|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wiem że będą transfery! chodzi mi o to że lepiej nie mówić coś w stylu "jutro, pojutrze zaprezentujemy nowych zawodników" lepiej powiedzieć w najbliższym czasie jak te transfery nie są w 100% dogadane, a tu nasz Prezes nas niemalże zapewnia... I tylko o to mi chodziło...
![]() ![]()
1906-2021
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Konrad - ale po co tak ironizujesz? Prawda jest taka, że jedynym mądrym i dobrym posunięciem Basałaja było wyszukanie i zatrudnienie Stana i Roberta. I buja się na ich profesjonaliźmie do dzisiaj.
Nasz prezesunio jest kolejnym "złotoustym", który bardzo dużo mówi a zbyt mało robi. Zafundował nam ubiegłoroczną wyprzedaż, co skończyło się Karabachem. Nie wywiera absolutnie żadnej presji na Majchrowskim (miasto Kraków) odnośnie stadionu. Pieprzy trzy po trzy o historycznej polityce Wisły (i na co się to gadanie przekłada?), wymyśla jakieś głupoty o budowie bazy treningowej (ani widu, ani słychu). Sponsora jak szukał tak szuka (w ogóle szuka?). Teraz jeszcze wygłupia się gadając o transferach (kadra do 10 czerwca, prezentacja piłkarzy w poniedziałek...). Ja tam pamiętam poprzednią prezesurę tegoż fachury i pamiętam jak go żegnano - teraz oprócz Holendrów Basałaj może się pochwalić plakatami piłkarzy i akcją "walczymy o mistrzostwo". Gratulacje prezesie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje, że tegoroczne transfery nie były dopracowane tak jak to było zimą. Ilieva owszem mogli oglądać nasi przedstawiciele, ale wątpię. Kolesia zaangażowali za dobrą pensję. Lameya nie mogli obserwować, bo zagrał tylko w 4 meczach, Jovanovicia polecił...Iliev i jest to informacja zbymaka i jak sam potwierdził Jovanovic na łamach serbskich gazet "Iliev namówił go do przenosił pod Wawel", kolejny "nabytek" (nieoficjalnie jeszcze się wypowiadam) Gervasio Nunez mógł być obserwowany, ale jak sam stwierdził Stan Valkxc "zawodników obserwujemy tylko na terenie Europy", więc jego też musiał ktoś polecić, albo menedżer, albo...Mauro Cantoro, choć to musi być bardzo dziwne i nieprawdopodobne. Zawodnicy którzy byli obserwowani, to albo wybrali inne kluby, albo krzyknięto za nich wysoką sumę, albo...Cupiał powiedział wyraźnie "sprowadzamy zawodników z kartą w ręku, nie płacimy za żadnego". Dlatego myślę, że Holendrzy mają związane ręce i nie mogą pracować pełną parą.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
||
stalsanok1946 napisał(a):
Co do poleconych to Maor też był polecony i jak się sprawuje to widać. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
zimą transfery też szybko nie "ekspolodowały " musieliśmy czekac równie długo jak i tego lata . A nawet więcej , teraz wydaje mi się że szybciej wzięto się za konkrety niż pół roku temu to czy siatka skautów działa lepiej czy gorzej nie możemy oceniać na zasadzie plotek i domniemywań , na dodatek w tak krótkim odstępie czasu . To czy praca Valckxa była dobra przekonamy się po latach jego pracy gdy sobie zbilansujemy jego dokonania . Na razie wszystko zmierza ku lepszemu . A co do Basałaja , to z mojej strony nie czepiałbym się go specjalnie . Wyszło jak wyszło na dniach i tak musimy kogos podpisać , a i za pół roku walcząc w LM nawet nie będziemy pamiętać o tym co działo się w trakcie przygotowań . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dajcie spokój Basałajowi.
Wygląda na to że Basałaj jest średnio doinformowany - pewnie na bieżąco żyje innymi sprawami. Tutaj można zastanawiać się jakimi (sponsor, sprawa stadionu, nowy trener bramkarzy itp ). Myślę ze co do informacji o transferach to jest wyjątkowo słabe źródło i trzeba brać to pod uwagę słysząc jego wypowiedzi. Prezesi generalnie mają taką naturę że lubią wypowiadać się co do terminów, tyle że tych wyznaczonych przez nich samych. Taka ich złotousta natura. Nikt z Was nie ma Prezesa nad sobą i nie wie jak to wygląda? |
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.06.2011 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
byle jakiego sponsora zresztą prosto znaleźć , jednak takiego który spełniałby nasze oczekiwania i płaciłby więcej niż TF już o wiele trudniej . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To, że kontrakt sponsorski podpisać po awansie do LM możemy bajeczny jest oczywiste - problem tylko w tym, że nie słychać o jakichkolwiek rozmowach. Wierzę, że są podjęte i klub po prostu o nich nie mówi głośno, bo i po co? Jednak cisza jest nie tylko w sprawie sponsora, ale także stadionu, bazy treningowej i innych mniej istotnych rzeczach. I to mnie martwi. ps. mam wrażenie westerstyl, że masz jakiś osobisty uraz do mnie, po moim pytaniu do Ciebie w tym temacie odnośnie Lameya i oglądania przez Ciebie Bundesligi. Wziąłeś tamten post jako ironię z mojej strony, a ja całkiem serio pytałem Cię o zdanie nt Lameya pamiętając co pisałeś o Meliksonie w zimie... edit. I właśnie dlatego każda rozgarnięta osoba wypowiadałaby się o transferach bardziej ostrożnie...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.06.2011 o godz. 17:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|||||||||
Pisanie o tych dwóch ruchach w ten sposób, to tak jakby napisać, że Valckx oprócz ściągnięcia paru dobrych piłkarzy, w sumie nic klubie dobrego nie zrobił... Cytat:
Na ocenę tego posunięcia przyjdzie nam poczekać jeszcze parę tygodni. Na dzień dzisiejszy wydaję się, że sprzedanie polskich (i nie tylko) "gwiazd" z którymi nic nie osiągnęliśmy w pucharach i wprowadzenie w ich miejsce obcokrajowców było dobrym ruchem... Cytat:
Zresztą jak wyobrażasz sobie tą presję? Ataki w prasie, szantażowanie w sprawie czynszu ("będziemy płacić mało panie majcher, bo komu innemu wynajmiecie ten obiekt?")? Na razie na tak ostrą grę pozwolił sobie jeden klub - Lech. Też uważali, że miasto może im skoczyć, bo co zrobią z tym 40 tysięcznikiem... A jak się takie kozaczenie zakończyło - sprawdź sobie terminarz Lecha. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie raz powtarzano, że aby zastąpić TF trzeba wyłożyć duże pieniądze. Zobaczymy co będzie się działo po pucharach...
Cytat:
Po raz pierwszy Wisła do pucharów z pierwszej jedynastki nie straciła nikogo. No, straciła Cikosza (który gwiazdą zespołu nie był - umówmy się), ale szybko ściągnięto zastępstwo (czy lepsze/gorsze - to się okaże). Na trzy tygodnie przed pierwszym meczem trener ma już całą jedynastkę z jaką spokojnie można przejść Skonto. Nie pamiętam kiedy ostatni raz nasz szkoleniowiec miał tak korzystną sytuację. A dodatkowo ma jeszcze dojść paru piłkarzy... Cytat:
Nie jest idealnie i wiele trzeba zmienić, ale nie powiesz mi że to mało...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 23.06.2011 o godz. 19:04.
![]()
Ddf
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_treningach/ - czyli kontrakty jeszcze nie podpisane
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
No i pieknie. Coraz wiecej zawodnikow w zespole !!!
![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie ma co LIBOR PALA będzie zadowolony - obydwaj ponad 185
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba tajemniczym informatorom oddać co ich
Nazwiska sie sprawdziły idealnie No cóż witamy i czekamy na jeszcze napastnik i środkowy pomocnik i ja jestem ukontentowany ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
zaraz się pojawią malkontenci, bo w końcu nadal nie podpisali kontraktów
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pisałem.. zaufać Stanowi i nie patrzeć na to że się wygrzewa na ławce w Holandii.. to profesjonalista i wie co robi.
W przypadku Argentyńczyka jeden problem , a raczej dwa. Zbyt bardzo wypuszcza się do przodu no i to że może się długo aklimatyzowac. Ale będzie dobrze, musi być. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Panowie Basalaj i Valckx to jeden team - team Wisla. Dla mnie szczytem jest opierdalanie Basalaja za cos czego nie zrobil Valckx (tzn nie ma podpisanych zawodnikow i wedlug wielu z was to jest tylko i wylacznie wina Basalaja
). Nasz prezes czy jak kto woli prezeseunio jest w tej niewdziecznej roli ze musi sie wypowiadac na tematy o ktorych nie ma tzw "bigger pictureu" coz taka jego rola.@serek Basalaj jest jaki jest i to sie nie zmieni (moglo byc gorzej). Trzeba przyznac ze jednak jakos dziala - marketing sie ruszyl, - klub jest internecie bardziej widoczny, - jest interakcja z kibicami facebook, oficjalna duzo lepiej niz wczesniej. - otwarto strefe kibica. cos sie dzieje i oczywiscie ze mogloby byc tego wiecej i lepiej ale ja to wszystko odbieram jako obiecujace zalazki. Aby wywierac presje na kimkolwiek nie wspominajac o cfaniaku Majchrowskim trzeba miec jakiegos asa w rekawie, oboje wiemy ze w tym momencie Wisla nie ma nic co moglaby podniesc w negocjacjach i tu pojawia sie kolejny aspekt w ktorym przewija sie "Europa". Bez udanego roku w pucharach nie posuniemy sie z niczym do przodu. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja tez
Co informacji sprzed chwili to co prawda Jovanovic i Nuniek kontraktow jeszcze nie podpisali ale skoro kluby pozwolily im na treningi a na oficjalnej napisano "w najbliższym czasie zostaną dopełnione formalności przy podpisywaniu kontraktów z nimi" to chyba mozna nieoficjalnie juz traktowac ich jak pilkarzy Wisly. Oby tylko zaden z nich nie polamal sie na ktoryms z treningow. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Świetne rozwiązanie, że zamiast siedzieć w hotelu i czekać (jak Melikson w zimie) mogą pojechać normalnie trenować i czekać na finalizacje transferów! Brawo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A Ja się dziwiłem czemu forum tak zamula, jednym słowem: Jeśli forum zamula ... to już wiedz że coś się dzieje
![]() A tak na poważnie to Stan odwala kawał dobrej roboty, Brawo ! ![]()
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO
...... BO TO MIASTO JEST NASZE !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Chodzi o to żeby już teraz pojechali na zgrupowanie i się zgrywali z resztą.. mogliby czekać aż do oficjalnego podpisu, ale po co? wszystko jest zaklepane, w między czasie niech jadą już grać a kawałek papierku się podpisze jutro czy za 3 dni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli kluby im zezwoliły na treningi to z nimi już jesteśmy dogadani
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No, to można Jovanovica i Nuneza przenieść z tematu "Plotki..." do tematu "Polityka..." bez obawy o bany
Jak widać, Stana trzeba obdarzyć zaufaniem jeśli chodzi o transfery. Teraz jestem ciekaw, czy i na ile one wypalą. Biorąc pod uwagę 50% skuteczność... Nie mniej widać, że Stan jest szalenie ostrożny w ściąganiu zawodników dlatego nie zdziwiłbym się, gdyby wszyscy oni stanowili realne wzmocnienie naszego zespołu. Teraz przydałby nam się napastnik i środkowy, ofensywny pomocnik klasy Maora. To według mnie absolutny priorytet. Nie chcę nawet myśleć co by było, gdyby jeden czy drugi złapali jakieś urazy... I jeszcze jedno pytanie do tych, któ®zy oglądali w/w graczy: Który według Was na lewą obronę? Jova czy Nunez? ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oby ten Jovanović nie okazał się drugim Kneżeviciem .. Grywali tam w miare podobnie, a więc nie byli podstawowymi graczami, nie mogę pojąć tez dlaczego Marko chciał zgodzić się grać w Dynamie Mińsk ;o Po kompilacji z Nunezem widać, że chlopak ma duże możliwości, ale opinie fanów z Argentyny nie napawają optymizmem.. Oby wziął się w garść u nas i pokazał co potrafi
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||||||
Poza tym - czy to był dobry ruch to się dopiero okaże w pucharach. Jak na razie tylko dzięki olbrzymiemu szczęściu możemy cieszyć się z mistrzostwa. Drużyna zdobyła mniej punktów niż w zeszłym sezonie i jak dla mnie grała bardzo przeciętny futbol.
Marketing... Ja tam widzę pustawy na niektórych meczach stadion. A to tylko połowa stadionu.. Czyż nie rolą marketingowców było jego zapełnienie? |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
ps. Ciekawe gdzie podziały się posty z pomiędzy godziny 20.02 i 20.21, gdzie pewne osoby około 20.05 zapowiadały, że zaraz będzie BUM. Jak BUM sie zrobiło na oficjalnej o 20.18, tak posty zaraz znikły... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|

|
||||||