The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2011, 21:13
Mauro z Forestu napisał(a):Wyświetl post
Oczekiwania finansowe Despotovicia i Wisły były zbieżne. Poszło o Stasia. No cóż, zobaczymy, co z tego wyniknie, jak się zaprezentuje wybranek Stanislausa, ale to był równorzędny napastnika do Genkowa. Właśnie zagrał w kadrze Serbii. Ambicja nie była problemem.
Skąd wiesz jakie oczekiwania finansowe od Wisły miał Serb, skoro podobno nawet nie rozmawiał z Wisłą?

A Diaza w Wiśle nie chce.
Ostatnio edytowane przez ChG : 27.06.2011 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.06.2011, 21:19
Rzecz w tym ze Despotovic rozmawiał z Wisłą tylko nie poszła oficjalna oferta za niego do Girony.

Hm...Ciekawi mnie co to bedzie za napastnik ale z tego co ostatnio słyszałem to nie wygląda to kolorowo. Wierzę w Staszka, mam nadzieję, że zatrudni piłkarza, który przynajmniej powalczy z Gienkiem o pierwszy skład.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2011, 21:23
Mauro z Forestu napisał(a):Wyświetl post
Oczekiwania finansowe Despotovicia i Wisły były zbieżne. Poszło o Stasia. No cóż, zobaczymy, co z tego wyniknie, jak się zaprezentuje wybranek Stanislausa, ale to był równorzędny napastnika do Genkowa. Właśnie zagrał w kadrze Serbii. Ambicja nie była problemem.
Równie dobrze mogli dojść do przekonania, że 4 (a w zasadzie to 5) Serbów w drużynie to za dużo. I dlatego lepszy drugi piłkarz z Izraela.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2011, 21:42
Zapytali o Despotovicia, ale musiał mieć wysokie wymagania finansowe więc nie było sensu dalej rozmawiać. Zawodnik który strzela taką masę bramek w Hiszpanii nie może być tani.

Jaki drugi piłkarz z Izraela?
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2011, 21:46
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Zapytali o Despotovicia, ale musiał mieć wysokie wymagania finansowe więc nie było sensu dalej rozmawiać. Zawodnik który strzela taką masę bramek w Hiszpanii nie może być tani.

Jaki drugi piłkarz z Izraela?
David Biton - gra w Belgii(takie były informacje jakiś czas temu)
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 27.06.2011, 21:47
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Zauważ, że pod zdjęciem i listą zawodników jest komentarz co do brakujących na zdjęciu osób. Diaza tam nie ma. Dziwna sprawa, może faktycznie coś jest na rzeczy.
http://www.clubbrugge.be/nl/nieuws/b...gfoto-A-kern--
zgadza się nie ma tam Diaza i nie ma nic na temat Diaza. Jednak włodarze Club Brugge zaakceptowali warunki Wisły i go wypożycza. Czas pokaże czy to jest prawda. Ja mysle ze by się s przydał Wisle na ten sezon uniwersalny zawodnik.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 27.06.2011, 22:37
a co z 2 nabytkami Wisełki ? czy podpisali już kontrakty?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.06.2011, 22:51
Możliwe, że jeżeli z Diazem to prawda, to znowu będzie zapchajdziurą na pozycji LO i DP.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.06.2011, 23:52
ChG napisał(a):Wyświetl post
A Diaza w Wiśle nie chce.
Nie do końca rozumiem ,bo jaki był to był ale zawsze walczył
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.06.2011, 23:56
Rok temu wielu za nim płakało. Jak dla mnie jak wróci to wygryzie Pajlicia ze składu. Dobry boczny obrońca moim zdaniem, przy stałych fragmentach też się przyda. Pamiętam jego bramkę w Superpucharze w Lubinie. Brakowało nam wykorzystywania sytuacji po stałych fragmentach. A teraz mamy już trochę dobrze grających głową zawodników.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2011, 06:28
David Biton blisko Wisły jak podaje PS
Kilka jego akcji z czasów gry w Izraelu:
http://www.youtube.com/watch?v=UTivyq7gHeQ
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.06.2011 o godz. 06:36.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.06.2011, 06:51
Co do Diaza. To ,że Brugia chce go wypożyczyć to nie znaczy ,że na pewno przyjdzie do Wisły. Faktycznie ,po odejściu Kostarykanina gdzieś tam każdy poczuł lekkie zaniepokojenie. Należy pamiętać ,że Diaz grał u nas przede wszystkim jako defensywny pomocnik, rzadziej środkowy obrońca. Na lewej stronie defensywy grał chyba tylko incydentalnie i to zawsze jego postawa była co najmniej rozczarowująca. Aż dziw bierze ,że przychodził do nas jako nominalny lewy obrońca. Ten zespół jest już chyba na Diaza za silny (w sensie obecna Wisła) i nie sądzę ,żeby cokolwiek mógł dodać.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.06.2011, 07:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kilka jego akcji z czasów gry w Izraelu:
http://www.youtube.com/watch?v=UTivyq7gHeQ
pseudo dziennikarz PS posiedział trochę na forum w niedzielny wieczór/noc, ponieważ dostał nakaz od szefa, że musi coś napisać o Wiśle, a że biedak nie miał co, nie wiedział jak i w ogóle zastanawiał się co ma napisać...

a tu nagle rozmowa na forum - i już jest temacik

Ps. Widzę Tenzen, że poszliśmy podobną droga rozumowania ... ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.06.2011 o godz. 07:11.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 28.06.2011, 07:03
AYALA napisał(a):Wyświetl post
To ja może podam źródło tej informacji:
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze mogli dojść do przekonania, że 4 (a w zasadzie to 5) Serbów w drużynie to za dużo. I dlatego lepszy drugi piłkarz z Izraela.
Dość pewna wypowiedź, że David Biton jest w tej chwili najbliżej i wystarczyło
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Stary 28.06.2011, 07:22
Serbem Despotovicem, który według mediów miał trafić do Nas interesowaliśmy się ale z początkiem maja, kiedy to dyrektor sportowy Wisły orientacyjnie sondował możliwość jego sprowadzenia - na luźnym zapytaniu się skończyło - na wydatek rzędu 800 tys euro w tym momencie nas nie stać, chyba że ktoś z podstawowego składu odszedł by zagranicę. Nie dziwię się że z zapowiedzi szybkiego skompletowania kadry przed europejskim pucharami po raz kolejny nie wyszło - wszak Stan mam bardzo niewielkie pole do manewru jeśli idzie o finanse, gdyby nie On to byłoby zdecydowanie gorzej niż jest. Dziwi mnie fakt, że dotychczas pupil mediów Basałaj nie wypowiada się praktycznie od czasu zmian w zarządzie i RN - zapowiedzi dotyczące sponsora, akademii piłkarskiej, budowy bazy treningowej leżą i kwiczą, co pozwala snuć przypuszczenia, że pozycja Prezesa w oczach Cupiała zdecydowanie się obniżyła - gdyby nie zatrudnienie Holendrów zapewne by go już w klubie nie było.
Co do samych transferów to - odeszło od nas 2 prawych obrońców - przyszedł jeden, który praktycznie nie grał (dla mnie Lamey to chyba do tej pory największa porażka Stana, ale zobaczymy w praniu jak będzie), odeszło 2 napastników - nie przyszedł żaden, w europejskich pucharach będziemy grali na 2 defensywnych pomocników, którzy z tych w obecnej kadrze grali na wysokim równym poziomie w ostatnim czasie? Ani Sobol, ani Wilk to nie są zawodnicy, z którymi uda nam się daleko dojść w pucharach, brak nominalnego lewego obrońcy (tu przyjdzie Diaz, ale to tak jakbyśmy obrońcy nie mieli).
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 28.06.2011, 07:26
David Biton Juniori Diaz kadra w całości
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 28.06.2011 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2011, 07:50
Lucas.B., ale kogo może dać w zamian Cupiał ? Reszczyńskiego czy innych skompromitowanych z T.-F. ? Ja już wolę Basałaja. Tyle, że to wsparcie (lub bardziej jego brak) Cupiała za czasów obecnego Basałaja nie zmieniło się nic w stosunku do czasów zanim objął prezesurę. Gdyby nie fachowość Stana, mielibyśmy to samo co dotychczas. Niestety widać, że praca w takich warunkach nawet Stanowi szkodzi - takim objawem może być (mam nadzieję, że nie będzie) Lamey.

Nawet jak wszystko w polityce transferowej i sportowej uda się naszym Holendrom, to jednak kontrakt się skończy Stanowi i Robertowi i będziemy w czarnej ...ie. Ileż Oni mogą pracować mając do dyspozycji 5 mln zł.
Oczywiście nasza sytuacja uległaby poprawie, gdy awansujemy do Ligi Mistrzów - ale to jest tylko sport - na chwilę obecną nie mamy takiej gwarancji.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2011, 08:17
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Co do samych transferów to - odeszło od nas 2 prawych obrońców - przyszedł jeden, który praktycznie nie grał (dla mnie Lamey to chyba do tej pory największa porażka Stana, ale zobaczymy w praniu jak będzie), odeszło 2 napastników - nie przyszedł żaden, w europejskich pucharach będziemy grali na 2 defensywnych pomocników, którzy z tych w obecnej kadrze grali na wysokim równym poziomie w ostatnim czasie? Ani Sobol, ani Wilk to nie są zawodnicy, z którymi uda nam się daleko dojść w pucharach, brak nominalnego lewego obrońcy (tu przyjdzie Diaz, ale to tak jakbyśmy obrońcy nie mieli).
Przepraszam o jakich napastnikach piszesz? Bo tych dwoje zawodników (przy cały szacunku za osiągnięcia przy pierwszym pobycie w Wiśle Żurawia) to ciężko nazwać napastnikami, więc dla mnie póki co nadal jest tak samo a nawet może lepiej bo jest Iliev i Boguski po kontuzji.

Co do pomocników to ok. Ale wcale nie jest powiedziane, że w pucharach będziemy grać zawsze 2 defensywnymi pomocnikami. Uważam nawet, że u siebie będziemy grać jednym defensywnym i dwoma ofensywnymi (np. Nunez i Maor i za ich plecami Sobol).
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.06.2011, 08:33
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Uważam nawet, że u siebie będziemy grać jednym defensywnym i dwoma ofensywnymi (np. Nunez i Maor i za ich plecami Sobol).
Na jakiej podstawie wciskasz Nuneza do podstawowej jedenastki?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.06.2011, 08:38
Co do samych transferów to - odeszło od nas 2 prawych obrońców - przyszedł jeden, który praktycznie nie grał (dla mnie Lamey to chyba do tej pory największa porażka Stana, ale zobaczymy w praniu jak będzie),
Ochłoń trochę. Lamey nie zagrał jeszcze w ani jednym oficjalnym mecz. Trenuje z Wisłą dopiero od kilkunastu dni, a Ty juz widzisz, że to największa porażka? Trzeba miec niesłychany tupet żeby tak się wypowiadać
odeszło 2 napastników - nie przyszedł żaden, w europejskich pucharach będziemy grali na 2 defensywnych pomocników, którzy z tych w obecnej kadrze grali na wysokim równym poziomie w ostatnim czasie? Ani Sobol, ani Wilk to nie są zawodnicy, z którymi uda nam się daleko dojść w pucharach,
Sobol? Przeciez on sam zrezygnował z gry w kadrze, a Dyzma niedawno wypowiadał się, że chciałby Sobola ale szanuje jego decyzję,
Wilk? A kto mu w kadrze daje pograć? Smuda powołuje go, ale nie daje żadenj szansy występu bo swoich ulubieńców
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2011, 08:45
Lucas.B a czy czasem Cupiał nie sprzedaje Wisły ? Przecież kiedyś tak pisałeś że to już koniec Wisły , zostaną rozsprzedani wszyscy lepsi piłkarze a właściciel przed sprzedażą klubu chce jak najwięcej pieniędzy odzyskać , nie pamiętasz tego ? Radzę nie czytać głupot wypisywanych przez tego gościa , on na każdym forum tylko ciśnienie ludziom podnosi , dla tych którzy niewiedzą na innym forum ta osoba pisze pod nickiem Ramboo dlatego nie warto zwracać na niego uwagi i przejmować się jego czarnowidztwem !
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2011, 08:52
Nie wiem jaki sens ma sprowadzanie napastnika, ktory w ostatnim sezonie strzelil... 3 bramki w lidze.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.06.2011, 08:56
trzeba przyjąć jedna bardzo ważną rzecz do wiadomości.
Wisła nie jest takim potentatem finansowym by mieć kadrę 24 osoby z czego większość zmienników zarabia podobnie jak zawodnicy z pierwszej jedenastki.
Despotovica mogliśmy kupić ale pod warunkiem że sprzedalibyśmy Genkova, ponieważ nie wyobrażam sobie że na ławkę kupilibyśmy zawodnika za +600 tys euro z kontraktem 300 tys e.

Potrzebujemy kogoś o predyspozycjach Genkova, na którego nie wydamy krocie, najlepiej pare lat młodszego by teraz pograł w kilku meczach, uczył się a w przeciągu a po sezonie powiedzmy mógł zastąpić Bułgara.
Jak dla mnie ten David Biton bardzo ciekawa kandydatura.

Wiadomo że chcielibyśmy po 2 zawodników na każdą pozycję. Ale niestety nie stać nas na to żeby każdy z nich był świetny dlatego jak sam trener mówił szukamy zawodników uniwersalnych.

Jovanovic - LO ŚO PO
Q - ŚO PO
Nunez - LO LP ŚP
Iliev - LP PP N
Maor - LP PP SPO

Tylko niech mi ktoś wyjaśni gdzie widzicie miejsce na Boguskiego w naszej nowej taktyce, bo ja mam problem.
Ostatnio edytowane przez yogul : 28.06.2011 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2011, 08:58
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jaki sens ma sprowadzanie napastnika, ktory w ostatnim sezonie strzelil... 3 bramki w lidze.
Sprawdź dokładnie ile bramek ten napastnik strzelił w tamtym sezonie .
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.06.2011, 08:59
Nesta domyślam się, że pijesz do Bitona.

Jeżeli tak, to tutaj masz jego prawdziwe statystyki: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dudu_Biton
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

yogul napisał(a):Wyświetl post
Tylko niech mi ktoś wyjaśni gdzie widzicie miejsce na Boguckiego w naszej nowej taktyce, bo ja mam problem.
ja tu nie widzę problemu. nie mamy zawodnika o nazwisku 'Bogucki'
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Tak, napewno.

Najpierw 12 bramek w 15 meczach w Izraelu, potem transfer do Charleroi i tam 5 bramek w 12 spotkanich (w tym 2 w 4 meczach barazowych). łacznie 17 bramek w 27 meczach.

Rzeczywisice, bilans dramatyczny..
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.06.2011, 09:03
zanim się coś napisze warto wcześniej sprawdzić.

Mianowicie z tego co wyczytałem, mogę się mylić :
W Belgii grał całą wiosnę, w zasadniczych rozgrywkach + Playoffy :
12 meczy - 6 bramek
W Izraelu grał jesień :
15 meczy 12 bramek

Co łacznie w zeszłym sezonie daje : 27 meczy 17 bramek 2381 min na boisku
w porównaniu z sezonem Genkova : 27 meczy 18 bramek 2274 min na boisku

no i porównajmy sobie ligę Belgijską i Izraelską do Bułgarskiej i Polskiej ...

crate digger napisał(a):Wyświetl post
ja tu nie widzę problemu. nie mamy zawodnika o nazwisku 'Bogucki'
Masz absolutną rację ! Poranna literówka chyba może się zdarzyć.
A masz w tej sprawie coś wartościowego do dodania?
Ostatnio edytowane przez yogul : 28.06.2011 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
Mauro z Forestu
Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2011, 09:06
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
pseudo dziennikarz PS posiedział trochę na forum w niedzielny wieczór/noc, ponieważ dostał nakaz od szefa, że musi coś napisać o Wiśle, a że biedak nie miał co, nie wiedział jak i w ogóle zastanawiał się co ma napisać...

a tu nagle rozmowa na forum - i już jest temacik

Ps. Widzę Tenzen, że poszliśmy podobną droga rozumowania ... ;-)
wieczór, noc? a myślisz że gazety nie mają deadlinów? nie bądź naiwny.

Serbem Despotovicem, który według mediów miał trafić do Nas interesowaliśmy się ale z początkiem maja, kiedy to dyrektor sportowy Wisły orientacyjnie sondował możliwość jego sprowadzenia - na luźnym zapytaniu się skończyło - na wydatek rzędu 800 tys euro w tym momencie nas nie stać, chyba że ktoś z podstawowego składu odszedł by zagranicę. Nie dziwię się że z zapowiedzi szybkiego skompletowania kadry przed europejskim pucharami po raz kolejny nie wyszło - wszak Stan mam bardzo niewielkie pole do manewru jeśli idzie o finanse, gdyby nie On to byłoby zdecydowanie gorzej niż jest. Dziwi mnie fakt, że dotychczas pupil mediów Basałaj nie wypowiada się praktycznie od czasu zmian w zarządzie i RN - zapowiedzi dotyczące sponsora, akademii piłkarskiej, budowy bazy treningowej leżą i kwiczą, co pozwala snuć przypuszczenia, że pozycja Prezesa w oczach Cupiała zdecydowanie się obniżyła - gdyby nie zatrudnienie Holendrów zapewne by go już w klubie nie było.
Rozmowy z Despotoviciem były jeszcze w zeszłym tygodniu. A 800 tysięcy euro to zawyżona suma. Basałaj nie wypowiada się w mediach i to pozwala ci snuć przypuszczenia, że jego pozycja w oczach Cupiała zmalała? A może po prostu nikomu nie chciało się do niego zadzwonić, albo jemu odebrać telefonu...? Dajcie spokój z takimi przypuszczeniami. Absurd.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.06.2011 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2011, 09:13
ja odnosiłem się do artykułu w internecie. Tej gazety nie czytam, nie kupuje.
Zresztą, która mają godzinę wyznaczoną to ja nie wiem. Dziś wszystko się pewnie szybko drukuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów