|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.06.2011 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale nie zapominajcie że to mogą być motywacyjne kontrakty.. myślę że nagle się z tego nie wycofano..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Przecież było mówione w wielu wywiadach czy to przez Basałaja czy przez Valckxa że będziemy się starali przyciągać lepszych graczy którzy mają kartę w ręku, dobrymi kontraktami. Jak widać to prawda chociaż może niektóre kwoty mogą kłuć w oczy. Tylko pamiętajmy że to tvn napisał więc kolumbijski palec im w dupe, jeśli znowu łgają. 350 tys. - Lamey dziwne jak cholera...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie wierzę w te informacje podrzucone przez TVN, jeśli chodzi kontrakt Lamey'a. On tu przyszedł się przecież odbudować - ma w końcu podpisany raptem roczny kontrakt (z opcją przedłużenia). Zresztą gość, który praktycznie nie grał w Leicester, nie dostałby chyba aż tak wysokich zarobków...? Tak czy siak przychodzący do nas piłkarze otrzymują podobno kontrakty motywacyjne. Zapewne znaczna część zasilających nas zawodników ma z tego powodu zapisaną znaczną sumę za sam awans do Champions League (ewentualnie fazy grupowej Ligi Europejskiej) i stąd też figurują przy ich nazwiskach takie zarobki.
Ostatnio edytowane przez enzo : 17.06.2011 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Lamey ma 350 tys euro kontraktu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A to jest 350 tysięcy + premie, czy płaca z wliczonymi maksymalnymi premiami tyle wynosi?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a moze to jest tak : 150 podstawa + 200 w przypadku LM i kolejnego MP
ps. mielsmy byc anty tvn`y ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zaden pilkarz zagraniczny(ktory gdzies juz pokopal) nie zgodzi sie na kontrakt motywacyjny...skoro w II Bundeslidze czy w Championship dostanie spokojnie te 400 tys. euro/rok.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
podniecacie się tymi zarobkami, bo wszechwiedzące tvn24 tak napisało - dajcie sobie na wstrzymanie, bo nie ma żadnej pewności, że to prawda co podali.
poza tym - nawet jeśli klub daje wysokie kontrakty - a niech daje, skoro ich na to stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zapewne tak jest. Jaliens dostał 100 tys. euro "premii" za mistrzostwo podobno.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
For_FuN ale zapomniałeś chyba jakie podatki są w Angli gdzie prawie 30 % z ich zarobków idzie w podatki.. ( jak nie więcej )
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A przypadkiem w Polsce piłakrze nie płaca 40 % podatku dochodowego
lamey 350 tyś € LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL Może rzeczywiście się co do niego myliłem, bo za te pieniadze to powinien wciągnąć całą ligę nosem, a od Cikosza być 3 razy lepszy - ciekawe co pokaże |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Spokojne, to tylko liczba podana przez tvn...Może kontrakt uzależniony od występów? Może uzależniony od LM? Chociaż jeśli od występów to i tak nasza strata bo w obronie nie ma kto grać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A co myśleliście, że taki Lamey czy Iliev będą grali za drobne? Chcecie Europy to trzeba płacić po europejsku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nawet jeśli te kwoty są zbliżone do prawdziwych to na pewno zawierają wszystkie bonusy i premie za wyniki sportowe.
Być może Lamey zarobi 350 tys, ale tylko jak Wisła zdobędzie Puchar, Mistrza i awansuje do Ligii Mistrzów, a on będzie grać, a nie grzać ławę. Garguła do tej pory NIGDY nie dostał tej całej kasy o której piszę się w mediach. Jego 350 tys EUR zawiera bonusy za wejściówki, Mistrzostwo i inne trofea. Nie grając przez kontuzję, czy potem przez słabą formę mogł liczyć jedynie na ok połowe tej kwoty. Do tego w zeszłym roku nie było nawet Mistrzostwa. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jailens bierze kasę za nazwisko, ale ten ogórek to nawet nazwiska nie ma. PARODIA. 3 najlepiej zarabiający piłkarz w naszej kadrze !! Dostaje tyle samo co Żewłakow ! PS. Wydaje mi się że ta lista jest nie kompletna, podejrzewam ze zawiera tylko tych piłkarzy których kontrakty udało się dziennikarzom podejrzeć. Bo Melikson na pewno też mało nie zarabia (plotki mówiły o 300-450 tyś €) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W Polsce mamy dwie stawki = 18% (do 85 tys zarobków) i 32% powyżej.
Do tego dochodzi ZUS, ale jest ograniczenie podstawy składek do ok 100 tys PLN w roku 2011, więc generalnie piłkarze zarabiający ok 400 tys EUR płacą ZUS tylko za jeden miesiac i w tym samym miesiącu wskakują na próg 32% W uproszczeniu piłkarze poza pierwszym miesiącem dostają z każdego 100 tys 68 tys do ręki. Chyba, że się robi wałki jak w GKS Bełchatów (piłkarze mieli działalnosci gospodarcze i płacili 19% liniowy - nie wiem, czy dalej tak jest, jeszcze rok - dwa lata temu tak było) albo w Górniku, gdzie Jeżowi płacono za "udzielanie wizerunku" poprzez jakąś spółkę cypryjską. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie są teraz wszyscy ci co pisali że polscy piłkarze są drodzy
Za te pieniądze to można było by jakiegoś konkretnego polaka kupić typu Małkowski - albo wykupić Cikosza i jeszcze na kontrakt by starczyło. Zresztą młodych zdolnych Polaków to 4 można by za te pieniadze utrzymać. Naprawdę śmiech na sali - Leincester City pozbywa się swojego rezerwowego lekką ręką, a my Mistrz Polski bierzemy ten ochłap i dajemy my gwiazdorski kontrakt - to tak jakby powiedzieć że Leincester jest zespołem o 2-3 klasy lepszym od Wisły, i wogóle jesteśmy na poziomie Coca Cola League 2 (4 liga angielska) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Kluby z tamtej ligi to by nasze ekstraklasowe klubiki deklasowaly na dzien dobry, moze Wisla, Amika i Legia dawaly by rade.Znawca ![]() ,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tu macie jego kontuzje wypisane http://www.transfermarkt.de/de/micha...eler_4344.html
tłumaczę: Knieprobleme - problemy z kolanem Fersenverletzung - uraz pięty Achillessehnenreizung - podrażnienie ścięgna achillesa Bauchmuskelzerrung - naciągnięcie mięśni brzucha Bänderdehnung - problemy z więzadłem, naciągnięcie wiązadeł I nie pisać, że kontuzjogenny. Pismaki jakieś napisały i zaraz powtarzacie za nimi. Nie wiem na ile te informacje podawane przez transfermarkt.de są prawdziwe, ale piszę o nich tutaj by zamknąć lament nad kontuzjogennością Lameya.
Ostatnio edytowane przez Demogorgon : 17.06.2011 o godz. 13:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia czemu utarło się, że Lamey jest słaby, kontuzjogenny i dodatkowo zarabia jak gwiazdor. Poczekajmy do oficjalnych meczy (nie sparingi!) i wtedy można coś o nim powiedzieć. Valckx i Maaskant mówią, że jest szybki, silny, doświadczony, umie się zachować i w ataku i w obronie. Póki nie będzie grał to wszystkie zarzuty pod jego adresem nie powinny mieć miejsca i apeluję do adminów, żeby zaczęli coś w tej sprawie robić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Taaak
..... to co my tu wszyscy p...my o Lidze Mistrzów Niektórzy tu mają rozdwojenie jaźni .... Ja sądzę że Leicester to może poziom Wisły ..... a rezerwowy tej drużyny to nie jest super transfer ... Ponieważ nie stać nas na Cikosa , nie ma co wybrzydzać. Sadzę że można liczyć na rzetelność Lameya... Jeśli będzie coś więcej to będzie niespodzianka.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 17.06.2011 o godz. 13:54.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A że nie jesteśmy to akurat jestem pierwszy żeby zaprzeczać. Tylko jak widać po transferach wogóle się nie szanujemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ja równiez jestem fanem tej teorii i wyczekiwalem jak słowa przełoża sie na czyny.
Okazuje sie ze kadra będzie na pierwszy trening...lipcowy. Basałaj po prostu myślał ze startujemy 11 lipca ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|