|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja myślę że przeceniasz gaże takiego Lameya.Facet nie zrobił kariery, pozycja na której gra też nie jest tą za które płaci się najwięcej. 500 tyś euro za 30 latka z średniaka 2 bundesligi?To prawie 2 x tyle co średnia płaca w championship.Nie sądzę - jeśli on tą średnią zarabiał to powinien się cieszyć ale oczywiście może być i tak jak piszesz Natomiast na pewno nie podniecał bym się jakimś njusem z TVNU - nie sądzę by mieli jakąś wiedzę tajemną i nie sądzę by Wisła zdecydowała się tyle płacić zawodnikowi z takim CV - który przez ostatni rok gnił w rezerwach Chyba że to kontrakt zawierający mnóstwo klauzul, typu ilość występów, LM - wtedy ok ale mi i tak ta kwota wygląda na taką co dobrze zabrzmi na antenie ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
1q2 też mi się tak wydaje że może on dostać te 350tys w rok ale: jak zagra wszystkie mecze, zdobędzie MP, awansuje do LM lub grupy LE.
Przecież Kew miał 100tys podobno premii za MP dostać.. więc pewnie Ivica jak i Lamey takie premie mają wliczone w ogolą roczną transzę jaką mają dostać. Z 2 str zobaczcie jaki mamy budżet: 55 mln zł, więc nie chce mi się wierzyć byśmy takie podstawy dawali zawodnikom.. po to są różne klauzury by można z nich było korzystać ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Rzeczywiście źle przeliczyłem na funciaki, ale z drugiej strony nie zdawałem sprawy, że jest taka przepaść między zarobkami piłkarzy w Niemczech i w UK.
Czyli wychodzi na to, że w Championship średniak pensja tygodniowa to £5k. Nieźli gracze dostają £10-20k, a topowi nawet powyżej £50k. Były przypadki z zawodnikami, którzy inkasowali £100k |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Panowie średnia pensja w Championship w sezonie 2010/2011 wynosiła około 7500 £,więc na dobrą sprawe 7500 x 52 to jest 390 tyś. czyli
Przelicznik według kursu średniego NBP z dnia 2011.06.17 Kwota 390000.00 GBP - W. Brytania Przelicznik 1.1380 Wynik 443812.71 EUR - Unia Europejska OKOŁO 450 TYS. Euro za sezon. Leicester był 10 na 24 drużyny więc średnia płaca u nich to pewnie jakieś 500-550. Ekstraklasa jest warta 197 mln a Championship 503,średnia pensja też jest tam dużo wyższa więc z szacunkiem odnoście się do Leicesteru bo wg.Transferu są od nas więcej warci a zajmują 10 lokate w 2 klasie rozgrywkowej w Anglii,i taka właśnie przepaśc dzieli nas od angoli panowie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,98...za_Polski.html
Może Ruch skusi się na Łobo lub Kowalskiego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Oczywiście,każdy kto wejdzie na R22 zakładam średnią frekwencje na poziomie 22k. będzie musiał dac 10 zl i przez cały ligowy sezon zarobimy co najwyżej na pensje Lameya.Pozdrawiam z takimi pomysłami
Jak Ruch kupi Wojciecha Ł. i kołka Kowalskiego to błogosław ich Panie.Co do transferów to liczę ,że sparing z Liteksem zagramy w składzie na Lm i w kadrze z 3 nowymi graczami(nie licząc Ilieva i Lameya). I pokażemy dobry futbol,no i licze na wygranie turnieju w Tallinie oczywiście |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Walnąłem się dlatego, że choć brałem pensje tygodniowe to przeliczyłem na szybko x1,1 (kurs GBP względem EUR), a później x12 (miesięcy zamiast tygodni
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A mnie się te kontrakty wydają absolutnie normalne. Bierzmy pod uwagę, że nie musieliśmy płacić byłym klubom Garguły, Lameya, Jaliensa. Wtedy automatycznie więcej kasy dostaje zawodnik.
Zresztą bądź ktoś mądry i znajdz typka za 200k euro, lepszego od Lameya, który zgodzi się grać przez rok za 100k ? Ciężko prawda ?A tylko wtedy można by mieć jakieś obiekcje co do decyzji zarządu. Nawet Cikosa zostawić stanowi większy wydatek dla klubu niż ten cały Lamey.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.06.2011 o godz. 17:13.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W Anglii są największe podatki i na rękę dostają o wiele mniej, tak gwoli przypomnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A orientuje się ktoś może co z Sivakowem? Bo szczerze mówiąc ostatnio trochę mnie ominęło.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Też się nad nim zastanawiałem. Oficjalnie nie wiadomo. Nieoficjalnie chyba też. Może się czegoś dowiemy po MME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Racja
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
biorac pod uwage złote usta, czekam na wypowiedz w której jednoznacznie Basałaj powie ze Łobo od Wisły nie dostanie pensji.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Leistester to jeden z najbogatszych klubow The Championship. Zatrudnil tez jednych z najlepszych pilkarzy chocby kilku z Premier League (dobrych), to nie tak ze Lamey był lamą, tylko miał konkurencje jak w Barcelonie. Mozna to tak porownac.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
przykro mi że Cie zawiodę, ale słuchając Basałaja widze jeszcze wieksze złote usta. Pierdzenie o pierdzeniu, ja lubie ludzi czynów.
Jak Basałaj przychodził co miało być jednym z najwazniejszych punktów o ktorych teraz zapominamy? Znalezienie sponsora.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to za pierwszej jego kadencji bywało podobnie.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Basałaj ma to szczęście, że otoczył się profesjonalistami vide duet z Holandii. Gdyby nie to jego dokonania na stanowisku prezesa byłyby żadne. Brak dogadania się z miastem odnośnie stadionu, brak pozyskania sponsora, mgliste plany budowy bazy treningowej i akademii piłkarskiej. Niestety, ale Basałaj to typowy leń, który dużo mówi - tylko mało konkretów zwykle z tego wynika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Złote usta złote usta , słodkie pierdzenie , a czego się co po niektórzy spodziewali ? nie nauczyło was doswiadczenie z kilku ostatnich lat ? Ja już mam taką zlewkę że w nic nie wierze.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dokładnie, znalezienie sponsora na koszulki jest sprawą priorytetową, zwłaszcza teraz jak jesteśmy mistrzami i zagramy w europejskich pucharach... przecież pieniądze które wpływają na konto klubu z tytułu sponsoringu to nieodzowna część do prawidłowego funkcjonowania każdego profesjonalnego klubu... osoby, które zajmują się przyciąganiem do Wisły sponsorów powinny zakasać rękawy i ostro wziąć się do roboty... tak jak obiecał prezes Basałaj
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
"Myślę, że w przyszłym tygodniu zaprezentujemy jednego, a może nawet dwóch zawodników - powiedział dyrektor sportowy "Białej Gwiazdy. Zapytany o nazwiska i na jakich pozycjach grają zawodnicy, którzy są tak blisko Wisły odparł tylko z uśmiechem: - Zostańmy przy tym, że w najbliższym czasie zaprezentujemy jednego albo dwóch piłkarzy. Musicie jeszcze trochę uzbroić się w cierpliwość."
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...otce,id,t.html |
|
|
|
Guest
|
|
@CMSnero - sam jesteś Felefonica. Oni by dali te parę baniek bez względu na bycie na koszulkach, a gdyby był kto inny to byłoby kolejne 4-5-6mln w kasie. Jeszcze o interesach z Ruchem... "sprzedać" im można, ale zapłacą chyba gruszkami na wierzbie Przy czym im się pewnie marzy raczej Jirsak albo Garguła...
Ostatnio edytowane przez arti : 18.06.2011 o godz. 04:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ale fuksiarz. Dobrze, że byli uzbrojeni i nie mógł ich wyrzucić z gabinetu...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W Anglii podatek wynosi 50%, dla najbogatszych oczywiście (chyba jak się dostaje ponad 15k miesięcznie). Wątpię, żeby w Polsce było więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tym, że jeśli jesteś przedsiębiorcą to ZUS płacisz miesiąc w miesiąc niezależnie do tego czy zarabiasz czy nie. Tzw. "państwa" to nie interesuje czyli namawia ono wprost do tzw. kombinowania. Pożyczek albo kradzieży. Sorry za OT, ale jak myślę o polskim ZUS-ie to nóż otworzyłby mi się w kiszeni, gdyby tam był. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|