|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Co do transferów: wszystko napawa optymizmem, mamy 23 czerwca i transfery powolutku zaczynają być finalizowane, na obozie mamy kadrę, a nie 12 zawodników... ps. Martwi brak napastnika - konkurenta dla Cwetana ![]()
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
Nuneza jeszcze nie miałem przyjemności oglądać, ale z tego co czytałem to zdania są podzielone: jedni widzą w nim lewego pomocnika, drudzy lewego obrońcę. Osobiście mam nadzieję, że Robert szykuje go na obronę i będzie on takim naszym Danim Alvesem |
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Musze publicznie i oficjalnie przeprosić za niewierność w stosunku do info Zbymka piałem z niego jak mówił o Gervasio ale teraz przyznaje że popisał się kozaczek dobre info miał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ale jest szybszy : >
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Przykład Chaveza pokazuje że jeśli na jakimś piłkarzu naprawdę nam zależy to zrobimy wszystko by go zatrzymać a jeśli mamy prawo pierwokupu to w przypadku sprawdzenia się piłkarza w zespole jestem spokojny o jego wykupienie . W ostatnich latach kontraktowanie piłkarzy na 5 lat bokiem nam wychodziło - mam tu na myśli Dawida , Łobo , teraz Gułę , skazywaliśmy się na płacenie dużych pieniędzy przez bardzo długi czas bez względu czy dany zawodnik coś gra czy nie . Teraz nauczyliśmy się na błędach i postępujemy wg mnie słusznie . Melikson , Genkov - pewniacy z którymi podpisaliśmy dłuższe umowy , Chavez - sprawdził się i podpisał kontrakt na 5 lat a jak nie jesteśmy pewni czy dany zawodnik zaaklimatyzuje się w drużynie, czy będzie pasował do tej drużyny to wtedy podpisujemy krótszy kontrakt z opcją przedłużenia bądź wypożyczamy z prawem pierwokupu i tak wg mnie należy działać.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.06.2011 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
I co? Można było poczekać?
Powtarzam od dawna. W końcu mamy profesjonalistów w klubie. Profesjonalistów którzy znają się na swojej robocie, w przeciwieństwie od nas forumowiczów, którzy nie znają się na robocie trenera i dyrektora sportowego. Natomiast uwielbiamy się na ten temat wypowiadać... BTW jak kiedyś Maskaantowi zdarzyło się wypowiedzieć na temat kibiców to już chciano ekskomunikę na niego nakładać... A i jeszcze uwaga co do Basałaja. Czy ktoś z was kierował firmą/ był prezesem? Może chociaż rzecznikiem prasowym? Przecież w wywiadach trzeba mówić jak najwięcej mówiąc jak najmniej... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dajcie Panowie jeszcze raz linka z kompilacją Nuneza..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jeszcze konkretny napadzior i szturmujemy LM
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak to ma wyglądać?
-------------Genkov --Kirm------Melikson------Małecki -------Sobolewski--Wilk Nunez Chavez Jaliens Jovanovic -------------Pareiko Orientuje się ktoś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nunez zajebiście się prezentuje na tym filmiku , ale to chyba nie lewy obrońca ;>?
na skrzydło super grajek |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
-------------Genkov Nunez----Melikson-----Małecki -------Sobolewski--Wilk Jovanovic Chavez Jaliens Lamey -------------Pareiko |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A Iliev i Kirm ławka? Bez kitu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wygląda jak Bill Cosby
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Podstawowa 11-tka Wisły to póki co wielka zagadka dla mnie ![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Lamey u Maaskanta (w przeciwieństwie do wielu forumowiczów) ma czystą kartę i moim zdaniem to właśnie on na początku będzie otrzymywał szansę gry na prawej stronie defensywy. Czy ją wykorzysta to już inna sprawa.
Co do dzisiejszych transferów - Jovanović wygląda solidnie, można powiedzieć, że sprawę środka obrony mamy zabezpieczoną (Bunoza, Chavez, Jalliens, Jovanović). Jak na nasze możliwości finansowe to naprawdę dobry ruch, zawodnik jest młody (23 lata), a już trochę w piłkę pod presją pograł. Wracającemu po kontuzji Bunozie będzie bardzo ciężko przebić się do składu. Gervasio jako wypożyczenie może być, tak naprawdę ciężko przewidzieć jak zawodnik się zaaklimatyzuje, czy znajdzie wspólny język z kolegami z drużyny i wpasuje się w taktykę. W przypadku zawodników z Europy jednak to prawdopodobieństwo jest większe. Oby jednak okazał się wzmocnieniem, a nie jedynie uzupełnieniem jak nasz poprzedni Argentyńczyk - Rios. Ciekawe, czy nastąpi zwrot w sprawie Sivakova. Do tej pory w mediach ukazywały się informacje, że jego menedżer ma dla niego nie wiadomo ile ofert i w ogóle pół Europy ma chęć go zakontraktować. Jak to wyjdzie w praktyce? Zobaczymy, ja bym się nie zdziwił gdyby jednak został i kto wie, czy nie byłoby to lepsze posunięcie niż szukanie nowego piłkarza w jego miejsce. Ciągle też czekam na napastnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
po drugie - jeżeli na dziś uważasz że nie mamy kadry meczowej to już nie wiem czego wymagasz, 30 luda jak w Cracovii w zeszłym roku? po trzecie - chyba lepiej że negocjacje idą jak po grudzie i w efekcie płacimy za Chaveza 300 a nie 500 kE po czwarte (ad ostatniego Twojego akapitu) - Małecki, Kirm i przede wszytkim Melikson i po piąte - sztuką jest w obecnej sytuacji organizacyjno sportowej (nie finansowej- bo wiemy jak jest) naszego klubu tylko narzekać a nie widzieć żadnych plusów... ale Tobie się udaje |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
No widzicie, teraz mamy aż nadto dobrych zawodników [ i dobrze
]. Trener będzie miał pełne pole do popisu. A jeszcze jak dojdzie napastnik i pomocnik... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No to, zeby mial miejsce awans do LM musza byc spelnione nastepujace nierownosci:
1. Cikos<Lamey 2. Rios<Iliev 3. Boukhari<Gervasio 4. Paljic<Jovanovic Pewny jestem tylko pozycji nr 2, co do reszty obym zostal mile zaskoczony. ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Nunez - Wilk, Sobolewski - Iliev, Melikson, Malecki - Genkov. Sory, ale Lamey i Iliev maja gwiazdorskie kontrakty, wiec nie wyobrazam sobie, zeby przychodzili grzac lawe...zwlaszcza Iliev.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nawet jak zestawimy 2 jedenastki z zawodników których aktualnie mamy to od razu widać że brakuje jeszcze napastnika i pomocnika i skład będzie zamknięty.
Nawet jak nie wróci Sivakov to wyjdzie na to że straciliśmy tylko jego i Cikosa. W przypadku powrotu Sivakova lub sprowadzenia innego pomocnika i Napastnika , jako jedyny klub w ostatnich latach z polskiej ligi przystąpimy do walki o Ligę Mistrzów w składzie który zdobył mistrzostwo i dodatkow został on w jakis sposób wzmocniony. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |