The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 19:49
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Czyli będzie tak samo jak z Riosem - za rok go nie wykupią bo trzeba będzie zapłacić jakieś 800 tysięcy Euro, a to niestety dla Wisły... za dużo

gdyby Rios był warty tych 800 tys. euro to na pewno Wisła by go wykupiła...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 23.06.2011 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2011, 19:52
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Oby ten Jovanović nie okazał się drugim Kneżeviciem .. Grywali tam w miare podobnie, a więc nie byli podstawowymi graczami, nie mogę pojąć tez dlaczego Marko chciał zgodzić się grać w Dynamie Mińsk ;o Po kompilacji z Nunezem widać, że chlopak ma duże możliwości, ale opinie fanów z Argentyny nie napawają optymizmem.. Oby wziął się w garść u nas i pokazał co potrafi
W Serbii miała go przecież obowiązywać półroczna dyskwalifikacja, podejrzewam więc, że to był główny powód...Zgłosiła się Wisła i od razu stwierdził, że lepiej iść do nas, bo gramy w pucharach

Co do transferów: wszystko napawa optymizmem, mamy 23 czerwca i transfery powolutku zaczynają być finalizowane, na obozie mamy kadrę, a nie 12 zawodników...

ps. Martwi brak napastnika - konkurenta dla Cwetana
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 23.06.2011, 19:52
willow napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno pytanie do tych, któ®zy oglądali w/w graczy: Który według Was na lewą obronę? Jova czy Nunez?
Jovanovicia widziałem w akcji w kilku meczach, grywał na stoperze.

Nuneza jeszcze nie miałem przyjemności oglądać, ale z tego co czytałem to zdania są podzielone: jedni widzą w nim lewego pomocnika, drudzy lewego obrońcę. Osobiście mam nadzieję, że Robert szykuje go na obronę i będzie on takim naszym Danim Alvesem
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Stary 23.06.2011, 19:56
Musze publicznie i oficjalnie przeprosić za niewierność w stosunku do info Zbymka piałem z niego jak mówił o Gervasio ale teraz przyznaje że popisał się kozaczek dobre info miał
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.06.2011, 19:57
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Jovanovicia widziałem w akcji w kilku meczach, grywał na stoperze.

Nuneza jeszcze nie miałem przyjemności oglądać, ale z tego co czytałem to zdania są podzielone: jedni widzą w nim lewego pomocnika, drudzy lewego obrońcę. Osobiście mam nadzieję, że Robert szykuje go na obronę i będzie on takim naszym Danim Alvesem
Ja natomiast nie miałbym nic przeciwko, gdyby grał nawet jako napastnik, o ile tylko radziłby sobie lepiej niż Genkov. Szkoda marnować taki potencjał na obronie. Wprawdzie po filmikach z YT nie ocenia się piłkarza, ale ktoś już tu skomentował, że to zdecydowanie bardziej napastnik niż obrońca.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2011, 20:01
Cytat:
I jeszcze jedno pytanie do tych, któ®zy oglądali w/w graczy: Który według Was na lewą obronę? Jova czy Nunez?
mnie w ogóle teraz ciekawi jakie będzie zestawienie obrony, będzie sporo wariantów
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.06.2011, 20:01
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Nunez. Styl gry (zachowując proporcje) podobny do Garetha Bale'a albo Marcelo z Realu
ale jest szybszy : >

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.06.2011, 20:02
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Czyli będzie tak samo jak z Riosem - za rok go nie wykupią bo trzeba będzie zapłacić jakieś 800 tysięcy Euro, a to niestety dla Wisły... za dużo
Przykład Chaveza pokazuje że jeśli na jakimś piłkarzu naprawdę nam zależy to zrobimy wszystko by go zatrzymać a jeśli mamy prawo pierwokupu to w przypadku sprawdzenia się piłkarza w zespole jestem spokojny o jego wykupienie . W ostatnich latach kontraktowanie piłkarzy na 5 lat bokiem nam wychodziło - mam tu na myśli Dawida , Łobo , teraz Gułę , skazywaliśmy się na płacenie dużych pieniędzy przez bardzo długi czas bez względu czy dany zawodnik coś gra czy nie . Teraz nauczyliśmy się na błędach i postępujemy wg mnie słusznie . Melikson , Genkov - pewniacy z którymi podpisaliśmy dłuższe umowy , Chavez - sprawdził się i podpisał kontrakt na 5 lat a jak nie jesteśmy pewni czy dany zawodnik zaaklimatyzuje się w drużynie, czy będzie pasował do tej drużyny to wtedy podpisujemy krótszy kontrakt z opcją przedłużenia bądź wypożyczamy z prawem pierwokupu i tak wg mnie należy działać.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.06.2011 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 23.06.2011, 20:04
I co? Można było poczekać?
Powtarzam od dawna. W końcu mamy profesjonalistów w klubie. Profesjonalistów którzy znają się na swojej robocie, w przeciwieństwie od nas forumowiczów, którzy nie znają się na robocie trenera i dyrektora sportowego. Natomiast uwielbiamy się na ten temat wypowiadać... BTW jak kiedyś Maskaantowi zdarzyło się wypowiedzieć na temat kibiców to już chciano ekskomunikę na niego nakładać...

A i jeszcze uwaga co do Basałaja. Czy ktoś z was kierował firmą/ był prezesem? Może chociaż rzecznikiem prasowym? Przecież w wywiadach trzeba mówić jak najwięcej mówiąc jak najmniej...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.06.2011, 20:06
lazy napisał(a):Wyświetl post
A i jeszcze uwaga co do Basałaja. Czy ktoś z was kierował firmą/ był prezesem? Może chociaż rzecznikiem prasowym? Przecież w wywiadach trzeba mówić jak najwięcej mówiąc jak najmniej...
Pomyliło Ci się chyba z politykiem
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 23.06.2011, 20:10
Dajcie Panowie jeszcze raz linka z kompilacją Nuneza..
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.06.2011, 20:11
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25347

zajebiscie
Odpowiedz cytując
jacobs
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 23.06.2011, 20:12
http://www.dailymotion.com/video/xbb...7;20unez_sport
Odpowiedz cytując
Aloizi
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 23.06.2011, 20:15
Jeszcze konkretny napadzior i szturmujemy LM
Odpowiedz cytując
vojtex
Member

Od: 02.2009

Stary 23.06.2011, 20:18
HEDu napisał(a):Wyświetl post
ale jest szybszy : >
od Bale'a ?
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2011, 20:18
Tak to ma wyglądać?

-------------Genkov
--Kirm------Melikson------Małecki
-------Sobolewski--Wilk
Nunez Chavez Jaliens Jovanovic
-------------Pareiko

Orientuje się ktoś?
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2011, 20:27
Nunez zajebiście się prezentuje na tym filmiku , ale to chyba nie lewy obrońca ;>?
na skrzydło super grajek
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.06.2011, 20:33
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Tak to ma wyglądać?

-------------Genkov
-------Sobolewski--Wilk
-------------Pareiko

Orientuje się ktoś?
Ja bym zamienił Jaliensa z Jovanoviciem jeśli już
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.06.2011, 20:41
Tak to ma wyglądać?

-------------Genkov
-------Sobolewski--Wilk
-------------Pareiko

Orientuje się ktoś?
Raczej
-------------Genkov
Nunez----Melikson-----Małecki
-------Sobolewski--Wilk
Jovanovic Chavez Jaliens Lamey
-------------Pareiko
Odpowiedz cytując
unbelievable
Member

Od: 04.2007

Stary 23.06.2011, 20:42
A Iliev i Kirm ławka? Bez kitu
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 23.06.2011, 20:43
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post

Wielka radość Roberta po przylocie do Holandii Jovy i Nuneza
wygląda jak Bill Cosby
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.06.2011, 20:45
Tak to ma wyglądać?

-------------Genkov
-------Sobolewski--Wilk
-------------Pareiko

Orientuje się ktoś?
A gdzie Lamey? A gdzie Iliev?
Podstawowa 11-tka Wisły to póki co wielka zagadka dla mnie
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.06.2011, 20:48
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Ja bym zamienił Jaliensa z Jovanoviciem jeśli już
Lamey u Maaskanta (w przeciwieństwie do wielu forumowiczów) ma czystą kartę i moim zdaniem to właśnie on na początku będzie otrzymywał szansę gry na prawej stronie defensywy. Czy ją wykorzysta to już inna sprawa.

Co do dzisiejszych transferów - Jovanović wygląda solidnie, można powiedzieć, że sprawę środka obrony mamy zabezpieczoną (Bunoza, Chavez, Jalliens, Jovanović). Jak na nasze możliwości finansowe to naprawdę dobry ruch, zawodnik jest młody (23 lata), a już trochę w piłkę pod presją pograł. Wracającemu po kontuzji Bunozie będzie bardzo ciężko przebić się do składu.

Gervasio jako wypożyczenie może być, tak naprawdę ciężko przewidzieć jak zawodnik się zaaklimatyzuje, czy znajdzie wspólny język z kolegami z drużyny i wpasuje się w taktykę. W przypadku zawodników z Europy jednak to prawdopodobieństwo jest większe. Oby jednak okazał się wzmocnieniem, a nie jedynie uzupełnieniem jak nasz poprzedni Argentyńczyk - Rios.

Ciekawe, czy nastąpi zwrot w sprawie Sivakova. Do tej pory w mediach ukazywały się informacje, że jego menedżer ma dla niego nie wiadomo ile ofert i w ogóle pół Europy ma chęć go zakontraktować. Jak to wyjdzie w praktyce? Zobaczymy, ja bym się nie zdziwił gdyby jednak został i kto wie, czy nie byłoby to lepsze posunięcie niż szukanie nowego piłkarza w jego miejsce.

Ciągle też czekam na napastnika.
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2011, 20:50
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie tak sobie wyobrażam - stanowczo zbyt długo układamy się z tymi partaczami.

Po pierwsze - mamy 23 i ja jakoś kadry nadal nie widzę. Po drugie - zamiast klepać o prezentowaniu piłkarzy w poniedziałek trzeba było powiedzieć, że negocjujemy i jesteśmy na dobrej drodze do "podpisania" nowych graczy. Basałaj po prostu kolejny raz się zagalopował w swoich zapewnieniach - każdy laik wie, jak ciężko idą u nas negocjacje...

Nie straciliśmy nikogo, bo nikogo godnego uwagi dla możniejszych klubów nie mamy w składzie. Czy mamy skład na puchary? Jak dla mnie nie - odkładanie transferów już raz przerabialiśmy i wiemy jak to się skończyło. Zdobyliśmy mistrza....
?
po pierwsze - chyba nie rozumiesz do końca że TS Wisła S.S.A jest na R22 tylko "gościem" i jacy by "partacze" nie byli, musimy się z nimi układać. Konrad dał Ci dobry przykład z Lecha ale nie zrozumiałeś
po drugie - jeżeli na dziś uważasz że nie mamy kadry meczowej to już nie wiem czego wymagasz, 30 luda jak w Cracovii w zeszłym roku?
po trzecie - chyba lepiej że negocjacje idą jak po grudzie i w efekcie płacimy za Chaveza 300 a nie 500 kE
po czwarte (ad ostatniego Twojego akapitu) - Małecki, Kirm i przede wszytkim Melikson
i po piąte - sztuką jest w obecnej sytuacji organizacyjno sportowej (nie finansowej- bo wiemy jak jest) naszego klubu tylko narzekać a nie widzieć żadnych plusów... ale Tobie się udaje
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.06.2011, 20:52
No widzicie, teraz mamy aż nadto dobrych zawodników [ i dobrze ]. Trener będzie miał pełne pole do popisu. A jeszcze jak dojdzie napastnik i pomocnik...
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.06.2011, 20:53
No to, zeby mial miejsce awans do LM musza byc spelnione nastepujace nierownosci:
1. Cikos<Lamey
2. Rios<Iliev
3. Boukhari<Gervasio
4. Paljic<Jovanovic

Pewny jestem tylko pozycji nr 2, co do reszty obym zostal mile zaskoczony.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2011, 20:53
Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Nunez - Wilk, Sobolewski - Iliev, Melikson, Malecki - Genkov. Sory, ale Lamey i Iliev maja gwiazdorskie kontrakty, wiec nie wyobrazam sobie, zeby przychodzili grzac lawe...zwlaszcza Iliev.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.06.2011, 20:58
Edson napisał(a):Wyświetl post
No to, zeby mial miejsce awans do LM musza byc spelnione nastepujace nierownosci:
1. Cikos<Lamey
2. Rios<Iliev
3. Boukhari<Gervasio
4. Paljic<Jovanovic

Pewny jestem tylko pozycji nr 2, co do reszty obym zostal mile zaskoczony.
Jovanović nie gra na pozycji Paljicia.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.06.2011, 21:02
Nawet jak zestawimy 2 jedenastki z zawodników których aktualnie mamy to od razu widać że brakuje jeszcze napastnika i pomocnika i skład będzie zamknięty.

Nawet jak nie wróci Sivakov to wyjdzie na to że straciliśmy tylko jego i Cikosa.

W przypadku powrotu Sivakova lub sprowadzenia innego pomocnika i Napastnika , jako jedyny klub w ostatnich latach z polskiej ligi przystąpimy do walki o Ligę Mistrzów w składzie który zdobył mistrzostwo i dodatkow został on w jakis sposób wzmocniony.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 23.06.2011, 21:03
FearTS napisał(a):Wyświetl post
----------Genkov-------Iliev
--Nunez------Melikson-----Małecki
----------Sobol lub Wilk----------
Jovanovic-Chavez-Jaliens-Lamey
-------Pareiko
To sklad na granie u siebie, na wyjezdzie Wilk zamiast jednego napastnika.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów