|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dudu to jego ksywka, zdrobnienie od imienia David, stąd to się wzięło
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Niby czemu mialoby go (Meliksona) nie być? Kontrakt miałby juz ustalony wczesniej, kwote wykupu z dotychczasowego klub tez. To do Wisły należałaby opcja czy zostaje czy nie. Oczywiście zawodnik zawsze może sie postawić, domagac sie "puszczenia" go do innego zespołu, ale tak samo moze sie zachowywac mając i "normlany" kontrakt. Jak choćby Uche. Czy Traore z Lechii.
zakładam ze nasze srodki sa ograniczone. Nikogo nie sprzedaliśmy, a potrzeby były spore, zwłaszcza że kilku zawodnikom kończyły sie wypożyczenia. Nie stać nas zapewne by kupić 6 kalsowych zawodników więc kombinujemy jak możemy: sa wolne kontrakty, są wypozyczenia. Jak ktoś ma na zbyciu ze 2 mln euro to niech idzie do klubu, i zaoferuje swoją pomoc. Mysle ze nikt w klubie nie odrzuci takiej propozycji. ![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Macii0s napisał o 12.56 "Diaz i Dudu już są w Krakowie, witali sie już z reszta druzyny, o Jovanovicu wiecie... może to zamknie usta tym którzy krytykowali FW.pl"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Smok Wiślacki na FB napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj konferencja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest Wiślacki smok nawet Ci pisze na tym koncie, że nie jest meczowym smokiem... Pewnie jedno z wielu kont Massuda
![]()
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
cytuję Maci0sa:
Jezu ale czytacie to co pisałem... Cztery koszulki były przygotowane do sesji zdjęciowej dla zawodników, ale nie nowych tylko już obecnych, co miał Wam zasugerować wpis, że nazwisko na koszulce to JOVANIC, nasz bramkarz... Co do reszty to Jovanovic podpisał kontrakt z klubem, wchodzi on w życie kiedy Wisła dostanie na piśmie stanowisko serbskiego związku piłkarskiego co do warunków zawieszenia tego piłkarza. Tak Ramboo... kluby się nie dogadały, a piłkarz nic nie podpisał, ćwiczy sobie i gra mecze w Wiśle tak w ramach wakacji.... Dudu Biton i Junior Diaz są w Krakowie, obaj zostali przedstawieni drużynie. Kiedy podpiszą, a tym bardziej kiedy klub to ogłosi... nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że my II i III rundę z takim składem powinniśmy z palcem w nosie przejść. Oczywiście jak przyjdzie jeszcze ten Diaz i Biton. Gorzej będzie jak trafimy w IV rundzie np. na Glasgow Rangers, wówczas może nie być tak miło. Myślę jednak że tej drużynie już niewiele brakuje - jak dla mnie nie ma dalej środkowego pomocnika do gry obok Meliksona - to jest główna bolączka Wisły - brakuje zawodnika szybkiego, silnego, ale jednocześnie dość zwrotnego i myślącego. Szkoda, że podczas tego okienka takiego transferu nie ma, a przydałby się Wiśle bardzo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ciekawe, ciekawe. Widać jakąś myśl w budowaniu drużyny. Biton do pary dla Meliksona, Jovanovic do pary dla Iliewa (Genkov-Pareiko, Chavez-Nunez, Lamey-Jaliens to inne). Wielce naiwne porównanie do FMa, ale tak to chyba ma działać - oby zaskoczyło
Oglądnąłem kompilację Bitona - bez nadmiernego podniecania się: dla mnie oczywiste podobieństwo do Brożka: uniwersalny napastnik, dobrze ustawiający się, dobry strzał z obu nóg, lepsze, niż Paweł panowanie nad piłką, ale wolniejszy (sporo wolniejszy...). Ewidentnie "ma papiery", choć mam wątpliwości, czy jest w stanie zagrać jako jeden wysunięty (trochę wzrostu i wyskoku brakuje). Powód: literki
Ostatnio edytowane przez zajacek : 04.07.2011 o godz. 13:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego największą różnicę zrobią nie transfery ale mam nadzieję dobrze przepracowany okres przygotowawczy i bardzo krótka przerwa wakacyjna. W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności Transfery się przydadzą ale wzmocnieniami to mogą dopiero być na fazę grupową - eliminacje musimy przejść tym co mamy teraz ( z niewielką pomocą nowych) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Angmir i dodałbym do tego, by kluczowi zawodnicy nie opuszczali zespołów, wtedy nie trzeba za wiele zmieniać.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
"W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności"
Dawno takiego kwiatka nie widziałem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
75% umiejetnosci 25 % przygotowanie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
50 % umiejetności 40% przygotowanie, mentalność, psychika 10% szczęscie |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zdaniem GK "tylko" na wypożyczenie, wiadomo, że zawodnik lepiej się moim zdaniem czuję kiedy ma podpisany dłuższy kontrakt, również interesy klubu są bardziej zabezpieczone. Nie znam warunków umowy być może wszystko mamy pod kontrolą a wypożyczenie tylko dlatego że nie jesteśmy do końca przekonani czy wydawać na niego dużą kasę. Media informują że ten klub Belgijski zapłacił za niego około 500 k euro i zarabia tam około 250 k euro za sezon. To duże pieniądze i pewnie na transfer definitywny trzeba by było wyłożyć znacznie więcej.
Biton to ewidentnie klasyczna "9" jak Genkov. Z dobrym strzałem, gra inteligentnie nie lutuje na siłę co widać po jego bramkach. Podkreślam jeszcze raz, że bardzo dobrze grę głową. Zostałem poproszony przez YT o wklejenie gdzieś kompilacji o nim : http://www.youtube.com/watch?v=lkJU2...&feature=email Jak widać te same gole można przedstawić w inny sposób. Tutaj wygląda efektowniej ![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.07.2011 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak ktoś jeszcze nie widział, poniżej bramki Bitona w belgijskiej ekstraklasie:
http://www.youtube.com/watch?v=pR4Dg...eature=related - 1 bramka Bitona od 3:38 http://www.youtube.com/watch?v=DWmR_LYot1U - 2 bramka Bitona od 1:20 http://www.youtube.com/watch?v=dyCuV...eature=related - 3 bramka Bitona od 6:17 http://www.youtube.com/watch?v=myKeR...eature=related - 4 bramka Bitona od 0:25 http://www.youtube.com/watch?v=ShmJn...eature=related - 5 bramka Bitona od 2:10
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 04.07.2011 o godz. 14:07.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maskant wygląda na tyo że naprawdę wierzy w siłę swojej drużyny
Ciekawy jestem czy jego pewność siebie dotyczy tylko Rygi czy całych eliminacji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak do tego doszedłeś? Chodzi mi o dane wartości procentów : )
![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|