|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.co.uk/en/diogo/leistungsdaten-vereindetail/spieler_85299_585.html
...a może Cleber przekoloryzował...
Ostatnio edytowane przez baranek : 13.06.2011 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wg niektórych to wygladało tak :
ML : Hello Stan , co słychac , nie szukasz moze prawego obrońcy ? SV : Hi Michale , dobrze trafiłes , jak twoja forma ? ML : jest super! miałem drobną kontuzje przez co mało ostatnioo grałem SV : nie szkodzi , podpisujemy z miejsca! Myślicie naprawde że Valckx chce sobie szargać nazwisko biorąc "starego znajomego " nie mając pewności co do jego przydatności do drużyny ? Przeciez on juz troche poznał polskie piekieło i na pewno wziął to pod uwagę zatrudniając Lameya . Jeszcze nie tak dawno marzyliście by w naszym składzie grali byli zawodnicy Ajaxu , PSV czy AZ Alkmaar , wiadomo że tacy zawodnicy nie przyjdą do nas pierwszej młodości , jednak sama ich obecnoś i doświadczenie sporo da drużynie . Niestety kibice Wisły dostając od Valckxa palec , oczekują już całej ręki . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
![]() http://rscapoland.ovh.org/index.php?...how_all&no=965 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
jest cos wiecej o tym
Co do Lameya to krzyczą i wyzywaja go tu ci sami co uznawali Pareike za emeryta i Genkova za Hristova. pozyjemy zobaczymy .
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.06.2011 o godz. 22:48.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
...pewnie jakaś drużyna z przodującej ligi w europie miałaby go już w składzie gdyby tak błyszczał...mówię o Brazylijczyku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Postawa Clebera mnie nie dziwi. Polska to jednak za mały rynek ,żeby człowiek z ambicjami był uwiązany przy jednym klubie. Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o .... pieniądze. W przypadku Wisły pewnie o śmieszne grosze. Działacze Wisły nie będą się kłócić o grube miliony tylko o kilka euro.
Teraz Brazylijczyk będzie miał większe pole manewru. Dobry ruch z jego strony. Wisła nigdy nie miała aspiracji ,żeby zbudować efektywną sieć skautów więc niechęć do uczestniczenia w takiej prowizorce jakoś tam można usprawiedliwiać. Poza tym widać ,że Cleber na początku raczej myśli o pójściu w ilość , nie w jakość. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Leonardo z Milanu się nim podniecał - ciekawe czemu go nie wzięli?
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ten Diogo to był tylko żucony przez Clebera jako przykład i nie rozumie wywodów o tym zawodniku Wisła go nie chciała pewnie mając jakiś powód przecież specjalnie dobrego zawodnika nie odprawiali by z kwitkiem tyle w tym temacie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
on to w shoutboxie napisał, a już tego nie ma. Ja to przeczytałem na forum jak się jedna osoba pytała co on dokładnie powiedział, bo tego już w archiwum w SB nie ma. Trzeba się czymś pocieszać po tym nie ciekawym dzisiejszym dniu.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mam nadzieje że jak jutro wieczorem wróce do domu to zobacze oficjalną wiadomość na stronie Wisły że pozyskaliśmy jakiegoś konkretnego zawodnika obrońce lub napastnika bo na pomocnika nie czekam z taką niecierpliwością bo mamy kim grać w środku jak narazie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pareiko - wielokrotny reprezentant Estonii, GRAŁ w rosyjskiej Priemjer-Liga. Genkov - reprezentant Bułgarii, GRAŁ i strzelał bramki dla Lokomotiv Sofia. Znajdź jakąś moją wypowiedź w której skrytykowałem jakiekolwiek transfery Stana z poprzednich okienek. Powodzenia. Michael Lamey - zawodnik 31 letni, po kilku kontuzjach. Nie potrafiący się przebić do składu przeciętnego Leicester City, w poprzednim klubie Arminii również nie zachwycał , o czym świadczą tragiczne wręcz oceny kickera Nawet Branco może pochwalić się bogatszym dorobkiem zawodniczym. Więc wybacz, ale mam prawo by wyrazić zażenowanie poziomem zawodnika którego sprowadzamy. Dla mnie to najgorszy transfer klubu za czasów Stana. Gdybym był kibicem Widzewa to może bym się ucieszył z tego transferu ![]() --- Dobra kończę pierd... na temat tego piłkarza, mam nadzieję , że okaże się lepszy od Erika i za rok odszczekam to co tu nabazgrałem.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 13.06.2011 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nam na teraz potrzeba Obrońców nie Pomocników....
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Proszę Was. Nie mitologizujcie Stana. Patrzcie trzeźwo i zastanówcie się czy transfer tego asa to nie jest nic innego jak kolesiostwo. Gość nie gra w swoim klubie w ogóle od kilku dobrych lat nieustanny zjazd w dół. W poprzednim sezonie nie grał wcale, a tu nagle oferta z walczącej o ogromne cele Wisły spada mu jak manna z nieba. Facet już niemłody, 32 letni.
Stan miał do wyboru - wykupić solidnego, robiącego stałe postępy Cikosza (chociaż on też wirtuozem nie był, nie oszukujmy się) albo zaoferować kontrakt (zapewne na poziomie kwoty wykupu Erika) swojemu staremu znajomemu z PSV. I co wybrał? Wybrał człowieka, który podobno nie nadaje się do pracy przy utrzymaniu stadionu jako podstawowego prawego obrońcę (na tej pozycji najważniejsza jest dynamika, bieganie od 16 do 16, walka), swojego dawnego podopiecznego. Fakty są brutalne. I nie liczmy już na żadnego nowego prawego obrońcę, bo taki już nie przyjdzie, nie ma co sobie mydlić oczu. Wraz z przyjściem Basalaja i Holendrów miał być profesjonalizm, a jest kolesiostwo rodem z PRL. Panie Maaskant, to miał być ten 'improvment' na pozycji prawego obrońcy? Bo jak dla mnie jest to krok wstecz. Sprawy z Clebim już nawet nie komentuje, bo wnioski wydają się logiczne dla każdego myślącego.
Ostatnio edytowane przez fialo : 13.06.2011 o godz. 23:05.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 14.06.2011 o godz. 17:27.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A ja mam takie pytanie do Fan Clubu Stana Valxa
Co on takiego zrobił czego nie robił Bednarz (imho bardzo dobry dyrektor sportowy - tylko kasy mu nie dano) Ściągnoł: Jednego świetnego piłkarza za małe pieniądze - Meliksona jednego bardzo dobrego Piłkarza ale bez przyszłości za darmo - Pareiko 2 dobrych piłkarzy za przyzwoite pieniądze - Genkov & Chavez Reszta to albo transfery przeciętne - Pajić, Sivakov itd. Albo wręcz słabe - Branco Bukhari Rios Żurawski Bunoza Jailens (IMHO transfer słabo wypadł - drogi w utrzymaniu, a jakość co najwyzej średnia ligowa - błędów popełnia tyle co Polczak) Nie widzę tej "zajebistości" ot typowa praca dyrektora sportowego dysponującego małymi środkami. A tu ludzie go liżą po odbycie jakby co najmniej wytransferował Łobodzińskiego za 15 mln €. Można być czyimś zwolennikiem, albo przeciwnikiem, ale pisać że transfer jest udany, "bo ja ufam SV" jest żałosne. A zażuty co do "kolesiostwa" i ściągania piłkarzy za prowizję to zdaje się że za takie rzeczy poleciał z PSV więc jak widać takie zarzuty wcale nie są bezpodstawne |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dla mnie wszystko zaczyna się powoli układać, wychodzi na to że jak zwykle jest kwestia $.
Po pierwsze, Lamey jest transferem bezgotówkowym, co już nam dużo powinno powiedzieć. Iliev też takim był, ale tu akurat się udało. Wg Zbymaka budżet na transfery jest mniejszy niż zimowy (co jest logiczne, bo nikogo nie sprzedaliśmy). I wszystko pięknie się układa - założę się, że mają na oku "drugiego Meliksona", jak również pisał o tym Zbymak, tyle tylko że za faceta trzeba zapłacić odpowiednią sumę, a ponieważ takiej okazji nie można przepuścić, reszta transferów musi być bezgotówkowa. Nikt mi nie wmówi, że Lamey był obserwowany dłuższy czas czy że zajmował absolutne 1 miejsce na liście życzeń. No chyba że właśnie tej bezgotówkowej. Sprawa z Cleberem to zapewne też sprawa $. Nie mówię kto, komu i za ile, natomiast potrafię zrozumieć w....a Clebera który nie potrafił zrozumieć, jak można nie zainwestować dajmy na to kilkuset tys. euro żeby za kilka lat sprzedać z zyskiem, oczywiście sumy z dupy, chodzi mi o pewien mechanizm. Nie sądzę żeby podsyłał i proponował nam szrot vide Pogoń, facet ostatecznie trafił do Anderlechtu i jest reprezentantem Brazylii, tak? Więc niewątpliwie poszło o kasę. Tak sobie myślę, że gdyby wyśmiewany przez wszystkich JW zatrudnił prawdziwych fachowców i dalej tak szastał gotówką na porządnych piłkarzy (nie mylić z sikorskimi i rachwałami) , Polonia odskoczyłaby wszystkim na lata w naszej ekstraklasie. U nas z kolei jest poziom hard - Stan musi pościągać 4-5 piłkarzy za kwotę za którą w PSV obserwował 1 gracza. Smutne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Żurawski , Bunoza , Rios , Pajlic - transfery Stana? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Całe szczęście, że Holendrzy robią swoje i karawana jedzie dalej.
Cleberowi po takiej reklamie swojej nowej firmy, jaką odstawił ze wspólnikami z Polski menagerskiej - powodzenia i tyle. Pokemony proszone są do łóżek Dobranoc.
Ostatnio edytowane przez kot : 13.06.2011 o godz. 23:11.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja tez mam czucie -ze ten transfer budzi duze watpliwosci ,ale jednak nie dzielmy skóry na niedziwiedziu. Sytuacja ta pokazuje jednak co innego- nie ma kasy na transfery to Valckx musi sie takim Lameyem ratowac zeby zmontowac blok obronny.Juz mi z Cikosem sprawa dziwnie pachaniala skoro nie mieli 350 tys Eurasow zeby go wykupic. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zaparzcie sobie melisę, może troszkę ochłoniecie. Wdech i wydech.... spokojnie, lepiej?
Lamey, holender, boczny obrońca. Papiery na grę z pewnością ma. Jeżeli przepracuje okres przygotowawczy w całości, może się okazać poważnym wzmocnieniem. Nie ulega wątpliwości fakt, że potrzebujemy jeszcze zmiennika na prawą obronę, prawdziwego lewego obrońcę i jakiegoś młodego stopera na ławkę (Kowalski - OUT, Młody zdolny - IN). Mam nadzieję, że Lamey już ma za sobą kontuzje i przyszedł do Wisły odbudować się i grać świetne spotkania w fazie grupowej LM. Jeżdżenie po Staszku za kolesiowskie transfery (Buka, Lamey) zostawcie sobie na później. Okienko jeszcze nie otwarte, a wy już podsumowania robicie. Skreślacie piłkarza zanim jeszcze zobaczyliście go w meczu z koszulką Wisły. Chillout! Z Cleberem jest ciekawa sytuacja, jednak wolałbym poczekać na wypowiedzenie się drugiej strony w tej sprawie. Jednak wątpię, że ze strony Wisły wypłynie coś więcej niż 'Wisła rezygnuje z usług Clebera'. Mam tylko nadzieję, że piłkarze oferowani przez Clebiego faktycznie nie byli ludźmi, którzy wpasowaliby się mentalnie i taktycznie do planu nakreślonego przez naszych holenderskich sterników.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 13.06.2011 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
a gdyby Valckx nie wykorzystywał swoich znajomości na rynku transferowym , byłby nikim w tej branży Znowu powtarza się sytuacja z poprzedniego okienka . Oceniacie zawodników zanim postawią swoje nogi na murawie . Nie podobało się wam poprzednie okienko ? Valckx powinien mieć u was kredyt zaufania przynajmniej na najbliższe 3 miesiące , a mieszacie go z błotem jak ostatniego nieudaniczka , żenujące... |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Angmir to jest Wisła tu nie ma czasu na wprowadzanie młodych zdolnych , z tym wiążą się konsekwencje proste.
Po za tym Stan z pustego nie naleje , a jakieś przecieki o rozmowach z jakimś pomocnikiem mnie nie cieszą na ta chwile , ponieważ na zabicie są potrzebni obrońcy , nie chce znowu patrzeć na kolejne klapy obrońców w el. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Niestety koniec szkoły za pasem i nie chodzą spać po 20
Tak właśnie się zastanawiałem kiedy będzie taki moment, że zaczniecie wieszać psy na Holendrach. Jak widać taki moment nastąpił dziś/wczoraj, ale nie jest to jeszcze żadne przesilenie. Ich praca zostanie dopiero zweryfikowana w lipcu i sierpniu, więc do tego momentu mogą spać spokojnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lameyowi życzę jak najlepiej.Sam jak inni podchodze trochu sceptycznie do tego transferu,ALE jedyny post z dzis ktory mowi cokolwiek o nim na forum Leicesteru to :
Lamey has hardly played for us last season (2 games as a substitute during the season and 2 games in the cup), and when he played, he wasn't very convincing. Then again, he never had the opportunity to show how good he really could be. The main reason for this was Kyle Naughton, who had a very impressive spell with us But maybe Lamey can get back to his old self at Krakow. I wish him well. I napisał to typ majacy 16 tys postow i kibicujacy od 94 roku. Tak więc nawet fani Leicesteru maja goscia za jedna wielka niewiadoma. Licze na pozytywne zaskoczenie,bo jak gosc chce cos w piłce jeszczze zrobic to ma chyba u nas ostatnia szanse. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|