The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 09:16
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Lucas.B a czy czasem Cupiał nie sprzedaje Wisły ? Przecież kiedyś tak pisałeś że to już koniec Wisły , zostaną rozsprzedani wszyscy lepsi piłkarze a właściciel przed sprzedażą klubu chce jak najwięcej pieniędzy odzyskać , nie pamiętasz tego ? Radzę nie czytać głupot wypisywanych przez tego gościa , on na każdym forum tylko ciśnienie ludziom podnosi , dla tych którzy niewiedzą na innym forum ta osoba pisze pod nickiem Ramboo dlatego nie warto zwracać na niego uwagi i przejmować się jego czarnowidztwem !
Kolego drogi, nie chcesz nie czytaj a tym bardziej nie komentuj - tak na marginesie wiesz ile mi rzeczy i ludzi co dzień podnosi ciśnienie i jakoś żyje także ochłoń i może podyskutujemy na argumenty a nie obrzucajmy się inwektywami.
W sumie nie wiem czy nie lepszym pomysłem byłoby wypożyczenie jakiegoś napastnika bo za transfer definitywny dobrego grajka trzeba słono zapłacić a my forsą nie śmierdzimy.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.06.2011, 09:17
Mauro z Forestu napisał(a):Wyświetl post
wieczór, noc? a myślisz że gazety nie mają deadlinów? nie bądź naiwny.
gazety która wychodzi 28-ego nie kończą przecież 27-ego o 16.00 tylko właśnie koło północy i drukują przez noc, a nad ranem rozwożą.

Nie kupuję gazet, ale czy o meczach LM, które się kończyły koło 23.00 nie było żadnej wzmianki w porannych gazetach (dziennikach)?
Odpowiedz cytując
Mauro z Forestu
Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2011, 09:29
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
gazety która wychodzi 28-ego nie kończą przecież 27-ego o 16.00 tylko właśnie koło północy i drukują przez noc, a nad ranem rozwożą.

Nie kupuję gazet, ale czy o meczach LM, które się kończyły koło 23.00 nie było żadnej wzmianki w porannych gazetach (dziennikach)?
Każdy region ma swoje deadliny. Jeśli gazeta nie jest z Krakowa, to to co dostajemy w Małopolsce zostało oddane maksymalnie o 21 w Warszawie. Liga Mistrzów to wyjątek. Wyobrażasz sobie, że w innych mniej istotnych sprawach, jak zwykły tekścik o Wiśle, w których nie trzeba czekać do 23.00, czekało się do godziny 22:30 i przeglądało fora internetowe Wisły...? Nie przeceniajmy tego co tu piszemy... Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2011, 09:36
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
<<Nieudolna próba zawrócenia dyskusji na inny tor>>
Nie odpowiedziałeś fanfanowi co z tą wyprzedażą. Dodatkowo w jego wypowiedzi nie zauważyłem choćby jednej inwektywy, więc znów perfidnie kłamiesz zarzucając mu to. Zresztą ja też jestem niezwykle ciekaw gdzie te smutne symptomy w postaci pozbywania się co wartościowszych elementów zespołu? Podziel się tym z nami.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2011, 09:37
Przepraszam bardzo, ze nie na temat, ale czy cytujac Lucasa.B alias Ramboo mozecie w pole tekstu wstawiac kropki
Bo mam faceta w ignorowanych i w niczym mi to nie pomaga
a za przeproszeniem pie.... takie same farmazony w każdym okienku transferowym

Prosze o nie usuwanie posta chociaż przez godzine, bo juz mnie krew zalewa jak codziennie trafiam na te bzdury
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2011, 09:39
yogul napisał(a):Wyświetl post
zanim się coś napisze warto wcześniej sprawdzić.

Mianowicie z tego co wyczytałem, mogę się mylić :
W Belgii grał całą wiosnę, w zasadniczych rozgrywkach + Playoffy :
12 meczy - 6 bramek
W Izraelu grał jesień :
15 meczy 12 bramek

Co łacznie w zeszłym sezonie daje : 27 meczy 17 bramek 2381 min na boisku
w porównaniu z sezonem Genkova : 27 meczy 18 bramek 2274 min na boisku

no i porównajmy sobie ligę Belgijską i Izraelską do Bułgarskiej i Polskiej ...

Masz absolutną rację ! Poranna literówka chyba może się zdarzyć.
A masz w tej sprawie coś wartościowego do dodania?
A to co innego, zasugerowalem sie linkiem z onetu.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.06.2011, 10:04
nesta napisał(a):Wyświetl post
A to co innego, zasugerowalem sie linkiem z onetu.
Dodajmy, że Charleroi zleciało z ligi z hukiem zajmując ostatnie miejsce w tabeli sezonu zasadniczego z 19 punktami w dorobku i 20 strzelonymi bramkami (w 30 meczach). 3 bramki Bitona to 15% dorobku całej drużyny, zrobione w przeciągu 8 spotkań. Co najśmieszniejsze, spośród wszystkich nominalnych napastników Charleroi, Biton legitymuje się największą liczbą zdobytych bramek.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.06.2011, 10:06
Z trochę innej beczki: PS podał we wczorajszym wydaniu że Chavez kosztował nas 840k PLN. Nie wiem w parciu o jakie informacje podał tę kwotę ale jeśli byłaby to prawda to daje nam około 210k EUR. Zakładając że kwota się zgadza wypada napisać: Stan jesteś mistrzem świata!
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 28.06.2011, 10:14
Odnośnie Bitona to nie jest informacja PS , tylko informują o tym Izraelskie media , jak się będzie dobrze przeglądać to się znajdzie newsy
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.06.2011, 10:16
Nie wiem jak Wam, ale mi się ten Biton od razu spodobał i jak pojawiła się o nim pierwsza informacja, to automatycznie stał się moim osobistym numerem 1 do roli napastnika w Wiśle.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.06.2011, 10:49
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Dodajmy, że Charleroi zleciało z ligi z hukiem zajmując ostatnie miejsce w tabeli sezonu zasadniczego z 19 punktami w dorobku i 20 strzelonymi bramkami (w 30 meczach). 3 bramki Bitona to 15% dorobku całej drużyny, zrobione w przeciągu 8 spotkań. Co najśmieszniejsze, spośród wszystkich nominalnych napastników Charleroi, Biton legitymuje się największą liczbą zdobytych bramek.
Widac w jak slabym zespole gral a mimo to cos tam ustrzelil.
Wydaje mi sie, ze mogloby to byc ciekawe wzmocnienie i w zespole, ktory w wiekszosci meczu atakuje spradzilby sie bardzo dobrze.
Bramki strzelac potrafi bo bilans minionego sezonu jest bardzo przyzwoity (27/17). Sadze, ze w drugiej lidze nie zostanie wiec jest szansa go wyciagnac.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 28.06.2011, 10:58
Mauro z Forestu napisał(a):Wyświetl post
Każdy region ma swoje deadliny. Jeśli gazeta nie jest z Krakowa, to to co dostajemy w Małopolsce zostało oddane maksymalnie o 21 w Warszawie. Liga Mistrzów to wyjątek. Wyobrażasz sobie, że w innych mniej istotnych sprawach, jak zwykły tekścik o Wiśle, w których nie trzeba czekać do 23.00, czekało się do godziny 22:30 i przeglądało fora internetowe Wisły...? Nie przeceniajmy tego co tu piszemy... Pozdrawiam.
Ja to widzę tak, że zbliżał się deadline w każdym razie gdzieś wieczorną porą, faktycznie może nie cisnęli do północy A trzeba było czymś ciekawym zapełnić swoją przydzieloną przestrzeń w gazecie. Więc gość czyta, że kibice którzy śledzą z dużym zainteresowaniem ruchy transferowe swojego klubu piszą z przekonaniem, że napastnik będący najbliżej Wisły jest David Biton. Więc powstaje news "David Biton blisko Wisły".
No bo by jest tak jakaś wzmianka o źródle? "Stan Valckx powiedział", "Bednarz powiedział", "osoba związana z klubem, pragnąca pozostać anonimowa powiedziała" lub czy obecny klub zawodnika coś powiedział, albo zawodnik, menadżer... może widziano zawodnika w Krakowie. Jeśli nic z tych rzeczy to znaczy, że źródło jest tak mało wiarygodne, że lepiej je przemilczeć.
Ale nie wiem nie czytałem tego. Jest tam podane jakieś źródło?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.06.2011, 11:01
Wierzę, że jesteście specjalistami co do wydawania gazet ale może przenieście dyskusję gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.06.2011, 11:10
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca rozumiem ,bo jaki był to był ale zawsze walczył
Podobnie jak Gołoś. Diaz jest po prostu za słabym piłkarzem na Wisłę. To, że kupiła go Brugia było dla mnie wielką niespodzianką, którą jednak przyjąłem nie dość że z zadowoleniem, to jeszcze z ogromną ulgą. Można oczywiście się przerzucać na argumenty, że przecież w Wiśle tyle grał - w Belgii też mu dawali szansę itd. Prawda jest jednak taka, że on jest po długiej kontuzji, gdy przychodził do nas to pół roku trzeba było go uczyć europejskiej piłki (czyli nacisku na taktykę). Gracz z niego co najwyżej średni, a przy lepszych rywalach po prostu nie ma szans. Jak wierzyłem, że takiemu Singlarowi może wyjść mecz życia i będzie zatrzymywał Barcelonę, to u Diaza po prostu nie widziałem takiej możliwości.
Brugia wyłożyła za niego kupę kasy, więc podejrzewam, że tak tanio pozbyć/wypożyczyć go nie będą chcieli, po drugie pewnie miał niezły kontrakt w Belgii, więc schodzić z niego za bardzo również nie będzie chciał - co pozostawia nam tylko jeden atut, który obecnej Wiśle mógłby się przydać - "zapchajdziurstwo". Może grać na defensywnym, może grać na lewej obronie, może grać na lewej pomocy, od wielkiej biedy także na środku obrony. Tyle, że to wciąż jest substytut piłkarza, który w Wiśle powinien grać.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.06.2011, 11:19
Tego samego zdania jestem, że walka to jednak nie wszystko. Pewnie, że musi być, ale poparta czymś więcej jednak. A Diaz to jest po prostu piłkarskie dno pod każdym względem. Jedyny chyba atut to przyzwoita gra głową. Niby coś tam wolne strzelał, ale to od święta. A naprawdę znów patrzeć na ciągłę wywrotki nawet o własne nogi to średni pomysł. No chyba że głęboka rezerwa to może. I żeby nie było nie chodzi mi tu o płacz, bo wszystkie inne transfery uważam za dobre, ale pomysł z Diazem lekko mnie przeraził.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 28.06.2011, 11:27
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak Gołoś. Diaz jest po prostu za słabym piłkarzem na Wisłę. To, że kupiła go Brugia było dla mnie wielką niespodzianką, którą jednak przyjąłem nie dość że z zadowoleniem, to jeszcze z ogromną ulgą. Można oczywiście się przerzucać na argumenty, że przecież w Wiśle tyle grał - w Belgii też mu dawali szansę itd. Prawda jest jednak taka, że on jest po długiej kontuzji, gdy przychodził do nas to pół roku trzeba było go uczyć europejskiej piłki (czyli nacisku na taktykę). Gracz z niego co najwyżej średni, a przy lepszych rywalach po prostu nie ma szans. Jak wierzyłem, że takiemu Singlarowi może wyjść mecz życia i będzie zatrzymywał Barcelonę, to u Diaza po prostu nie widziałem takiej możliwości.
Brugia wyłożyła za niego kupę kasy, więc podejrzewam, że tak tanio pozbyć/wypożyczyć go nie będą chcieli, po drugie pewnie miał niezły kontrakt w Belgii, więc schodzić z niego za bardzo również nie będzie chciał - co pozostawia nam tylko jeden atut, który obecnej Wiśle mógłby się przydać - "zapchajdziurstwo". Może grać na defensywnym, może grać na lewej obronie, może grać na lewej pomocy, od wielkiej biedy także na środku obrony. Tyle, że to wciąż jest substytut piłkarza, który w Wiśle powinien grać.

To powiedz mi z kim Diaz zagrał mecz życia na środku obrony jak nie z Barceloną, co?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.06.2011, 11:30
Sarnat tez zagral mecz zycia z Barcelona co nie oznacza ze bylby lekiem na te rozgrywki.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.06.2011, 11:45
rafalek napisał(a):Wyświetl post
To powiedz mi z kim Diaz zagrał mecz życia na środku obrony jak nie z Barceloną, co?
Diaz zagrał z Barcą na środku pomocy jak już...

na środku obrony zagrał wtedy z przymusu Baszczynski
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 28.06.2011, 11:53
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Diaz zagrał z Barcą na środku pomocy jak już...

na środku obrony zagrał wtedy z przymusu Baszczynski

A w I meczu? Gdzie niby było 4:0, ale gdyby nie Diaz to byłoby dwa razy tyle?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.06.2011, 11:53
I po co my wypozyczamy zawodnikow skoro i tak kazdego spuszczamy w kibel. Przeciez to jest bez sensu, zeby ogrywac pilkarza z druzyna a pozniej im podziekowac. Widocznie wszystkie wypozyczenia byly do bani i tylko stracilismy pol roku na zgranie druzyny. Kuleje to wszystko strasznie.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2011, 12:02
Wyjaśnijcie mi pewną sytuację. Rios, Siwakov, Cikos są zawodnikami Wisły do 30 czerwca br., więc jak to jest, że żaden z nich nie pojechał na zgrupowanie z Wisłą? Owszem Siwakov MME, ale Cikos i Rios muszą trenować z zespołem, bo takie są przepisy. Chyba, że zawodnicy zgodnie poszli na kompromis by przedłużyć ich urlopy.

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Sarnat tez zagral mecz zycia z Barcelona co nie oznacza ze bylby lekiem na te rozgrywki.
Dokładnie. 99% zawodników przy mocniejszych przeciwnikach zawsze daje z siebie więcej aniżeli przy słabszych. To jest oczywiste, że jak miałbyś przed sobą lepszych zawodników to chciałbyś zaprezentować się jak najlepiej.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 28.06.2011 o godz. 12:05.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.06.2011, 12:15
Co do wypożyczenia Sivakova, to na Weszło pojawiła się taka informacja

Cytat:
4. Sergei Pareiko

Po tym, co teraz napiszę, kibice „Białej Gwiazdy” powinni podczas następnego meczu skandować nazwisko Tomka Frankowskiego. Bo to on, poprzez kolegę z Wolverhampton, polecił Kaziowi Moskalowi Pareikę. I tak to się wszystko potoczyło. A że do transakcji ponoć doczepili Siwakowa? Mimo wszystko, było warto.

Ile to lat trzeba było czekać na bramkarza pewnego, który nie popełnia poważniejszych błędów. A jak popełnia drobniejsze, np. z Bytomiem lub Podbeskidziem, to i tak się mu je wybacza. Sergei to jedyny zawodnik wiślackiej defensywy, który naprawdę mnie oczarowuje (no, Chavez w meczu ze Śląskiem też). Super czyta grę, emanuje spokojem i pewnością siebie.

Gratulacje „Franek”.
źródło: http://www.weszlo.com/news/6729

Więc nie krytykujcie tego wypożyczenia, bo wygląda to po prostu na jakiś układ menadżerski. Wzięliśmy Pareikę, ale w zamian zobowiązaliśmy się przyjąć też Sivakova. Nie wyszliśmy na tym źle, dostaliśmy środkowego pomocnika, który pewnie wiele nie kosztował, a wzmocnił rywalizację w zespole i sobie poszedł, jak przestał być potrzebny.
Odpowiedz cytując
Pepsaj
Member

Od: 11.2008

Stary 28.06.2011, 12:28
Szkoda Siwakova (http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25362)

Nie żebym uważał, że jest teraz naszym kluczowym zawodnikiem, albo że miałby szasnę być w tym sezonie. Niemniej jednak wydaje mi się, że za kilka lat może być naprawdę solidnym grajkiem wartym niezłe pieniądze. Wiadomo coś ile za niego chcieli Włosi?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.06.2011, 12:57
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Wyjaśnijcie mi pewną sytuację. Rios, Siwakov, Cikos są zawodnikami Wisły do 30 czerwca br., więc jak to jest, że żaden z nich nie pojechał na zgrupowanie z Wisłą? Owszem Siwakov MME, ale Cikos i Rios muszą trenować z zespołem, bo takie są przepisy. Chyba, że zawodnicy zgodnie poszli na kompromis by przedłużyć ich urlopy.
A dlaczego z Wisłą trenują Iliev, Jovanović, Nunez? Po prostu w takich przypadkach kluby, do których teoretycznie jeszcze należą zawodnicy nie tworzą problemów, by dołączyli już do swoich nowych zespołów, bo i po co? Dobry obyczaj po prostu. Nie słyszałem o żadnym przepisie nakazującym zawodnikowi trenować z zespołem, z którym ma kontrakt, jeśli nie ma takiego życzenia ze strony pracodawcy.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.06.2011, 12:59
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo do końca ile za niego Bruggia dała. Jedni piszą, że 1,5 bańki, drudzy się oburzają, że mniej.
W każdym razie na zachodzie jest trochę inne podejście.Po pierwsze jak ktoś się nie sprawdza, a trochę kosztował.Tam nie czekają 5 lat (bo dużo zapłaciliśmy) tylko raczej maksimum po roku, jak widzą, że prochu taki nie wymyśli - gościa się starają opchnąć gdziekolwiek za cokolwiek, albo rozwiązują kontrakt. I tną koszty, ile się da. Obowiązuje bardziej biznesowe podejście, nie ma rozuczlania się nad wpadką. Diaz out biorą kogoś innego i kręci się dalej.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.06.2011 o godz. 13:02.
..
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2011, 13:01
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie wciskasz Nuneza do podstawowej jedenastki?
Czy ktoś tu kogoś wciska? Przeczytaj mojego posta raz jeszcze. W nawiasie jest takie coś jak "np". Mam nadzieję, że umiesz rozszyfrować ten skrót. Jeśli teraz zapytasz dlaczego tam Nuneza widzę, to Ci odpowiem. Sam Maaskant mówił, że tam chce go wystawiać, co w połączeniu z odejściem Siwakowa jest bardzo realne. Dla Ciebie powtarzam bardzo realne (a nie że na pewno, lub że kogoś wciskam) ale nie pewne.

Ciekawe, czy teraz, jak odszedł Siwakow to będą kogoś jeszcze ściągać do środka, czy na przykład jeśli faktycznie przyszedłby Diaz to będzie brany pod uwagę na lewą obronę a w razie potrzeby na środek pomocy?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.06.2011, 13:32
http://www.youtube.com/watch?v=au9425uEjro
Na tym filmiku wygląda ciekawie. Widać, że nie zamyka oczów i nie lutuję na siłę. Potrafi się odnaleźć i dobrze gra głową bo sytuacje na tym materiale video nie były łatwe do wykończenia. Motorycznie przy swoim wzroście wygląda wygląda spoko i widać że fizycznie też wszystko z nim w porządku. Myślę, że na naszą ligę by się nadał.

Żeby nie było gadek że po filmiku nie można oceniać. Kandydaturę takiego Beto wyśmiałem już po tym jak zobaczyłem jak on biega, zakontraktowali zgarbionego goscia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.06.2011 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2011, 13:53
Albo niektórzy mają bardzo słabą pamieć albo nie bardzo znają się na piłce. Diaz może wirtuozem nie był ale był bardzo przyzwoity. A już wypominanie mu jak go mieszał Peszko w meczy z Lechem jest śmieszne. Przydałoby się odświeżyć troszkę pamięć. Przed meczem z Lechem Diaz był na zgrupowaniu reprezentacji. Wrócił bodajże 2 dni przed meczem. Zdziwiłbym się gdyby w tym meczu zagrał dobrze. Świetne mecze zagrał nie tylko z Barceloną. Miał ich znacznie więcej. Nie wiem jak prezentuje się obecnie ale był to piłkarz bardzo wydolny, sprawny, silny, skoczny, potrafił pociągnąć z piłką do przodu, dośrodkować. Zdarzały mu się idiotyczne straty piłki i irytujące żonglerki na środku boiska ale nikt nie mówi że to jest drugi Maicon. Jeśli ludzie drrzeli ze strachu oglądając Diaza to co dopiero można powiedzieć o Paljiciu. Od jego błędów w ustawieniu to aż zęby bolą. Ogólnie Paljic nie jest zły ale zdecydowanie nie ma się nad czym zachwycać. W ogóle boczni obrońcy to były zdecydowanie najsłabsze ogniwa w zeszłym sezonie. Ludzie płaczą że Wisła nie miała pieniędzy na wykup Cikosa (ten to już w ogóle był nieogarnięty taktycznie), a może on po prostu był za słaby? Szkoda tylko że na jego miesce kupiliśmy Lameya. Podsumowując ewentualny transfer Diaza: mogło być lepiej ale tragedii też nie ma.

Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.06.2011, 14:14
Z piłką nie potrafił pociągnąć nigdy, bo 90% jego kontaktów z piłką kończy się wywrotką w środku boiska. Dośrodkowania też mocno przeciętne. Gra totalnie na hura i może jakoś będzie. Paljić może podobny (bo trudno powiedzieć, że ktoś jest słabszy)w defensywie, ale w rozprowadzeniu akcji to jest niebo a ziemia. Nikt nie wymaga, żeby był Maiconem, ale technika u Diaza po prostu nie istnieje. Często odnosiłem wrażenie, że Junior by lepiej sobie radził, gdyby w meczu ani raz nie dostał piłki, bo jego kontakt z piłką prawie zawsze kończy się na murawie (niestety najczęściej wtedy, gdy jest to bezsensowne).
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.06.2011, 14:24
Ja bym Kirmowi znalazł nową pozycję. Lewy obrońca wątpliwe, ale środek pola byłby w sam raz. Przy Ilievie może przegrać rywalizację.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów