|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Na to się zanosi.
http://www.weszlo.com/news/7064 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja z niczego nie próbuje wyjśc tylko Ty równając Korone z Pogonią i Zawisza wplątałeś w to Lechie, gdzie w tym sezonie u nas frekwencja była słaba a w poprzednich już nie. Co do mistrza nie wszędzie na początku sezonu sie tak głośno o tym trąbi. (na niektórych meczach Korony nie było żenady? Ja nigdzie nie wspominałem o średniej widzówz całego sezonu, tylko Ty)
Gdybys umiał czytac ze zrozumieniem to byś wiedział, że napisałem że nie porównuje Legii ze starego stadionu do tej obecnej. Sam zacząłeś ten śmieszny temat porównując kluby z różnych lig plątająć w to mój klub więc kto tu się ośmiesza? Raczej Ty porównując ilość widzów na Koronie do walczącej o utrzymanie w I lidze Pogoni. Z tym gównem to akurat tekst na poziomie, gratuluje ![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 15.06.2011 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja Tobie coś napisałem na temat frekwencji u nas wiec jak nie rozumiesz słowa pisanego to spowrotem do szkoły. Jeden słabszy sezon nie powoduje, że nie mam prawa do wypowiedzenia swojego zdania to chyba oczywiste?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
I podkreślam jeszcze raz - Kielce to 200 tyś. miasto, gdzie w dodatku króluje ręczna. Warszawa, Poznań czy Kraków są miastami kilka razy większymi, o znacznie większych tradycjach piłkarskich, a w dodatku w Warszawie czy Poznaniu króluje jeden klub - a frekwencje mają raptem dwa razy większą (inna sprawa, że ceny biletów w tym kontekście swoje robią). ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ja sie zgadzam tylko zaznaczam poraz kolejny, że pisząc o żenadzie miałem namyśli pojedyncze mecze gdzie frekwencja była bardzo bardzo słaba, a nie o średnią z całego sezonu czy rundy. To była tylko odpowiedź na te 900 osób na meczu Pogoni i tyle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Górnik, ŁKS (wątpię, żeby znaleźli możnego sponsora), Korona - teoretycznie są w najgorszej sytuacji przed startem nowego sezonu. Górnika jeszcze ratuje Adaś Nawałka - ale kto wie, czy piłkarze nie wpadną na pomysł "zwolnienia" trenera (chodziły słuchy swego czasu, że już mu się to przytrafiło parę lat temu - bodajże w Jadze), Korona - jak odejdą z tego i tak słabego już zespołu najlepsi gracze (a na to się zapowiada) będą mieli bardzo krucho, ten ich nowy trener też nie wydaje się cudotwórcą. ŁKS - dzisiaj okaże się czy dostaną licencję, nie wiadomo czy będą rozgrywać mecze u siebie czy w Bełchatowie, trener też nie jest ich mocnym atutem nie wspominając o polityce transferowej polegającej głównie na wypożyczaniu różnych graczy czy ściąganiu tzw "emerytów". Na dzisiaj sytuacja ŁKS - u moim zdaniem wygląda najgorzej.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Widzewie tez nie najlepsza sytuacja finsnsowa.Odchodzą: Michniewicza,Sernasa,Dudu i Dżalamidze do Legii.
http://www.futbol.pl/artykul/104110.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2011 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No będzie pewnie dobra walka o utrzymanie bo na dziś faktycznie wydaje się, że Górnik, Widzew, Korona, ŁKS, Podbeskidzie chyba też mimo wszystko, podobnie może być z Ruchem, jeśli znów sprzedadzą wszystkich lepszych będą tak lekko na krawędzi, no i miejmy nadzieję, że znów do tej walki włączą się pasiaste damy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ŁKS jest w o tyle dobrej sytuacji, że mają zaklepaną pełną pulę finansową na nowy stadion i jest kwestią czasu, kiedy on powstanie. Widzew ma kasę na jedną trybunę, ale Cacka nie stać na wybudowanie reszty, powiedzmy sobie szczerze. Generalnie jednak uważam, że naszej lidze silna Łódź, czy silne Zabrze wyjdą tylko na dobre, bo są to kluby i miasta z tradycją i kibicowskim potencjałem.
Jeśli chodzi o Kielce to też przesadzacie, cudów tam nie ma, ale jest w Ekstraklasie kilka klubów w stanie dużo mniej ciekawym i zasługującym na miejsce na tym poziomie rozgrywkowym. Ale rozumiem, że tutaj rozsądek znika, a pojawiają się sympatie i antypatie kibicowskie. Szczerze w to wątpię, bo trenera mają bardzo, bardzo dobrego, nie boję się stwierdzić że jednego z lepszych w Polsce (a nie do końca docenianego), potencjał kadrowy mają na środek tabeli, a pierwsze transfery są dosyć ciekawe i obiecujące, dodatkowo mają sporo kasy do wykorzystania z racji transferu Klicha. Jak Filipiak nie wymyśli czegoś w stylu JW, to spokojnie środek tabeli w następnym sezonie osiągną, bo całą tą największą nędze kadrową która dołowała ich pozycję w tabeli w poprzednich sezonach (Bojarski, Matusiak i wszelkie inne Moskały) wymieniono zimą z bardzo dobrym skutkiem.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 15.06.2011 o godz. 14:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Podbeskidzie bez licencji. Zagra Flota czy przywrócą Arkę?
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
A Duszan Radolsky będzie trenerem Bruk Betu z Niecieczy !! W przyszłym roku nowy beniaminek: Termalica Bruk Bet Nieciecza
;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W środę kontrakt z Legią Warszawa podpisał serbski napastnik Danijel Ljuboja - informuje oficjalna strona stołecznego klubu Legia.com. Piłkarz związał się roczną umową z możliwością przedłużenia jej o kolejny rok.
90minut.pl ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyczynek do historii o krnąbrnym Sobiechu - wyłamowcu, który nie chce brać odpowiedzialności za wyniki zwartej, zgranej i lojalnej drużyny, jaką jest Patologia Grodzisk Wielkopolski.
Za weszło: Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ukrywam, że brak licencji dla Podbeskidzia mnie zaskoczył. Już bardziej spodziewałbym się że nie dostanie jej ŁKS. Poniżej link z krótkim uzasadnieniem decyzji komisji: http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Fed...w-ekstraklasie ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
dulli78, w Bielsku mają piaszczysty stadion i nie są S.A. a muszą. Gdzie tu jakieś zaskoczenie? Muszą na szybko wyrobić papiery, bo inaczej pi*da :]
EDIT: A najwyżej sklasyfikowanym zespołem I ligi, który jest S.A. to tzw. Bogdanka Łęczna, czyli dawny Górnik Łęczna. Szkoda tylko, że jakby chłopaki z Bielska nie dostali licencji, to zostaje Arka...
Ostatnio edytowane przez Bialix : 15.06.2011 o godz. 15:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W Podbeskidziu są bez kitu bardzo profesjonalni. Na pierwszy rzut oka przypominają mi działaczy Zagłębia Sosnowiec z czasów OE. Od lat walczą o ekstraklasę, od pół roku to wręcz są super faworytem do awansu i... nie robią nic, by przekształcić się w spółkę akcyjną, w sytuacji gdy powszechnie wiadomo, ze jest to absolutny wymóg gry w ekstraklasie.
O stadion to się nawet nie czepiam, bo wiadomo że zbudowanie stadionu to nie jest łatwa sprawa, chociaż mogli coś rezerwowego wymyślić. Ale to ze spółką akcyjną to KOMPROMITACJA. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak przeczytałem, żę nie dostali licencji, to chciałem już się oburzać, że takim zespołom jak BB należy dawać warunkowo licencję nawet na dwa lata wprzód, bo łatwiej jest spełnić wymogi licencyjne grając w ekstraklasie, niż na jej zapleczu.
Ale TAKIE wpadki? Przecież oni od pół roku wiedzieli, że praktycznie nie mają prawa nie awansować? Co za absurd. Współczuję, bo chciałem ich zobaczyć w e-klasie, poza tym nowy wyjazd by był ;] ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
a jak to bedzie - bo zakladam ze skoro nawet nie sa SSA to w ekstraklasie moga nie zagrac a jak nie zagraja to: Arka sie utrzyma czy Flota awansuje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
@Kociewiak, było wałkowane przed końcem ligi wiele razy: jak Podbeskidzie jest be, to Arka zostaje.
@CMSNero: Arka zostaje, a nawet jakby było odwrotnie to nie Flota wchodzi, o czym pisałem, tylko Bogdanka Łęczna, bo ona jest najwyższą SSA w tabeli I ligi. O: Uchwała nr VII/117 z dnia 24 czerwca 2010 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie przyjęcia Regulaminu Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo Ekstraklasy na sezon 2010/2011: W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.
Ostatnio edytowane przez Bialix : 15.06.2011 o godz. 15:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Art. 2.5. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym. Art. 2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt. 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
![]() ![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dzieki za odpowiedz...
jeszcze jedno - jakim cudem wy Leczna widzicie jako kolejny klub Lp. Drużyna Mecze Punkty Br 1. ŁKS Łódź 34 71 59-34 2. Podbeskidzie 34 69 53-23 3. Flota Świnoujście 34 66 58-34 4. Sandecja Nowy Sącz 34 56 52-34 5. Piast Gliwice 34 52 45-31 6. Pogoń Szczecin 34 51 55-42 7. Warta Poznań 34 50 44-43 8. GKS Bogdanka 34 50 44-39 9. Ruch Radzionków 34 46 34-32 10. Górnik Polkowice 34 42 31-39 11. GKS Katowice 34 41 47-57 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://ts.podbeskidzie.pl/a1341/komu...braku-licencji
Czyli Podbeskidzie będzie w najbliższym czasie SA. |
|
|