|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Jak masz dobrą dietę, to aminokwasów prostych nie ma sensu brać. BCAA jest dobre na redukcję. Dzięki temu nie spalisz mięśni i będziesz miał lepszą regenerację. Na masie nie ma sensu, chyba, że po treningu sobie biegasz i nie masz na co kasy wydawać, to możesz sobie kupić. Kaszalot, zgadzam się z Tobą Ćwiczenia na przedramiona nie są konieczne.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 06.06.2011 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie, co polecicie zeby sobie lyknac ? O ile w ogole jest sens cos brac ?
Waze 93kg przy wzroscie 186cm. Od dobrych paru lat nic nie robilem. Jestem slaby jak piz.da, chce wyrobic wiecej sily. Na silownie chodz 2-3 razy w tygodniu na ok 45-60min. Codziennie biegam/truchtam, ale kondycji narazie tez brak. W domu macham sobie sztanga (10-15kg, 10x 10 powtorzen), albo hantlami (5kg, 10x10) Chce troche zrzucic kg (ale nie koniecznie), ale napewno chce zwiekszyc sile. Dieta jako taka, staram sie jesc normalnie, bez tlustego, bez slodyczy, ostatni posilek 18-19. Wstyd sie przyznac, dopiero zaczynam, licze na wyrozumialosc ![]()
Ostatnio edytowane przez mic : 07.06.2011 o godz. 13:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Ktoś kto celuje troche wyżej to myśle że głupotą jest nie robić przedramienia... ![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
miesnie ktore wchodza w sklad przedramion maja bardziej zroznicowane fukcje i jest ich wiecej. co ciekawe, w rozpiskach zawodowcow rzadko sie je spotyka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wejdź sobie na jakieś forum o tematyce kulturystycznej i poczytaj w podwieszonych tematach o podstawach treningu i diety. Zdecyduj się, czy chcesz robić siłę, czy redukcję. Machanie sztangą codziennie nic nie da. Poszukaj jakiegoś planu. Ponadto mięśnie rosną podczas regeneracji. Czyli masz robić min. 1 dzień wolny. Siłownia 3x w tygodniu w całości wystarczy. Po treningu biegaj min. 30 min. W dni nietreningowe najlepiej min. 1h. Ale na początek wystarczy 3x w tygodniu od razu po treningu. Piszesz, że dieta jako taka, więc nie spodziewaj się dobrych efektów. Nie jesz słodyczy i tłustego ok. A czy jesz 5-6 posiłków dziennie? Czy w każdym posiłku dostarczasz organizmowi pełnowartościowe białko i węglowodany ( WW nie je się tylko w ostatnim posiłku). Czy spożywasz zdrowe tłuszcze? Czy odstęp między posiłkami wynosi 2-3h? Ostatni posiłek 18-19, czyli chodzisz spać o 21, tak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
A zginanie przedramienia w innych ćwiczeniach to raczej błąd wynikający ze złej techniki wykonywania ćwiczenia. Apropo bicepsa, rozbawiają mnie panowie ściągający drążek wyciągu górnego i twierdzący, że to ćwiczenie na biceps i klatę jednocześnie! ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Panowie sprawa jest tego typu. W rozpisce na klatę mam wyciskanie z głową w dół, na ławce ukośnej. I problem jest tego typu, że przy takim ćwiczeniu robi mi się trochę słabo, nie najlepiej się czuje, kręci mi się w głowie. Czy wycisk dołem jest konieczny? Nie mam żadnych problemów z sercem, wiem to ponieważ niedawno robiłem kompleksowe badania, jednak ta sytuacja mnie niepokoi.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mam pytanie, Jak wykonujecie podciąganie? Chodzi o to czy prostujecie ręce w łokciach całkowicie czy zostawiacie cały czas ugięte aby mięśnie były cały czas napięte?
Aktualnie robię trening na siłę 5x5 i na podciąganie dowieszam do pasa 10 kg. ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Kiedyś rozmawiałem z pewnym trenerem i mówił ze absolutnie trzeba prostować ręce, chyba że już nie masz siły to 2-3 ostatnie powtórzenia na koniec można oszukać.
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prostuj ręce. Jak powracasz do pozycji wyjściowej, to maksymalnie rozciągasz mięśnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mógłby mi ktoś podrzucić jakiś ciekawy program treningowy na spalanie i ogólny rozwój byłbym bardzo wdzięczny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
www.aktywni.pl , www.bieganie.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szukałem ale nie umiem połączyć aerobów i treningu siłowego w odpowiednich proporcjach.
Wolę się skonsultować z kimś kto że tak powiem w tym siedzi żebym sam sobie dozując intensywność nie przesadził bądź nie przyjął za małej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakie ćwiczenia wykonywać i z jaką częstotliwością, żeby powiększyć mięśnie brzucha? Nie zależy mi na kaloryferze tylko na zwiększeniu masy mięśniowej brzucha.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolego, miska przede wszystkim
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ściema, ABS II daje rade.
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja z tego zrozumiałem, że Karamazow chce zwiększyć masę mięśniową
Więc nic innego jak dobra micha.A jeśli chodzi o ćwiczenia, to również polecam ABS II. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Extreme Fitness, jest tam selekcja Kick Boxing i MMA, cena przystepna i mila atmosfera.
![]()
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Gdzie w centrum Krakowa, okolice Rynku, Galerii lub Bronowic Małych jest jakaś siłownia gdzie będzie jakiś trener który w razie czego doradzi ? I jakie ceny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Polecam zajrzeć na sfd.pl Tam jest wielu ogarniętych ludzi, którzy za darmo pomogą i powiedzą co i jak.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ piotrek1325 Masz Energym na Wrocławskiej http://www.energym.com.pl/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Napisz jaki jest Twój cel ćwiczeń, jakim sprzętem dysponujesz i ile razy w tygodniu masz czas na trening. Wtedy się coś rozkmini. ![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
witam,
sa w okolicach miasteczka agh/rynku sa jakies sztuki walki? bjj, mma ? sambo jest tylko na NH ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Okolice AGH to Reymonta 22, nowa hala Wisły, Xtreme Fitness.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|