The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2011, 10:33
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
? Bo ja wolę nie myśleć ile teraz by nas takie Lazio zjechało .
..
Mysle ze mniej wiecej tyle ile Juventus zjechał Lecha.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.07.2011, 11:03
Teraz tylko Małecki całuje herb po bramce jeżeli wiesz co mam na myśli..

A ilu całowało herb po bramce w meczach z Tbilisi, Valerengą czy z Karabachem?

Jeśli mam do wyboru Wiślaka, który nie daje z siebie 100%, zarówno w meczu, jak i na treningach, albo zawodowca z zagranicy, który daje z siebie 100%, ale nie utożsamia się z klubem, wybieram tego drugiego.

Dzisiaj z Kosy taki kozak, ale ja dobrze pamiętam mecze ligowe, w których grał kichę, bo mu się nie chciało, albo były inne powody. Dobrze pamiętam jak Szymkowiak grał kichę z Dinamo Tbilisi przez 70 minut, żeby przez ostatnie 20 minut zagrać świetnie - bo wtedy okazało się, że Wisła najpewniej odpadnie. Szkoda tylko, że nie grał tak przez cały czas. Franek "Łowca bramek" był zsyłany do rezerw, bo grał kichę. Żuraw miał swoje przestoje, nie mówiąc już o tym jakie Brożek Paweł miał muchy w nosie i jaki zapał do treningów.

Chyba jedyny piłkarz Wisły - Polak, do którego nie mam większych zastrzeżeń co do zaangażowania, to był Błaszczykowski.

Polską piłkę należałoby zaorać, sprowadzić piłkarzy i trenerów z zagranicy i za 10 lat zacząć wpuszczać powoli młodych polskich piłkarzy, nigdy nie skażonych polską myślą szkoleniową.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 04.07.2011 o godz. 11:05.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.07.2011, 11:10
Jesli Biton mialby byc tylko wypozyczony to slabo to widze. Gosc ma predyspozycje, by po prostu w Wisle "wypalic" i stac sie waznym zawodnikiem. Prez rok moze sie pokazacz bardzo dobrej strony, nastrzela bramek itd. Nawet jesli Wisla zapewni sobie opcje wykupu to sam zawodnik czujac, ze jest w gazie moze nie chciec juz zostawac dluzej w Wisle tylko bedzie chcial trafic do lepszej ligi bp. wrocic do Belgii.
To tak jakbysmy zima wypozyczyli Meliksona. Dzis z duzym prawdopodobienstwem w Wisle by juz go nie bylo.
Oczywiscie zakladam, ze Biton to klasowy zawodnik i na naszych boiskach sialby postrach wsrod bramkarzy.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.07.2011, 11:15
Dudu to jego ksywka, zdrobnienie od imienia David, stąd to się wzięło
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.07.2011, 11:20
Naprawdę nie uważasz że Kosa ma rację ? Bo ja wolę nie myśleć ile teraz by nas takie Lazio zjechało .
Zaczyna się dyskusja historyczno - histeryczna.

Nawet jeśli Kosa ma rację to jego wypowiedz jest zupełnie niekonstruktywna. Komu tym pomaga? Łatwo ocenić negatywnie, trudniej rozsądnie wskazać to co trzeba poprawić.

Fakt. Jesteśmy kadrowo słabsi - ale też na papierze bliżej nam LM niż za tamtych czasów.

Liczy się dziś,, nie wczoraj. JJBG!
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.07.2011, 11:21
Niby czemu mialoby go (Meliksona) nie być? Kontrakt miałby juz ustalony wczesniej, kwote wykupu z dotychczasowego klub tez. To do Wisły należałaby opcja czy zostaje czy nie. Oczywiście zawodnik zawsze może sie postawić, domagac sie "puszczenia" go do innego zespołu, ale tak samo moze sie zachowywac mając i "normlany" kontrakt. Jak choćby Uche. Czy Traore z Lechii.

zakładam ze nasze srodki sa ograniczone. Nikogo nie sprzedaliśmy, a potrzeby były spore, zwłaszcza że kilku zawodnikom kończyły sie wypożyczenia. Nie stać nas zapewne by kupić 6 kalsowych zawodników więc kombinujemy jak możemy: sa wolne kontrakty, są wypozyczenia. Jak ktoś ma na zbyciu ze 2 mln euro to niech idzie do klubu, i zaoferuje swoją pomoc. Mysle ze nikt w klubie nie odrzuci takiej propozycji.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 04.07.2011, 11:51
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
androclus
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 04.07.2011, 12:26
Macii0s napisał o 12.56 "Diaz i Dudu już są w Krakowie, witali sie już z reszta druzyny, o Jovanovicu wiecie... może to zamknie usta tym którzy krytykowali FW.pl"
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.07.2011, 12:49
Smok Wiślacki na FB napisał(a):
Na konferencji przygotowane były 4 koszulki...
coś się święci .. Dudu, Jovanovic, Gerwazy i Diaz?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2011, 12:51
Dzisiaj konferencja Jeśli tak to o której i prosze jakiś link. PS. Jeśli było to przepraszam
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2011, 12:51
Greebo napisał(a):Wyświetl post
Niby czemu mialoby go (Meliksona) nie być? Kontrakt miałby juz ustalony wczesniej, kwote wykupu z dotychczasowego klub tez. To do Wisły należałaby opcja czy zostaje czy nie. Oczywiście zawodnik zawsze może sie postawić, domagac sie "puszczenia" go do innego zespołu, ale tak samo moze sie zachowywac mając i "normlany" kontrakt. Jak choćby Uche. Czy Traore z Lechii.

zakładam ze nasze srodki sa ograniczone. Nikogo nie sprzedaliśmy, a potrzeby były spore, zwłaszcza że kilku zawodnikom kończyły sie wypożyczenia. Nie stać nas zapewne by kupić 6 kalsowych zawodników więc kombinujemy jak możemy: sa wolne kontrakty, są wypozyczenia. Jak ktoś ma na zbyciu ze 2 mln euro to niech idzie do klubu, i zaoferuje swoją pomoc. Mysle ze nikt w klubie nie odrzuci takiej propozycji.
Opcja pierwokupu obowiązuje tylko między klubami, zawodnik może nie zgodzić sie na przedłużenie kontraktu z wypożyczenia, a więc nie podpisać nowego. W takim wypadku wraca do swojego starego klubu, który moze go sprzedać komu chce.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.07.2011, 12:52
najm napisał(a):Wyświetl post
coś się święci .. Dudu, Jovanovic, Gerwazy i Diaz?

Co ty wogóle podajesz za źródło? Kto to jest Smok Wawelski?
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.07.2011, 12:57
http://www.facebook.com/#!/pages/Smo...71480272913842

dość wiarygodne miał dotąd wpisy.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 13:05
najm napisał(a):Wyświetl post
http://www.facebook.com/#!/pages/Smok-Wi%C5%9Blacki/171480272913842

dość wiarygodne miał dotąd wpisy.
Swoją drogą to jest robota marzenie ciekawe ile dostaje za paradowanie w tym stroju
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Stary 04.07.2011, 13:10
To nie jest Wiślacki smok nawet Ci pisze na tym koncie, że nie jest meczowym smokiem... Pewnie jedno z wielu kont Massuda
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 04.07.2011, 13:10
cytuję Maci0sa:
Jezu ale czytacie to co pisałem...

Cztery koszulki były przygotowane do sesji zdjęciowej dla zawodników, ale nie nowych tylko już obecnych, co miał Wam zasugerować wpis, że nazwisko na koszulce to JOVANIC, nasz bramkarz...

Co do reszty to Jovanovic podpisał kontrakt z klubem, wchodzi on w życie kiedy Wisła dostanie na piśmie stanowisko serbskiego związku piłkarskiego co do warunków zawieszenia tego piłkarza.

Tak Ramboo... kluby się nie dogadały, a piłkarz nic nie podpisał, ćwiczy sobie i gra mecze w Wiśle tak w ramach wakacji....

Dudu Biton i Junior Diaz są w Krakowie, obaj zostali przedstawieni drużynie. Kiedy podpiszą, a tym bardziej kiedy klub to ogłosi... nie wiem.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2011, 13:13
Prawda jest taka, że my II i III rundę z takim składem powinniśmy z palcem w nosie przejść. Oczywiście jak przyjdzie jeszcze ten Diaz i Biton. Gorzej będzie jak trafimy w IV rundzie np. na Glasgow Rangers, wówczas może nie być tak miło. Myślę jednak że tej drużynie już niewiele brakuje - jak dla mnie nie ma dalej środkowego pomocnika do gry obok Meliksona - to jest główna bolączka Wisły - brakuje zawodnika szybkiego, silnego, ale jednocześnie dość zwrotnego i myślącego. Szkoda, że podczas tego okienka takiego transferu nie ma, a przydałby się Wiśle bardzo.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.07.2011, 13:14
Ciekawe, ciekawe. Widać jakąś myśl w budowaniu drużyny. Biton do pary dla Meliksona, Jovanovic do pary dla Iliewa (Genkov-Pareiko, Chavez-Nunez, Lamey-Jaliens to inne). Wielce naiwne porównanie do FMa, ale tak to chyba ma działać - oby zaskoczyło
Oglądnąłem kompilację Bitona - bez nadmiernego podniecania się: dla mnie oczywiste podobieństwo do Brożka: uniwersalny napastnik, dobrze ustawiający się, dobry strzał z obu nóg, lepsze, niż Paweł panowanie nad piłką, ale wolniejszy (sporo wolniejszy...). Ewidentnie "ma papiery", choć mam wątpliwości, czy jest w stanie zagrać jako jeden wysunięty (trochę wzrostu i wyskoku brakuje).
Powód: literki
Ostatnio edytowane przez zajacek : 04.07.2011 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 13:17
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że my II i III rundę z takim składem powinniśmy z palcem w nosie przejść. Oczywiście jak przyjdzie jeszcze ten Diaz i Biton. Gorzej będzie jak trafimy w IV rundzie np. na Glasgow Rangers, wówczas może nie być tak miło. Myślę jednak że tej drużynie już niewiele brakuje - jak dla mnie nie ma dalej środkowego pomocnika do gry obok Meliksona - to jest główna bolączka Wisły - brakuje zawodnika szybkiego, silnego, ale jednocześnie dość zwrotnego i myślącego. Szkoda, że podczas tego okienka takiego transferu nie ma, a przydałby się Wiśle bardzo.
Zawrze mówiłem że naszym drużyną przed eliminacjami pucharowymi nie brakuje wcale transferów )które na eliminacje robią tylko zamęt w składzie), ale stabilizacji dobrego porzygotowania i formy.

Dlatego największą różnicę zrobią nie transfery ale mam nadzieję dobrze przepracowany okres przygotowawczy i bardzo krótka przerwa wakacyjna.

W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności

Transfery się przydadzą ale wzmocnieniami to mogą dopiero być na fazę grupową - eliminacje musimy przejść tym co mamy teraz ( z niewielką pomocą nowych)
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.07.2011, 13:18
Angmir i dodałbym do tego, by kluczowi zawodnicy nie opuszczali zespołów, wtedy nie trzeba za wiele zmieniać.

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2011, 13:27
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Oglądnąłem kompilację Bitona - bez nadmiernego podniecania się: dla mnie oczywiste podobieństwo do Brożka: uniwersalny napastnik, dobrze ustawiający się, dobry strzał z obu nóg, lepsze, niż Paweł panowanie nad piłką, ale wolniejszy (sporo wolniejszy...). Ewidentnie "ma papiery", choć mam wątpliwości, czy jest w stanie zagrać jako jeden wysunięty (trochę wzrostu i wyskoku brakuje).
Ale przecież Biton ma podobno 187 cm wzrostu, czyli nawet jest wyższy od Genkova. A do tego - jest jeszcze młody, więc może się trochę nauczyć.
Odpowiedz cytując
kubryc
Member

Od: 03.2008

Stary 04.07.2011, 13:35
"W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności"

Dawno takiego kwiatka nie widziałem
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2011, 13:38
Cytat:
"W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności"
Szczesćie 20% haha - dobre sobie, ale szczescie, ze co, ze trafi do bramki, odda celny strzal ?
75% umiejetnosci
25 % przygotowanie
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 04.07.2011, 13:42
skeba napisał(a):Wyświetl post
Szczesćie 20% haha - dobre sobie, ale szczescie, ze co, ze trafi do bramki, odda celny strzal ?
75% umiejetnosci
25 % przygotowanie
mecz ze Śląskiem w poprzednim sezonie. Śląsk był lepiej przygotowany czy miał wieksze umiejetności? Bo jak dla mnie miał tylko i wyłącznie szczęście.
50 % umiejetności
40% przygotowanie, mentalność, psychika
10% szczęscie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.07.2011, 13:49
Zdaniem GK "tylko" na wypożyczenie, wiadomo, że zawodnik lepiej się moim zdaniem czuję kiedy ma podpisany dłuższy kontrakt, również interesy klubu są bardziej zabezpieczone. Nie znam warunków umowy być może wszystko mamy pod kontrolą a wypożyczenie tylko dlatego że nie jesteśmy do końca przekonani czy wydawać na niego dużą kasę. Media informują że ten klub Belgijski zapłacił za niego około 500 k euro i zarabia tam około 250 k euro za sezon. To duże pieniądze i pewnie na transfer definitywny trzeba by było wyłożyć znacznie więcej.

Biton to ewidentnie klasyczna "9" jak Genkov. Z dobrym strzałem, gra inteligentnie nie lutuje na siłę co widać po jego bramkach. Podkreślam jeszcze raz, że bardzo dobrze grę głową.

Zostałem poproszony przez YT o wklejenie gdzieś kompilacji o nim :
http://www.youtube.com/watch?v=lkJU2...&feature=email
Jak widać te same gole można przedstawić w inny sposób. Tutaj wygląda efektowniej
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.07.2011 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2011, 13:54
Jak ktoś jeszcze nie widział, poniżej bramki Bitona w belgijskiej ekstraklasie:

http://www.youtube.com/watch?v=pR4Dg...eature=related - 1 bramka Bitona od 3:38

http://www.youtube.com/watch?v=DWmR_LYot1U - 2 bramka Bitona od 1:20

http://www.youtube.com/watch?v=dyCuV...eature=related - 3 bramka Bitona od 6:17

http://www.youtube.com/watch?v=myKeR...eature=related - 4 bramka Bitona od 0:25

http://www.youtube.com/watch?v=ShmJn...eature=related - 5 bramka Bitona od 2:10
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 04.07.2011 o godz. 14:07.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 04.07.2011, 13:58
http://kiks.tv/2011/07/kwalifikacje-...jsze-niz-slub/

Konferencja
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 04.07.2011, 14:03
http://kiks.tv/2011/07/kwalifikacje-...jsze-niz-slub/

Konferencja
Maskant wygląda na tyo że naprawdę wierzy w siłę swojej drużyny

Ciekawy jestem czy jego pewność siebie dotyczy tylko Rygi czy całych eliminacji
Odpowiedz cytując
Szali
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.07.2011, 14:03
Angmir napisał(a):Wyświetl post
W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności
Jak do tego doszedłeś? Chodzi mi o dane wartości procentów : )
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej."
Odpowiedz cytując
Zieniu1906
Member

Stary 04.07.2011, 14:04
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Maskant wygląda na tyo że naprawdę wierzy w siłę swojej drużyny

Ciekawy jestem czy jego pewność siebie dotyczy tylko Rygi czy całych eliminacji
Raczej tylko Rygi , bo jednak wiesz jak trafimy na jakieś coś w III rundzie to wiesz ;d
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów