The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2011, 20:19
miśqu napisał(a):Wyświetl post
(...)A co do oplucia. Ja już za to wydarzenie publicznie przeprosiłem. Poniosły mnie nerwy, czego żałuję. (...)
Znaczy się - porządny chłopak, w dodatku staruszki przez ulicę przeprowadza.

Miło, że odpowiedzialni dziennikarze dają temu porządnemu człowiekowi szansę, by wyjaśnić to nieporozumienie. Nie to, co w przypadku bandyty Małeckiego. W jego przypadku wiadomo już wszystko: rasizm i ciemnogród. Więc nie ma co wyjaśniać w mediach, trzeba wypalać zło gorącym żelazem.

Rzygać się chce. Nie wiem, gdzie większa hipokryzja: u Litara czy u dziennikarza, który przeprowadzał z nim wywiad.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.06.2011, 20:26
Na czym polega ta hipokryzja ?

Cytat:
Z cytatu który wkleiłeś wynika taki wniosek ?
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 02.06.2011, 20:31
nie wiem czy było, ale...
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 02.06.2011, 20:32
U flamengisty Zdecydowanie Z reszta juz nie pierwszy raz
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.06.2011, 20:39
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Miło, że odpowiedzialni dziennikarze dają temu porządnemu człowiekowi szansę, by wyjaśnić to nieporozumienie. Nie to, co w przypadku bandyty Małeckiego. W jego przypadku wiadomo już wszystko: rasizm i ciemnogród. Więc nie ma co wyjaśniać w mediach, trzeba wypalać zło gorącym żelazem.

Rzygać się chce. Nie wiem, gdzie większa hipokryzja: u Litara czy u dziennikarza, który przeprowadzał z nim wywiad.
brawo ....a brawo !!

obiektywizm aż bije od ciebie po oczach. widziałeś cały ten filmik czy tylko urywki? my tu rozmawiamy jak poprawić sytuację w młynie a flemangista złości się że na Lechu robią porządek. przyszedł pajac do młyna wymalowany jak obrazek świąteczny w pedalskiej czapeczce więc poproszono go aby wyszedł. metoda może szokująca ale skuteczna...

i nie pisze że może jak kiedyś przyjdę z żoną i dziećmi bo tak na pewno będzie tylko że wybiorę inny sektor z szacunku dla osób stojących w młynie!

dlaczego nie skomentowałeś innej sytuacji w której ten pajac przyszedł najebany na mecz i dostał zakaz? dlaczego nie piszesz o tym że aby zapomnieć o sprawie chciał karnety na cały sezon dla siebie i rodziny?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.06.2011, 23:08
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
brawo ....a brawo !!

obiektywizm aż bije od ciebie po oczach. widziałeś cały ten filmik czy tylko urywki? my tu rozmawiamy jak poprawić sytuację w młynie a flemangista złości się że na Lechu robią porządek. przyszedł pajac do młyna wymalowany jak obrazek świąteczny w pedalskiej czapeczce więc poproszono go aby wyszedł. metoda może szokująca ale skuteczna...

i nie pisze że może jak kiedyś przyjdę z żoną i dziećmi bo tak na pewno będzie tylko że wybiorę inny sektor z szacunku dla osób stojących w młynie!

dlaczego nie skomentowałeś innej sytuacji w której ten pajac przyszedł najebany na mecz i dostał zakaz? dlaczego nie piszesz o tym że aby zapomnieć o sprawie chciał karnety na cały sezon dla siebie i rodziny?
Przecież on wtedy na kadre też przyszedł nagrzany. Przykładny ojciec i mąż, rodem z okładki GW.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 03.06.2011, 06:02
Wislak86-
Pedalska czapka nazywasz nakrycie głowy z godłem narodowym ?
Może zastanów się co piszesz.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 03.06.2011, 07:28
tak
a jakieś kapelusze w barwach biało czerwonych są dla Ciebie może gustowne? albo cylinderki z dzwoneczkami rodem ze św. Mikołaja też? albo cała twarz wymalowana na biało-czerwono to przecież standard na młynie!

powtarzam jak nie załapałeś. on wszedł do MŁYNA w "kostiumie" kibica i został wyproszony.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.06.2011, 08:15
brawo ....a brawo !!

Dżizas...

Przecież ja w ogóle nie piszę o tym. Nie chcę wracać do sprawy Litara, dyskutowaliśmy o tym już dawno temu. Nie ma co odgrzewać starej sprawy.

Mnie zadziwia hipokryzja dziennikarzy. Wcześniej wszystkie redakcje solidarnie dowalały "kibolom", a i dla Rzepy Litar był synonimem samego szatana. Teraz, żeby dowalić Tuskowi i PO robią totalną woltę i udostępniają swoje łamy temu facetowi. Najwyraźniej teraz Litar jest cacy.

Równocześnie ci sami dziennikarze najpierw jadą po Małeckim, wymyślają niestworzone historie o rasiźmie. Potem chyłkiem się z tego wycofują, bez słowa przeprosin. A gdy chłopak ma sprawę w prokuraturze, zamiast poczuć się odpowiedzialnym (w końcu prokuratura wszczęła dochodzenie na postawie medialnych doniesień) i dać mu możliwość obrony - siedzą cicho. Wali ich to, że przez ich niefrasobliwość niewinny człowiek ma kłopoty.

To się nazywa totalna hipokryzja.

Z tematem kibicowania ma to mało wspólnego, ale musiałem odpowiedzieć. Po raz drugi w ciągu tygodnia przypisuje mi się dziwne intencje i poglądy.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 03.06.2011, 08:42
http://www.twooje.info/allegro/mundial/blazen_1.jpg
http://www.sportfans.pl/sklep_img/pr.../thumbs/0m.jpg

Pozdro Kocie!
Odpowiedz cytując
Marek
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 03.06.2011, 08:48
Wp.pl, które przeprowadzało wywiad jest od niedawna patronem medialnym Lecha.
W ogóle nie przypominam sobie aby owa strona robiła jakąś mega nagonkę na kibiców.
Jednak Małecki jest osobą medialną i pewnych rzeczy mu nie wypada, to normalne, że jak powie o sołwo za dużo to robi się sensację. Po mnie to spływa, dla mnie liczy się jego gra.
W ogóle nie wiem jak można porównywać piłkarza do kibica. Nie mam zamiaru bronić Litara ale on już dostał zakaz na dwa lata, a Patrykowi trochę zbyt często nerwy puszczają.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 03.06.2011, 08:57
tak
a jakieś kapelusze w barwach biało czerwonych są dla Ciebie może gustowne? albo cylinderki z dzwoneczkami rodem ze św. Mikołaja też? albo cała twarz wymalowana na biało-czerwono to przecież standard na młynie!

powtarzam jak nie załapałeś. on wszedł do MŁYNA w "kostiumie" kibica i został wyproszony.
Mnie nie chodzi o to czy te czapki są gustowne, czy nie.
Nazywanie "pedalskimi" rzeczy, nawet nrzydzkich i idiotycznie wyglądających, ale z godłem narodowym jest nie ok.
Koszulkę Wisły z herbem, ale za to w kolorze różowym, czy z zabotami, tez nazwiesz pedalska?

Po za tym nie za bardzo rozumiem co komu do tego jak ktoś jest ubrany na stadionie. Tobie każą ubierać ta czapkę Stanczyka czy kapelusz? Twój wizerunek turboultrasa cierpi bo obok siedzi manekin w stroju ze sklepu dla kibiców w kapciach?
Ja bym tego stroju rodem ze snow Szaranowicza za .... nie ubrał, ale nie mam zamiaru kogoś bić bo się tak ubrał.

Pzdr.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 03.06.2011, 09:00
Ty, studio,
Mnie naprawdę twoja garderoba nie interesuje.
Ale doceniam ten coming out.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.06.2011, 09:22
Cytat:
Wcześniej wszystkie redakcje solidarnie dowalały "kibolom", a i dla Rzepy Litar był synonimem samego szatana.
Jakieś artykuły na potwierdzenie zarzutu iż również Rzepa miała takie podejście do Litara jakby rzeczywiście był on odpowiednikiem samego zua ?
To że wyborcza po nim jechała i dalej jedzie , to wiemy , ale nie przypominam sobie by Rzepa wiodła w tym prym.
Owszem relacjonowała samo wydarzenie , ale nie z jakąś arbitralną wściekłością spowodowaną przekonaniami ideologicznymi , czy jak kto woli linią redakcyjną.
Stąd nie rozumiem skąd zarzut hipokryzji.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 03.06.2011, 09:30
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nazywanie "pedalskimi" rzeczy, nawet brzydzkich i idiotycznie wyglądających, ale z godłem narodowym jest nie ok.
No wlasnie tego nie rozumesz, herb, godlo Polski nalezy szanowac, a szycie godla na takiej pedalskiej czapce obraza mnie jako Polaka,
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.06.2011, 10:46
studio napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie tego nie rozumesz, herb, godlo Polski nalezy szanowac, a szycie godla na takiej pedalskiej czapce obraza mnie jako Polaka,
Długo nad tym mysłałeś?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.06.2011, 11:51
Dobre. Zapisałem sobie to zdanie do notatnika z debilnymi wypowiedziami.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.06.2011, 06:14
Makaron" ugotuje Tuska
http://niezalezna.pl/11489-makaron-ugotuje-tuska
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.06.2011, 07:48

Noż kuwa chcąc nie chcąc muszę się zgodzić z pyrą !!
To jest profanacja jak dla mnie i dziwię się, że wielu tego nie rozumie. Jakieś buraczane małyszówki z godłem przeważnie błędnie odwzorowanym. Szanujmy się. Jak dla mnie to ta sama kategoria jak "święte obrazki" na kubkach albo Jan Paweł II na balonikach i materacach. Wyraz przekonań dla gminu. Sprzedawców akurat rozumiem.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.06.2011 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 04.06.2011, 11:32
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Noż kuwa chcąc nie chcąc muszę się zgodzić z pyrą !!
To jest profanacja jak dla mnie i dziwię się, że wielu tego nie rozumie. Jakieś buraczane małyszówki z godłem przeważnie błędnie odwzorowanym. Szanujmy się. Jak dla mnie to ta sama kategoria jak "święte obrazki" na kubkach albo Jan Paweł II na balonikach i materacach. Wyraz przekonań dla gminu. Sprzedawców akurat rozumiem.
Bez popytu nie ma podaży. Zrozum, to się niektórym podoba. Tak jak JPII na balonikach i materacach oraz podświetlane, plastikowe ikony Maryi.

Rozumiem, że chcesz wprowadzić ogólnie narzucony model kibicowania i ubierania się na stadionach.

Ciekawe, co być powiedział gdyby na przykład zabronienia tworzenia "obciachowej" muzyki hiphopowej. Jedyną dopuszczalną muzyką stałaby się muzyka poważna, ewentualnie opera. W ramach resocjalizacji we wszystkich zakładach pracy byłby obowiązek wysłuchania 7 bram Jerozolimy Pendereckiego.

Niech się plebs dokształca artystycznie, bo u nas ciemnogród.

Brzmi absurdalnie? Owszem, tak samo jak twoje uwagi dotyczące (kretyńskich, moim zdaniem) czapek z barwami narodowymi.

Problem w tym, że o gustach nie warto dyskutować.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2011, 11:40
To, ze sie cos komus podoba i ze jest na to popyt to jeszcze nic nie znaczy, albo moze znaczyc ze ktos jest kretynem ze to kupuje.
Jakby byl popyt na bialo-czerwone majtki z godlem Polski to tez by bylo ok, bo iles tam tysiecy osob takie majtki nosi? Jak byl "popyt" na zabijanie Zydow w 40 roku to tez bylo ok, bo kilka mln ludzi walczylo dla Niemcow?
Jak 100 osob na biale powie czarne to jeszcze nie znaczy ze to jest prawda
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 04.06.2011, 11:40
problem w tym że nie możesz zrozumieć jednego. to był MŁYN i jak wchodzi na niego jakiś koleś w spedalonym kapeluszu to zostaje wyproszony! czy ktoś tutaj che narzucić ubiór całemu stadionowi? oczywiście nie, ale młyn nie jest dla przebierańców i jednomeczowców małyszowych.

powtarzam jeszcze raz:

tak nie wykluczam że przyjdę z dzieciakiem który będzie wymalowany na biało-czerwono ale nie pójdę z nim na młyn.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.06.2011, 12:39
Cytat:
problem w tym że nie możesz zrozumieć jednego. to był MŁYN i jak wchodzi na niego jakiś koleś w spedalonym kapeluszu to zostaje wyproszony! czy ktoś tutaj che narzucić ubiór całemu stadionowi? oczywiście nie, ale młyn nie jest dla przebierańców i jednomeczowców małyszowych.

powtarzam jeszcze raz:

tak nie wykluczam że przyjdę z dzieciakiem który będzie wymalowany na biało-czerwono ale nie pójdę z nim na młyn.
Wszystko się zgadza, wszystko prawda, tylko jeden błąd w systemie masz - to wszystko pasuje do meczu ligowego. Ktoś wypacykowany na białoczerwono na meczu ligowym faktycznie nie powinien się pokazywać w młynie, bo to trochę inna bajka jest. Ale na reprze?
Legionista
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.06.2011, 13:26
A czy w tym calym "sporze" chodzilo o to ze koles jest zle ubrany?
Skad macie takie info?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 04.06.2011, 13:51
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Wszystko się zgadza, wszystko prawda, tylko jeden błąd w systemie masz - to wszystko pasuje do meczu ligowego. Ktoś wypacykowany na białoczerwono na meczu ligowym faktycznie nie powinien się pokazywać w młynie, bo to trochę inna bajka jest. Ale na reprze?
a czy na reprezentacji nie ma młyna? chyba jest. nie mówię o stadionie w Chorzowie ale u nas na Koronie, Lechu czy kiedyś Legii.

Jaroo dyskusja zeszła na ubiór a tej sytuacji jako całej nie będziemy rozgrzebywać bo to co było do napisania zostąło napisane kilka miesięcy temu.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 04.06.2011, 14:12

powtarzam jeszcze raz:

Problem w tym, że nie czytasz moich postów. Dyskusja już dawno zaczęła ewoluować w kierunku tego, co dozwolone jest w przypadku gadżetów dla kibiców reprezentacji, a co nie.

Moim zdaniem czapka jest absolutnie kretyńska i w złym guście. W życiu bym czegoś takiego nie założył, co nie znaczy że należy tego zakazywać innym. Póki nie łamią prawa, to w demokracji przecież wolno robić z siebie wieśniaków i kretynów.

PS. Sprawa tamtego kibica na pewno nie jest czarno-biała, szczególnie jeśli facet przychodzi na mecz narąbany jak meserszmit. Mnie i wtedy chodziło o coś zupełnie innego. Ale naprawdę nie ma sensu do tego wracać.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To, ze sie cos komus podoba i ze jest na to popyt to jeszcze nic nie znaczy, albo moze znaczyc ze ktos jest kretynem ze to kupuje.
Jakby byl popyt na bialo-czerwone majtki z godlem Polski to tez by bylo ok, bo iles tam tysiecy osob takie majtki nosi? Jak byl "popyt" na zabijanie Zydow w 40 roku to tez bylo ok, bo kilka mln ludzi walczylo dla Niemcow?
Jak 100 osob na biale powie czarne to jeszcze nie znaczy ze to jest prawda
No to pojechałeś konkretnie. Od robienia z siebie błazna do holokaustu... Ludzie mają prawo robić z siebie kretynów. Ba - niektórzy nawet robią to świadomie, bo chcą się wygłupić. Jest to niewątpliwie w złym guście i tyle. Ale zabraniać tego? Przesada.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 04.06.2011 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.06.2011, 14:46
Cytat:
Ludzie mają prawo robić z siebie kretynów. Ba - niektórzy nawet robią to świadomie, bo chcą się wygłupić. Jest to niewątpliwie w złym guście i tyle. Ale zabraniać tego?
nie zabraniac, ale tez nie usprawiedliwiac.
pewnie ze pojechalem z grubej rury, oczywiscie nie chodizlo o to zeby porownywac te dwie sprawy tylko o zwrocenie uwagi na to ze nie zawsze cos co jest akceptowane przez pewna czesc ludzi od razu musi byc sluszne

Jako ze w Polsce kibice sa dzieki Donaldowi grzeczni i nie rozrabiaja to zaczynam sie bac co sie stanie z Polska jak nas najada miliony rozbojnikow z Europy. Ostatnio cos sie kibole z Europy rozkrecili, np:
http://sport.interia.pl/euro-2012/kw...ibicow,1649375

I tu od razu przyklad dla osob, ktore twierdza ze nie ma nagonki na polskich kibicow i zdaje sie jakiejs odgornie sterowanej akcji bo inaczej tego wytlumaczyc nie potrafie:
"30 osób rannych po zamieszkach KIBICÓW"

Juz widze artykul jesli takie zamieszki bylyby w Polsce. "30 osob rannych po zamieszkach bandytow/chuliganow/kryminalistow/mordercow/kiboli/pseudokibicow itd"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.06.2011 o godz. 14:54.
drozd:
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2011, 17:54
W ramach dzisiejszego meczu z Argentyną oglądałem jednym okiem oczywiście bez głosu... Mam nadzieję że Pan Premier dostrzeże mój protest. Pozdrawiam.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
zuls
Banita

Od: 11.2010

Stary 08.06.2011, 16:57
http://www.sport.pl/sport/1,65025,97..._w_Legie_.html

Koncern ITI sprzedaje Legię.

A więc Walter już wie, że nadchodzący rok będzie tak obfitował w antykibicowską nagonkę, że poszedł po rozum do głowy. I stwierdził pewnie że nie da się pogodzić bycia jednocześnie rządową tubą i właścicielem klubu z tak wielką bazą fanatyków. Ciekawe czy sam o tym zdecydował, czy ktoś mu to zasugerował?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.06.2011, 18:05
Cytat:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,97..._w_Legie_.html

Koncern ITI sprzedaje Legię.

A więc Walter już wie, że nadchodzący rok będzie tak obfitował w antykibicowską nagonkę, że poszedł po rozum do głowy. I stwierdził pewnie że nie da się pogodzić bycia jednocześnie rządową tubą i właścicielem klubu z tak wielką bazą fanatyków. Ciekawe czy sam o tym zdecydował, czy ktoś mu to zasugerował?
To żeś się obudził W dodatku wnioski chyba nietrafione, bo "poważne plotki z poważnych źródeł" mówią, że w ITI za sprzedażą Legii są dosłownie wszyscy - za wyjątkiem Waltera
Legionista
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów