|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
- Obserwacje zawodników przez naszych skautów zaczęły się już w lutym-marcu. Teraz od 10 czerwca musi nastąpić finalizacja transferów, bo chcemy, żeby od początku przygotowań, czyli od 12 czerwca - już wszyscy byli z zespołem - zdradza plany klubu Basałaj. Żeby nie bylo, ze w to uwierzyłem. Takie deklaracje padają co roku, a zawsze jest jak jest ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Co do tvn-u to jest telewizją-DNO.tak samo jak fakt i inne badziewie typu gazeta wyborcza.Na uwadze mają to ze chcą wprowadzić niepokój w szeregi Wisełki!
|
|
|
|
Guest
|
||
Moim zdaniem niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.06.2011 o godz. 14:26.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
tak to przynajmniej odbieram nigdzie tu nie ma deklaracji że będą na 100% zresztą nie mogłby takiej deklaracji złożyć bo NIGDY nie ma takiej pewności, choćby skład Wisły byłby wart 50 mln euro. to tak samo jakby powiedział "chcielibyśmy awansować do LM" to przeciez nie jest równoznaczne "awansujemy na 100%". nie przesadzajmy że Basałaj działa celowo na niekorzyść Wisły byle tylko sprowadzić piłkarzy jak najpózniej. Dla niego też byłoby dobrze żeby skład był już dawno skompletowany ale wiadomo że nie wszystko od niego zależy a i niejedne rozmowy z zawodnikami trwają tygodniami,zresztą na pierwszym planie w tej kwestii jest Stan i to przede wszystkim od zależy kiedy będzie skompletowany skład. na pewno mają już konkretnych zawodników na oku ale sam Stan mówił że rozmowy często są trudne.. od 10 finalizacja, a już 12 wszyscy nowi zawodnicy. taa, jasne.. w 2 dni trzech czy czterech zawodników załatwić to chyba nawet Barcelona nie umie. Za bardzo przywiązujesz oko do wyrwanych z kontekstu pojedyńczych zdań. Stan to profesjonalista i wie co robi i nie trzeba mu tłumaczyć to że jedno zgrupowanie w Zakopcu mamy za sobą. On dobrze o tym wie i zdaje sobie sprawę że trzeba ich zakontraktować jak najszybciej.
Ostatnio edytowane przez CH. : 17.06.2011 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
-------------------------------------------------------- Ale ja się nie czepiam Pana Prezesa bo wiem jak jest. A w tym wywiadzie w ogóle nagadał cudów typu: Jesteśmy krajem zakochanym w piłce. Mamy nowe stadiony, a przemysł futbolowy będzie coraz bardziej szedł w górę, ale potrzebne są nam teraz sukcesy. Same mistrzostwa nic nie dadzą. Puchary europejskie są bowiem potrzebnym nośnikiem. U nas mocne kluby mają możnych właścicieli i budowane są w sposób stabilny, sensowny. Bez zadłużania i wyrzucania jakichś wielkich pieniędzy - mówił ponadto prezes Wisły,[/B] Musi być Liga Mistrzów lub minimum faza grupowa Ligi Europy. To musimy spełnić - przyznał Basałaj.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 17.06.2011 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj Valckx potwierdził,że Wisła dalej stara się o Despotovicia.Wszystko OK,ale ja mam nieodparte wrażenie,że agent piłkarza,wykorzystując znajomości wytwarza sztuczny tłok przy pomocy Crveny i serbskich stron(jakoś nie wierzę,że naprawdę go chcą),by podbić zarobki swojego klienta w Wiśle.P.S. Aha,wcześniejsza informacja o zainteresowaniu Wisły bramkarzem Isailoviciem,to pewnie pokłosie proby wciśnięcia go w pakiecie razem z Despotoviciem,bo obaj mają tego samego agenta.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 17.06.2011 o godz. 14:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zaraz usłyszysz ze słowo MUSI to chodziło albo o musli albo o muszli. Sens całego zdania jest taki ze w muszli nastapi finalizacja umów których tak naprawde NIE CHCEMY bo nas nie stać czyli suma sumarum finalizacji nie będzie bo nie ma kogo.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I co wynika z twojej wypowiedzi - jak chcesz mi coś udowadniać dotyczące mojej osoby to napisz na privie, a jak poiszesz coś tutaj to napisz cos sensowengo, jakieś argumenty czy coś.
Żenujące jest to jak już pisałem piłkarz wywalony bez żalu z przeciętniaka 2giej ligi Angielskiej ma u nas kontrakt gwiazdy. Jeszcze jakoś to miało sens gdyby on przychodził do nas jako etatowy zmiennik dla poszerzenia kadry grający za czapkę drobnych max 100 tyś €. (Nie więcej od reprezentanta Słowacji Cikosza) Ale on zarabia u nas 4 garzę w zespole ! Więc po prostu wedłóg założeń transferowych ma być gwiazdą tej drużyny. I to jest właśnie śmieszne - gwiazda u nas - piłkarz za słaby na Championship. A do tych co zaklinają rzeczywistość że niby to bzdura TVN - akurat jeśli chodzi o transfery to plotek tam nie podają, o transferach informuja tylko po ich podpisaniu. A skoro podali takie informacje o cenach to znaczy że z jakiegoś źródła się dowiedzieli. Innaczej by sobie darowali, bo prawda jest taka że nikogo 9poza nami) Lamey i jego pensja nie interesuje. A czy to jest 100% na rękę czy 25 % jest za wyniki to już sprawa drugożędna - nie on jedyny tylko cała Wisła ma takie kontrakty. Piłkarz o takim CV i obecnej dyspozycji nie zasługuje na połowe tej kwoty. na koniec - Ogólnie to terraz jestem rozgoryczony postawą klubu, ale kiedy przyjdzie do grania to trzeba się będzie z tym pogodzić, Lamey jjest już naszym zawodnikiem i chcąc nie chcąc trzeba teraz liczyc ze może rzeczywiście nie okarze się taki zły. Jkai by nie był jest teraz naszym pikarzem. Po prostu głupota i krótkowzroczność klubu razi w oczy.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.06.2011 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Prezentacja Michaela Lameya [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/06/michael-lamey-zaprezentowany/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A, niektórzy strasznie trują. Kupowanie zawodnika to jak kupowanie domu, a nie paczki czipsów. Ponadto - wszyscy widzieliśmy jak było z Ilievem. Ustalił kontrakt i pojechał na wakacje, wrócił, to kontrakt podpisał.
![]() .
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ad fanfan
Wypisałem te urazy z transfermarkt.de i przetłumaczyłem by wykazać, że nie są one poważne, jak np. naciągnięcie mięśni brzucha można się nabawić choćby przetrenowaniem brzuszków i przez kilka dni należy się odpoczynek od treningów, bo o bieganiu to ciężko mówić, truchta się wtedy. I wcale nie jest to kontuzjogenność. Właśnie ich jest stosunkowo mało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Heh dokładnie - jest tu spora grupa ludzi którzy wszystko potrafią sobie przetłumaczyć tak żeby odpowiadało ich koncepcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Widzę, że niektórzy tutaj operują dalej w krajowych realiach jeśli chodzi o zarobki. Jeśli chcemy wyciągać zawodników z takich klubów jak Partizan, lub pozyskiwać piłkarzy doświadczonych w ligach zachodnich to MUSIMY płacić po europejsku, nie po polsku. A pensja w granicach 300-400 tys. Euro to raczej standard niż gwiazdorskie uposażenie.
Oczywiście, że zamiast Lameya mogliśmy wziąć kogoś kto zgodzi się na pensję 150 tys. Euro ale jestem przekonany, że nie byłby to zawodnik na europejskie puchary. Co do Holendra jestem w stanie uwierzyć w zapewnienia Maaskanta i Valckxa, że jest piłkarzem lepszym od Cikosa i wbrew temu co się tu pisze myślę, będzie on pewniakiem do pierwszego składu (na prawej lub na lewej obronie).
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.06.2011 o godz. 14:55.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
Po drugie kluby z Championship są bogatsze , prezentują lepszy poziom , posiadają lepszych piłkarzy i płacą więcej swoim zawodnikom ! Nawet jeśli to prawda ,że Lamey zarabia około 350 tyś. euro w co wątpię to i tak musiał zgodzić się na obniżkę swoich zarobków w stosunku do tego co zarabiał w Anglii a to że tam nie grał nie świadczy o tym że jest za słaby na Championship . Niedzielan u nas również grzał ławkę po czym odszedł do innego klubu i w tej samej lidze błyszczał . Trzeba również zwrócić uwagę że w Leicester zmienił się trener a wiadomo jak z tym jest . Kirm za Kasperczaka to nie pograł sobie zbyt wiele , różni trenerzy wolą różnych piłkarzy a Maskant woli Lameya więc przestańmy już narzekać . Wracając do Lameya to trener który go widział w swoim zespole został zwolniony i zastąpił go słynny Eriksson który miał awansować do Premier League i dlatego też sporo piłkarzy z klubów Premier League zostało wypożyczonych do Leicesteru którzy wybili z głowy Lameyowi występy . Ci piłkarze byliby u nas pewniakami i gwiazdami ale prędko nas na nich stać nie będzie! Póki co stać nas na zawodników typu Lamey którzy mogą podnieść poziom naszej drużyny i na koniec nie nazwałbym Leicesteru średniakiem , wprawdzie zajęli miejsce w środku tabeli ale mieli ogromne ambicje i naprawdę mocny skład który powinien dać im awans jednak jak wiemy magia Erikssona już dawno minęła . I jeszcze jedno - nie bierzcie pod uwagę tylko ostatniego sezonu Michaela który nie był najlepszy delikatnie mówiąc . Weźcie też pod uwagę jego poprzednie sezony kiedy radził sobie naprawdę przyzwoicie . W Niemczech trzy sezony podstawowy skład , wcześniej w Holandii również w klubach w których grał przed transferem do PSV był podstawowym zawodnikiem i wreszcie gra w PSV które w tamtym czasie było naprawdę mocne ( nie to co teraz ) i bardzo dobrze radziło sobie w europejskich pucharach ,i samo bycie w kadrze tak mocnej drużyny z tyloma świetnymi piłkarzami świadczy o wysokich umiejętnościach a przecież Lamey nie tylko był ale również grał w tej drużynie choć nie zawsze w podstawowym składzie ale jednak . Jeden słabszy sezon każdemu może się zdarzyć , ja wierzę że Michael będzie sporym wzmocnieniem naszej drużyny i pokaże że zasługuje na taki kontrakt jaki ma w Wiśle choć i tak nie wierzę w te 350 tyś. euro no chyba że z premiami za LM i mistrzostwo oraz występy w 11 , wtedy to co innego .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.06.2011 o godz. 16:42.
|
||
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widać, że sporo osób dopadła gorączka transferowa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dlaczego od razu o kant dupy rozbić? Został podłożony fundament pod kolejne zgrupowania. A to, że dołączyło tylko 2 zawodników jak na razie, o niczym jeszcze nie przesądza. Tym bardziej o nieudanym zgrupowaniu. Rok temu Kasperczak miał 12 zawodników na zgrupowaniu, Maaskant w tym roku 23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
co prawda to nie dotyczy mnie , ale takie nadinterpretacje są naprawdę zabawne , można się uśmiać Kadra w tym składzie osobowym powinna poradzić sobie z rywalem w II rundzie eliminacji . Na III I IV rundę ( oby ) będzie co najwyżej 2-3 zmiany w pierwszym składzie ( oczywiście wszystko zależy od zawodników jacy do nas dołączą ) i nawet zawodnicy którzy dołączą do nas dopiero teraz, powinni nadrobić zaległości treningowe stracone przez nieobecność na obozie w Zakopanem . Jednym słowy - zawodnicy z obecnej kadry mają być gotowi na 100% w połowie lipca , zaś pozostali zawodnicy 1-3 tygodnie później ( na najważniejsze mecze ) . To normalne że dopinanie transferów się przeciąga , nie wszystko bowiem zależy od nas tym bardziej przy ograniczonym budżecie . Do 25 czerwca myślę że Valckx dopnie już wszystkie letnie wzmocnienia . Fajnie by też było gdyby klub planował transfer last minute w razie awansu do LM . |
|
|
|
Junior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Panowie, zobaczymy Lameya w kilku meczach o stawkę i wtedy będziemy oceniać. Na razie nawet sparingu nie rozegrał a gimnazjum już wiesz na nim psy. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dziwne, że osoby wypowiadające się na temat pensji Lameya nie poszukały nawet tego ile mógł on zarabiać w poprzednich klubach. Nie znalazłem nic na temat jego płac w Duisburgu, ale więcej można napisać na temat Arminii. Lamey przyszedł do tego klubu za 500k euro w 2008 roku i grał wtedy z Wichniarkiem mającym pensję w okolicach 1 mln euro. Wichniarek był wtedy jednym z najlepiej opłacanych graczy Arminii. Patrząc na pensje innych zawodników, którzy mieli je w granicach 300-400k do okolic 1 mln euro to Lamey zarabiał zapewne ok. 500k euro, albo ciut więcej. Na pewno nie była to pensja w okolicach tego co dostawał Wichniarek, który po roku od przyjścia Lameya (2009) odszedł do Herthy, gdzie dostał chyba najlepszą pensję w karierze (1,2 mln euro rocznie).
Ile mógł dostawać w Leicester? Tam jest stawka tygodniowa i z tego co piszą Leicester płaci dużo jak na Championship dlatego, że zatrudnia zwykle zawodników z kartą w ręku. Najlepsi w tym klubie dostają nawet ok. £40-50k tygodniowo, czyli 600-700k euro rocznie. Zakładam, że Lamey miał niewiele mniej. Teraz mówi się o tym, że chcą Yakubu z Evertonu za pensję rzędu £80k tygodniowo czyli ponad 1,2 mln euro rocznie. http://www.lufctalk.com/forums/index.php?topic=2989
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.06.2011 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
O wieszaniu psów na Lameyu pisałem wcześniej. Pierwszy sparing już jutro, więc być może trener będzie chciał sprawdzić nowych graczy. Zobaczymy czy Iliev i Lamey zagrają. A jeśli tak, to przekonamy się również w pewnym stopniu co potrafią, jaki mają potencjał etc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie wiadomo co dalej z tym trenerem bramkarzy zostaje czy tylko tymczasowo
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(Ja o to podejrzewałbym tą dzieciarnie od dania kolejnej szansy Riosowi albo Jirsakowi - są jak klony na forum w dużych ilościach - żadnych argumentów merytorycznych, ale co 2 dni nowy klon - Rios nie dostał szansy) Zwykły błąd ortograficzny i wielkie halo bo ktoś nazwę Leicester źle napisał..... Ważny jest sens wypowiedzi (semantyka) - przecież i tak wszyscy zrozumieli o jaki klub chodzi. BTW Jestem ciekawy jak zagra Lamey i ile zarabia. Bo dość mam czytania o przepłacanych tylko polskich graczach. Przykład Branco nauczył mnie być ostrożnym. Lamey może być faktycznie najlepiej zarabiającym naszym piłkarzem. Ważne żeby za tym szedł poziom sportowy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.06.2011 o godz. 15:58.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
£40k - £50k to 600 k euro oraz £80k to 1,2 kk euro moglbys przyblizyc jak to liczyles? ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Faktycznie się walnąłem. Liczyłem na szybko w głowie.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Przecież to odpowiednio 2 i 4 mln euro rocznie. Licząc wszystkie tygodnie w roku. Nawet jakby policzyć tylko te, w których są rozgrywane mecze, to wyjdzie dużo więcej niż jak ktoś podał 600k i 1,2 mln euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
40 000 funtow x 52 = X 80 000 funtow x 52 = X po srednim kursie NBP dziis: £1 = 1.138 Euro policzcie prosze i zobaczcie jaka przepasc finansowa nas dzieli od tych druzyn - prosze zejdzcie na ziemie. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|