|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie mówię, że od razu stereotypowo oni będą kraść w Trabzonie, a nasi Serbowie rozwalą pół klubu po jakiejś porażce, ale warto pewne względy mieć na uwadze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A jak prezentuje się Lamej
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Lamey gra całkiem nieźle, głownie mi chodzi o cechy motoryczne bo innych sie po takim meczu nie da ocenic
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Lamey po dośrodkowaniu z rożnego wyskoczył najwyżej w polu karnym i strzelił bramkę. Po połowie Maaskant go zdjął (zresztą zmienił cały skład po przerwie).
Ostatnio edytowane przez Demogorgon : 18.06.2011 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Lamey, poza golem, nic ciekawego nie pokazał. Technicznie i szybkościowo nie zachwycał... Nie miał zbyt wielu pojedynków w defensywie, a z wyprowadzaniem ataków radził sobie kiepsko. Paljić prezentował się lepiej...
Wiadomo, że to jego pierwszy występ i do tego w luźnym sparingu, ale nie liczyłbym na to, że to będzie jakiś wielki skok jakościowy w porównaniu do Cikosa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu Stana Valckxa bardziej bym się postarał o zakontraktowanie Pawła Olkowskiego z GKS-u Katowice. Ma 21 lat i jest najlepszym zawodnikiem w swoim zespole. Zgodnie potwierdzają to również kibice Gieksy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Totalnie się nie zgadzam,ciągle szedł do przodu,wywalczył karnego,2 rogi,i strzelił gola. w 1 połowie 12 celnych podań,2 niecelne,wyprowadzanie piłki szło mu dużo lepiej niż CIkosowi, To jego 1 mecz więc nie ma co już oceniac bynajmniej u mnie na plus
![]() ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Pamiętac nalezy ze piłka za zachodzie to zupełnie inne opciązeni trenigowe 34 lata to emeryt .
edit: błagam Cię, patrz co piszesz (pomijam zawartoś merytoryczną posta) edit2: Składamy się na słownik dla kolegi ?!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 18.06.2011 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Z amatorami to wiesz , zobaczymy w sparingach z silnymi przeciwnikami , w el.LM i lidze , co z niego będzie. N a razie nie ma się co napalać.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
Na zachodzie a właściwie wszędzie nie ważne jest to ile ktoś ma lat tylko w jakiej formie jest aktualnie. Na kogo Twoim zdaniem postawi trener w obliczu zbliżającego się trudnego meczu derbowego? na 33 letniego doświadczonego gracza będącego w życiowej formie czy na 22 letniego żółtodzioba bez formy? Myślę, że Wisła dokonała dobrych transferów jak do tej pory. To dobrzy i doświadczeni gracze. Wiele przeszli i jestem pewny, że w kluczowym momencie meczu nie zawahają się ani na chwilę, wytrzymają presję i wywalczą nam awans do upragnionej Ligi Mistrzów |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
czy ktoś z Was zauważył czy to mi się zdawało ,że Mały wyjątkowo egoistycznie w tym meczu grał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
będzie mi miło i chyba nie tylko mi jak zamiast do Mińska przyleci do Krakowa i nie zdziwię się jak tak się stanie
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
spekulacje spekulacjami...
jednak doświadczenie poprzedniego okienka pokazuje że nazwiska 4/5 pozyskanych zawodników przewijały się wcześniej w prasie . Istnieje duże prawdopodobieństwo że z 20-30 napastników jakich wstawiano do składu Wisły w mediach choc jedno nazwisko trafi finalnie do wiślackiej kadry . W poprzednim okienku o zainteresowaniu Genkovem pisał Przekręt początkiem grudnia , potem było długo długo nic aż wkońcu końcem stycznia przyleciał na testy do Krakowa . Ivan Vuković miał naprawde świetne ostatnie 3 sezony ( na 88 występów strzelił 56 bramek ) w bądz co bądz słabej , ale rozwijającej się lidze . Mogą być z niego ludzie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.06.2011 o godz. 19:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak piłka nożna to gra zespołowa i z mocniejszym rywalem sam nie wygra meczu . Zresztą na wiosnę zaczął grać bardziej zespołowo i od razu było widać duży skok jakościowy , nie dryblował 4 przeciwników na raz w każdym miejscu na boisku tylko czasami podawał i choć czasami jeszcze gra zbyt egoistycznie to robi postępy i miejmy nadzieję że już niedługo gra zespołowa , na jeden kontakt , podania będą mu wychodziły tak samo dobrze jak dryblingi czy strzały i będzie ich używał równie często jak nie częściej. Gdyby w przyszłym sezonie wróciłby do starych nawyków czyli "głowa w dół i jadę na nich" to straciłby na jakości zdecydowanie a i o miejsce w 11 byłoby mu bardzo ciężko. Jeśli chce stawać się coraz lepszym piłkarzem to musi dostrzegać kolegów z drużyny .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 18.06.2011 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Vukovic ma średnia bramek świetną, tylko nazwisko kijowe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bądź co bądź w bardzo bardzo słabej lidze,już lepiej było by kupic Nwaogu,który(przynajmniej na papierze) jest młodszy.Czekajmy cierpliwie do zgrupowania,dzis komentator na małopolskiej mówił,że jak wracał z prezentacji Lameya spotkał w Sheratonie SV z 2 chłopami,mówił,że wyglądało mu to na piłkarza i managera,zobaczymy co to będzie.Bynajmniej powiedział,że żadnego z 2 panów nie poznał więc mamy pewnośc,że to nie będzie Mariusz J.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ja bym to raczej podciągnął pod "Prawdziwy Polak"
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
jestem pewien że jakby Nwoagu dostał oferte od mistrza Polski (Wisełki) przyjąłby ją bez wahania. Raczej wolałby grać w LM walczyć o mistrzostwo Polski i wypromować się niż grać gdzieś w drugiej lidze niemieckiej albo nawet trzeciej w drużynie broniącej się przed spadkiem. U nas dużo szybciej można się wypromować grając w europejskich pucharach oczywiście grając dobrze. Dlatego jego przyjście to nie byłby problem tylko problemem jest że Stasiek i Robert mówili że poszukują doświadczonych zawodników i raczej napewno nie sięgną po niego
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozmawiałem chwilę po meczu z prezesem Basałajem. Uwierzcie, że było wiele okazji do rozmowy z każdym z kim się chciało. Powiedział, że wszystkie transfery będą do środy jak się nic nie pokomplikuje i będzie ich 3. Zapytany o Polaków powiedział, że nie będzie bo cena jest średnio 3 razy zawyżona. Więcej w sumie nie chciałem się już pytać. A co do meczu to z trybun i Lamey i Iliev nie wyglądali za dobrze, choć to dopiero ich pierwszy mecz. Lamey-mnóstwo niecelnych podań (przynajmniej z mojej perspektywy) za to wydaje się, że jest dość szybki (oceniam po przebieżkach na rozgrzewce) a Ivica często tracił piłkę w pojedynkach.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez alexx : 18.06.2011 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Alexx dzięki za info. Mam nadzieję,że El Presinho Basaninho wywiąże się ze swoich zapewnień i obietnic
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ale Ameryki nie odkryłeś ostatnio mówili że do rozpoczęcia obozu w Holandii bedzie skompletowana kadra czyli do środy pewnie we wtorek albo w środe bedzie prezentacje dwóch zawodników a trzeci podczas obozu dojedzie do reszty. Ale to jest tylko moje zdanie
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale będę miał ubaw, jak się okaże, że Iliev to niewypał, a Lamey to strzał w dziesiątkę
3/4 forum chyba się pochlasta ![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sporo tańszy? Wg. TVN24 tańszy o 50 tys., a starszy dwa lata. I Baszczu raczej będzie grał na środku, bo chyba nie planują wykupować Kokoszki.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 18.06.2011 o godz. 21:22.
![]() .
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]() Dlatego staram się nie jeździć po zawodniku, który nie zgrał w naszych barwach jeszcze ani jednego meczu, jak to robi większość forumowiczów ![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No Ameryki nie odkryłem. Piszę czego się dowiedziałem
Nie było mówione, że mają być dokładnie 3 transfery. Dużo się mówiło, że ma przyjść lewy i środkowy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|