|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie odnośnie poruszania się po terytorium Łotwy. Czy potrzebne jest tam do poruszania się międzynarodowe prawo jazdy? Jeśli tak to w jaki sposób można go wyrobić, ile to kosztuje i jak długo trwa wyrobienie takiego dokumentu? Szukałem tych informacji ale tylko na jednej stronie o tym pisze więc nie mam pewności. Najlepiej gdyby wypowiedziała się jakaś osoba która bywa w tamtych stronach. Pozdrawiam
![]()
Trzebińska Armia Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
czy serwis e-bay.pl ma jakiś numer kontaktowy ?
Albo bezpośredni mejl ? Czy trzeba przez te je.bane formularze się kontaktować ? PILNE !!!!!!!!!!!!!! ![]()
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Co do międzynarodowego : "Międzynarodowe prawo jazdy jest wydawane za opłatą przez właściwego starostę. Jest ono wydawane na podstawie krajowego prawa jazdy na okres 3 lat. Okres jego ważności nie może jednak przekraczać terminu ważności krajowego prawa jazdy." Za wiki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=David.;1113659]A nie jest tak, że po terytorium UE, można się poruszać na naszym krajowym prawku?
Zgadza się kolego, po terytorium Unii możesz, a co do reszty krajów, nieczłonkowskich są indywidualne rozporządzenia. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a jesteś może obyty w ebayu ? Bo jest dość poważna sprawa, mam konto na ebayu, kupiłem od gościa z UK coś i poprzez paypal ( taki bezpieczny i promowany przez ebaya system płatności ) dokonałem przelewu na 16 funtów. Jakby nie patrzeć, to ponad 7 dyszek naszych polskich, więc sporo. I dostaje już drugiego mejla od ebaya że nie odnotowali ode mnie wpłaty od tygodnia i że zalegam z płatnością dla angola. I problem jest tutaj : - PayPal potwierdza że dokonałem wpłaty na konto angola - ebay nie odpisuje na moje mejle, że dokonałem płatności, że ' PP ' potwierdza i nie odp. na załączniki - a angol na 6 mejli odpisał na jednego " I dont have money for u " ..... No jakby to było allegro, to bym już kut@asowi załatwił bana na IP , na nazwisko i na wszystko co możliwe. No ale że to ebay i to anglik to trochę sprawa się komplikuje... Co radzisz ? Może ktoś inny coś podpowie ? Te fromularze na ebayu są w...ające, bo zawsze automat Ci odpowiada, nie pogadasz z normalnych człowiekiem.... ![]()
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
ul. Przy Rondzie Mogilskim 7 Inspektorat Pracy: Pl. Szczepański 5 Skargę można złożyć w Inspektoracie. ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na początek uderzyłbym na "Forum" na E-Bay (klik), może tam Ci poradzą. Potem pisał bym do nich ( http://pages.ebay.pl/help/contact_us...tynuuj+%3E ) - tam masz "Otrzymałem upomnienie o zaległej płatności za przedmiot / Chce się od niego odwołać. Wiem, że do nich pisałeś, ale chodzi o to, że jak Ci odpowiadał automat, to zapewne dostawałeś maila z adresu automatu - a tu chodzi zrobić taki myk, by człowiek odpisał -> wtedy uzyskasz jego prawdziwy mail, i możesz Ich zaspamować potwierdzeniem wpłaty. No chyba, że już raz Ci człowiek odpowiedział - spamuj jego skrzynkę. Zrób jeszcze tak - jeżeli jest taka możliwość, to pobierz potwierdzenie wpłaty, a jeżeli nie ma - uderzaj do obsługi technicznej PP, żeby takie coś uzyskać. Do tego czasu zrób (w miarę możliwości) jak najwięcej screenów z potwierdzeniem wpłaty, i wyślij je Angolowi. Do tego jakiś tekst po Angielsku (Niestety, maj inglisz is bad, więc na angielski Ci nie pomogę, ale jak coś to jutro sklecę coś po Polsku to najwyżej przetłumaczysz), że PP potwierdza wpłatę, ale na E-bayu nie. Jak mu podeślesz screeny - powinien uwierzyć. Nie chcę Cię straszyć, ale oby to nie był tzw. Nigeryjski przekręt. Raz prawie dałem się na to nabrać. Jakiś angol mi oferował 400 funciaków za Nokię 5530 (gdy ta jeszcze była w cenie - dlatego prawie się dałem zrobić), zgodziłem się, coś tam pieprzył, i chciał, żebym kliknął jakiś link potwierdzający - coś mnie tknęło żeby nie klikać, i nie klikałem - dzień później zablokowali mi konto na PP - okazało się że gdybym kliknął.... popłynął bym na 400 funtów. Takie to gówno ustrojskie jest, że już od tego czasu z tego nie korzystam. Tylko, że sytuacja była trochę inna, bo gość uderzył do mnie jak wystawiłem aukcję na Allegro.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 20.06.2011 o godz. 20:13.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
dzięki wielkie ! ale... angol nie reaguje na mejle, jak mu wysyłam potwierdzenie , screeny w postaci dwóch linków no ;-/ Tu jest ten ból. A ciule z ebaya nie odpisują. Nie, to nie nigeryjski przekręt, kiedyś mi proponował bambus jakiś proponował 1000 zł za ps2 używanego ale to na allegro jeszcze. Ten angol to normalny sklep prowadzi w UK. Co do linków co mi podałeś, to nie działają oby dwa, ale mam nadzieje, że to jakieś przeciążenie chwilowe. A jeżeli chodzi o angielski to używam http://translate.google.com/ piszę po polsku, i odrazu na angielski mi tłumaczy. Więc problemów ze zrozumieniem mnie, facet raczej nie ma. Ale wiesz, 9 dni minęło od kiedy zapłaciłem. I raczej nie sądzę, by facet wkręcał. Ma 95 % pozytywów. Jest możliwość, że ten przelew gdzieś " utknął " ? Chociaż paypal to chyba te expressowej wpłaty tak ? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jadąc dzisiaj autobusem przez Kraków widziałem liczne dziewczyny 'przyozdobione' w szaliki (niebieskie oraz zielone). Ogarnia ktoś co to za akcja była?
![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
"Święta Wojna" - mecz I LO z II LO
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
dzięki
jeździleś tam może? co możesz o nich powiedzieć? pozdro ![]() p.s świętą wojne po raz kolejny wygrało II LO, w karnych 5:4 bodajże Powód: f
Ostatnio edytowane przez the_blues : 21.06.2011 o godz. 00:54.
![]()
Blue is the colour, football is the game...
Stamford Bridge Fulham Road London SW6 1HS Wielka Brytania |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1 ) - Do tego forum -> Wchodzisz na e-bay, klikasz na górze strony "Pomoc", i niżej masz "zapytaj innych użytkowników" - kliknij na "Przejdź do centrum odpowiedzi" i tam zadaj pytanie, bo tam są chłopy najbardziej obyte. 2 ) - Do kontaktu z nimi -> http://pages.ebay.pl/help/contact_us/_base/index.html , dajesz "Kupiłem przedmiot - Jak skontaktować się ze sprzedającym, zapłacić za zakupiony przedmiot, wystawić opinię lub złożyć skargę na sprzedającego", a potem "Otrzymałem upomnienie o zaległej płatności za przedmiot / Chce się od niego odwołać". I czekaj aż Ci człowiek odpowie, a potem pisz na jego bezpośredni adres e-mail. I angola też cały czas gnęb swoimi mailami. |
|
|
|
Member
Offline |
|
PayPayl poinformował mnie, żebym rozpoczął spór - to w ciągu 45 dni powinienem otrzymać zwrot kasy. A angol już rozpoczął spór na ebayu ze mną.... ku.tas ma dwa mejle na ebayu i wchodziąc w ' pp ' wpisałem jednego z tych dwóch mejli. Co Ty byś zrobił ? Tak samo jak ja... Może być tak że tylko do jednego mejla miał przypisany numer konta ? ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=the_blues;1113989]dzięki
jeździleś tam może? co możesz o nich powiedzieć? pozdro ![]() tak jeździłem, dla mnie ok, według mnie najlepsze w Krakowie kiedyś jeszcze były na Kazimierzu, chyba motodrom to się nazywało, ale nie wiem czy jeszcze istnieje.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
||
|
|
Member
Offline |
|
Skoro sprzedający w stronie ' o mnie ' czy w aukcji nie podaje swojego mejla ? Wysłałem więc na tego mejla, z którego dostałem wiadomość z podziękowaniem o zakupie. A tak z innej beczki, jakbym miał podobną sprawę i w mejlu podałem np. [email protected]. - gdzie po PL jest kropeczka to dupa ? Moja wina prawda ? Bo jak się wysyła mejla to dostajesz zwrot, że zły adres, a z tego typu serwisami nie wiesz ? Tak tylko pytam, PP potwierdził, że ja wszystko dobrze zrobiłem. Także rozpocząłęm spór, a po 20 dniach poproszę o rozpatrzenie. @the_blues - ja byłem. Ale w środę - bo taniej. Wtedy lepiej przedzwonić i zaklepać sobie na konkret godzinę, bo sporo ludzi jest. A tak poza tym to wrażenia pozytywne ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy nie wiem, ale możliwe, że dupa, bo w końcu są adresy np. .co.uk lub .com.pl .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Watpie, nigdzie tego nie widzialem, ani nawet o tym nie slyszalem. Masz pusty rynek, to sam otwórz
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ile kosztuje i jaki jest czas czekania na wyrobienie dowodu tymczasowego ?
Ostatnio edytowane przez Bartoch3tsw : 21.06.2011 o godz. 20:24.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szukam użytkownika występującego na tzw forum Zbymaka i Maciusia jako Ramboo.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ile kosztuje w Krakowie wyrwanie zeba
DZiekoweczka
Ostatnio edytowane przez Glazik : 21.06.2011 o godz. 20:21.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja ostatnio płaciłem 400 zł za 2 zęby
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wie ktoś gdzie poszukują do pracy
jak ktoś coś się orientuje pirv |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
W słuchawkach do komputera urwała mi się końcówka tj. metalowa część wchodząca do wejścia do komputera.
Gdzie w Krakowie mogę się z tym udać, żeby mi to naprawili? Odpowiedź prawdopodobnie okaże się błaha, ale wolałbym wiedzieć gdzie konkretnie się z tym udać. ![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mam takie pytanie
może ktoś z Was kojarzy jaki tytuł nosił film/horror, który był "kręcony prywatna kamerą" umieszczoną w sypialni głównych bohaterów. Jakieś dziecko tam sie pokazywało i kojarzę psa który wariował jak widział zjawy ![]() Dzięki wielkie, dokładnie o to mi chodziło ![]()
Ostatnio edytowane przez anka1906 : 21.06.2011 o godz. 21:41.
![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|