The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2011, 16:07
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Teraz mówi się o tym, że chcą Yakubu z Evertonu za pensję rzędu £80k tygodniowo czyli ponad 1,2 mln euro rocznie.
http://www.lufctalk.com/forums/index.php?topic=2989
Ale Yakubu już tam grał , został wypożyczony w styczniu a zarobki dlatego takie bo tyle dostawał w Evertonie.
Ja myślę że przeceniasz gaże takiego Lameya.Facet nie zrobił kariery, pozycja na której gra też nie jest tą za które płaci się najwięcej.
500 tyś euro za 30 latka z średniaka 2 bundesligi?To prawie 2 x tyle co średnia płaca w championship.Nie sądzę - jeśli on tą średnią zarabiał to powinien się cieszyć ale oczywiście może być i tak jak piszesz

Natomiast na pewno nie podniecał bym się jakimś njusem z TVNU - nie sądzę by mieli jakąś wiedzę tajemną i nie sądzę by Wisła zdecydowała się tyle płacić zawodnikowi z takim CV - który przez ostatni rok gnił w rezerwach
Chyba że to kontrakt zawierający mnóstwo klauzul, typu ilość występów, LM - wtedy ok ale mi i tak ta kwota wygląda na taką co dobrze zabrzmi na antenie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2011, 16:09
no z takim bajecznym kontraktem to licze że Lamey będzie nie do przejścia jak Głowa i troche do przodu wychodził jak Marcelo,innego wyjścia nie ma.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.06.2011 o godz. 16:13.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.06.2011, 16:11
Xavy napisał(a):Wyświetl post
Żenujące jest to,że ciemna masa wierzy w każdą gównianą informację gównianych mediów.
porownal bym to z nagonka medialna na kibicow - ktorzy sa przedstawiani jako najwieksze zlo Polski a w Europie zostali uznani najlepszymi i dzis dostalismy jakis puchar czy cos na rece jakiegos eurodeputowanego...

co do Lameya to wystarczylo przeczytac wywiad z nim z przed kilku dni zeby wyciagnac odpowiednie wnioski -i bezsensu tu nie spamic ....... reszte zweryfikuje boisko

.......................
ps) jak byl temat RvN to przypomnijcie sobie ilu pisalo ze to emeryt i po co nam on ....( czyli tak naprawde to chyba trza by kupic Messiego olbo CR7 , no ale w tedy bylby lament ze zarabiaja po 10 milionow euro i mozna by za to 50 mlodych Polskich talentow kupic

---------------------
transfery fajna sprawa , ale dla mnie liczy sie tylko Wisla Krakow w Lidze Mistrzow na dzien dzisiejszy ....

czy w skladzie z RvN , Lameyem czy Szalachowskim , mam to gleboko gdzies ... oczywiscie sa wyjatki , np.za nic nie chcialbym takiego kogos jak Klich w Wiselce ale to ma zwiazek z jego utożsamianiem sie a tak to chyba reszta zawdnikow by mi nie przeszkadzala , no moze jeszcze nie z trawi bym Uche
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 17.06.2011, 16:12
1q2 też mi się tak wydaje że może on dostać te 350tys w rok ale: jak zagra wszystkie mecze, zdobędzie MP, awansuje do LM lub grupy LE.
Przecież Kew miał 100tys podobno premii za MP dostać.. więc pewnie Ivica jak i Lamey takie premie mają wliczone w ogolą roczną transzę jaką mają dostać.
Z 2 str zobaczcie jaki mamy budżet: 55 mln zł, więc nie chce mi się wierzyć byśmy takie podstawy dawali zawodnikom.. po to są różne klauzury by można z nich było korzystać

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.06.2011, 16:12
Rzeczywiście źle przeliczyłem na funciaki, ale z drugiej strony nie zdawałem sprawy, że jest taka przepaść między zarobkami piłkarzy w Niemczech i w UK.

Czyli wychodzi na to, że w Championship średniak pensja tygodniowa to £5k. Nieźli gracze dostają £10-20k, a topowi nawet powyżej £50k. Były przypadki z zawodnikami, którzy inkasowali £100k
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.06.2011, 16:25
Panowie średnia pensja w Championship w sezonie 2010/2011 wynosiła około 7500 £,więc na dobrą sprawe 7500 x 52 to jest 390 tyś. czyli

Przelicznik według kursu średniego NBP z dnia 2011.06.17
Kwota 390000.00 GBP - W. Brytania
Przelicznik 1.1380
Wynik 443812.71 EUR - Unia Europejska
OKOŁO 450 TYS. Euro za sezon.
Leicester był 10 na 24 drużyny więc średnia płaca u nich to pewnie jakieś 500-550. Ekstraklasa jest warta 197 mln a Championship 503,średnia pensja też jest tam dużo wyższa więc z szacunkiem odnoście się do Leicesteru bo wg.Transferu są od nas więcej warci a zajmują 10 lokate w 2 klasie rozgrywkowej w Anglii,i taka właśnie przepaśc dzieli nas od angoli panowie
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.06.2011, 16:50
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,98...za_Polski.html

Może Ruch skusi się na Łobo lub Kowalskiego...
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.06.2011, 17:03
Oczywiście,każdy kto wejdzie na R22 zakładam średnią frekwencje na poziomie 22k. będzie musiał dac 10 zl i przez cały ligowy sezon zarobimy co najwyżej na pensje Lameya.Pozdrawiam z takimi pomysłami Jak Ruch kupi Wojciecha Ł. i kołka Kowalskiego to błogosław ich Panie.Co do transferów to liczę ,że sparing z Liteksem zagramy w składzie na Lm i w kadrze z 3 nowymi graczami(nie licząc Ilieva i Lameya). I pokażemy dobry futbol,no i licze na wygranie turnieju w Tallinie oczywiście
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.06.2011, 17:04
Walnąłem się dlatego, że choć brałem pensje tygodniowe to przeliczyłem na szybko x1,1 (kurs GBP względem EUR), a później x12 (miesięcy zamiast tygodni ). Na pewno w takim układzie Lamey nie dostawał więcej niż £10-15k tygodniowo.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.06.2011, 17:05
A mnie się te kontrakty wydają absolutnie normalne. Bierzmy pod uwagę, że nie musieliśmy płacić byłym klubom Garguły, Lameya, Jaliensa. Wtedy automatycznie więcej kasy dostaje zawodnik.
Zresztą bądź ktoś mądry i znajdz typka za 200k euro, lepszego od Lameya, który zgodzi się grać przez rok za 100k ? Ciężko prawda ?A tylko wtedy można by mieć jakieś obiekcje co do decyzji zarządu.
Nawet Cikosa zostawić stanowi większy wydatek dla klubu niż ten cały Lamey.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.06.2011 o godz. 17:13.
..
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.06.2011, 17:08
W Anglii są największe podatki i na rękę dostają o wiele mniej, tak gwoli przypomnienia.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.06.2011, 17:15
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
W Anglii są największe podatki i na rękę dostają o wiele mniej, tak gwoli przypomnienia.
Ale dla klubu koszt zatrudnienia zawodnika jest na podobnym poziomie, czy to w Polsce, czy w Niemczech przy tej samej pensji.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 17.06.2011, 17:43
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,98...za_Polski.html

Może Ruch skusi się na Łobo lub Kowalskiego...
Łobo w Jagiellonii ma pewne miejsce.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.06.2011, 17:46
A orientuje się ktoś może co z Sivakowem? Bo szczerze mówiąc ostatnio trochę mnie ominęło.
Odpowiedz cytując
Demogorgon
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 17.06.2011, 17:51
Też się nad nim zastanawiałem. Oficjalnie nie wiadomo. Nieoficjalnie chyba też. Może się czegoś dowiemy po MME.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.06.2011, 17:52
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Łobo w Jagiellonii ma pewne miejsce.
Racja , Basałaj kiedys się wypowiadał że ten zawodnik już nie zagra w Wiśle.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.06.2011, 18:13
kornd napisał(a):Wyświetl post
Racja , Basałaj kiedys się wypowiadał że ten zawodnik już nie zagra w Wiśle.
biorac pod uwage złote usta, czekam na wypowiedz w której jednoznacznie Basałaj powie ze Łobo od Wisły nie dostanie pensji.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.06.2011, 18:20
Leistester to jeden z najbogatszych klubow The Championship. Zatrudnil tez jednych z najlepszych pilkarzy chocby kilku z Premier League (dobrych), to nie tak ze Lamey był lamą, tylko miał konkurencje jak w Barcelonie. Mozna to tak porownac.

Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.06.2011, 18:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
biorac pod uwage złote usta, czekam na wypowiedz w której jednoznacznie Basałaj powie ze Łobo od Wisły nie dostanie pensji.
Złote usta to domena Macieja Legionisty i tego się trzymajmy!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2011, 18:31
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Złote usta to domena Macieja Legionisty i tego się trzymajmy!
przykro mi że Cie zawiodę, ale słuchając Basałaja widze jeszcze wieksze złote usta. Pierdzenie o pierdzeniu, ja lubie ludzi czynów.
Jak Basałaj przychodził co miało być jednym z najwazniejszych punktów o ktorych teraz zapominamy? Znalezienie sponsora....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.06.2011, 18:34
przykro mi że Cie zawiodę, ale słuchając Basałaja widze jeszcze wieksze złote usta. Pierdzenie o pierdzeniu, ja lubie ludzi czynów.
Jak Basałaj przychodził co miało być jednym z najwazniejszych punktów o ktorych teraz zapominamy? Znalezienie sponsora....
Z tego co pamiętam to za pierwszej jego kadencji bywało podobnie.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 17.06.2011, 18:38
Basałaj ma to szczęście, że otoczył się profesjonalistami vide duet z Holandii. Gdyby nie to jego dokonania na stanowisku prezesa byłyby żadne. Brak dogadania się z miastem odnośnie stadionu, brak pozyskania sponsora, mgliste plany budowy bazy treningowej i akademii piłkarskiej. Niestety, ale Basałaj to typowy leń, który dużo mówi - tylko mało konkretów zwykle z tego wynika.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.06.2011, 18:39
Złote usta złote usta , słodkie pierdzenie , a czego się co po niektórzy spodziewali ? nie nauczyło was doswiadczenie z kilku ostatnich lat ? Ja już mam taką zlewkę że w nic nie wierze.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.06.2011, 18:43
dokładnie, znalezienie sponsora na koszulki jest sprawą priorytetową, zwłaszcza teraz jak jesteśmy mistrzami i zagramy w europejskich pucharach... przecież pieniądze które wpływają na konto klubu z tytułu sponsoringu to nieodzowna część do prawidłowego funkcjonowania każdego profesjonalnego klubu... osoby, które zajmują się przyciąganiem do Wisły sponsorów powinny zakasać rękawy i ostro wziąć się do roboty... tak jak obiecał prezes Basałaj
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.06.2011, 21:52
"Myślę, że w przyszłym tygodniu zaprezentujemy jednego, a może nawet dwóch zawodników - powiedział dyrektor sportowy "Białej Gwiazdy. Zapytany o nazwiska i na jakich pozycjach grają zawodnicy, którzy są tak blisko Wisły odparł tylko z uśmiechem: - Zostańmy przy tym, że w najbliższym czasie zaprezentujemy jednego albo dwóch piłkarzy. Musicie jeszcze trochę uzbroić się w cierpliwość."

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...otce,id,t.html
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.06.2011, 22:03
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Basałaj ma to szczęście, że otoczył się profesjonalistami vide duet z Holandii. Gdyby nie to jego dokonania na stanowisku prezesa byłyby żadne. Brak dogadania się z miastem odnośnie stadionu, brak pozyskania sponsora, mgliste plany budowy bazy treningowej i akademii piłkarskiej. Niestety, ale Basałaj to typowy leń, który dużo mówi - tylko mało konkretów zwykle z tego wynika.
Sam ich (zwłaszcza Stana) wybrał więc tutaj plus dla niego. Dobór właściwych współpracowników to umiejętność którą powinien mieć szef. Co do reszty spraw o których wspomniałeś - zgadza się niestety...
@CMSnero - sam jesteś Felefonica. Oni by dali te parę baniek bez względu na bycie na koszulkach, a gdyby był kto inny to byłoby kolejne 4-5-6mln w kasie.
Jeszcze o interesach z Ruchem... "sprzedać" im można, ale zapłacą chyba gruszkami na wierzbie Przy czym im się pewnie marzy raczej Jirsak albo Garguła...
Ostatnio edytowane przez arti : 18.06.2011 o godz. 04:54.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 17.06.2011, 23:24
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Basałaj ma to szczęście, że otoczył się profesjonalistami vide duet z Holandii.
Ale fuksiarz. Dobrze, że byli uzbrojeni i nie mógł ich wyrzucić z gabinetu...
Ddf
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.06.2011, 23:40
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Żartujesz?

W Polsce największym podatkiem jest obowiązkowy podatek ZUS zwany bezczelnie składką. Dodaj do tego jeszcze pozostałe polskie podatki.
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.06.2011, 00:33
W Anglii podatek wynosi 50%, dla najbogatszych oczywiście (chyba jak się dostaje ponad 15k miesięcznie). Wątpię, żeby w Polsce było więcej.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.06.2011, 00:39
mcks napisał(a):Wyświetl post
W Anglii podatek wynosi 50%, dla najbogatszych oczywiście (chyba jak się dostaje ponad 15k miesięcznie). Wątpię, żeby w Polsce było więcej.
W Polsce ZUS wynosi jakieś 44%, dodaj do tego podatek dochodowy 18%.

Z tym, że jeśli jesteś przedsiębiorcą to ZUS płacisz miesiąc w miesiąc niezależnie do tego czy zarabiasz czy nie. Tzw. "państwa" to nie interesuje czyli namawia ono wprost do tzw. kombinowania. Pożyczek albo kradzieży.

Sorry za OT, ale jak myślę o polskim ZUS-ie to nóż otworzyłby mi się w kiszeni, gdyby tam był.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów