The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 22:24
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Czyli Stan już jest tym złym? Acha to najlepiej go wywalić na zbity ryj!!! Ciekawe co wtedy by pisały rozżalone dzieci na forum ? Co teraz Stan zatrudnia zawodników po znajomościach ? Tylko skąd on wcześniej znał Branco ? No powiedz skoro śmiesz oskarżać go o zatrudnianie ze względu na znajomości a może teraz macie taką taktykę że jak zawodnik się sprawdzi to wszystko cacy a jak niewypał to że został ściągnięty przez znajomości ? Gdyby Pareiko nie wypalił to też pewnie byś napisał że przyszedł przez znajomości ? I skąd do k.... wiesz że ten Brazylijczyk to drugi Marcelo , widziałeś go w jakimś meczu ?Czy tylko piszesz tak bo Ci się tak podoba ? Marcelo był podstawowym piłkarzem Santosu w przeciwieństwie do tego całego Diogo który na razie grywał epizody podobnie jak Burliga u nas no ale skoro Ty wiesz że to drugi Marcelo to może podejdź do Basałaja i powiedz że będziesz lepszym dyrektorem sportowym !! A może od razu idź do Realu znawco . Takich Brazylijczyków w każdym zespole z tamtej ligi jest po 15 i co każdy robi karierę ? Cleber nie jest nieomylny choć bardzo szanuję go ale po jaką ..... mówi kogo to on polecał Wiśle a kogo to nie wzięła ? Chce narobić szumu niepotrzebnego czy może ma żal że nie słuchają go na każdym kroku? Chciałbym przypomnieć że dyrektorem sportowym nie jest Cleber tylko Stan i to właśnie on razem z trenerem decydują jakiego piłkarza potrzebują a jaki nie jest im koniecznie teraz potrzebny!!!! No ale co tam , eksperci z forum znają się lepiej !!! Najlepiej wywalić Holendrów i jak to mówił Piechniczek "zatrudnić jakiegoś młodego utalentowanego Polskiego trenera który za mniejsze pieniądze zbuduje zespół oparty wyłącznie na Polakach i będzie osiągał nie mniejsze sukcesy !!! "Wtedy będziecie szczęśliwi i nie będzie ściągania piłkarz po znajomościach !!!
Ja nie mówie,że Stan jest zły,bo zakontraktował też kilku dobrych grajków,ale ślepa wiara we wszystko też nie jest dobra.Ja w przeciwieństwie do Ciebie potrafie dostrzec dobre i złe strony postepowań naszego dyrektora sportowego.To jest tak jak z Bednarzem: z jednej strony zakontraktował Marcelo,z drugiej strony zakontraktował Beto. Poza tym jeżeli nie przez znajomości to przez co wg Ciebie Stan zatrudnił Lamey'a,skoro w przeciągu całego(swoją drogą beznadziejnego) sezonu w Leicester rozegrał ledwo dwa mecze od początku
I powiedz mi,kto ma większą szansę na karierę w Wiśle: 21-leni perspektywiczny brazylijczyk,reprezentant kraju U-20 czy 31-letni zawodnk,które ostatnie lata kopał się po czole i nigdzie nie zagrzał dłużej miejsca
Odpowiedz cytując
nojeden
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 13.06.2011, 22:26
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Polska to taki dziwny kraj gdzie jak wykorzystuje się kontakty z przeszłości (przypadek Stana) to momentalnie pojawia się podejrzenie o kolesiostwo.
Dzieje się tak dlatego, ze cale życie patrzymy na wszelkiego rodzaju kolesiostwo. Nie ma się co dziwić.
Odpowiedz cytując
baranek
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 13.06.2011, 22:27
http://www.transfermarkt.co.uk/en/diogo/leistungsdaten-vereindetail/spieler_85299_585.html
...a może Cleber przekoloryzował...
Ostatnio edytowane przez baranek : 13.06.2011 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.06.2011, 22:28
Wg niektórych to wygladało tak :

ML : Hello Stan , co słychac , nie szukasz moze prawego obrońcy ?
SV : Hi Michale , dobrze trafiłes , jak twoja forma ?
ML : jest super! miałem drobną kontuzje przez co mało ostatnioo grałem
SV : nie szkodzi , podpisujemy z miejsca!

Myślicie naprawde że Valckx chce sobie szargać nazwisko biorąc "starego znajomego " nie mając pewności co do jego przydatności do drużyny ? Przeciez on juz troche poznał polskie piekieło i na pewno wziął to pod uwagę zatrudniając Lameya . Jeszcze nie tak dawno marzyliście by w naszym składzie grali byli zawodnicy Ajaxu , PSV czy AZ Alkmaar , wiadomo że tacy zawodnicy nie przyjdą do nas pierwszej młodości , jednak sama ich obecnoś i doświadczenie sporo da drużynie .

Niestety kibice Wisły dostając od Valckxa palec , oczekują już całej ręki .
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2011, 22:30
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
I powiedz mi,kto ma większą szansę na karierę w Wiśle: 21-leni perspektywiczny brazylijczyk,reprezentant kraju U-20 czy 31-letni zawodnk,które ostatnie lata kopał się po czole i nigdzie nie zagrzał dłużej miejsca
A powiedz mi ile twoim zdaniem może kosztować 21-letni Brazylijczyk, etatowy reprezentant kadry do lat 21 (zdobywca mistrzostwa Ameryki Południowej) uznany za jednego z najlepszych płkarzy na swojej pozycji w MŚ juniorów Miło że Cleber wskazał nam takiego piłkarza ale jakby to powiedzieć: nie dla psa kiełbasa.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 13.06.2011, 22:31
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
sęk w tym że w Anderlechcie nie ma żadnego brazylijskiego obrońcy nawe na wypożyczeniu ;d
a może jednak jest

http://rscapoland.ovh.org/index.php?...how_all&no=965
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.06.2011, 22:32
jest cos wiecej o tym ?bo brzmi ciekawie........

Co do Lameya to krzyczą i wyzywaja go tu ci sami co uznawali Pareike za emeryta i Genkova za Hristova.

pozyjemy zobaczymy .
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.06.2011 o godz. 22:48.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
baranek
Junior Member

Stary 13.06.2011, 22:32
...pewnie jakaś drużyna z przodującej ligi w europie miałaby go już w składzie gdyby tak błyszczał...mówię o Brazylijczyku.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.06.2011, 22:35
Postawa Clebera mnie nie dziwi. Polska to jednak za mały rynek ,żeby człowiek z ambicjami był uwiązany przy jednym klubie. Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o .... pieniądze. W przypadku Wisły pewnie o śmieszne grosze. Działacze Wisły nie będą się kłócić o grube miliony tylko o kilka euro.
Teraz Brazylijczyk będzie miał większe pole manewru. Dobry ruch z jego strony. Wisła nigdy nie miała aspiracji ,żeby zbudować efektywną sieć skautów więc niechęć do uczestniczenia w takiej prowizorce jakoś tam można usprawiedliwiać. Poza tym widać ,że Cleber na początku raczej myśli o pójściu w ilość , nie w jakość.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 13.06.2011, 22:36
Leonardo z Milanu się nim podniecał - ciekawe czemu go nie wzięli?
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 13.06.2011, 22:41
Ten Diogo to był tylko żucony przez Clebera jako przykład i nie rozumie wywodów o tym zawodniku Wisła go nie chciała pewnie mając jakiś powód przecież specjalnie dobrego zawodnika nie odprawiali by z kwitkiem tyle w tym temacie...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.06.2011, 22:41
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A powiedz mi ile twoim zdaniem może kosztować 21-letni Brazylijczyk, etatowy reprezentant kadry do lat 21 (zdobywca mistrzostwa Ameryki Południowej) uznany za jednego z najlepszych płkarzy na swojej pozycji w MŚ juniorów Miło że Cleber wskazał nam takiego piłkarza ale jakby to powiedzieć: nie dla psa kiełbasa.
A nie można go było chociaż wypożyczyc z opcją pierwokupu tak zrobił Anderlecht
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.06.2011, 22:51
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
jest cos wiecej o tym ?bo brzmi ciekawie........

Co do Lameya to krzyczą i wyzywaja go tu ci sami co uznawali Pareike za emeryta i Genkova za Hristova.

pozyjemy zobaczymy .
on to w shoutboxie napisał, a już tego nie ma. Ja to przeczytałem na forum jak się jedna osoba pytała co on dokładnie powiedział, bo tego już w archiwum w SB nie ma. Trzeba się czymś pocieszać po tym nie ciekawym dzisiejszym dniu.
Odpowiedz cytując
Fan123
Banita

Stary 13.06.2011, 22:55
Mam nadzieje że jak jutro wieczorem wróce do domu to zobacze oficjalną wiadomość na stronie Wisły że pozyskaliśmy jakiegoś konkretnego zawodnika obrońce lub napastnika bo na pomocnika nie czekam z taką niecierpliwością bo mamy kim grać w środku jak narazie
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2011, 22:57
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty piszesz? Porównanie nie na miejscu, bo i nie ma co porównywać:
Pareiko - wielokrotny reprezentant Estonii, GRAŁ w rosyjskiej Priemjer-Liga.
Genkov - reprezentant Bułgarii, GRAŁ i strzelał bramki dla Lokomotiv Sofia.

Znajdź jakąś moją wypowiedź w której skrytykowałem jakiekolwiek transfery Stana z poprzednich okienek. Powodzenia.

Michael Lamey - zawodnik 31 letni, po kilku kontuzjach. Nie potrafiący się przebić do składu przeciętnego Leicester City, w poprzednim klubie Arminii również nie zachwycał , o czym świadczą tragiczne wręcz oceny kickera Nawet Branco może pochwalić się bogatszym dorobkiem zawodniczym. Więc wybacz, ale mam prawo by wyrazić zażenowanie poziomem zawodnika którego sprowadzamy. Dla mnie to najgorszy transfer klubu za czasów Stana. Gdybym był kibicem Widzewa to może bym się ucieszył z tego transferu

---
Dobra kończę pierd... na temat tego piłkarza, mam nadzieję , że okaże się lepszy od Erika i za rok odszczekam to co tu nabazgrałem.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 13.06.2011 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.06.2011, 22:59
Nam na teraz potrzeba Obrońców nie Pomocników....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.06.2011, 23:00
Proszę Was. Nie mitologizujcie Stana. Patrzcie trzeźwo i zastanówcie się czy transfer tego asa to nie jest nic innego jak kolesiostwo. Gość nie gra w swoim klubie w ogóle od kilku dobrych lat nieustanny zjazd w dół. W poprzednim sezonie nie grał wcale, a tu nagle oferta z walczącej o ogromne cele Wisły spada mu jak manna z nieba. Facet już niemłody, 32 letni.

Stan miał do wyboru - wykupić solidnego, robiącego stałe postępy Cikosza (chociaż on też wirtuozem nie był, nie oszukujmy się) albo zaoferować kontrakt (zapewne na poziomie kwoty wykupu Erika) swojemu staremu znajomemu z PSV. I co wybrał? Wybrał człowieka, który podobno nie nadaje się do pracy przy utrzymaniu stadionu jako podstawowego prawego obrońcę (na tej pozycji najważniejsza jest dynamika, bieganie od 16 do 16, walka), swojego dawnego podopiecznego. Fakty są brutalne. I nie liczmy już na żadnego nowego prawego obrońcę, bo taki już nie przyjdzie, nie ma co sobie mydlić oczu.

Wraz z przyjściem Basalaja i Holendrów miał być profesjonalizm, a jest kolesiostwo rodem z PRL. Panie Maaskant, to miał być ten 'improvment' na pozycji prawego obrońcy? Bo jak dla mnie jest to krok wstecz. Sprawy z Clebim już nawet nie komentuje, bo wnioski wydają się logiczne dla każdego myślącego.
Ostatnio edytowane przez fialo : 13.06.2011 o godz. 23:05.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 13.06.2011, 23:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Myślicie naprawde że Valckx chce sobie szargać nazwisko biorąc "starego znajomego " nie mając pewności co do jego przydatności do drużyny ? Przeciez on juz troche poznał polskie piekieło i na pewno wziął to pod uwagę zatrudniając Lameya . Jeszcze nie tak dawno marzyliście by w naszym składzie grali byli zawodnicy Ajaxu , PSV czy AZ Alkmaar , wiadomo że tacy zawodnicy nie przyjdą do nas pierwszej młodości , jednak sama ich obecnoś i doświadczenie sporo da drużynie .
Niestety kibice Wisły dostając od Valckxa palec , oczekują już całej ręki .
Jak na razie duet SV i RM w przypadku sprowadzania niektórych leciwych piłkarzy to raczej się nie popisał. Z przeprowadzonych 9 transferów 6 to zawodnicy powyżej 30 - stki. Sprawdził się jeden - Pareiko, ewentualnie jeszcze Jaliens (ale po nim spodziewano się o wiele więcej). Trudno w takiej sytuacji być w kwestii Lameya jakimś wielkim optymistą, szczególnie że transfer gościa często łapiącego kontuzje to duże ryzyko.
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 14.06.2011 o godz. 17:27.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2011, 23:06
A ja mam takie pytanie do Fan Clubu Stana Valxa

Co on takiego zrobił czego nie robił Bednarz (imho bardzo dobry dyrektor sportowy - tylko kasy mu nie dano)

Ściągnoł:

Jednego świetnego piłkarza za małe pieniądze - Meliksona
jednego bardzo dobrego Piłkarza ale bez przyszłości za darmo - Pareiko
2 dobrych piłkarzy za przyzwoite pieniądze - Genkov & Chavez

Reszta to albo transfery przeciętne - Pajić, Sivakov itd.

Albo wręcz słabe - Branco Bukhari Rios Żurawski Bunoza Jailens (IMHO transfer słabo wypadł - drogi w utrzymaniu, a jakość co najwyzej średnia ligowa - błędów popełnia tyle co Polczak)

Nie widzę tej "zajebistości" ot typowa praca dyrektora sportowego dysponującego małymi środkami.
A tu ludzie go liżą po odbycie jakby co najmniej wytransferował Łobodzińskiego za 15 mln €.
Można być czyimś zwolennikiem, albo przeciwnikiem, ale pisać że transfer jest udany, "bo ja ufam SV" jest żałosne.

A zażuty co do "kolesiostwa" i ściągania piłkarzy za prowizję to zdaje się że za takie rzeczy poleciał z PSV więc jak widać takie zarzuty wcale nie są bezpodstawne
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.06.2011, 23:07
Dla mnie wszystko zaczyna się powoli układać, wychodzi na to że jak zwykle jest kwestia $.

Po pierwsze, Lamey jest transferem bezgotówkowym, co już nam dużo powinno powiedzieć. Iliev też takim był, ale tu akurat się udało. Wg Zbymaka budżet na transfery jest mniejszy niż zimowy (co jest logiczne, bo nikogo nie sprzedaliśmy). I wszystko pięknie się układa - założę się, że mają na oku "drugiego Meliksona", jak również pisał o tym Zbymak, tyle tylko że za faceta trzeba zapłacić odpowiednią sumę, a ponieważ takiej okazji nie można przepuścić, reszta transferów musi być bezgotówkowa. Nikt mi nie wmówi, że Lamey był obserwowany dłuższy czas czy że zajmował absolutne 1 miejsce na liście życzeń. No chyba że właśnie tej bezgotówkowej.

Sprawa z Cleberem to zapewne też sprawa $. Nie mówię kto, komu i za ile, natomiast potrafię zrozumieć w....a Clebera który nie potrafił zrozumieć, jak można nie zainwestować dajmy na to kilkuset tys. euro żeby za kilka lat sprzedać z zyskiem, oczywiście sumy z dupy, chodzi mi o pewien mechanizm. Nie sądzę żeby podsyłał i proponował nam szrot vide Pogoń, facet ostatecznie trafił do Anderlechtu i jest reprezentantem Brazylii, tak? Więc niewątpliwie poszło o kasę.

Tak sobie myślę, że gdyby wyśmiewany przez wszystkich JW zatrudnił prawdziwych fachowców i dalej tak szastał gotówką na porządnych piłkarzy (nie mylić z sikorskimi i rachwałami) , Polonia odskoczyłaby wszystkim na lata w naszej ekstraklasie. U nas z kolei jest poziom hard - Stan musi pościągać 4-5 piłkarzy za kwotę za którą w PSV obserwował 1 gracza. Smutne.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Angmir napisał(a):Wyświetl post
A ja mam takie pytanie do Fan Clubu Stana Valxa

Co on takiego zrobił czego nie robił Bednarz (imho bardzo dobry dyrektor sportowy - tylko kasy mu nie dano)

Ściągnoł:

Jednego świetnego piłkarza za małe pieniądze - Meliksona
jednego bardzo dobrego Piłkarza ale bez przyszłości za darmo - Pareiko
2 dobrych piłkarzy za przyzwoite pieniądze - Genkov & Chavez

Reszta to albo transfery przeciętne - Pajić, Sivakov itd.

Albo wręcz słabe - Branco Bukhari Rios Żurawski Bunoza Jailens (IMHO transfer słabo wypadł - drogi w utrzymaniu, a jakość co najwyzej średnia ligowa - błędów popełnia tyle co Polczak)

Nie widzę tej "zajebistości" ot typowa praca dyrektora sportowego dysponującego małymi środkami.
A tu ludzie go liżą po odbycie jakby co najmniej wytransferował Łobodzińskiego za 15 mln €.
Można być czyimś zwolennikiem, albo przeciwnikiem, ale pisać że transfer jest udany, "bo ja ufam SV" jest żałosne.

A zażuty co do "kolesiostwa" i ściągania piłkarzy za prowizję to zdaje się że za takie rzeczy poleciał z PSV więc jak widać takie zarzuty wcale nie są bezpodstawne

Żurawski , Bunoza , Rios , Pajlic - transfery Stana?
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Całe szczęście, że Holendrzy robią swoje i karawana jedzie dalej.
Cleberowi po takiej reklamie swojej nowej firmy, jaką odstawił ze wspólnikami z Polski menagerskiej - powodzenia i tyle.
Pokemony proszone są do łóżek

Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez kot : 13.06.2011 o godz. 23:11.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.06.2011, 23:09
Lysy napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty piszesz? Porównanie nie na miejscu, bo i nie ma co porównywać:
Pareiko - wielokrotny reprezentant Estonii, GRAŁ w rosyjskiej Priemjer-Liga.
Genkov - reprezentant Bułgarii, GRAŁ i strzelał bramki dla Lokomotiv Sofia.

Znajdź jakąś moją wypowiedź w której skrytykowałem jakiekolwiek transfery Stana z poprzednich okienek. Powodzenia.

Michael Lamey - zawodnik 31 letni, po kilku kontuzjach. Nie potrafiący się przebić do składu przeciętnego Leicester City, w poprzednim klubie Arminii również nie zachwycał , o czym świadczą tragiczne wręcz oceny kickera Nawet Branco może pochwalić się bogatszym dorobkiem zawodniczym. Więc wybacz, ale mam prawo by wyrazić zażenowanie poziomem zawodnika którego sprowadzamy. Dla mnie to najgorszy transfer klubu za czasów Stana. Gdybym był kibicem Widzewa to może bym się ucieszył z tego transferu Ale jesteśmy Wisłą Kraków i ceńmy się.

Ja tez mam czucie -ze ten transfer budzi duze watpliwosci ,ale jednak nie dzielmy skóry na niedziwiedziu.

Sytuacja ta pokazuje jednak co innego-

nie ma kasy na transfery to Valckx musi sie takim Lameyem ratowac zeby zmontowac blok obronny.Juz mi z Cikosem sprawa dziwnie pachaniala skoro nie mieli 350 tys Eurasow zeby go wykupic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.06.2011, 23:11
Zaparzcie sobie melisę, może troszkę ochłoniecie. Wdech i wydech.... spokojnie, lepiej?

Lamey, holender, boczny obrońca. Papiery na grę z pewnością ma. Jeżeli przepracuje okres przygotowawczy w całości, może się okazać poważnym wzmocnieniem. Nie ulega wątpliwości fakt, że potrzebujemy jeszcze zmiennika na prawą obronę, prawdziwego lewego obrońcę i jakiegoś młodego stopera na ławkę (Kowalski - OUT, Młody zdolny - IN).
Mam nadzieję, że Lamey już ma za sobą kontuzje i przyszedł do Wisły odbudować się i grać świetne spotkania w fazie grupowej LM.

Jeżdżenie po Staszku za kolesiowskie transfery (Buka, Lamey) zostawcie sobie na później. Okienko jeszcze nie otwarte, a wy już podsumowania robicie. Skreślacie piłkarza zanim jeszcze zobaczyliście go w meczu z koszulką Wisły. Chillout!

Z Cleberem jest ciekawa sytuacja, jednak wolałbym poczekać na wypowiedzenie się drugiej strony w tej sprawie. Jednak wątpię, że ze strony Wisły wypłynie coś więcej niż 'Wisła rezygnuje z usług Clebera'. Mam tylko nadzieję, że piłkarze oferowani przez Clebiego faktycznie nie byli ludźmi, którzy wpasowaliby się mentalnie i taktycznie do planu nakreślonego przez naszych holenderskich sterników.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 13.06.2011 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.06.2011, 23:12
fialo napisał(a):Wyświetl post
Wraz z przyjściem Basalaja i Holendrów miał być profesjonalizm, a jest kolesiostwo rodem z PRL. Panie Maaskant, to miał być ten 'improvment' na pozycji prawego obrońcy? Bo jak dla mnie jest to krok wstecz. Sprawy z Clebim już nawet nie komentuje, bo wnioski wydają się logiczne dla każdego myślącego.
rzucać oskarżenia jest bardzo prosto , już był taki jeden , nazywał się Piechniczek i sprawa bodajże jest w toku sądowym . Czasem szkoda że internet daje taką anonimowość i całkowitą bezkarność wypowiadanych słów.

a gdyby Valckx nie wykorzystywał swoich znajomości na rynku transferowym , byłby nikim w tej branży

Znowu powtarza się sytuacja z poprzedniego okienka . Oceniacie zawodników zanim postawią swoje nogi na murawie . Nie podobało się wam poprzednie okienko ? Valckx powinien mieć u was kredyt zaufania przynajmniej na najbliższe 3 miesiące , a mieszacie go z błotem jak ostatniego nieudaniczka , żenujące...
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2011, 23:13
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Czyli Stan już jest tym złym? Acha to najlepiej go wywalić na zbity ryj!!! Ciekawe co wtedy by pisały rozżalone dzieci na forum ? Co teraz Stan zatrudnia zawodników po znajomościach ? Tylko skąd on wcześniej znał Branco ? No powiedz skoro śmiesz oskarżać go o zatrudnianie ze względu na znajomości a może teraz macie taką taktykę że jak zawodnik się sprawdzi to wszystko cacy a jak niewypał to że został ściągnięty przez znajomości ? Gdyby Pareiko nie wypalił to też pewnie byś napisał że przyszedł przez znajomości ? I skąd do k.... wiesz że ten Brazylijczyk to drugi Marcelo , widziałeś go w jakimś meczu ?Czy tylko piszesz tak bo Ci się tak podoba ? Marcelo był podstawowym piłkarzem Santosu w przeciwieństwie do tego całego Diogo który na razie grywał epizody podobnie jak Burliga u nas no ale skoro Ty wiesz że to drugi Marcelo to może podejdź do Basałaja i powiedz że będziesz lepszym dyrektorem sportowym !! A może od razu idź do Realu znawco . Takich Brazylijczyków w każdym zespole z tamtej ligi jest po 15 i co każdy robi karierę ? Cleber nie jest nieomylny choć bardzo szanuję go ale po jaką ..... mówi kogo to on polecał Wiśle a kogo to nie wzięła ? Chce narobić szumu niepotrzebnego czy może ma żal że nie słuchają go na każdym kroku? Chciałbym przypomnieć że dyrektorem sportowym nie jest Cleber tylko Stan i to właśnie on razem z trenerem decydują jakiego piłkarza potrzebują a jaki nie jest im koniecznie teraz potrzebny!!!! No ale co tam , eksperci z forum znają się lepiej !!! Najlepiej wywalić Holendrów i jak to mówił Piechniczek "zatrudnić jakiegoś młodego utalentowanego Polskiego trenera który za mniejsze pieniądze zbuduje zespół oparty wyłącznie na Polakach i będzie osiągał nie mniejsze sukcesy !!! "Wtedy będziecie szczęśliwi i nie będzie ściągania piłkarz po znajomościach !!!
Brawo. Pełna zgoda. Tylko obawiam sie ze mało kto zrozumie to co napisałes.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Angmir to jest Wisła tu nie ma czasu na wprowadzanie młodych zdolnych , z tym wiążą się konsekwencje proste.

Po za tym Stan z pustego nie naleje , a jakieś przecieki o rozmowach z jakimś pomocnikiem mnie nie cieszą na ta chwile , ponieważ na zabicie są potrzebni obrońcy , nie chce znowu patrzeć na kolejne klapy obrońców w el.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Niestety koniec szkoły za pasem i nie chodzą spać po 20

Tak właśnie się zastanawiałem kiedy będzie taki moment, że zaczniecie wieszać psy na Holendrach. Jak widać taki moment nastąpił dziś/wczoraj, ale nie jest to jeszcze żadne przesilenie. Ich praca zostanie dopiero zweryfikowana w lipcu i sierpniu, więc do tego momentu mogą spać spokojnie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2011, 23:14
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
A nie można go było chociaż wypożyczyc z opcją pierwokupu tak zrobił Anderlecht
No to strzelaj ile ta opcja pierwokupu miałaby wynieść
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.06.2011, 23:14
Lameyowi życzę jak najlepiej.Sam jak inni podchodze trochu sceptycznie do tego transferu,ALE jedyny post z dzis ktory mowi cokolwiek o nim na forum Leicesteru to :

Lamey has hardly played for us last season (2 games as a substitute during the season and 2 games in the cup), and when he played, he wasn't very convincing.
Then again, he never had the opportunity to show how good he really could be.
The main reason for this was Kyle Naughton, who had a very impressive spell with us

But maybe Lamey can get back to his old self at Krakow. I wish him well.

I napisał to typ majacy 16 tys postow i kibicujacy od 94 roku. Tak więc nawet fani Leicesteru maja goscia za jedna wielka niewiadoma. Licze na pozytywne zaskoczenie,bo jak gosc chce cos w piłce jeszczze zrobic to ma chyba u nas ostatnia szanse.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów