|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dariook, ogólnie zgadzam się z Tobą. Cała ta sprawa z 'napastnikiem' Boguskim ma inne dno.
Skupiamy się na LM, wymagamy wzmocnień od Stana - twierdzimy ze 'nie mamy napastnika' i wymagamy od klubu nowej duszy nie patrząc na to/zapominając ze mamy już kogoś na tym miejscu, tylko on nam nie pasuje. Liczy się LM, o reszcie 'inwentarza' mało który z nas myśli. A przecież to naczynia połączone. ---------- Co do LM: Pewnie będą dwa podejścia do LM - tutaj bardzo ważne jest następne mistrzostwo kraju. Po to jest ta szeroka ławka - ona nie jest na LM. LM jest to bonus mega szansa. Mistrzostwo znów jest moim zdaniem rzeczą podstawą. Najpierw przyszłe mistrzostwo i obecne puchary a potem myślmy o LM. To jak podchodzą do nas na zachodzie pokazuje jaką mamy wielką szansę na normalny futbol. Cieszy dysproporcja o której mówisz, ona niedługo zaniknie, bo musi. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Diaz miał lepsze i gorsze występy. Mi najbardziej utkwiła w pamięci jego jedna akcja w meczu z Ruchem:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__1_3_.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Panowie bardzo odbiegliście od tematu....
Co do Diaza, rewelacji nie ma ale jego zaletą jest to , że może grać na kilku pozycjach w razie czego LO, DP. Napastnik także powinien się pojawić, i kadra będzie skompletowana - najsilniejsza od wielu lat. ![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jeśli Diaz jest w pełni zdrowy fizycznie to jest znacznie pewniejszy.Gra o wiele bardziej zdecydowanie niż Dragan i nie zdarza mu sie mijanie sie z piłka. A że Diaza swego czasu Skorża przekwalifikował na defensywnego pomocnika to dlatego że Jirsak był tak słaby że z Sobolem nie miał kto grac w środku pola. Co do wypożyczenia Boguskiego to pamiętam że już kiedyś z wypożyczenia do Bełchatowa wrócił odmieniony,mam nadzieje że i tym razem tak będzie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.06.2011 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jesli mamy kogos wywalic to Gargułe. Boguski zasługuje na szanse ponieważ jest ofenstywnie wszechstronnym piłkarzem. Inteligentny gosc, psychicznie i fizycznie podobny do Frankowskiego, tylko inne pozycje.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Proponuję zaufać Valckxowi, nie tylko w sprawie transferu Diaza. To niewątpliwie najlepszy dyrektor sportowy Wisły w całej jej dotychczasowej historii, pierwszy, który na przestrzeni kilkunastu ostatnich lat zdołał doprowadzić do tego, że klub znów zaczął się rozwijać, a nie tylko regularnie osłabiać. Przypomnę bowiem, że od sezonu 2003/04 Wisła sukcesywnie słabła sportowo, a nie wzmacniała się.
Jeśli więc tylko RN i Cupiał nie wytną jakiegoś niespodziewanego numeru, o dobór zawodników jestem spokojny. Jeśli wróci Diaz będzie to znaczyło, że jest najlepszym z możliwych wyborów, bo Valckx na nic więcej nie dostał środków. A Boguski i Garguła wciąż są Wiśle potrzebni. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Online |
|
Przecież Diaza piłka to notorycznie przeskakiwała Możesz napisać o nim co chcesz, nawet, że jest potomkiem króla Bora-Bora, ale błagam nie pisz, że nie mijał się z piłką... bo to tak jakbyś napisał, że Alvarez miał najlepsze dośrodkowania w lidze... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dla krytyków Diaza ...Wisła-Tottenham
buters87 dużym plusem jest gra Diaza, fajnie sie wyrobił, umie podać, strzelić, przedryblować i jest bardzo waleczny, moim zdaniem powinien posłać Mauro na ławkę.. zloto Widze ''+'' z tego meczcu, Diaz, naprawde chlopak nam sie wyrabia, wiekszosci akcji szla przez niego, czasami sobie nierazdzil ale badzi co badzi to byl Tottenham, podanie do Pawla, klasa. Mysle ze jeszcze troche czasu i na LEWYM SKRZYDLE, podkreslam to, a dokladnie w II linii bedzie naszym lekiem na brak jednego strony Barca-Wisła emjot Diaz grał prawie cały mecz z kontuzją żeber jak na tak bolesną kontuzję zagrał moim zdaniem bardzo bardzo dobrze harthausen miły wynik, trochę ukoił ból . Całkiem nieżle Singlar, Diaz, Pawełek, Piotr Brożek i Baszczu piotr 0704 dortmund e - pisze co myle, Diaz to bedzie duzy gracz i nie twierdze tego tylko po tym jednym meczu.Snow Nie można mieć pretensji o zaangażowanie. Zmiażdżyli nas piłkarsko i tyle.Ogromny plus dla Diaza.Raporter depeche może masz rację- ale Diaz w tak ważnym meczu nie zawiódł. Był bardzo silnym punktem zespołu. Brawo. Tak się zdobywa uznanie. Teraz pomyśl co było jak parę miesięcy temu zagrał Thwaite i kompletnie rozwalił grę Wisły. Brawo Junior!!kuba126 ,,Panowie nie wiem jak Wy ale mnie sie najbardziej rzuca w oczy brak zaangazowania zawodników w gre, oczywiscie nie mowiąc o wszystkich bo np Junior,, a krytykę przez kibiców zbiera za wygląd(czarny i morda jak koń ) i sposób poruszania się(nogi jak patyczak , goni jak paralityk) Diaz to zawodnik który zawsze zapier... i nie odpuszcza.W meczach z dużo silniejszymi zespołami radził sobie bardzo dobrze był chwalony.... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tym bardziej, że my o naszych nielicznych Polaków musimy zacząc dbać, bo będziemy mieć problemy z zebraniem kadry.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma, ale na miejsce na liście to nie wpływa, bo nie był w Polsce szkolony. Pisząc o obcokrajowcach uogólniałem - wiadomo o co chodzi.
Oczywiście mogą zdarzyć się wyjątki (ale u nas ich nie ma) - np. Boenisch, mimo że Polak, to nie byłby traktowany jako polski wychowanek, a np. Nwaogu z Floty jest polskim wychowankiem, bo przed 21. rokiem życia grał w Polsce ponad trzy sezony.
Ostatnio edytowane przez twardybidon : 30.06.2011 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jestem prawie pewien, że tych 3 wychowanków moze być równoczesnie liczonych w tej 5 wyszkolonych w kraju
wiec miejsc dla obcokrajowców moze byc 20 E: Jednak mój błąd faktycznie jest tylko 17 miejsc dla obcokrajowców faraway - wejdź na oficjalna
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 30.06.2011 o godz. 17:44.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Heh co powiecie o nowych przepisach kadrowych narzuconych dziś przez PZPN - http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ek...wiadomosc.html
W skrócie - maxymalnie 17 piłkarzy może pochodzić z za granicy (tj nie grali w wieku juniorskim w polskiej lidze) zgodne z transfermatkt w Wiśle gra obecnie 12 takich piłkarzy + Jovanović Nunes Diaz = 15 Czyli możemy sprowadzić jeszcze maxymalnie 2ch obcokrajowców. Nie ma co Wisła jest w dość nieprzyjemnej sytuacji - albo zaczie kupować Polaków albo muis się pozbyć części obcokrajowców. 17 piłkarzy to nie małao - praktycznie to cała taka pierwsza kadra nie licząc kilku uzupełnień, ale zawsze wymusza na klubach przynajmnej rozglądanie się za talentami z Polski. A pamiętam jak z tydzień temu wyśmiewano się ze mnie że takich przepisów nie mogą dać. Mogą - Dają - Jest pięknie Edit: sorry pospieszyłem się przepisy podobne juz były - zmiany dosć kosmetyczne : http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=14390 Główna zmiana to z 2 na 3 wychowanków własnego klubu Nie zmienia to faktu ze mamy juz tylko 2 miejsca dla obcokrajowców - po przyjściu Bitona tylko 1.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 30.06.2011 o godz. 18:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
ale nie mam czasu teraz w tym grzebać![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie masz racji. W kadrze składającej się z 25 zawodników musi być ośmiu szkolonych w Polsce. Skoro Małecki spełnia wymogi wychowanka Wisły, to po prostu będzie trzeba jeszcze zgłosić siedmiu piłkarzy (w tym minimum dwóch wychowanków).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Basałaj w wiadomościach powiedział, że Wisła chce Bitona.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Dzięki za info. Szkoda mi trochę Siwakowa ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
nie wiem czy w tym temacie ale coś mnie zaciekawiło, otóż na tvp1 podczas wiadomości sportowych w krótkim materiale i polskiej ekstraklasie ( odnośnie startu Polskich zespołów w europejskich pucharach ) wypowiadał sie Prezes Basałaj odnośnie personaliów w klubie tylko dokładnie nie wiem o co był pytany... Chyba o to kto wzmocni Wisłę przed el. LM i wymienił nazwiska Michaela Lameya, Juniora Diaza i Dudu Biton'a... Zeby nie było że jakies ploty czy "swoje źródła " mówię tylko to co usłyszałem na publicznej
Edit: Zostałem uprzedzony ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no to by było pięknie... liczę na transfer Bitona bo to może być bomba... nie porównuję go do Melexa bo to zupełnie inna charakterystyka piłkarza, ale z pewnością jest to piłkarz który prezentuje dobrą jakość w ofensywie... oj byłoby ciekawie rywalizacja Genkova z Bitonem
dawno tak nie było, że będziemy mieć 2 piłkarzy na jedną pozycję... jedyne co budzi zastrzeżenia to pozycja lewego obrońcy... no ale rozumiem, że nie mamy kasy, żeby wzmocnić tą pozycję i całą kasę przeznaczono na wzmocnienie siły rażenia.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 30.06.2011 o godz. 19:14.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie trzeba miejsca są opcjonalne nie musisz zająć wszystkich wtedy po prostu zgłaszasz mniej piłkarzy do Ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dajcie jaki filmik z tym Bitonem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Po co wprowadzasz zamieszanie? Miejsca dla wychowanków narodowych są obligatoryjne i muszą być zapełnione co do joty. Istnieje także minimalna liczba zgłoszonych zawodników.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|