|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
gazety która wychodzi 28-ego nie kończą przecież 27-ego o 16.00 tylko właśnie koło północy i drukują przez noc, a nad ranem rozwożą.
Nie kupuję gazet, ale czy o meczach LM, które się kończyły koło 23.00 nie było żadnej wzmianki w porannych gazetach (dziennikach)? |
|
|
|
Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Każdy region ma swoje deadliny. Jeśli gazeta nie jest z Krakowa, to to co dostajemy w Małopolsce zostało oddane maksymalnie o 21 w Warszawie. Liga Mistrzów to wyjątek. Wyobrażasz sobie, że w innych mniej istotnych sprawach, jak zwykły tekścik o Wiśle, w których nie trzeba czekać do 23.00, czekało się do godziny 22:30 i przeglądało fora internetowe Wisły...? Nie przeceniajmy tego co tu piszemy... Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie odpowiedziałeś fanfanowi co z tą wyprzedażą. Dodatkowo w jego wypowiedzi nie zauważyłem choćby jednej inwektywy, więc znów perfidnie kłamiesz zarzucając mu to. Zresztą ja też jestem niezwykle ciekaw gdzie te smutne symptomy w postaci pozbywania się co wartościowszych elementów zespołu? Podziel się tym z nami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przepraszam bardzo, ze nie na temat, ale czy cytujac Lucasa.B alias Ramboo mozecie w pole tekstu wstawiac kropki
Bo mam faceta w ignorowanych i w niczym mi to nie pomaga a za przeproszeniem pie.... takie same farmazony w każdym okienku transferowym Prosze o nie usuwanie posta chociaż przez godzine, bo juz mnie krew zalewa jak codziennie trafiam na te bzdury ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dodajmy, że Charleroi zleciało z ligi z hukiem zajmując ostatnie miejsce w tabeli sezonu zasadniczego z 19 punktami w dorobku i 20 strzelonymi bramkami (w 30 meczach). 3 bramki Bitona to 15% dorobku całej drużyny, zrobione w przeciągu 8 spotkań. Co najśmieszniejsze, spośród wszystkich nominalnych napastników Charleroi, Biton legitymuje się największą liczbą zdobytych bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z trochę innej beczki: PS podał we wczorajszym wydaniu że Chavez kosztował nas 840k PLN. Nie wiem w parciu o jakie informacje podał tę kwotę ale jeśli byłaby to prawda to daje nam około 210k EUR. Zakładając że kwota się zgadza wypada napisać: Stan jesteś mistrzem świata!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Odnośnie Bitona to nie jest informacja PS , tylko informują o tym Izraelskie media , jak się będzie dobrze przeglądać to się znajdzie newsy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jak Wam, ale mi się ten Biton od razu spodobał i jak pojawiła się o nim pierwsza informacja, to automatycznie stał się moim osobistym numerem 1 do roli napastnika w Wiśle.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Wydaje mi sie, ze mogloby to byc ciekawe wzmocnienie i w zespole, ktory w wiekszosci meczu atakuje spradzilby sie bardzo dobrze. Bramki strzelac potrafi bo bilans minionego sezonu jest bardzo przyzwoity (27/17). Sadze, ze w drugiej lidze nie zostanie wiec jest szansa go wyciagnac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A trzeba było czymś ciekawym zapełnić swoją przydzieloną przestrzeń w gazecie. Więc gość czyta, że kibice którzy śledzą z dużym zainteresowaniem ruchy transferowe swojego klubu piszą z przekonaniem, że napastnik będący najbliżej Wisły jest David Biton. Więc powstaje news "David Biton blisko Wisły".No bo by jest tak jakaś wzmianka o źródle? "Stan Valckx powiedział", "Bednarz powiedział", "osoba związana z klubem, pragnąca pozostać anonimowa powiedziała" lub czy obecny klub zawodnika coś powiedział, albo zawodnik, menadżer... może widziano zawodnika w Krakowie. Jeśli nic z tych rzeczy to znaczy, że źródło jest tak mało wiarygodne, że lepiej je przemilczeć. Ale nie wiem nie czytałem tego. Jest tam podane jakieś źródło? |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wierzę, że jesteście specjalistami co do wydawania gazet ale może przenieście dyskusję gdzie indziej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Podobnie jak Gołoś. Diaz jest po prostu za słabym piłkarzem na Wisłę. To, że kupiła go Brugia było dla mnie wielką niespodzianką, którą jednak przyjąłem nie dość że z zadowoleniem, to jeszcze z ogromną ulgą. Można oczywiście się przerzucać na argumenty, że przecież w Wiśle tyle grał - w Belgii też mu dawali szansę itd. Prawda jest jednak taka, że on jest po długiej kontuzji, gdy przychodził do nas to pół roku trzeba było go uczyć europejskiej piłki (czyli nacisku na taktykę). Gracz z niego co najwyżej średni, a przy lepszych rywalach po prostu nie ma szans. Jak wierzyłem, że takiemu Singlarowi może wyjść mecz życia i będzie zatrzymywał Barcelonę, to u Diaza po prostu nie widziałem takiej możliwości.
Brugia wyłożyła za niego kupę kasy, więc podejrzewam, że tak tanio pozbyć/wypożyczyć go nie będą chcieli, po drugie pewnie miał niezły kontrakt w Belgii, więc schodzić z niego za bardzo również nie będzie chciał - co pozostawia nam tylko jeden atut, który obecnej Wiśle mógłby się przydać - "zapchajdziurstwo". Może grać na defensywnym, może grać na lewej obronie, może grać na lewej pomocy, od wielkiej biedy także na środku obrony. Tyle, że to wciąż jest substytut piłkarza, który w Wiśle powinien grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Tego samego zdania jestem, że walka to jednak nie wszystko. Pewnie, że musi być, ale poparta czymś więcej jednak. A Diaz to jest po prostu piłkarskie dno pod każdym względem. Jedyny chyba atut to przyzwoita gra głową. Niby coś tam wolne strzelał, ale to od święta. A naprawdę znów patrzeć na ciągłę wywrotki nawet o własne nogi to średni pomysł. No chyba że głęboka rezerwa to może. I żeby nie było nie chodzi mi tu o płacz, bo wszystkie inne transfery uważam za dobre, ale pomysł z Diazem lekko mnie przeraził.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To powiedz mi z kim Diaz zagrał mecz życia na środku obrony jak nie z Barceloną, co? ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sarnat tez zagral mecz zycia z Barcelona co nie oznacza ze bylby lekiem na te rozgrywki.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A w I meczu? Gdzie niby było 4:0, ale gdyby nie Diaz to byłoby dwa razy tyle? ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I po co my wypozyczamy zawodnikow skoro i tak kazdego spuszczamy w kibel. Przeciez to jest bez sensu, zeby ogrywac pilkarza z druzyna a pozniej im podziekowac. Widocznie wszystkie wypozyczenia byly do bani i tylko stracilismy pol roku na zgranie druzyny. Kuleje to wszystko strasznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wyjaśnijcie mi pewną sytuację. Rios, Siwakov, Cikos są zawodnikami Wisły do 30 czerwca br., więc jak to jest, że żaden z nich nie pojechał na zgrupowanie z Wisłą? Owszem Siwakov MME, ale Cikos i Rios muszą trenować z zespołem, bo takie są przepisy. Chyba, że zawodnicy zgodnie poszli na kompromis by przedłużyć ich urlopy.
Dokładnie. 99% zawodników przy mocniejszych przeciwnikach zawsze daje z siebie więcej aniżeli przy słabszych. To jest oczywiste, że jak miałbyś przed sobą lepszych zawodników to chciałbyś zaprezentować się jak najlepiej.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 28.06.2011 o godz. 12:05.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co do wypożyczenia Sivakova, to na Weszło pojawiła się taka informacja
Cytat:
Więc nie krytykujcie tego wypożyczenia, bo wygląda to po prostu na jakiś układ menadżerski. Wzięliśmy Pareikę, ale w zamian zobowiązaliśmy się przyjąć też Sivakova. Nie wyszliśmy na tym źle, dostaliśmy środkowego pomocnika, który pewnie wiele nie kosztował, a wzmocnił rywalizację w zespole i sobie poszedł, jak przestał być potrzebny. |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Szkoda Siwakova (http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25362)
Nie żebym uważał, że jest teraz naszym kluczowym zawodnikiem, albo że miałby szasnę być w tym sezonie. Niemniej jednak wydaje mi się, że za kilka lat może być naprawdę solidnym grajkiem wartym niezłe pieniądze. Wiadomo coś ile za niego chcieli Włosi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
W każdym razie na zachodzie jest trochę inne podejście.Po pierwsze jak ktoś się nie sprawdza, a trochę kosztował.Tam nie czekają 5 lat (bo dużo zapłaciliśmy) tylko raczej maksimum po roku, jak widzą, że prochu taki nie wymyśli - gościa się starają opchnąć gdziekolwiek za cokolwiek, albo rozwiązują kontrakt. I tną koszty, ile się da. Obowiązuje bardziej biznesowe podejście, nie ma rozuczlania się nad wpadką. Diaz out biorą kogoś innego i kręci się dalej. ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.06.2011 o godz. 13:02.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czy ktoś tu kogoś wciska? Przeczytaj mojego posta raz jeszcze. W nawiasie jest takie coś jak "np". Mam nadzieję, że umiesz rozszyfrować ten skrót. Jeśli teraz zapytasz dlaczego tam Nuneza widzę, to Ci odpowiem. Sam Maaskant mówił, że tam chce go wystawiać, co w połączeniu z odejściem Siwakowa jest bardzo realne. Dla Ciebie powtarzam bardzo realne (a nie że na pewno, lub że kogoś wciskam) ale nie pewne.
Ciekawe, czy teraz, jak odszedł Siwakow to będą kogoś jeszcze ściągać do środka, czy na przykład jeśli faktycznie przyszedłby Diaz to będzie brany pod uwagę na lewą obronę a w razie potrzeby na środek pomocy? ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=au9425uEjro
Na tym filmiku wygląda ciekawie. Widać, że nie zamyka oczów i nie lutuję na siłę. Potrafi się odnaleźć i dobrze gra głową bo sytuacje na tym materiale video nie były łatwe do wykończenia. Motorycznie przy swoim wzroście wygląda wygląda spoko i widać że fizycznie też wszystko z nim w porządku. Myślę, że na naszą ligę by się nadał. Żeby nie było gadek że po filmiku nie można oceniać. Kandydaturę takiego Beto wyśmiałem już po tym jak zobaczyłem jak on biega, zakontraktowali zgarbionego goscia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.06.2011 o godz. 13:46.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Albo niektórzy mają bardzo słabą pamieć albo nie bardzo znają się na piłce. Diaz może wirtuozem nie był ale był bardzo przyzwoity. A już wypominanie mu jak go mieszał Peszko w meczy z Lechem jest śmieszne. Przydałoby się odświeżyć troszkę pamięć. Przed meczem z Lechem Diaz był na zgrupowaniu reprezentacji. Wrócił bodajże 2 dni przed meczem. Zdziwiłbym się gdyby w tym meczu zagrał dobrze. Świetne mecze zagrał nie tylko z Barceloną. Miał ich znacznie więcej. Nie wiem jak prezentuje się obecnie ale był to piłkarz bardzo wydolny, sprawny, silny, skoczny, potrafił pociągnąć z piłką do przodu, dośrodkować. Zdarzały mu się idiotyczne straty piłki i irytujące żonglerki na środku boiska ale nikt nie mówi że to jest drugi Maicon. Jeśli ludzie drrzeli ze strachu oglądając Diaza to co dopiero można powiedzieć o Paljiciu. Od jego błędów w ustawieniu to aż zęby bolą. Ogólnie Paljic nie jest zły ale zdecydowanie nie ma się nad czym zachwycać. W ogóle boczni obrońcy to były zdecydowanie najsłabsze ogniwa w zeszłym sezonie. Ludzie płaczą że Wisła nie miała pieniędzy na wykup Cikosa (ten to już w ogóle był nieogarnięty taktycznie), a może on po prostu był za słaby? Szkoda tylko że na jego miesce kupiliśmy Lameya. Podsumowując ewentualny transfer Diaza: mogło być lepiej ale tragedii też nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Z piłką nie potrafił pociągnąć nigdy, bo 90% jego kontaktów z piłką kończy się wywrotką w środku boiska. Dośrodkowania też mocno przeciętne. Gra totalnie na hura i może jakoś będzie. Paljić może podobny (bo trudno powiedzieć, że ktoś jest słabszy)w defensywie, ale w rozprowadzeniu akcji to jest niebo a ziemia. Nikt nie wymaga, żeby był Maiconem, ale technika u Diaza po prostu nie istnieje. Często odnosiłem wrażenie, że Junior by lepiej sobie radził, gdyby w meczu ani raz nie dostał piłki, bo jego kontakt z piłką prawie zawsze kończy się na murawie (niestety najczęściej wtedy, gdy jest to bezsensowne).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja bym Kirmowi znalazł nową pozycję. Lewy obrońca wątpliwe, ale środek pola byłby w sam raz. Przy Ilievie może przegrać rywalizację.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|