje to mają dobre, w tym okienku wszystkich trafili. Może poza RvN, (...)
Despotović
Stevanovic
Grnčarov
Kowalczyk
Wasilewski
Vukovic
Ghadir
Trifonov

faajnie by było, gdyby wszystkich trafili
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.07.2011, 15:32
co za duzo to nie zdrowo. pewnie rozmawiali, ale nie trafili... jeszcze.

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.07.2011, 15:45
Diaz i Biton wg gówna wypranego wypożyczeni na rok
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.07.2011, 15:58
skeba napisał(a):Wyświetl post
Przygotowanie jest bardzo istotne, ale jest takie powiedzenie - z gówna bata nie ukręcisz.
Przepraszam, że bardzo nie na temat ale chciałem odnieść się do tych procentów. Kiedyś czytałem wywiad z Frankiem Lampardem i On podsumował to tak: 90% ciężka praca, a 10% talent. Myślę, że piłkarz takiego formatu ma jednak większe doświadczenie niż my tutaj i można uznać to za słuszny rozkład procentów.

Wracając natomiast do transferów. Nawet jeżeli transfery kolejne będą w tym tygodniu to i tak prawdopodobnie żaden z tych piłkarzy nie zagra ze Skonto, bo nie będą ani zgrani, ani przygotowani pod kątem tego przeciwnika, dlatego dziś, jutro czy za kilka dni to już mało ważne, bo każde wzmocnienie i tak już będzie na III rundę kwalifikacji Ligi Mistrzów do której najpierw Wisła musi dojść.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.07.2011, 16:19
Witam ! Jeśli potwierdzi się wypożyczenie Bitona to wskazana by była opcja pierwokupu, bo zawodnik jest młody, rozwojowy i mógłby zostać w Wiśle na stałe. Ciekawiły by mnie sumy, aby były one w granicach rozsądku, nie tak jak w przypadku Riosa którego ewentualne wykupienie kosztowałoby majątek.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.07.2011, 16:47
milosz napisał(a):Wyświetl post
Witam ! Jeśli potwierdzi się wypożyczenie Bitona to wskazana by była opcja pierwokupu, bo zawodnik jest młody, rozwojowy i mógłby zostać w Wiśle na stałe. Ciekawiły by mnie sumy, aby były one w granicach rozsądku, nie tak jak w przypadku Riosa którego ewentualne wykupienie kosztowałoby majątek.
Może zabrzmi to nieco pesymistycznie, ale znając nasze doświadczenia w tych sprawach to raczej nie wykupimy go. Dlatego mam nadzieję, że będzie to transfer definitywny. Pewnie teraz odkładają ewentualne wykupienia na moment, gdy awansujemy do LM - pojawi się wtedy kasa to wykupimy tych, którzy się sprawdzą. Nie będzie awansu to po sezonie pewnie odejdą. Czikosz orłem może nie był, ale był zawodnikiem perspektywicznym, sprawdzonym. Wolano ściągnąć Lameya (może i za darmo, ale podobno spory kontrakt) niż zdecydować się na wykupienie Słowaka. Owszem Jovanovicia CV wygląda lepiej niż Erica, ale chyba nie żądano za naszego byłego prawego obrońcę więcej niż 50% kwoty za Serba. Dlatego jeżeli potwierdzi się informacja z Bitonem to uważam, że on i Nunez w następnym sezonie wrócą do swoich drużyn.

Możliwe, iż to wszystko jest spowodowane problemami ze stadionem. Martwi to, że wypożyczając, a nie wykupując, niedługo nie będziemy mieli kogo sprzedawać. Jednak ważne jest to, że drużyna po raz pierwszy od dawna jest przed batalią o LM wzmocniona, a nie osłabiona. Szkoda tylko, że aspekt perspektywiczności rozwoju drużyny nie idzie z tym w parze. Dlatego tak ważny jest teraz sukces w pucharach.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.07.2011, 16:56
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Despotović
Stevanovic
Grnčarov
Kowalczyk
Wasilewski
Vukovic
Ghadir
Trifonov

faajnie by było, gdyby wszystkich trafili
Bo to pewnie część listy na okienko zimowe. Cytując klasyka: 'To była odpowiedz na następne pytanie, ale mam nadzieje iż Jury uzna to awansem".

A tak już na poważnie to ciężko się do czegokolwiek przyczepić w tym okienku, poza kilkoma detalami. Drugie takie okienko pod rząd. Nie patrzę tutaj na zawodników tylko sposób w jaki załatwiamy transfery. Łaaaadne to wygląda. Spokojnie i rzeczowo.

Dla kontrastu, przypominają się mi czasy jak nasz dyrektor twierdził ze jest zmuszony czekać do zamknięcia okienka na zachodzie ponieważ nikt kto reprezentuje dobry poziom nie chce do nas przyjść póki ma opcję pracy w lepszej lidze. Pamiętam, siedziałem potem ostatniego dnia okienka transferowego na tej stronie i liczyłem po cichu na jakiś transfer co chwila wciskając F5....
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.07.2011, 17:14
a ja mam pytanie. Wszyscy mowia ze Genkov to klasyczna 9, a co to znaczy? Jest klasyczna 10,11 i co to za pozycje na boisku? W Jadze Franek gra srodkowego napastnika a jest niski, co to za pozycja, jaka klasyczna x ?

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.07.2011, 17:21
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Martwi to, że wypożyczając, a nie wykupując, niedługo nie będziemy mieli kogo sprzedawać. Jednak ważne jest to, że drużyna po raz pierwszy od dawna jest przed batalią o LM wzmocniona, a nie osłabiona. Szkoda tylko, że aspekt perspektywiczności rozwoju drużyny nie idzie z tym w parze. Dlatego tak ważny jest teraz sukces w pucharach.
Sprzedawać zawsze będzie można, ot teraz Małecki, Melikson czy Chavez.To że są nadal w drużynie napawa optymizmem.
A co do reszty to pełna zgoda. Najpierw musi być sukces sportowy (choćby doraźny). Po takim sukcesie można sprowadzać "gwiazdy". W tym i Polaków. Tak to jest z polityką oszczędnościową.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.07.2011 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 04.07.2011, 17:24
Paljić, Lamey, Sobol, Nunez, Jirsak - kto jeszcze ma umowy tylko do końca tego sezonu z Wisłą?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.07.2011, 17:30
milosz napisał(a):Wyświetl post
Sprzedawać zawsze będzie można, ot teraz Małecki, Melikson czy Chavez.To że są nadal w drużynie napawa optymizmem.
A co do reszty to pełna zgoda. Najpierw musi być sukces sportowy (choćby doraźny). Po takim sukcesie można sprowadzać "gwiazdy". W tym i Polaków.
Przy Chavezie nie wiem, czy te 40%, 60% czy ile tam procent nie sprawia, że jego sprzedaż jest nieopłacalna.

Napiszę to po raz kolejny. Śmiem twierdzić, że gdyby były rezerwy to doczekalibyśmy się teraz kogoś kto już mógłby pukać do pierwszej jedenastki (z naszej młodzieży). Młoda Ekstraklasa jest na słabym poziomie. Gdzieś tak na poziomie 3-4 ligi. Rezerwy mogłyby chyba grać maksymalnie dwie klasy niżej. Do takiej drugiej ligi wypożyczamy zawodników. Sądzę, że przy tak wyrównanej kadrze jak teraz mamy możnaby było śmiało powrócić do tego pomysłu. Wtedy w MESA graliby zawodnicy 16,17 i 18 letni. Ci najzdolniejsi z MESY i trochę starsi, a także ci co nie mieszczą się w kadrze meczowej graliby co tydzień w 2. lidze. Zawodnicy z szerokiej kadry muszą być w rytmie meczowym. Tak samo te "młode talenty" się zmarnują w MESIE. Oni muszą grać na wyższym poziomie, mecze w dorosłej piłce. Tak nie znajdziemy kolejnego Błaszcza, Brożków, Małeckich. Jak nie ma rezerw to trzeba jak największą liczbę tych młodych zdolnych wypożyczyć.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.07.2011, 18:03
MCX napisał(a):Wyświetl post
Nowy level narzekania na forum - skoro nie można narzekać na teraźniejszość, narzekajmy na to, co będzie za rok.

Ja wolę się cieszyć nadchodzącym sezonem i europejskimi pucharami.
Przez rok sie moze wiele wydarzyc.

Zakladajac wariant pesymistyczny Stana i Roberta moze juz nie byc w Wisle. Wtedy wszystko moze wrocic do "normy" czyli "sciagamy szrot prosze panstwa".
W wersji optymistycznej, Stan i Robert zostaja na dluzej (po dobrym sezonie 11/12) dostajac wieksza swobode i mozliwosci dzialania na rynku transferowym. Dzieki czemu sprawdzeni wypozyczeni zostaja wykupieni a kolejne slabsze ogniwa zostaja wymienione na solidniejsze podzespoly Tak wiem, rozmarzylem sie
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.07.2011, 18:38
no i gdzie są te 4 koszulki przygotowane na dzisiaj...?takie wielkie zapowiedzi ze cos bedzie i nic nie ma...
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 04.07.2011, 18:40
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
no i gdzie są te 4 koszulki przygotowane na dzisiaj...?takie wielkie zapowiedzi ze cos bedzie i nic nie ma...
Spokojnie. Jutro bedą kolejne zakontraktowani piłkarze. W faktach sportowych było mówione o transferach w Wiśle i są już przesądzone 3 transfery Jovanovicia,Diaza i Bitona do Wisły.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.07.2011, 18:47
Spokojnie Staszek potwierdza mamy nowych grajków

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 04.07.2011, 18:48
http://wislaportal.pl/news.php?id=20427
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2011, 18:49
Jedyne co może martwić to nazwiska nowych nabytków. Wszyscy to obcokrajowcy!! Ale w porządku, nie czepiam sie... byle by to były transfery podnoszące jakość zespołu
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2011, 18:51
River napisał(a):Wyświetl post
Przez rok sie moze wiele wydarzyc.

Zakladajac wariant pesymistyczny Stana i Roberta moze juz nie byc w Wisle. Wtedy wszystko moze wrocic do "normy" czyli "sciagamy szrot prosze panstwa".
W wersji optymistycznej, Stan i Robert zostaja na dluzej (po dobrym sezonie 11/12) dostajac wieksza swobode i mozliwosci dzialania na rynku transferowym. Dzieki czemu sprawdzeni wypozyczeni zostaja wykupieni a kolejne slabsze ogniwa zostaja wymienione na solidniejsze podzespoly Tak wiem, rozmarzylem sie
Ciężko przewidywać, co będzie za rok, jednak ta polityka transferowa jest obecnie "szyta" na miarę naszego klubu. I nie ma tutaj co ukrywać, że obecna polityka transferowa wynika z szeregów zaniedbań działaczy naszego klubu przez kilka lat. Zbyt późno pozbyto się pewnych ogniw, nie szukano następców - owszem, zapewniono stabilizację, ale bardziej bym to uznał stagnacją, brakiem jakiegokolwiek progresu w europejskich pucharach. Teraz Holendrzy sprowadzają Wisłę na właściwe tory i nawet jeśli z awansem do LM nic nie wyjdzie, to głęboko wierzę, że będzie faza grupowa LE w wykonaniu Wisły.

Nawet jeśli Stan odejdzie, to obecny skauting ma pewien fundament w funkcjonowaniu klubu - poszukiwania, kontraktowania, sprzedawania dobrych piłkarzy za niezłe pieniądze - cóż piłka nożna to wielki biznes i choć pojawią się tacy piłkarze, którzy będą mieć przywiązanie do barw klubowych, to celem właściciela, dyrektora sportowego jest sprzedawanie dobrych zawodników, a kupowanie innych o podobnych umiejętnościach. My nie możemy pozwolić sobie na to, że będziemy szukać tylko w kilku krajach - musimy otwierać się na nowe kraje, poszukiwać zdolnych a potem za 1-2 lata ich sprzedawać. Tak ta "maszynka" powinna prawidłowo funkcjonować.
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 04.07.2011, 18:52
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co może martwić to nazwiska nowych nabytków. Wszyscy to obcokrajowcy!! Ale w porządku, nie czepiam sie... byle by to były transfery podnoszące jakość zespołu
Masz rację , też mnie to trochę zaczyna martwić , nie chciałbym żeby Wisełka była złożona tylko z obcokrajowców bo my jednak dalej jesteśmy Polskim klubem .. Zastanawia mnie dlaczego taka Legia może mieć swojego Kucharczyka czy kogoś a my nie możemy ?!
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 04.07.2011, 18:54
w tym tygodniu będą już wszyscy zakontraktowani i skład na sezon 2011/2012 ZAMKNIĘTY !!!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.07.2011, 18:57
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
w tym tygodniu będą już wszyscy zakontraktowani i skład na sezon 2011/2012 ZAMKNIĘTY !!!

Jezeli transfery beda udane i awansujemy do LM to beda pieniadze na kolejne transfery.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów