The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2011, 16:03
Demogorgon napisał(a):Wyświetl post
Czyli z Polakami w Trabzonsporze będzie to samo, bo Turcy zrobili kolonię? Nie wyciągajmy generalnych wniosków z kilku przypadków.
Nie mówię, że od razu stereotypowo oni będą kraść w Trabzonie, a nasi Serbowie rozwalą pół klubu po jakiejś porażce, ale warto pewne względy mieć na uwadze.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2011, 16:11
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Po prostu Maaskant jakiś czas temu narzekał, że jak mu się popsuł Bunoza, to musi wystawiać dwóch prawonożnych stoperów. Dlatego spodziewałem się raczej lewonożnego zawodnika. Chociaż, jak zaznaczyłem, prawonożny a przy tym wysoki też nam się przyda, bo Jaliens i Chavez są bardzo przeciętni w powietrzu.
Przypominam, że Marcelo też jest prawonożny, a grał w Wiśle półlewego środkowego obrońcę, bliżej prawej strony grał Głowacki. Z tego co widziałem, Jovanović operuje lewą nogą całkiem przyzwoicie, więc na tej samej pozycji mógłby się sprawdzić. Dodatkowo on w Partizanie grał praktycznie na każdej pozycji w linii defensywnej. Ten zawodnik powinien zadowolić malkontentów, trzymam kciuki żeby do nas trafił.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.06.2011, 16:38
A jak prezentuje się Lamej
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 18.06.2011, 16:39
Lamey gra całkiem nieźle, głownie mi chodzi o cechy motoryczne bo innych sie po takim meczu nie da ocenic
Odpowiedz cytując
Demogorgon
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2011, 16:40
Lamey po dośrodkowaniu z rożnego wyskoczył najwyżej w polu karnym i strzelił bramkę. Po połowie Maaskant go zdjął (zresztą zmienił cały skład po przerwie).
Ostatnio edytowane przez Demogorgon : 18.06.2011 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.06.2011, 17:12
Lamey, poza golem, nic ciekawego nie pokazał. Technicznie i szybkościowo nie zachwycał... Nie miał zbyt wielu pojedynków w defensywie, a z wyprowadzaniem ataków radził sobie kiepsko. Paljić prezentował się lepiej...
Wiadomo, że to jego pierwszy występ i do tego w luźnym sparingu, ale nie liczyłbym na to, że to będzie jakiś wielki skok jakościowy w porównaniu do Cikosa.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 18.06.2011, 17:18
Na miejscu Stana Valckxa bardziej bym się postarał o zakontraktowanie Pawła Olkowskiego z GKS-u Katowice. Ma 21 lat i jest najlepszym zawodnikiem w swoim zespole. Zgodnie potwierdzają to również kibice Gieksy.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.06.2011, 17:19
Totalnie się nie zgadzam,ciągle szedł do przodu,wywalczył karnego,2 rogi,i strzelił gola. w 1 połowie 12 celnych podań,2 niecelne,wyprowadzanie piłki szło mu dużo lepiej niż CIkosowi, To jego 1 mecz więc nie ma co już oceniac bynajmniej u mnie na plus
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 18.06.2011, 17:24
Pamiętac nalezy ze piłka za zachodzie to zupełnie inne opciązeni trenigowe 34 lata to emeryt .

edit: błagam Cię, patrz co piszesz (pomijam zawartoś merytoryczną posta)

edit2:

Składamy się na słownik dla kolegi ?!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 18.06.2011 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.06.2011, 18:02
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Totalnie się nie zgadzam,ciągle szedł do przodu,wywalczył karnego,2 rogi,i strzelił gola. w 1 połowie 12 celnych podań,2 niecelne,wyprowadzanie piłki szło mu dużo lepiej niż CIkosowi, To jego 1 mecz więc nie ma co już oceniac bynajmniej u mnie na plus
Z amatorami to wiesz , zobaczymy w sparingach z silnymi przeciwnikami , w el.LM i lidze , co z niego będzie. N a razie nie ma się co napalać.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 18.06.2011, 18:28
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętac nalezy ze piłka za zachodzie to zupełnie inne opciązeni trenigowe 34 lata to emeryt .
Nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Van der Sar mimo 40stki bronił lepiej niż nie jeden dużo młodszy od niego. Gdyby nie problemy rodzinne to grałby dalej. Giggs to następny przykład tego jak długo można grać profesjonalnie mimo bagażu wieku. Gość po prostu się dobrze odżywia i dzięki temu czas w pewnym stopniu się go nie ima. A nie muszę przypominać czym jest Man. Utd i w ogóle jakie jest tam ciśnienie na pierwszy skład. Na zakończenie wskażę ligę w której średnia wieku jest jedną z najwyższych w Europie- włoskie Serie A. Ligę w której królem strzelców został (według Ciebie) "emeryt" 33 letni Antonio Di Natalea czołowymi graczami w lidze w dalszym ciągu są tacy staruszkowie jak Totti, Del Piero, Gatuzo.

Na zachodzie a właściwie wszędzie nie ważne jest to ile ktoś ma lat tylko w jakiej formie jest aktualnie. Na kogo Twoim zdaniem postawi trener w obliczu zbliżającego się trudnego meczu derbowego? na 33 letniego doświadczonego gracza będącego w życiowej formie czy na 22 letniego żółtodzioba bez formy?

Myślę, że Wisła dokonała dobrych transferów jak do tej pory. To dobrzy i doświadczeni gracze. Wiele przeszli i jestem pewny, że w kluczowym momencie meczu nie zawahają się ani na chwilę, wytrzymają presję i wywalczą nam awans do upragnionej Ligi Mistrzów Żeby tylko losowanie nam sprzyjało. Warto zauważyć, że nawet gdybyśmy w zeszłym roku pokonali Karabach w eliminacjach LE to trafilibyśmy na Borussie Dortmund z którą mielibyśmy nie wielkie szanse na wygraną.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 18.06.2011, 18:38
czy ktoś z Was zauważył czy to mi się zdawało ,że Mały wyjątkowo egoistycznie w tym meczu grał?
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.06.2011, 18:47
tomas_n napisał(a):Wyświetl post
czy ktoś z Was zauważył czy to mi się zdawało ,że Mały wyjątkowo egoistycznie w tym meczu grał?
wiesz jak będzie strzelał po tyle bramek w meczu to nie będę miał mu tego za złe ciekawe jak będzie z tym Jovanoviciem, w pon miał jechać na testy med. do Dynama Mińsk ;P
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:26
będzie mi miło i chyba nie tylko mi jak zamiast do Mińska przyleci do Krakowa i nie zdziwię się jak tak się stanie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.06.2011, 19:35
spekulacje spekulacjami...

jednak doświadczenie poprzedniego okienka pokazuje że nazwiska 4/5 pozyskanych zawodników przewijały się wcześniej w prasie . Istnieje duże prawdopodobieństwo że z 20-30 napastników jakich wstawiano do składu Wisły w mediach choc jedno nazwisko trafi finalnie do wiślackiej kadry .

W poprzednim okienku o zainteresowaniu Genkovem pisał Przekręt początkiem grudnia , potem było długo długo nic aż wkońcu końcem stycznia przyleciał na testy do Krakowa .

Ivan Vuković miał naprawde świetne ostatnie 3 sezony ( na 88 występów strzelił 56 bramek ) w bądz co bądz słabej , ale rozwijającej się lidze . Mogą być z niego ludzie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.06.2011 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:40
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
wiesz jak będzie strzelał po tyle bramek w meczu to nie będę miał mu tego za złe ciekawe jak będzie z tym Jovanoviciem, w pon miał jechać na testy med. do Dynama Mińsk ;P
Jednak piłka nożna to gra zespołowa i z mocniejszym rywalem sam nie wygra meczu . Zresztą na wiosnę zaczął grać bardziej zespołowo i od razu było widać duży skok jakościowy , nie dryblował 4 przeciwników na raz w każdym miejscu na boisku tylko czasami podawał i choć czasami jeszcze gra zbyt egoistycznie to robi postępy i miejmy nadzieję że już niedługo gra zespołowa , na jeden kontakt , podania będą mu wychodziły tak samo dobrze jak dryblingi czy strzały i będzie ich używał równie często jak nie częściej. Gdyby w przyszłym sezonie wróciłby do starych nawyków czyli "głowa w dół i jadę na nich" to straciłby na jakości zdecydowanie a i o miejsce w 11 byłoby mu bardzo ciężko. Jeśli chce stawać się coraz lepszym piłkarzem to musi dostrzegać kolegów z drużyny .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 18.06.2011 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2011, 19:42
Vukovic ma średnia bramek świetną, tylko nazwisko kijowe.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 18.06.2011, 19:44
Bądź co bądź w bardzo bardzo słabej lidze,już lepiej było by kupic Nwaogu,który(przynajmniej na papierze) jest młodszy.Czekajmy cierpliwie do zgrupowania,dzis komentator na małopolskiej mówił,że jak wracał z prezentacji Lameya spotkał w Sheratonie SV z 2 chłopami,mówił,że wyglądało mu to na piłkarza i managera,zobaczymy co to będzie.Bynajmniej powiedział,że żadnego z 2 panów nie poznał więc mamy pewnośc,że to nie będzie Mariusz J.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.06.2011, 19:49
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Vukovic ma średnia bramek świetną, tylko nazwisko kijowe.
prawdziwy Kibic Wisły Kraków zawsze znajdzie dobry powód do narzekania
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.06.2011, 20:16
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Bądź co bądź w bardzo bardzo słabej lidze,już lepiej było by kupic Nwaogu,
tego ktory wielokrotnie podkreslal, ze po tym sezonie chce wyjechac z Polski?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.06.2011, 20:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
prawdziwy Kibic Wisły Kraków zawsze znajdzie dobry powód do narzekania
Ja bym to raczej podciągnął pod "Prawdziwy Polak"
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Stary 18.06.2011, 20:39
jestem pewien że jakby Nwoagu dostał oferte od mistrza Polski (Wisełki) przyjąłby ją bez wahania. Raczej wolałby grać w LM walczyć o mistrzostwo Polski i wypromować się niż grać gdzieś w drugiej lidze niemieckiej albo nawet trzeciej w drużynie broniącej się przed spadkiem. U nas dużo szybciej można się wypromować grając w europejskich pucharach oczywiście grając dobrze. Dlatego jego przyjście to nie byłby problem tylko problemem jest że Stasiek i Robert mówili że poszukują doświadczonych zawodników i raczej napewno nie sięgną po niego
Odpowiedz cytując
alexx
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2011, 21:00
Rozmawiałem chwilę po meczu z prezesem Basałajem. Uwierzcie, że było wiele okazji do rozmowy z każdym z kim się chciało. Powiedział, że wszystkie transfery będą do środy jak się nic nie pokomplikuje i będzie ich 3. Zapytany o Polaków powiedział, że nie będzie bo cena jest średnio 3 razy zawyżona. Więcej w sumie nie chciałem się już pytać. A co do meczu to z trybun i Lamey i Iliev nie wyglądali za dobrze, choć to dopiero ich pierwszy mecz. Lamey-mnóstwo niecelnych podań (przynajmniej z mojej perspektywy) za to wydaje się, że jest dość szybki (oceniam po przebieżkach na rozgrzewce) a Ivica często tracił piłkę w pojedynkach.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez alexx : 18.06.2011 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 18.06.2011, 21:02
Alexx dzięki za info. Mam nadzieję,że El Presinho Basaninho wywiąże się ze swoich zapewnień i obietnic
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Stary 18.06.2011, 21:07
Ale Ameryki nie odkryłeś ostatnio mówili że do rozpoczęcia obozu w Holandii bedzie skompletowana kadra czyli do środy pewnie we wtorek albo w środe bedzie prezentacje dwóch zawodników a trzeci podczas obozu dojedzie do reszty. Ale to jest tylko moje zdanie
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.06.2011, 21:11
Ale będę miał ubaw, jak się okaże, że Iliev to niewypał, a Lamey to strzał w dziesiątkę
3/4 forum chyba się pochlasta
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.06.2011, 21:17
willow napisał(a):Wyświetl post
Ale będę miał ubaw, jak się okaże, że Iliev to niewypał, a Lamey to strzał w dziesiątkę
3/4 forum chyba się pochlasta
Ja będę miał ubaw jak sporo tańszy Baszczyński, zagra co najmniej równie dobrze na prawej obronie w Polonii, jak nasz nowy nabytek.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.06.2011, 21:18
Sporo tańszy? Wg. TVN24 tańszy o 50 tys., a starszy dwa lata. I Baszczu raczej będzie grał na środku, bo chyba nie planują wykupować Kokoszki.

Fan123 napisał(a):Wyświetl post
jestem pewien że jakby Nwoagu dostał oferte od mistrza Polski (Wisełki) przyjąłby ją bez wahania. Raczej wolałby grać w LM walczyć o mistrzostwo Polski i wypromować się niż grać gdzieś w drugiej lidze niemieckiej albo nawet trzeciej w drużynie broniącej się przed spadkiem. U nas dużo szybciej można się wypromować grając w europejskich pucharach oczywiście grając dobrze. Dlatego jego przyjście to nie byłby problem tylko problemem jest że Stasiek i Robert mówili że poszukują doświadczonych zawodników i raczej napewno nie sięgną po niego
Zwłaszcza, że idzie do Chociebuża. A na moje oko, to łatwiej się pokazać w 2. Bundeslidze. Zresztą zobacz jakie drużyny tam grają, jacy zawodnicy.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 18.06.2011 o godz. 21:22.
.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.06.2011, 21:21
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ja będę miał ubaw jak sporo tańszy Baszczyński, zagra co najmniej równie dobrze na prawej obronie w Polonii, jak nasz nowy nabytek.
Wszystko jest możliwe
Dlatego staram się nie jeździć po zawodniku, który nie zgrał w naszych barwach jeszcze ani jednego meczu, jak to robi większość forumowiczów
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
alexx
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2011, 21:21
No Ameryki nie odkryłem. Piszę czego się dowiedziałem Nie było mówione, że mają być dokładnie 3 transfery. Dużo się mówiło, że ma przyjść lewy i środkowy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów