|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile jesteś w stanie zapłacić za transmisję z zagranicznego sparingu Wisły? | |||
| nic |
|
87 | 14,95% |
| 1 zł (+ vat) |
|
97 | 16,67% |
| 2 zł |
|
79 | 13,57% |
| 3 zł |
|
40 | 6,87% |
| 5 zł |
|
279 | 47,94% |
| Głosujących: 582. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wolę zeby ktoś pojechał i kamerami nakręcił mecz a później udostępnił w dobrej jakości. Lepsze to, niż taka sytuacja, że płace nie wiem za co, może za dobry stream, a może za badziewne 300kb, albo nie obejrzę nic.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A może być badziewny stream i później cały mecz w dobrej jakości..?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
No racja, najtrudniejsze jest zawsze znalezienie odpowiedniego łącza na miejscu, który ma wystarczająco duży upload. Nie jest to niemożliwe ale wiąże się to z dużymi kosztami. Nie wiem czy nie lepiej by kupić u dużego operatora międzynarodowego (Tmobile, Orange) bezprzewodowego internetu w dużym uploadem (tak na moje oko 10 Mbps). Problemem są wioski, gdzie ten zasięg będzie zawsze słaby. Mimo wszystko powodzenia
@tofik: mecz na żywo to zawsze na żywo i żadna zajebista relacja tego nie zastąpi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może jakiś porządny mobilny modem 3G/4G do tego jakaś porządna zewnętrzna antena i pakiet internetowy od T-Mobile, chyba teraz mają jedną cenę dla całej Europy?
![]() http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/internet/telefon Abonament bez limitów to jest widzę 55zł więc 660zł rocznie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wystarczy 1 Mbps, byle gwarantowany. Lecz niestety, takiej oferty nie ma. W praktyce z telefonu/modemu wychodzi 300-500 kbps. W mieście.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czy oni oczekują że przez te mecze ja polece do Polsatu kupie dekoder podpisze umowe na 3 lata tylko po to by sabie akurat ten mecz oglądnąć?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Szkoda ze sparingi nie sa w Niemczech w Bayernie grane lub w Austri to bym zrobil transmisje calkiem za darmo.
No niestety sparingow tutaj nie graja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
popatrzcie na satelitarne łącza internetowe.
np. http://www.tooway.pl/ http://www.dostawcy-internetu.pl/astra2connect-cennik http://www.dostawcy-internetu.pl/Int...przez-satelite troszke droższe, ale można wybrać opcje przesyłu. ponadto zasięg na całą Europę. całkowice mobilne. wystarczy troche prądu. mam nadzieje że pomoglem ![]()
Ostatnio edytowane przez crate digger : 26.06.2011 o godz. 13:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/docum...e_20110605.pdf piszą, że jest 7,2Mbit pobieranie 1,9Mbit wysyłanie, ale trzeba być pewnie w zasięgu. Teraz jakiś zasięg jest praktycznie wszędzie, a porządna antena i modem mogą chyba w większości przypadków załatwić sprawę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tenzen, tyle że to są maksymalne wartości, ograniczone przez technologię 3g. w żadnym wypadku nie są gwarantowane
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
- tooway - widzisz tam cennik? (nie znalazłem) - astra2connect - nawet w ofercie BUSINESS LINE za 599 zł miesięcznie (3-letnia umowa) transfer jest 3-krotnie za niski: 4096/360 kbit/s
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
Najlepiej to sie dogadac z wlascicielem stadionu , placisz im 50 euro za internet na jeden dzien a oni ci udostepniaja.
W niemczech nawet amatorskie kluby maja internet na swoich obiektach wiec nie bedzie napewno z tym problemu. Internet 16 mb to standard wiec uploadu ci wystarczy. Transmisje robie co tydzien wiec wiem jak to z tym bywa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
heh wrzuciłem pierwsze lepsze
![]() StarDSL http://www.dostawcy-internetu.pl/stardsl-cennik troche lepsze warunki ale upload jest chyba piętą achilesową tego typu rozwiązania. http://www.polnetkom.pl/internet_satelitarny.html tyle że ceny zdaje się są negocjowalne bo nic o nich nie jest napisane upload deklarują znacznie wyższy. może za reklamę podczas transmisji (jaki szeroki dostęp do ludzi, w koncu przedsiebiorcy to też kibice, a zdaje sie ze do nich chcieliby trafić) zgodziliby się na udostępnienie sprzętu na czas transmisji bez konieczności kupowania i wiązania się ![]() Reklama podczas transmisji mogla by byc dłuższa i tlumaczyc zasady działania a sam przesył byłby demonstracją
Ostatnio edytowane przez crate digger : 26.06.2011 o godz. 13:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@rav - Aha, tylko Polska. Reklamowali się że na rozmowy mają jedną cenę do całego T-Mobile więc myślałem, że z internetem będzie podobnie.
Ten fotograf pewnie przesyła całe serie zdjęć w ogromnych rozdzielczościach i bezstratnych formatach więc to musi długo trwać, nie ma siły. @olek0 - tylko sparingi rozgrywane są najczęściej na boiskach treningowych w oddaleniu od stadionu. Tam chyba ciężko o kabel. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tenzen - sprobowac mozna . A mobilnego neta naprawde nie polecam tu trzeba by cos innego wymyslec.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Sadze ze jedyna szansa na transmisje. Mobilny internet bedzie sie przerywal caly czas.
Ale probowac oczywiscie mozna ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
max 5 pln-ów za 1 mecz ode mnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Też się wpisałem i zapłacę, tylko podajcie szczegóły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
a co z przepisami o zezwoleniach na publiczną zbiórkę pieniędzy? Ktoś to ma opanowane?
http://wykroczenia.wieszjak.pl/chara...ezwolenia.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale chyba to musiałyby być ogromne kwoty by trzeba było uważać na regulacje prawne. Tak mi się wydaje.
Zbiórki na oprawy są kontrolowane przez państwo? ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
dorzucam 5zł
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez tomaszw : 26.06.2011 o godz. 21:16.
![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ło... z loteriami to dopiero są jaja....
![]() Na pewno nie zrobimy tego w formie publicznej zbiórki. Runda jesienna się skończy, a my formalności nie będziemy mieli załatwionych ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
pogiete to dla mnie jest. Mam ochote dac komus moja, opodatkowana juz kase ktora zarobilem to za przeproszeniem ch*j komu do tego...
![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
tomaszw - A wiesz że możesz nie mieć pracy w Polsce, no i wyjedziesz za granicę do jakiejś pracy. Zarabiasz ale jednocześnie robisz jakieś fuchy , ciągniesz etat w ochronie na czarno, cięzko pracujesz gdzieś kilka tysięcy kilometrów od domu. Odkładasz 25 000 euro i idziesz sobie coś kupić. Robisz transakcje.
Za miesiąc przychodzi ci wezwanie z US bo własnie coś kupiłeś za 25 000 euro a oficjalnie zarobiłeś dużo mniej. Okazuje się że w polsce wszystkie operacje finansowe powyżej 20 000 euro muszą być zgłaszane przez bank do US. I co ty na to, nie dość że nie miałeś pracy w Polsce, to pojechałeś gdzieś do Holandii, pracujesz po 18 godzin to potem nie możesz tych pieniędzy wydać. No chyba że weżmiesz kredyt i dasz zarobić bankowi. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
3zł ode mnie, proszę o szczegóły.
|
|