The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2011, 09:59
Nie wiem zapytaj pikników jaka jest różnica. Jak chcesz sie sprzeczac o frekwencje na Lechii to zapraszam do dyskusji po zakonczeniu przyszłego sezonu bądź rundy jesiennej, bo tak to sie możesz śmiać ale sam z siebie bo jak sie kibicuje Amice to sie frekwencji na starym kurniku Lecha nie pamięta (taki sam argument jak Twój dot. Lechii)
Sarte owszem jakiś tam potencjał mają, ale koleś sam zaczął porównywać Zetke i Pogoń do nich gdzie Korona po pierwsze gra w ekstraklasie i podobno szli na mistrza od początku sezonu, mają porządny stadion gdzie w Szczecinie jest tragedia. Lepszy wyjazd do Bydgoszczy i Szczecina niż nudnych Kielc

Temu wyżej nad Tobą już napisałem, że jak chce pogadać o frekwencji na Lechii to zapraszam do dyskusji po sezonie albo po rundzie jesiennej. Bo ja np nie komentuje tego ile chodziło na Legie na starym stadionie a ile teraz bo to sie diametralnie zmienia
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 15.06.2011 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.06.2011, 10:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kandydatów chyba będzie więcej. Już teraz do Korony wypada dopisać Górnika.
Na to się zanosi.
http://www.weszlo.com/news/7064
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 15.06.2011, 10:35
Przeciez to nie było do Ciebie

I tak ta dyskusja jest teraz bezsensowna, można by do niej wrócić gdy te trzy wyżej wymienione ekipy będą grały w jednej lidze
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 15.06.2011 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.06.2011, 10:37
Kolega z Lechii wygrywa !

Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 15.06.2011, 11:06
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
frekwencji na starym kurniku Lecha nie pamięta (taki sam argument jak Twój dot. Lechii)
Pamietam, nie ma sie co wstydzic dobrej frekwencji przeplatanej wpadkami, ale patrzac na cele o jakie sie bilismy to i tak dobra patrzac na cala lige, teraz tylko policz ile lat temu to bylo, a mowimy o obecnym sezonie, wiec sie osmieszasz.

gdzie Korona po pierwsze gra w ekstraklasie i podobno szli na mistrza od początku sezonu,
Przed sezonem kazdy idzie na mistrza, zobacz na jakim miejscu wyladowala Korona, a na jakim wy a mimo to mieli lepsza frekwencje, osmieszasz sie po raz drugi.

nie komentuje tego ile chodziło na Legie na starym stadionie a ile teraz bo to sie diametralnie zmienia
Akurat na Legii zawsze wysoka frekwencja byla (nie licz protestu) wiec sie osmieszasz po raz trzeci

Wiec nie pisz wiecej juz na temat frekwencji bo pisaniem o zenujacej frekwencji na Koronie wpadles w wielkie gowno i probujesz nieudolnie z niego wyjsc.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 15.06.2011, 11:16
Ja z niczego nie próbuje wyjśc tylko Ty równając Korone z Pogonią i Zawisza wplątałeś w to Lechie, gdzie w tym sezonie u nas frekwencja była słaba a w poprzednich już nie. Co do mistrza nie wszędzie na początku sezonu sie tak głośno o tym trąbi. (na niektórych meczach Korony nie było żenady? Ja nigdzie nie wspominałem o średniej widzówz całego sezonu, tylko Ty)
Gdybys umiał czytac ze zrozumieniem to byś wiedział, że napisałem że nie porównuje Legii ze starego stadionu do tej obecnej. Sam zacząłeś ten śmieszny temat porównując kluby z różnych lig plątająć w to mój klub więc kto tu się ośmiesza? Raczej Ty porównując ilość widzów na Koronie do walczącej o utrzymanie w I lidze Pogoni. Z tym gównem to akurat tekst na poziomie, gratuluje
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 15.06.2011 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 15.06.2011, 11:26
Sartre napisał(a):Wyświetl post
krytyka ze strony kibica Lechii jest cokolwiek nie na miejscu (średnia frekwencja 7.200, stadion na 11 tyś ludzi).
Czytaj to co napisał Sartre, bo mojego nie rozumiesz to może ten zrozumiesz, wydrukuj, czytaj kolejny raz.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 15.06.2011, 11:30
A ja Tobie coś napisałem na temat frekwencji u nas wiec jak nie rozumiesz słowa pisanego to spowrotem do szkoły. Jeden słabszy sezon nie powoduje, że nie mam prawa do wypowiedzenia swojego zdania to chyba oczywiste?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.06.2011, 11:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
I oby tak się stało. W ekstraklasie nie powinno być miejsca dla takich klubów jak Korona czy Bełchatów zamiast np. Pogoni Szczecin czy Zawiszy Bydgoszcz.
Jak wywalczą awans to się w tej ekstraklasie znajdą. Odmawiasz im gry w ekstraklasie bo ...
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2011, 11:42
Cytat:
A ja Tobie coś napisałem na temat frekwencji u nas wiec jak nie rozumiesz słowa pisanego to spowrotem do szkoły. Jeden słabszy sezon nie powoduje, że nie mam prawa do wypowiedzenia swojego zdania to chyba oczywiste?
Chodziło raczej o to, że wydawałeś dosyć kategoryczne osądy ("żenująca frekwencja") na temat zespołu, który frekwencją przebija tylko "Wielka Trójka". To, że mają nowy stadion, to ma znaczenie, to zawsze poprawia frekwencję, ale biorąc pod uwagę obecny stan kibicowania w e-klasie, to te 8 tyś. średnio, to "żenujący" wynik nie jest - nawet jeżeli na tę chwilę to jest maks co są w stanie wycisnąć. Zobaczymy co będzie w mocnych kibicowsko średniakach jak stadiony powstaną. Bo powiem szczerze, że na Legii czy na Lechu w hurraoptymizm też nie za bardzo można popadać, biorąc pod uwagę pojemność stadionów.

I podkreślam jeszcze raz - Kielce to 200 tyś. miasto, gdzie w dodatku króluje ręczna. Warszawa, Poznań czy Kraków są miastami kilka razy większymi, o znacznie większych tradycjach piłkarskich, a w dodatku w Warszawie czy Poznaniu króluje jeden klub - a frekwencje mają raptem dwa razy większą (inna sprawa, że ceny biletów w tym kontekście swoje robią).
Legionista
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 15.06.2011, 11:47
No ja sie zgadzam tylko zaznaczam poraz kolejny, że pisząc o żenadzie miałem namyśli pojedyncze mecze gdzie frekwencja była bardzo bardzo słaba, a nie o średnią z całego sezonu czy rundy. To była tylko odpowiedź na te 900 osób na meczu Pogoni i tyle
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.06.2011, 12:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kandydatów chyba będzie więcej. Już teraz do Korony wypada dopisać Górnika.
Górnik, ŁKS (wątpię, żeby znaleźli możnego sponsora), Korona - teoretycznie są w najgorszej sytuacji przed startem nowego sezonu. Górnika jeszcze ratuje Adaś Nawałka - ale kto wie, czy piłkarze nie wpadną na pomysł "zwolnienia" trenera (chodziły słuchy swego czasu, że już mu się to przytrafiło parę lat temu - bodajże w Jadze), Korona - jak odejdą z tego i tak słabego już zespołu najlepsi gracze (a na to się zapowiada) będą mieli bardzo krucho, ten ich nowy trener też nie wydaje się cudotwórcą. ŁKS - dzisiaj okaże się czy dostaną licencję, nie wiadomo czy będą rozgrywać mecze u siebie czy w Bełchatowie, trener też nie jest ich mocnym atutem nie wspominając o polityce transferowej polegającej głównie na wypożyczaniu różnych graczy czy ściąganiu tzw "emerytów". Na dzisiaj sytuacja ŁKS - u moim zdaniem wygląda najgorzej.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2011, 13:14
W Widzewie tez nie najlepsza sytuacja finsnsowa.Odchodzą: Michniewicza,Sernasa,Dudu i Dżalamidze do Legii.
http://www.futbol.pl/artykul/104110.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2011 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.06.2011, 13:44
No będzie pewnie dobra walka o utrzymanie bo na dziś faktycznie wydaje się, że Górnik, Widzew, Korona, ŁKS, Podbeskidzie chyba też mimo wszystko, podobnie może być z Ruchem, jeśli znów sprzedadzą wszystkich lepszych będą tak lekko na krawędzi, no i miejmy nadzieję, że znów do tej walki włączą się pasiaste damy.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.06.2011, 14:19
ŁKS jest w o tyle dobrej sytuacji, że mają zaklepaną pełną pulę finansową na nowy stadion i jest kwestią czasu, kiedy on powstanie. Widzew ma kasę na jedną trybunę, ale Cacka nie stać na wybudowanie reszty, powiedzmy sobie szczerze. Generalnie jednak uważam, że naszej lidze silna Łódź, czy silne Zabrze wyjdą tylko na dobre, bo są to kluby i miasta z tradycją i kibicowskim potencjałem.

Jeśli chodzi o Kielce to też przesadzacie, cudów tam nie ma, ale jest w Ekstraklasie kilka klubów w stanie dużo mniej ciekawym i zasługującym na miejsce na tym poziomie rozgrywkowym. Ale rozumiem, że tutaj rozsądek znika, a pojawiają się sympatie i antypatie kibicowskie.

tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
no i miejmy nadzieję, że znów do tej walki włączą się pasiaste damy.
Szczerze w to wątpię, bo trenera mają bardzo, bardzo dobrego, nie boję się stwierdzić że jednego z lepszych w Polsce (a nie do końca docenianego), potencjał kadrowy mają na środek tabeli, a pierwsze transfery są dosyć ciekawe i obiecujące, dodatkowo mają sporo kasy do wykorzystania z racji transferu Klicha. Jak Filipiak nie wymyśli czegoś w stylu JW, to spokojnie środek tabeli w następnym sezonie osiągną, bo całą tą największą nędze kadrową która dołowała ich pozycję w tabeli w poprzednich sezonach (Bojarski, Matusiak i wszelkie inne Moskały) wymieniono zimą z bardzo dobrym skutkiem.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 15.06.2011 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.06.2011, 14:39
Podbeskidzie bez licencji. Zagra Flota czy przywrócą Arkę?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 15.06.2011, 14:42
A Duszan Radolsky będzie trenerem Bruk Betu z Niecieczy !! W przyszłym roku nowy beniaminek: Termalica Bruk Bet Nieciecza
;]
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.06.2011, 15:24
W środę kontrakt z Legią Warszawa podpisał serbski napastnik Danijel Ljuboja - informuje oficjalna strona stołecznego klubu Legia.com. Piłkarz związał się roczną umową z możliwością przedłużenia jej o kolejny rok.

90minut.pl

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 15.06.2011, 15:26
Przyczynek do historii o krnąbrnym Sobiechu - wyłamowcu, który nie chce brać odpowiedzialności za wyniki zwartej, zgranej i lojalnej drużyny, jaką jest Patologia Grodzisk Wielkopolski.

Za weszło:

Cytat:
Jeszcze niedawno Polonia Warszawa kolportowała wiadomości, że jedynym piłkarzem, który nie zgodził się na renegocjację warunków jest Artur Sobiech. Dzisiaj Eurosport podał, że nowej umowy nie podpisał także kapitan zespołu Adrian Mierzejewski i to na sto procent jest prawdą. W ogóle piłkarzy, którzy nie przeszli jeszcze na nowy system premiowania jest przynajmniej kilku. Najciekawiej wygląda sytuacja z Euzebiuszem Smolarkiem.

Z tego co wiemy, Ebi też nie pali się do tego, by renegocjować swój kontrakt, a powody do tego ma wyjątkowe: oto Józef Wojciechowski Smolarkowi zaproponował zamrożenie nie 20 procent, ale 40 procent gwarantowanego dotąd wynagrodzenia. 40 procent! Wiecie, co musi myśleć sobie w tej chwili Smolarek, prawda? Przyszedł zarabiać wielkie pieniądze, bo około 140 tysięcy złotych miesięcznie, a teraz zostałyby mu jakieś 84 tysiące. - Nie na tyle się umawialiśmy - to najłagodniejsze, co może w takiej sytuacji powiedzieć zawodnik.

Zapowiada się więc kolejne gorące okienko. Sobiech - wiadomo. Smolarek - jak wyżej. Andreu - odchodzi. Po Mierzejewskim spodziewamy się, że jeśli nie zostanie puszczony do Trabzonsporu, to jednak aneks do umowy podpisze.

Warto zauważyć, że Polonia może zostać bez napastników. Po spodziewanym karnym odsunięciu Sobiecha i Smolarka oraz wypożyczeniu Gołębiewskiego, w klubie zostanie tylko Sikorski. No, chyba że ktoś da się złamać - albo "niepokorni" piłkarze, albo Wojciechowski. Szanowny pan prezes tak chciał wzmocnić drużynę, że za chwilę może się okazać, iż ją znacząco osłabił.
Miała być MEGAPAKA na ćwierćfinał LM, a tu wygląda na to, że trzon ich ofensywy z zeszłego sezonu jest na wylocie. Ciekawe jak Sikorski, Jeż, Bonin i Sultes wypadną w porównaniu do Sobiecha, Smolarka, Mierzejewskiego i Andreu - bo szansa jest, że te dwie czwórki razem sobie nie pograją.
Legionista
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 15.06.2011, 15:30
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Kielce to też przesadzacie, cudów tam nie ma, ale jest w Ekstraklasie kilka klubów w stanie dużo mniej ciekawym i zasługującym na miejsce na tym poziomie rozgrywkowym. Ale rozumiem, że tutaj rozsądek znika, a pojawiają się sympatie i antypatie kibicowskie.
Właśnie zdrowy rozsądek podpowiada, żeby właśnie Koronę upatrywać wśród głównych kandydatów do spadku. No bo co przemawia na korzyść Korony? Świetny trener? Nie. Praca z młodzieżą? Sprawdź jak prezentował się taki Malarczyk. Możliwości transferowe? Przy braku inwestora nierealne.

Nie ukrywam, że brak licencji dla Podbeskidzia mnie zaskoczył. Już bardziej spodziewałbym się że nie dostanie jej ŁKS. Poniżej link z krótkim uzasadnieniem decyzji komisji:
http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Fed...w-ekstraklasie
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.06.2011, 15:33
dulli78, w Bielsku mają piaszczysty stadion i nie są S.A. a muszą. Gdzie tu jakieś zaskoczenie? Muszą na szybko wyrobić papiery, bo inaczej pi*da :]

EDIT: A najwyżej sklasyfikowanym zespołem I ligi, który jest S.A. to tzw. Bogdanka Łęczna, czyli dawny Górnik Łęczna. Szkoda tylko, że jakby chłopaki z Bielska nie dostali licencji, to zostaje Arka...
Ostatnio edytowane przez Bialix : 15.06.2011 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2011, 15:33
W Podbeskidziu są bez kitu bardzo profesjonalni. Na pierwszy rzut oka przypominają mi działaczy Zagłębia Sosnowiec z czasów OE. Od lat walczą o ekstraklasę, od pół roku to wręcz są super faworytem do awansu i... nie robią nic, by przekształcić się w spółkę akcyjną, w sytuacji gdy powszechnie wiadomo, ze jest to absolutny wymóg gry w ekstraklasie.

O stadion to się nawet nie czepiam, bo wiadomo że zbudowanie stadionu to nie jest łatwa sprawa, chociaż mogli coś rezerwowego wymyślić. Ale to ze spółką akcyjną to KOMPROMITACJA.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 15.06.2011, 15:39
Jak przeczytałem, żę nie dostali licencji, to chciałem już się oburzać, że takim zespołom jak BB należy dawać warunkowo licencję nawet na dwa lata wprzód, bo łatwiej jest spełnić wymogi licencyjne grając w ekstraklasie, niż na jej zapleczu.

Ale TAKIE wpadki? Przecież oni od pół roku wiedzieli, że praktycznie nie mają prawa nie awansować? Co za absurd. Współczuję, bo chciałem ich zobaczyć w e-klasie, poza tym nowy wyjazd by był ;]
Legionista
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 15.06.2011, 15:45
Bialix napisał(a):Wyświetl post
dulli78, w Bielsku mają piaszczysty stadion i nie są S.A. a muszą. Gdzie tu jakieś zaskoczenie? Muszą na szybko wyrobić papiery, bo inaczej pi*da :]

EDIT: A najwyżej sklasyfikowanym zespołem I ligi, który jest S.A. to tzw. Bogdanka Łęczna, czyli dawny Górnik Łęczna. Szkoda tylko, że jakby chłopaki z Bielska nie dostali licencji, to zostaje Arka...
a nie jest tak, że w przypadku nie otrzymania licencji przez klub z pierwszej ligi to awansuje kolejny z I-ej? Jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2011, 15:46
a jak to bedzie - bo zakladam ze skoro nawet nie sa SSA to w ekstraklasie moga nie zagrac a jak nie zagraja to: Arka sie utrzyma czy Flota awansuje?
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 15.06.2011, 15:48
0 22 napisał(a):Wyświetl post
W Podbeskidziu są bez kitu bardzo profesjonalni. Na pierwszy rzut oka przypominają mi działaczy Zagłębia Sosnowiec z czasów OE. Od lat walczą o ekstraklasę, od pół roku to wręcz są super faworytem do awansu i... nie robią nic, by przekształcić się w spółkę akcyjną, w sytuacji gdy powszechnie wiadomo, ze jest to absolutny wymóg gry w ekstraklasie.

O stadion to się nawet nie czepiam, bo wiadomo że zbudowanie stadionu to nie jest łatwa sprawa, chociaż mogli coś rezerwowego wymyślić. Ale to ze spółką akcyjną to KOMPROMITACJA.
No właśnie to mnie najbardziej zaskoczyło - od pół roku wiedzieli, że mają dużą szansę na granie w ekstraklasie a tu k...a nie potrafią zrobić podstawowej rzeczy. Tak, jak napisałeś, pewno działacze po fecie z okazji awansu ciężko skacowani stwierdzili, że pasowałoby w końcu przeczytać ten podręcznik wymogów licencyjnych.

Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.06.2011, 15:50
@Kociewiak, było wałkowane przed końcem ligi wiele razy: jak Podbeskidzie jest be, to Arka zostaje.
@CMSNero: Arka zostaje, a nawet jakby było odwrotnie to nie Flota wchodzi, o czym pisałem, tylko Bogdanka Łęczna, bo ona jest najwyższą SSA w tabeli I ligi.

O:

Uchwała nr VII/117 z dnia 24 czerwca 2010 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie przyjęcia Regulaminu Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo Ekstraklasy na sezon 2010/2011:
W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.
Ostatnio edytowane przez Bialix : 15.06.2011 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 15.06.2011, 16:01
Bialix napisał(a):Wyświetl post
@Kociewiak, było wałkowane przed końcem ligi wiele razy: jak Podbeskidzie jest be, to Arka zostaje.
@CMSNero: Arka zostaje, a nawet jakby było odwrotnie to nie Flota wchodzi, o czym pisałem, tylko Bogdanka Łęczna, bo ona jest najwyższą SSA w tabeli I ligi.

O:

Uchwała nr VII/117 z dnia 24 czerwca 2010 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie przyjęcia Regulaminu Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo Ekstraklasy na sezon 2010/2011:
W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.
Bzdura! Uchwała, którą zacytowałeś odnosi się do klubów ekstraklasy a nie I ligi. Odnośnie licencji dla klubów pierwszoligowych procedura jest następująca:

Art. 2.5.
W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.
Art. 2.6.
W sytuacji, o której mowa w pkt. 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
  • a. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 3 miejsce w I lidze,
  • b. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 4 miejsce w I lidze, itd
Czyli jak odwołanie Podbeskidzia nie poskutkuje, to będą to wałkować z Flotą a później z kolejnymi drużynami, aż do Górnika Łęczna. Swoją drogą, to pokazuje kolejny absurd - okaże się jescze że Górnik dostanie licencje w sierpniu

Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2011, 16:12
dzieki za odpowiedz...

jeszcze jedno - jakim cudem wy Leczna widzicie jako kolejny klub

Lp.
Drużyna
Mecze Punkty Br
1.
ŁKS Łódź
34 71 59-34
2.
Podbeskidzie
34 69 53-23
3.
Flota Świnoujście
34 66 58-34
4.
Sandecja Nowy Sącz
34 56 52-34
5.
Piast Gliwice
34 52 45-31
6.
Pogoń Szczecin
34 51 55-42
7.
Warta Poznań
34 50 44-43
8.
GKS Bogdanka
34 50 44-39
9.
Ruch Radzionków
34 46 34-32
10.
Górnik Polkowice
34 42 31-39
11.
GKS Katowice
34 41 47-57
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 15.06.2011, 16:18
http://ts.podbeskidzie.pl/a1341/komu...braku-licencji

Czyli Podbeskidzie będzie w najbliższym czasie SA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów