|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Rzecz w tym ze Despotovic rozmawiał z Wisłą tylko nie poszła oficjalna oferta za niego do Girony.
Hm...Ciekawi mnie co to bedzie za napastnik ale z tego co ostatnio słyszałem to nie wygląda to kolorowo. Wierzę w Staszka, mam nadzieję, że zatrudni piłkarza, który przynajmniej powalczy z Gienkiem o pierwszy skład. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Równie dobrze mogli dojść do przekonania, że 4 (a w zasadzie to 5) Serbów w drużynie to za dużo. I dlatego lepszy drugi piłkarz z Izraela.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zapytali o Despotovicia, ale musiał mieć wysokie wymagania finansowe więc nie było sensu dalej rozmawiać. Zawodnik który strzela taką masę bramek w Hiszpanii nie może być tani.
Jaki drugi piłkarz z Izraela? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
a co z 2 nabytkami Wisełki ? czy podpisali już kontrakty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Możliwe, że jeżeli z Diazem to prawda, to znowu będzie zapchajdziurą na pozycji LO i DP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Rok temu wielu za nim płakało. Jak dla mnie jak wróci to wygryzie Pajlicia ze składu. Dobry boczny obrońca moim zdaniem, przy stałych fragmentach też się przyda. Pamiętam jego bramkę w Superpucharze w Lubinie. Brakowało nam wykorzystywania sytuacji po stałych fragmentach. A teraz mamy już trochę dobrze grających głową zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
David Biton blisko Wisły jak podaje PS
Kilka jego akcji z czasów gry w Izraelu: http://www.youtube.com/watch?v=UTivyq7gHeQ
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.06.2011 o godz. 06:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Co do Diaza. To ,że Brugia chce go wypożyczyć to nie znaczy ,że na pewno przyjdzie do Wisły. Faktycznie ,po odejściu Kostarykanina gdzieś tam każdy poczuł lekkie zaniepokojenie. Należy pamiętać ,że Diaz grał u nas przede wszystkim jako defensywny pomocnik, rzadziej środkowy obrońca. Na lewej stronie defensywy grał chyba tylko incydentalnie i to zawsze jego postawa była co najmniej rozczarowująca. Aż dziw bierze ,że przychodził do nas jako nominalny lewy obrońca. Ten zespół jest już chyba na Diaza za silny (w sensie obecna Wisła) i nie sądzę ,żeby cokolwiek mógł dodać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
a tu nagle rozmowa na forum - i już jest temacik ![]() Ps. Widzę Tenzen, że poszliśmy podobną droga rozumowania ... ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.06.2011 o godz. 07:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja może podam źródło tej informacji:
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Serbem Despotovicem, który według mediów miał trafić do Nas interesowaliśmy się ale z początkiem maja, kiedy to dyrektor sportowy Wisły orientacyjnie sondował możliwość jego sprowadzenia - na luźnym zapytaniu się skończyło - na wydatek rzędu 800 tys euro w tym momencie nas nie stać, chyba że ktoś z podstawowego składu odszedł by zagranicę. Nie dziwię się że z zapowiedzi szybkiego skompletowania kadry przed europejskim pucharami po raz kolejny nie wyszło - wszak Stan mam bardzo niewielkie pole do manewru jeśli idzie o finanse, gdyby nie On to byłoby zdecydowanie gorzej niż jest. Dziwi mnie fakt, że dotychczas pupil mediów Basałaj nie wypowiada się praktycznie od czasu zmian w zarządzie i RN - zapowiedzi dotyczące sponsora, akademii piłkarskiej, budowy bazy treningowej leżą i kwiczą, co pozwala snuć przypuszczenia, że pozycja Prezesa w oczach Cupiała zdecydowanie się obniżyła - gdyby nie zatrudnienie Holendrów zapewne by go już w klubie nie było.
Co do samych transferów to - odeszło od nas 2 prawych obrońców - przyszedł jeden, który praktycznie nie grał (dla mnie Lamey to chyba do tej pory największa porażka Stana, ale zobaczymy w praniu jak będzie), odeszło 2 napastników - nie przyszedł żaden, w europejskich pucharach będziemy grali na 2 defensywnych pomocników, którzy z tych w obecnej kadrze grali na wysokim równym poziomie w ostatnim czasie? Ani Sobol, ani Wilk to nie są zawodnicy, z którymi uda nam się daleko dojść w pucharach, brak nominalnego lewego obrońcy (tu przyjdzie Diaz, ale to tak jakbyśmy obrońcy nie mieli). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
David Biton Juniori Diaz kadra w całości
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 28.06.2011 o godz. 07:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Lucas.B., ale kogo może dać w zamian Cupiał ? Reszczyńskiego czy innych skompromitowanych z T.-F. ? Ja już wolę Basałaja. Tyle, że to wsparcie (lub bardziej jego brak) Cupiała za czasów obecnego Basałaja nie zmieniło się nic w stosunku do czasów zanim objął prezesurę. Gdyby nie fachowość Stana, mielibyśmy to samo co dotychczas. Niestety widać, że praca w takich warunkach nawet Stanowi szkodzi - takim objawem może być (mam nadzieję, że nie będzie) Lamey.
Nawet jak wszystko w polityce transferowej i sportowej uda się naszym Holendrom, to jednak kontrakt się skończy Stanowi i Robertowi i będziemy w czarnej ...ie. Ileż Oni mogą pracować mając do dyspozycji 5 mln zł. Oczywiście nasza sytuacja uległaby poprawie, gdy awansujemy do Ligi Mistrzów - ale to jest tylko sport - na chwilę obecną nie mamy takiej gwarancji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Co do pomocników to ok. Ale wcale nie jest powiedziane, że w pucharach będziemy grać zawsze 2 defensywnymi pomocnikami. Uważam nawet, że u siebie będziemy grać jednym defensywnym i dwoma ofensywnymi (np. Nunez i Maor i za ich plecami Sobol). ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
Wilk? A kto mu w kadrze daje pograć? Smuda powołuje go, ale nie daje żadenj szansy występu bo swoich ulubieńców |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Lucas.B a czy czasem Cupiał nie sprzedaje Wisły ? Przecież kiedyś tak pisałeś że to już koniec Wisły , zostaną rozsprzedani wszyscy lepsi piłkarze a właściciel przed sprzedażą klubu chce jak najwięcej pieniędzy odzyskać , nie pamiętasz tego ? Radzę nie czytać głupot wypisywanych przez tego gościa , on na każdym forum tylko ciśnienie ludziom podnosi , dla tych którzy niewiedzą na innym forum ta osoba pisze pod nickiem Ramboo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
trzeba przyjąć jedna bardzo ważną rzecz do wiadomości.
Wisła nie jest takim potentatem finansowym by mieć kadrę 24 osoby z czego większość zmienników zarabia podobnie jak zawodnicy z pierwszej jedenastki. Despotovica mogliśmy kupić ale pod warunkiem że sprzedalibyśmy Genkova, ponieważ nie wyobrażam sobie że na ławkę kupilibyśmy zawodnika za +600 tys euro z kontraktem 300 tys e. Potrzebujemy kogoś o predyspozycjach Genkova, na którego nie wydamy krocie, najlepiej pare lat młodszego by teraz pograł w kilku meczach, uczył się a w przeciągu a po sezonie powiedzmy mógł zastąpić Bułgara. Jak dla mnie ten David Biton bardzo ciekawa kandydatura. Wiadomo że chcielibyśmy po 2 zawodników na każdą pozycję. Ale niestety nie stać nas na to żeby każdy z nich był świetny dlatego jak sam trener mówił szukamy zawodników uniwersalnych. Jovanovic - LO ŚO PO Q - ŚO PO Nunez - LO LP ŚP Iliev - LP PP N Maor - LP PP SPO Tylko niech mi ktoś wyjaśni gdzie widzicie miejsce na Boguskiego w naszej nowej taktyce, bo ja mam problem.
Ostatnio edytowane przez yogul : 28.06.2011 o godz. 09:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nesta domyślam się, że pijesz do Bitona.
Jeżeli tak, to tutaj masz jego prawdziwe statystyki: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dudu_Biton |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
ja tu nie widzę problemu. nie mamy zawodnika o nazwisku 'Bogucki'
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Najpierw 12 bramek w 15 meczach w Izraelu, potem transfer do Charleroi i tam 5 bramek w 12 spotkanich (w tym 2 w 4 meczach barazowych). łacznie 17 bramek w 27 meczach. Rzeczywisice, bilans dramatyczny.. ![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Mianowicie z tego co wyczytałem, mogę się mylić : W Belgii grał całą wiosnę, w zasadniczych rozgrywkach + Playoffy : 12 meczy - 6 bramek W Izraelu grał jesień : 15 meczy 12 bramek Co łacznie w zeszłym sezonie daje : 27 meczy 17 bramek 2381 min na boisku w porównaniu z sezonem Genkova : 27 meczy 18 bramek 2274 min na boisku no i porównajmy sobie ligę Belgijską i Izraelską do Bułgarskiej i Polskiej ... Masz absolutną rację ! Poranna literówka chyba może się zdarzyć. A masz w tej sprawie coś wartościowego do dodania?
Ostatnio edytowane przez yogul : 28.06.2011 o godz. 09:06.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2006
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.06.2011 o godz. 10:59.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ja odnosiłem się do artykułu w internecie. Tej gazety nie czytam, nie kupuje.
Zresztą, która mają godzinę wyznaczoną to ja nie wiem. Dziś wszystko się pewnie szybko drukuje. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|