|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
A ten zawodnik,o którym mowa to Diogo Silvestre Bittencourt,zawodnik o potencjale co najmniej podobnym Marcelo.Anderlecht go wypożyczył z Sao Paulo.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 13.06.2011 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
z 2 strony Cleber nie powinien takich historii opowiadac dziennikarza.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
poczytajcie weszlo ,czy on nie byłby lepszy niz Lama?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Coraz bardziej zastanawia mnie fakt, czy może nasz dyrektor sportowy nie kręci lodów przy pomocy Wisełki. Cenie go za kilka super transferów, ale w*urwia te kolesiostwo. Chyba wszyscy mają wrażenie, że momentami chodzi o coś więcej niż tylko "poziom sportowy".
Szkoda tego młodego z SP FC, ale...Jest on wypożyczony, a Cleber w w/w wywiadzie wspomniał, że młodzi brazylyjczycy sporo kosztują. Sami przypomnijcie sobie ile kosztuje wykupienie Riosa, który mimo osiągnięcia ma mniejsze, ew. porównywalne. Może Stan wiedział, że Wisła nie będzie miała gotówki na wykupienie i po co miał się wygłupić? |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Z 3 strony może jednak powinien. Upublicznienie podobnych rzeczy może spowodować że trudniej będzie je powtarzać.
Przyznam że dzisiejszy dzień jest pierwszym w którym poczułem pewną rezerwę do pracy Stana i Roberta. Do tej pory mieli praktycznie nieograniczony kredyt zaufania, ich działania wydawały się mieć logikę. Kiedy jednak się człowiek dowiaduje że zatrudniono starzejącego się kopacza po licznych kontuzjach który nie poradził sobie w I lidze angielskiej a olano sprawę młodego talentu z Santosu... to trochę zaczyna się czuć dziwnie. Wiadomo, nikt nie jest nieomylny ale to pierwsza wiadomość, która stawia znak zapytania pod kątem długofalowych strategii naszej dwójki Holendrów. Oby była to wiadomość ostatnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A skąd my możemy wiedzieć jak było? Cleber może np. chciał dużej kasy dla siebie za pośrednictwo, albo klub brazylijski wycenił gościa np. na 2 mln - Clebi się obraził, wziął swoje zabawki i sobie poszedł... Dla mnie to bardzo niepofesjonalne ze strony Clebera że udziela takich wywiadów...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Skoro Cleber im polecił dobrych piłkarzy to musiało o coś innego pójść , ale jak człowiek słyszy że miał ktoś lepszy przyjść a przyszedł człowiek kontuzja to się idzie w....ić.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Luu... : 13.06.2011 o godz. 21:33.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
"pokaż mi swoją ławkę rezerwowych, a powiem ci, jaki masz zespół" ![]() zakładam, że Lamey jest szykowany jako zmiennik dla skrajnych obrońców, którzy mam nadzieję jeszcze Nas zasilą tego lata... Bo jeśli to zawodnik do pierwszej jedenastki a jego zmiennikiem ma być Burliga to... niewesoło... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Luu..
a ja wybiorę ten.. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To jest ten zawodnik lepszy od Baszczyńskiego na lewej obronie? Ciekawie.
Nie widziałem Lameya w akcji, ale na papierze wygląda raczej mizernie. Jak na razie w moim odczuciu w transferach 0:2. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w sparingach. Póki co sceptycznie to widzę. PS. Jest to 60 obcokrajowiec w historii sekcji piłki nożnej w Wiśle. Więcej w encyklopedii Wisły
Ostatnio edytowane przez Gordian : 13.06.2011 o godz. 21:42.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Ja proponuje niektórym poczekać aż zobaczą efekt tego okienka na boisku. Bo jak na razie Stan zasługuje na duży kredyt zaufania. patrz post niżej ;/ kolego JarekTSW Cleber powiedział : Kapka też go oglądał, poznał jego menedżera. więc mogło być tak że Kapka spotkał się z tym menedżerem ten powiedział ile chcą kasy i po tym dalsza dyskusja przestała mieć racje bytu ? ..... albo prawda była zupełnie inna. Jaki sens ma wysuwanie jakiś teorii na podstawie kliku słów wywiadu?
Ostatnio edytowane przez Luu... : 13.06.2011 o godz. 21:54.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie dobrze się dzieję. Transfery darmowe. Za młodego obiecujacego Cikosa przychodzi kaleka. Cleber odchodzi. Nie chcemy mloziezowego reprezentanta Brazylii ktory chwile pozniej idzie do Anderlechtu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
sęk w tym że w Anderlechcie nie ma żadnego brazylijskiego obrońcy nawe na wypożyczeniu ;d
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co do Clebera i Waszego jęczenia.
Jak możecie w ogóle porównywać tego gościa do Marcelo? Nasz były obrońca to był chłopak który przez dwa sezony sporo pograł w tamtejszej ekstraklasie, mimo tego, że był bardzo młody. Ponadto jego klub rękami i nogami się zapierał, żeby nie oddać nam tego zawodnika. Bednarz się popisał i dlatego dostaliśmy taką perełkę. A Wy teraz żałujecie, że straciliśmy nie wiadomo kogo. Przecież ten chłopak co poszedł do Anderlechtu to wcale nie pograł w tej Brazylii. Rozegrał 6 meczów i to 5 lat temu (!). Taki Rios pograł wcześniej w Argentynie. Sporo w lidze, sporo w młodzieżówce i co? Przyszedł do nas i sobie nie poradził. Anderlecht wziął, bo go stać na sprawdzanie takich piłkarzy, pewnie wróci z powrotem jeszcze prędzej niż przyszedł. Co to Anderlecht jest nieomylny? Cleber się obraził, zabrał zabawki no to go żegnamy. Bez tego wywiadu bym go bardziej żałował, ale po nim moja opinia o nim nieco się pogorszyła. Potrzebujemy doświadczonych piłkarzy, którzy gwarantują jakiś poziom. Widocznie to nie czas, by sprawdzać jakiś młodzieniaszków, zwłaszcza w eliminacjach LM. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
co to za różnica czy transfer jest darmowy czy grubą kasę? ważne żeby zawodnik dobrze grał (przykład Jirsak vs Marcelo lub Błaszczykowski). Co do Clebera to powtórzę: " Skąd my możemy wiedzieć jak było? Cleber może np. chciał dużej kasy dla siebie za pośrednictwo, albo klub brazylijski wycenił gościa np. na 2 mln - Clebi się obraził, wziął swoje zabawki i sobie poszedł... Dla mnie to bardzo niepofesjonalne ze strony Clebera że udziela takich wywiadów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.06.2011 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie widzieliście żadnego meczu w wykonaniu Lameya i gadacie i gadacie i narzekacie. Jak Maor przychodził czy inni też nie widzieliście jak gra. Dajcie mu czas. Zobaczmy po sparingach. To są transfery krótkoterminowe nastawione na awans do LIGI MISTRZÓW. Zarobimy pieniądze na transfery kupimy porządnych graczy w przystępnym wieku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Polska to taki dziwny kraj gdzie jak wykorzystuje się kontakty z przeszłości (przypadek Stana) to momentalnie pojawia się podejrzenie o kolesiostwo .Stan ściągnął Lamey'a bo pamięta go z czasów jego gry w Holandii .W dodatku nie ściągnął go w ciemno bo jednak facet przechodził testy i po których to Robert określił przydatność zawodnika .Stan kiedyś powiedział , że całe życie już nawet jako piłkarz nawiązał mnóstwo kontaktów które teraz wykorzystuje .Maora ściągnął na podobnej zasadzie - czyli menago Meliksona zaproponował Stanowi tegoż zawodnika .Ale i tak według większości forumowiczów Staszek powinien wziąć do rąk najnowszego FM i tak wyszukiwać talentów .
Co do sprawy Clebera to przede wszystkim nikt na oczy nie widział oferowanego zawodnika a wszyscy rwą sobie włosy z głowy jakiż to wielki talent przeszedł Wiśle koło nosa . Od tych seryjnie zdobywanych mistrzostw niektórym się za przeproszeniem w dupach poprzewracało .Nie ma transferów - źle , są transfery - również źle bo nie ściągamy zawodników za kilka baniek bo Cupiał to sknera . Śmieszni jesteście a to forum już od jakiegoś czasu zmienia się w rynsztok . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ehh Cleber , Cleber - taka roznica co do mlokosow z Brazyli jest ze dla nas taki grajek z GKS co go podobno ogladali jest w zasiegu , mozna ogarnac temat i nic sie nie stanie jak gosc sie nie przebije - to samo Anderlecht stac na mlokosa z Brazyli by dac za niego z milion euro a jak sie nie sprawdzi to swiat sie nie zawali...(
powodzenia w nowym interesie i tyle jesli chodzi o mnie w tej sprawie...( |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jestem ciekaw jednego - ile osob odszczeka to co pisze teraz o Stanie i Lamey-u. Bo ja juz widziałem wypowiedzi osob na facebooku, ktorzy smiali sie ze sprowadzenia Pareiki czy Genkova a potem przyznawaly sie do tego, ze za wczesnie oceniły zawodnikow. Jak mozna miec pretensje o ten transfer skoro sie pierwszy raz słyszy nazwisko tego zawodnika i ocenia przez ostatni sezon, w ktorym pilkarz był kontuzjowany. Nie oceniajcie transferow Stana gdy pilkarze sciagnieci nie mieli jeszcze wielu okazji pokazac swoje umiejetnosci. Wyszla sprawa z Cleberem i juz nic sie wam nie podoba. A Brazylijczykow juz w Polscew było mnostwo i tylko paru sie sprawdziło a taki Marcelo w Polsce na prawde nie zdarza sie czesto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie lamentujmy. Nie ma ryzyka bo to transfer na jeden rok,powiedzmy sobie darmowy transfer doświadczonego zawodnika,który chociaż ostani sezon nie grał to jednak wzmocni konkurencję w obronie.Nie sprawdzi sie to do widzenia i tyle. Może jednak się odbuduje pod okiem Maaskanta,i co wtedy? I jeszcze jedno, jak zaraz Stan znajdzie jakiegoś dobrego obrońce to co ? przejdziemy z piekła do nieba w jeden dzień?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
1. Póki co SV nie dał nam żadnych podstaw do tego żeby wątpić w jego profesjonalizm.
2. Lameya nigdy w akcji nie widziałem ale opinie kibiców angielskich i statystyki nie wyglądają zachęcająco. 3. W świetle punktu 2 i w kontekście rezygnacji z Cikosza i Baszcza transfer Lameya może wydawać się dziwny. 4. Biorąc jednak pod uwagę punkt 1 powyżej nie pozostaje nic innego jak czekać na pierwsze mecze i dopiero wtedy zacząć formułować bardziej zdecydowane opinie. Ale zółte światło ma prawo się palić. 5. Howgh! |
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To jest śmieszne co wy wypisujecie jak powiedzieli że są pieniądze na transfery to są napewno nie 6mln euro które przewijało się w mediach i na forum ale jakaś kwota jest przeznaczona na transery gotówkowe nie powiem ile bo nie wiem może nie jakieś cuda ale na sprowadzenie jednego dwóch zawodników pewnie jest. Mowa gdzieś o (1-1,2)mln euro. Za dobrego napastnika w naszym zasięgu trzeba dać przynajmniej to 500tyś bo dobrzy zawodnicy z kartą w ręku długo nie czekają na potecjalnych pracodawców...
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dlatego napisałem że bardziej widziałbym u nas Nwaogu a Nowak może nie miał rewelacyjnej rundy ale jak wystrzeli to potrafi 3brameczki w meczu strzelić i jak powiedziałeś nie można zapomnieć o jego częstych kontuzjach co wydaje sie być problemem przy checi jego zakupu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|