The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2011, 12:04
Tutaj o złożeniu oferty Marko Jovanovic'iowi:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2011, 12:09
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Kneżević z Legii był tam podstawowym obrońcą. Tyle na ten temat

Nie przeczę tylko w jednym jedynym meczu może mu nagle strzelić coś do głowy.
A Zidane w meczu z Wlochami. Doswiadczony gracz, napewno zdawal sobie sprawe ze stawki meczu a jakos Materazzi zdolal go wkurzyc...
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.06.2011, 12:09
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Ale:
- na Polaków nas nie stac, bo nie mozemy placic 5 mln euro za byle Mierzejewskiego
- liga serbska odpada, bo przeciez Legie kiedys kupila jednego ogorka od nich i byl niesmaczny
- afrykańczyków, zulusow, majów i eskimosow nie mozemy sprowadzac, bo przeciez oni sie nie beda utozsamiac z naszym klubem i oskarza Krzoske o rasizm
- rezerwowi z drugieg ligi angielskiej odpadaja, bo przyjechali dorobic na emeryture jak Branco
- Kowalskim, Gargula i Burliga nie mozemy grac, bo oni w ŁKSie by sie nie łapali do składu

tak troche ironicznie, ale niektorym naprawde nic nie pasuje - wszystkie transferowe plotki powoduja tylko zazenowanie, kim my sie interesujemy.
czyli co, mamy kupowac zawodnikow z najlepszych klubow angielskich czy hiszpanskich, zebyscie nie narzekali?
jeszcze o Izraelczykach zapomniałeś, bo jak tu ktoś napisał " mamy o jednego żyda za dużo"

a transfer wygląda ciekawie. Jak rywalizujemy tylko z Dynamem Mińsk to powinien zdecydować się na nas
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Od: 06.2011

Stary 18.06.2011, 12:15
Tak na dobrą sprawe jak szukamy środkowego obrońcy to Gloka można by było wypożyczyć ale nie wiadomo czy on by chciał wracać do kraju nawet na wypożyczenie bo coś przebąkiwał że chce zostać jak narazie we Włoszech.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.06.2011, 12:20
Fan123 napisał(a):Wyświetl post
Tak na dobrą sprawe jak szukamy środkowego obrońcy to Gloka można by było wypożyczyć ale nie wiadomo czy on by chciał wracać do kraju nawet na wypożyczenie bo coś przebąkiwał że chce zostać jak narazie we Włoszech.
Timo Glock to jeździ w F1, chyba chodziło Ci o Glika? Polscy kopacze są beznadziejni...
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2011, 12:24
3żyk napisał(a):Wyświetl post
"Jovanović to 23-letni zawodnik Partizana i młodzieżowej reprezentacji Serbii. Zwykle pełni rolę środkowego obrońcy, ale może grać również po prawej stronie defensywy."

Z tego co pamiętam, to Staszek się kilka dni temu wypowiedział, że z powodu właśnie takiej charakterystyki odpadła kandydatura Baszczyńskiego.
Nie chodziło o pozycje, na których może grać zawodnik, tylko o warunki fizyczne i styl gry. Szukamy wysokiego środkowego obrońcy, który da nam spokój przy stałych fragmentach gry dla rywali. Jaliens królem własnego pola karnego nie jest, Baszczu też.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.06.2011, 12:25
Glik jest młody perspektywiczny,ograny na najwyższym poziomie jakby nie patrzec w końcu grał przeciwko Ibrą,Militom,Sneijderom i innym gwiazdom,ma doświadczenie z polskiej ligi kopanej i z europy więc na pewno by się nadawał do wisły,ma jeszcze staż w reprze polak,nie róbcie z tego glika ofermy bo jakby nią był to by nie grał w 1 składzie w dużo dużo lepszej lidze od naszej.Jakby się go dało wypożyczyc to by było fajnie.Tyle,że jak ktoś już powiedział,on chce się rozwijac i do Polski zamiaru wracac nie ma.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2011, 12:28
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Timo Glock to jeździ w F1, chyba chodziło Ci o Glika? Polscy kopacze są beznadziejni...
ja myślałem ze chodzi mu o Kena Blocka

ale nie oftopująć, widze ze pojawia sie nowa kandydatura. Jakiś J..ić z Partyzana, brzmi ciekawie.Ciekawi mnie za co dostął kare, przeciez ten mecz skończył sie 10 minut przed czasem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.06.2011, 12:35
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
jeszcze o Izraelczykach zapomniałeś, bo jak tu ktoś napisał " mamy o jednego żyda za dużo"

[...]
Dla Maora i jego rodziny, to prawdopodobnie wcale nie jest śmieszne.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.06.2011, 12:40
Co by nie mówić to i tak Maor zawyża nam średnia Polaków w zespole - Polski paszport ma
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 18.06.2011, 12:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale nie oftopująć, widze ze pojawia sie nowa kandydatura. Jakiś J..ić z Partyzana, brzmi ciekawie.Ciekawi mnie za co dostął kare, przeciez ten mecz skończył sie 10 minut przed czasem.
z tego co wyczytałem po serbskich mediach, dostał karę za obrażanie w formie śpiewania czegoś tam do ludzi związanych z Vojvodiną, oficjalnie chyba kara za obrazę z tytułu pochodzenia etnicznego.
później jednak ze spokojem przyjął karę i przeprosił za swoje zachowanie wszystkich z Novego Sadu w specjalnym oświadczeniu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.06.2011, 12:46
yarow napisał(a):Wyświetl post
Tutaj o złożeniu oferty Marko Jovanovic'iowi:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Czyli następca "szalonego" Mijajlovića już gotowy. Temperament podobny, ciekawe jak z umiejętnościami?
Może być ciekawie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2011, 13:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czyli następca "szalonego" Mijajlovića już gotowy. Temperament podobny, ciekawe jak z umiejętnościami?
Może być ciekawie
nie wiem... jakoś sceptycznie jestem nastawiony do tego typu transferów... a może gość ma nierówno pod sufitem? w ogóle jakoś Serbowie mają pod górkę w Wiśle... pamiętacie jakiegoś Serba który byłby u nas gwiazdą? odpowiedź prosta, nie... Knezevic przychodził do Legi jako zbawiciel, a teraz szukają mu klubu... pożyjemy zobaczymy...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 18.06.2011, 13:06
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
z tego co wyczytałem po serbskich mediach, dostał karę za obrażanie w formie śpiewania czegoś tam do ludzi związanych z Vojvodiną, oficjalnie chyba kara za obrazę z tytułu pochodzenia etnicznego.
później jednak ze spokojem przyjął karę i przeprosił za swoje zachowanie wszystkich z Novego Sadu w specjalnym oświadczeniu.
To chyba niemożliwe, żeby go zawiesili na pół roku za coś takiego...
Odpowiedz cytując
adamsubaru
Junior Member

Stary 18.06.2011, 13:25
Nikola był dobry w Wiśle nawet bardzo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2011, 13:29
matys2 napisał(a):Wyświetl post
niemozliwe ?

Nie ma rzeczy niemożliwych.
Niemożliwe mogło by sie wydawac np.opóźnic finał pucharu ze względu na to ze kibole rozwalają miasto i czekaja na rozpoczęcie meczu dopóki oni nie wejdą na stadion.
Niemożliwe tez mogloby sie wydawać że piłkarze 10 minut przed końcem meczu zeszli z boiska tłumacząc się złym sędziowaniem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 18.06.2011, 13:33
Na stronie "Przeglądu Sportowego" ukazał się wywiad z naszym trenerem, podczas którego także poruszono wątki transferowe: http://www.sports.pl/articles/articl...&Kategoria=727
Padło pytanie, co z Siwakowem - " Cagliari nie chce podejmować decyzji dotyczącej przyszłości Michaiła przed startem sezonu. Piłkarz też ma sporo możliwości. Może iść na Ukrainę, do Rosji albo zostać we Włoszech. Mówiąc szczerze, Wisły nie stać na zapewnienie mu takiego kontraktu, jaki ma obecnie w Cagliari. Kiedy wypożyczyliśmy go zimą, oczekiwaliśmy od niego więcej. Nie pokazał pełni umiejętności i dlatego już po pierwszych meczach na wiosnę musiałem posadzić go na ławce."
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
visa
Member

Od: 03.2011

Stary 18.06.2011, 13:34
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Milan jest z Nowego Sadu tak ?
Jeśli to prawda z tymi przyśpiewkami w stronę Vojvodiny, to raczej nie będą za sobą przepadać Panowie...
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2011, 13:43
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie wiem... jakoś sceptycznie jestem nastawiony do tego typu transferów... a może gość ma nierówno pod sufitem?
Wszystkim mającym podobne zdanie chciałbym przypomnieć, że tuz przed transferem do Wisły zdyskwalifikowany na pół roku został Marcin Baszczyński. Za kopnięcie sędziego. Od dłuższego urlopu uratowała go przeprowadzka do Krakowa.

To tak gwoli przypomnienia, bo patrząc po stażach na forum w tym temacie, wielu może o tym nie pamiętać.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 18.06.2011, 13:45
matys2 napisał(a):Wyświetl post
ogólnie tamtejsza federacja się dość ostro wku*wiła na oba kluby z powodu tego co działo się w tym meczu i się nie ma co dziwić.
poszły ostre kary pieniężne, poszły kary zawieszeń dla prezesów, dyrektorów sportowych i trenera Vojvodiny, więc jeśli dodatkowo piłkarz zrobił coś takiego i zapewne było to słyszane w tv, to obraza na tle etnicznym myśle, że może być dosyć surowo karana, tymbardziej że obrażał ludzi narodowości serbskiej.

to mniej więcej tak jakby na meczu z Ruchem, Małecki np. by krzyczał do ich piłkarzy że my Polska, wy coś tam i seria obraźliwych zwrotów i wszystko byłoby widać w tv, dostałby karę? no dostałby i to nie małą.

ps. ogólnie kibice Partizana się nie zgadzali z tą decyzją, bo twierdzili, że na trybunach były dużo bardziej obraźliwe piosenki, więc dlaczego on ma być ukarany, a ktoś inny nie. wychodzi na to, że atmosfera między tymi dwoma klubami jest dość napięta.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 18.06.2011 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.06.2011, 13:49
Wisła będzie
Јовановића
Jovanovic
Интересује се „пола Европе” за Стефана Савића , мада ако је судити на основу званичних понуда најтраженији фудбалер Партизана у овом тренутку је – Марко Јовановић .
Jestem zainteresowany jest "pół Europy" dla Stefana Savic, choć sądząc z oficjalnej oferty z najbardziej poszukiwanych graczy Partizan jest w tej chwili - Marko Jovanović.
После Динама из Минска, у Хумску 1 јуче је стигао и допис Висле из Кракова, која жели да ангажује некадашњег младог репрезентативца Србије.
Po Dinamo Mińsk, w Hum wczoraj przyszedł list od Wisły Kraków, która ma na celu zaangażowanie młodych były reprezentacji Serbii.
Већ је првак Пољске пазарио у Београду, довео Ивицу Илијева као слободног играча, а сад је одлучан у намери купи јединог фудбалера актуелне генерације који је објединио четири последње титуле.
To już kupił mistrzem Polska w Belgradzie, przyniósł Ivica Eliasza jako wolne środki, a teraz jest zdeterminowany do zakupu tylko obecne pokolenie graczy skupia cztery ostatnie tytuły.
- Има Јовановић понуду Динама из Минска, начелно смо пристали да Марко иде у Белорусију, сад све зависи од њега – рекао је јуче око 13.30 Младен Крстајић .
- Nie Jovanovic oferta Dinamo Mińsk, w zasadzie zgadzamy się, że Mark będzie Białorusi, teraz wszystko zależy od niego - powiedział wczoraj o 13:30 Erol Iba.
– Иначе, шестомесечна суспензија забране играња фудбалом, због инцидента у финалу купа, важи само за Србију, тако да може несметано у иностранство.
- W przeciwnym razie sześciomiesięcznego zawieszenia gry w piłkę nożną z powodu incydentu w finał, jest ważna tylko dla Serbii, dzięki czemu można swobodnie za granicą.
Касније је на адресу Партизана стигла понуда Висле, па ће наредних дана у договору са играчем руководство црно-белих проценити да ли је боље решење да своје дете пошаљу у Белорусији или да му омогуће да се са екипом из Кракова бори за пласман у Лигу шампиона.
Później przybył do Partizan adres Wisły oferty, a następnego dnia, w porozumieniu z kierownictwem odtwarzacz czerni i bieli do oceny, czy lepszym rozwiązaniem jest, aby wysłać dziecko na Białorusi i umożliwienia mu się z zespołem z Krakowa walczą o miejsce w Lidze Mistrzów.

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.06.2011, 14:03
Jovanović ma duże szanse na opuszczenie Partizana. Został mu rok kontraktu, a dostał półroczne zawieszenie w Serbii. Gość jak najbardziej w naszym zasięgu. Co prawda spodziewałem się raczej lewonożnego "niskiego" stopera, który awaryjnie mógłby grać też na lewej obronie, niż wysokiego prawonożnego, ale prawda jest taka, że i jeden i drugi przydaliby się w naszej kadrze. Inna sprawa, czy Jovanović po ewentualnym transferze sprawdziłby się u nas, taki Kneżević w Legii rady nie dał.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.06.2011, 14:07
Warto go wziąc,Partizan nie ma z niego pożytku,transfer wycenia go na 1.25 mln więc nieźle.Młody,doświadczony chyba sie już z wybrykami wyszalał.. jakbyśmy go kupili to mamy już naprawdę totalnie bałkański klub,jeszcze jakiś polak i polsko-bałkański klub ciekawie ciekawie
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 18.06.2011, 14:12
okazuje się, że śpiewał "pół węgrzy, pół ustaszy".
kto nie wie co to ustaszy - zapraszam tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ustasze jak widać to konkretnie chłopak pojechał

dobra, to tak, tu mamy przeprosiny Jovanovica: http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-f...e-Vojvodjanima
i w wolnym tłumaczeniu na polski to mniej więcej wygląda tak:
Cytat:
Partizański obrońca Marko Jovanović przyznał, że mylił się, gdy śpiewał piosenki "pół Węgrzy, pół-ustaszy" po finale Pucharu Serbii i przeprosił wszystkich, którzy się obrazili.

Przepraszam graczy, menadżerów, fanów i wszystkich obywateli Wojwodiny, którzy uważają się dotknięci moim postępowaniem, że ​​popełniłem błąd i proszę ich, żeby zrozumieli. Żałuję, euforia ogarnęła mnie, byłem pod wpływem atmosfery przed, podczas i po napiętej końcowce. Nie było moim zamiarem obrazić przeciwnika, zwłaszcza, że w Vojvodinie mam znajomych graczy - powiedział Jovanovic, zgodnie z "Dziennikiem".

Jovanovic dodał, że nie chciał nikogo urazić i powiedział, że w Nowym Sadzie spędził niezapomniane chwile.

Wiedziałem, że się pomyliłem, jak tylko opuściłem stadion, to jednak było już za późno. Każdy wie, jak bardzo kocham mój kraj, myślę, jest oczywiste, że nie chciałem urazić jej obywateli wszystkich narodowości. Jestem gotowy zaakceptować wszystkie kary - powiedział Jovanovic.
pozatym tu mamy info, że będzie się odwoływał: http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-f...aliti-na-kaznu
"ponieważ kara jest za wysoka" i "dostał pozwolenie na opuszczenie klubu".
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 18.06.2011, 14:22
Czytam niektore posty i lapie sie za glowe.

Niektorzy mierza pilkarzy jedna miarka. Bo Knezevic sie nie sprawdzil w Legii to Jovanovic nie sprawdzi sie w Wisle. Bo za mlody, bo nie lewonozny Ja .......e. Brak slow. Chrstow w Wisle tez sie nie spradzil. Czy kolejny Bulgar Genkow tez sie nie sprawdzil?
Nie mierzmy wszystkich ta sama miara. Skoro Jovanovic gral w Partizanie w LM i wydatnie Parizanowi pomogl awansowac do LM (a przeciez awans do LM to cel Wisly) to dlaczego mialby nie pomoc w tym Wisle? Ma juz pewne doswiadczenie, b. dobre warunki fizyczne i potencjal tez. Bo gdyby go nie mial to by w LM nie gral tylko grzal lawe.
Czytam jakies bzdury o tym polrocznym zawieszeniu. Niektorzy nie zddaja sobie chyba sprawy ze mecze Parizana z Vojvodina (obok tych z Crvena Zvezda) to klasyki ligi serbskiej i mecze o bardzo goracej atmosferze. Nikt tam nie odpuszcza i rozne rzeczy dzieja sie podczas tych spotkan. Jovanovic zostal zawieszony ale nie wiemy za co. Czy to znaczy, ze mamy go nie sciagac z tego powodu bo ponioslo chlopaka?
Przypomne, ze mamy w druzynie Malego, ktory tez nie zawsze umie sie zachowac i jakos nie widze bysmy sila go wypychali z zespolu.
Ktos tu pisze, ze Jovanic jest z Nowego Sadu wiec bedzie nie przepadal za Jovanoviciem. A co to ....a jest za argument? Czy niektorzy mysla, ze w Wisle wszyscy pilkarze sie kochaja? Sa rozne charaktery i nie kazdy kazdego musi lubiec, wazne by na boisku bylo zrozumienie bo to stanowi o sile druzyny a nie jakiies animozje przywiezione z Serbii.

Mam wrazenie, ze gdyby Cupial sciagnalby tu pol Barcelony i Guardiole na lawke to i tak byloby zle
Ostatnio edytowane przez River : 18.06.2011 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.06.2011, 14:44
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Warto go wziąc,Partizan nie ma z niego pożytku,transfer wycenia go na 1.25 mln więc nieźle.Młody,doświadczony chyba sie już z wybrykami wyszalał.. jakbyśmy go kupili to mamy już naprawdę totalnie bałkański klub,jeszcze jakiś polak i polsko-bałkański klub ciekawie ciekawie
Moze Iliev go namowi na przejscie do Wisły
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.06.2011, 14:44
River napisał(a):Wyświetl post
Bo za mlody, bo nie lewonozny Ja .......e. Brak slow.
Po prostu Maaskant jakiś czas temu narzekał, że jak mu się popsuł Bunoza, to musi wystawiać dwóch prawonożnych stoperów. Dlatego spodziewałem się raczej lewonożnego zawodnika. Chociaż, jak zaznaczyłem, prawonożny a przy tym wysoki też nam się przyda, bo Jaliens i Chavez są bardzo przeciętni w powietrzu.

River napisał(a):Wyświetl post
Nie mierzmy wszystkich ta sama miara. Skoro Jovanovic gral w Partizanie w LM i wydatnie Parizanowi pomogl awansowac do LM (a przeciez awans do LM to cel Wisly) to dlaczego mialby nie pomoc w tym Wisle? Ma juz pewne doswiadczenie, b. dobre warunki fizyczne i potencjal tez. Bo gdyby go nie mial to by w LM nie gral tylko grzal lawe.
Mam takie pytanie, bez podtekstów. Widziałeś Jovanovicia w meczach el. LM? Bo piszesz, że wydatnie pomógł drużynie w awansie, więc jestem ciekaw.
Co do analogii do Kneżevicia, ja wspomniałem o niej nie dlatego, żeby pokazać, że gość jest słaby, tylko żeby nie wyciągać pochopnych wniosków w stylu- grał w Partizanie => musi być dobry. W ostatnich sezonach Kneżević rozgrywał w Partizanie więcej spotkań niż Jovanović, a w Polsce kompletnie się nie sprawdził.

dla porównania:

staty Kneżevicia:
http://www.transfermarkt.de/de/srdja...ler_27231.html
staty Jovanovicia:
http://www.transfermarkt.de/de/marko...ler_57104.html
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.06.2011, 15:06
Robić kolonie w klubach to też trochu niebezpieczne. 2-3 z danej narodowości i myślę, że wystarczy, tym bardziej jeżeli chodzi o Serbów każdy wie jak to jest z Brazylijczykami, szybko luz i olewanie. Serbowie ze swoją wojowniczą krwią mogą, choć nie muszą, doprowadzić do jakichś konfliktów w drużynie.
Odpowiedz cytując
Demogorgon
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2011, 15:27
Czyli z Polakami w Trabzonsporze będzie to samo, bo Turcy zrobili kolonię? Nie wyciągajmy generalnych wniosków z kilku przypadków.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.06.2011, 15:28
visa napisał(a):Wyświetl post
Milan jest z Nowego Sadu tak ?
Jeśli to prawda z tymi przyśpiewkami w stronę Vojvodiny, to raczej nie będą za sobą przepadać Panowie...

Serbowie przyzwyczaili się chyba trochę w byłej Jugosławii do tego , że "rządzą" a reszta to dodatek.
[Być może Jovanovica nie dotyczy to wprost z uwagi na młody wiek, ale mógł taką atmosferą "przesiąknąć"]

Jeśli chłopak przyjedzie do Krakowa, to będzie musiał nauczyć się współżycia w społeczeństwie [Polska], w którym sam będzie należał do mniejszości narodowej. Nowe doświadczenie, może go nauczyć pokory.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów