The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 22:20
http://www.weszlo.com/news/7006
A co tam słychać u permanentnego prawie spadkowicza ?

Cracovia Kraków,
rok założenia 1906
Barwy buraczano-białe.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2011, 23:35
Co tu duzo pisac...Ja jestem ciekaw czy ktos kiedys zajmie sie filipiakiem i jego banda degeneratow bo choc nie mam zadnych dowodow to mozna smialo stwierdzic ze on i jego kochany klubik maczal palce w roznych " ciekawych " meczach...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.06.2011, 00:04
Jeśli to prawda co tam Drumlak naopowiadał to niezła patologia. Jak jeszcze do tego dodać sposób zarządzania samym klubem (brak choćby jednego scauta, zatrudnienie trenera który za grosz nie ma kultury i klasy, brak zawieszenia dla Mierzejewskiego) to mamy piękny obraz ekstraklasowego klubu. Niech nikt nie mówi, że pieniądze nie grają. Grają i to mocno. Już wole arcy "ciekawe" mecze z biedniutka Polonią Bytom niż derby z Cracovią.

Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.06.2011, 07:55
I kibic piszący donos do prokuratury. To już chyba jakaś tamtejsza tradycja.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.06.2011, 07:57
Parchy mają podobny epizod jak Koruptor Kielce przy swoich awansach najpierw z danej III do II ligi. A potem z II do I (teraz ekstraklasy). Jakoś dziwnym trafem Koronę udało się złapać i ukarać a ich nie. Muszą mieć jakieś spore "znajomości", mocne plecy. Straciłem już zresztą nadzieję że spadną. Zawsze znajdzie się jakaś "pomocna" dłoń która im pomoże.

I nie zdziwiłbym się jakby Majcher celowo opóźniał dokończenie naszego stadionu gdy tymczasem u Parchatych są bilety po 5 zł. U nas przez niepełny stadion żeby zbilansować budżet są drogie bilety a w tym czasie na Parchatych prawie za darmo. To przypadek? Może dobrze skoordynowana akcja zapełniania ich Kauflandu?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.06.2011, 09:41
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ale jaka propaganda i jakie sukcesy? Obaliłem tylko jakieś Twoje podchody pod to, ze rzekomo Legia kompromitowała Polskę w europejskich pucharach w ostatnich latach. Nie kompromitowała. Jedyny mecz, który taki był to spotkanie z Vetrą, przy czym ocenianie czegokolwiek na podstawie 45 minut jest ryzykowne. Z drugiej strony na pewno nie było też 'niezle'. Niczego takiego nie napisałem. Było słabo, jak na Legię to nawet bardzo słabo. Ale nie kompromitująco, bo ogórki zawsze przechodziliśmy. Odpadaliśmy przy pierwszym w miarę sensownym przeciwniku, ale nie z totalnymi anonimami. Inne polskie kluby nie mogą tak powiedzieć i tyle. Nic więcej. W nadchodzącym sezonie odpadniemy od razu, ale z kimś poważnym, wobec czego znowu komrpomitacji nie będzie - chyba, ze dostaniemy 0-6.

No, właśnie.
Ależ oczywiście, masz rację gościu z Warszawy. Legia po prostu tak bardzo kompromituje się w lidze, że na puchary już nie starcza.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.06.2011, 10:02
Nie spoć się z tego porannego dosrywania. Cóż ja Ci mogę napisać skoro temat był o pucharach, a Tobie jak widać na tej płaszczyźnie zabrakło argumentów.

Nie zdarza się nam być za Koroną czy Cracovią.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 04.06.2011, 11:24
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
(...)

I nie zdziwiłbym się jakby Majcher celowo opóźniał dokończenie naszego stadionu gdy tymczasem u Parchatych są bilety po 5 zł. U nas przez niepełny stadion żeby zbilansować budżet są drogie bilety a w tym czasie na Parchatych prawie za darmo. To przypadek? Może dobrze skoordynowana akcja zapełniania ich Kauflandu?
Chłopie - ale się przejmujesz. Jeśli ktoś chce towar drugiej świeżości, to jego sprawa. Jeśli ktoś chce kupować "odrzut z eksportu", "towar drugiej kategorii" - nie ma sprawy.

To nie jest konkurencja. Tak samo jak babina na Kleparzu sprzedająca jajka nie konkuruje z delikatesami Likusów na Rynku.

Jak ktoś chce zobaczyć Mistrzowską Wisłę, to wie że za dobry towar trzeba zapłacić.

BTW: osobiście uważam, że 5 złotych na Pasy to wygórowana cena.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.06.2011, 11:45
Obyś miał rację,

Ale fakt jest faktem - przy tych cenach biletów jakie mają nagle stali się 4 potęgą w lidze jeśli chodzi o frekwencje na meczach u siebie - po Lechu, Legii i Wiśle. Z czegoś się to wzięło, chyba nie z powodu widowiskowej gry?

Ponadto sam znam dwa przypadki zwykłych pikników (nie kibiców) którzy z powodu niskich cen zaczęli sobie chodzić do Kauflandu. Chodzili od czasu do czasu na Wisłę, za drogo, to skorzystali z "promocji" i chodzą popatrzeć na ligę u Parchatych.

Mimo wszystko nie możemy lekceważyć wroga bo się obudzimy z ręką w nocniku.

BTW
Górnik Zabrze też przez 1 sezon miał bardzo tanie bilety i podniósł sobie frekwencje.

* te dwa przypadki to nie są moi znajomi! Bez takich proszę
(Znam dwa przypadki - słyszałem o dwóch takich, ale ci dwaj to nie moi znajomi!)
Powód: Mała poprawka dla Flamengisty
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.06.2011 o godz. 19:07.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.06.2011, 11:59
Nie spoć się z tego porannego dosrywania. Cóż ja Ci mogę napisać skoro temat był o pucharach, a Tobie jak widać na tej płaszczyźnie zabrakło argumentów.

Nie zdarza się nam być za Koroną czy Cracovią.
Czyżby? Ja bym radził sprawdzić w jakim temacie piszemy, czy na pewno jest to temat o pucharach czy raczej o lidze.
Poza tym gdybyś umiał czytać to zauważyłbyś, że zgodziłem się bez żadnej ironii o braku pucharowej kompromitacji, a z tym, że Legia kompromituje się w lidze chyba nie będziesz się kłócił?

A co do tego czy się spociłem, to oczywiście - jak najbardziej i nic mnie tak nie cieszy jak poranne dosranie legioniście
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.06.2011, 12:40
Są jakieś przecieki dotyczące prezentacji nowego głównego sponsora Ekstraklasy? Chyba, że dalej nie będzie nikt wyrzucał kasy w bagno nazywane Ekstraklasą. Z T-Mobile coś było na rzeczy, wiadomo co kiedy i za ile? Cudów od was nie wymagam, krótka piłka. Będzie sponsor, nie będzie, czy nikt tego nie wie.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.06.2011, 12:42
Ma być sponsor prawdopodobnie T-Mobile, ale co z tego naprawde wyniknie dowiemy sie napewno niedługo
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.06.2011, 13:19
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Co tu duzo pisac...Ja jestem ciekaw czy ktos kiedys zajmie sie filipiakiem i jego banda degeneratow bo choc nie mam zadnych dowodow to mozna smialo stwierdzic ze on i jego kochany klubik maczal palce w roznych " ciekawych " meczach...
Musiałby się zmienić układ polityczny. Obecnie mają wysoko postawionego patrona z partii reżimowej, który nie da im krzywdy zrobić.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 04.06.2011, 13:54
Obyś miał rację,

Ale fakt jest faktem - przy tych cenach biletów jakie mają nagle stali się 4 potęgą w lidze jeśli chodzi o frekwencje na meczach u siebie - po Lechu, Legii i Wiśle. Z czegoś się to wzięło, chyba nie z powodu widowiskowej gry?
Z chęci jakiejś rozrywki za 5 złotych - do tego Panie miały wstęp gratis. Więc dla niektórych chłopaków był to tani sposób na randkę. Zdecydowanie tańsze, niż kino czy wypad do pubu.

Ponadto sam znam dwa przypadki zwykłych pikników (nie kibiców) którzy z powodu niskich cen zaczęli sobie chodzić do Kauflandu. Chodzili od czasu do czasu na Wisłę, za drogo, to skorzystali z "promocji" i chodzą popatrzeć na ligę u Parchatych.
Współczuję znajomych. Najlepiej zerwać z nimi kontakty. Albo lepiej - podaj im mój przykład jako przestrogę. W piątek na Kazimierzu skusiłem się na promocyjny obiad u Włocha ("50% taniej") i mnie przeczyściło. Chodzenie na Kałużę grozi dużo większymi nieprzyjemnościami.

Mimo wszystko nie możemy lekceważyć wroga bo się obudzimy z ręką w nocniku.
Zgadza się. Ale do tego to oni potrzebują ładnie grającej drużyny. Grającej o najwyższe cele. Na razie skład mają b. słaby, więc martwmy się głównie o siebie.

BTW
Górnik Zabrze też przez 1 sezon miał bardzo tanie bilety i podniósł sobie frekwencje.[/QUOTE]
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.06.2011, 15:24
Bez przesady, bo widze ze sie nowa historia tworzy. Owszem Legia nie osiąga już wyników jak choćby w świetnych dla nas latach 90tych, ale jest kilka klubów w Polsce, które miały zdecydowanie bardziej wstydliwe wpadki w ostatnich latach od nas. Prześledzmy ostatnie powiedzmy 6 występów Legii w pucharach.

04/05 - zmasakrowaliśmy FC Tiblisi, odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Żadnych wpadek. Rozwalenie Gruzinów to był obowiązek, natomiast Austria Wiedeń to nie są ani mocarze ani ogórki.
05/06- Zmasakrował nas Zurich. Drużyna lepsza od Austrii. Wygrywali ostatnio z Milanem (i remisowali), pokonali Toulouse. Ani mocarze ani ogórki.
06/07 - gładko wygraliśmy z Islandczykami, przegraliśmy z Szachtarem z którym nikt w Polsce wtedy nie miał żadnych szans - przegraliśmy wyraznie, chociaż... wyniki na to nie wskazują. Następnie odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Ani mocarze ani ogórki. Tym razem mecze były bardziej wyrównane.
07/08 -Vetra. Nie sposób oceniać, bo zagraliśmy jedną połowę, w której było 0-2, chociaż nie uznano nam prawidłowo zdobytej bramki. To największa wpadka Legii w ostatnich 6 latach bez dwóch zdań.
08/09 - Spokojnie pokonaliśmy Gomel, wyraźna porażka z FK Moskwa ze zdecydowanie lepszej ligi.
09/10 - Spokojnie pokonaliśmy Gruzinów, stoczyliśmy dwa fajne, wyrównane mecze z Broendby. Ani ogórki ani mocarze.
FC Zurych to były wówczas ogóry i zaklinanie rzeczywistości nic tu nie pomoże. Graliście wówczas kaszane, a wystarczyło wejść wówczas na waszą dawną stronę nieoficjalną, aby przeczytać komentarze pomeczowe i jakie bluzgi na piłkarzy leciały.

Wasz drugi pojedynek toczył się z Austrią Wiedeń zajmującą wówczas jak dobrze pamiętam ostatnie miejsce w lidze i się ledwo uratowali - nie wiedzieć czemu nie wspomniałeś o tym.

FK Moskwa drużyna zajmowała wówczas 12 lub 13 w lidze rosyjskiej i również broniła się przed spadkiem.

Piszmy prawdę. My dawaliśmy dupy w pucharach nie raz podobnie jak wy. Zaklinanie rzeczywistości nic nie da.

PS. Co to za klub Gomel ? Ja wiem, że Legia grała z FK Homel. Kibicu Legii wypadałoby znać nazwy swoich przeciwników z Pucharach, bo wielu ich nie było.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2011, 15:28
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
PS. Co to za klub Gomel ? Ja wiem, że Legia grała z FK Homel. Kibicu Legii wypadałoby znać nazwy swoich przeciwników z Pucharach, bo wielu ich nie było.
Homel - bodaj według transkrypcji angielskiej, a Gomel - według polskiej. Albo odwrotnie. Tak czy inaczej obie formy są poprawne.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.06.2011, 15:45
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Kibicu Legii wypadałoby znać nazwy swoich przeciwników z Pucharach, bo wielu ich nie było.
No, nazbierało się ich 78. Trudno mimo wszystko ich wszystkich pamiętać. Taki Górnik miał 57 przeciwników w pucharach. Też bym się nie zdziwił jakby kibice ich nie pamiętali wszystkich. No, ale rozumiem, że z twojej perspektywy jest to niepojęte.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.06.2011, 16:48
0 22 co kibic Legii robi na forum Wisły tego nie rozumie.Mówisz że Legia nie odpadała z ogórkami przypomnę mecz z 2007 Vetra Wilno - Legia Warszawa 3:0 no chyba że według ciebie Wilno było wtedy potegą taka jak Chelsea albo Manchester City teraz, a do tych roczników co podałeś mam dla Ciebie jeszcze dwie daty 1956 Slovan Bratysława-Legia Warszawa 4:0 i 1960 AGF Arhus -Legia 3:0. Rzeczywiście wstyd nie pamiętać wszystkich swoich przeciwników z Pucharów. A tak propo co myślicie o nowym benjaminku ekstraklasy który ostatnio ostro wojował w PP a teraz zawitał do ekstraklasy, oczywiście chodzi o Podbeskidzie. Kandydat do spadku czy czarny koń w wyścigu o wicemistrzostwo ewentualnie puchary lub o miejsce w pierwszej dziesiątce
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 04.06.2011 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.06.2011, 17:06
Cytat:
Zostając przy temacie Mierzejewskiego należy zaglądnąć jeszcze do Faktu. - Przedłużenie kontraktu z Adrianem Mierzejewskim (25 l.) można na razie uznać za największe letnie wzmocnienie Polonii Warszawa. O reprezentanta Polski już zaczynają pytać coraz większe klubu. Nowy kontrakt polonisty niesie też za sobą podwyżkę. Jak wysoką? "Mierzej" rocznie ze wszystkimi premiami, w tym za wywalczenie przez zespół tytułu mistrzowskiego, może skasować w sumie nawet dwa miliony złotych! - podaje dziennik.

- Adrian ma z nami ważną umowę na trzy lata. Miał tak dobre wynagrodzenie, że nawet nie oczekiwał podwyżki - ogłosił właściciel "Czarnych Koszul". Bez podniesienia wynagrodzenia jednak się nie obeszło. Jak wyjaśnił trener Jacek Zieliński (50 l.), Mierzejewski będzie teraz mógł zarobić tyle, ile mógł dostać w Turcji, czyli około 500 tysięcy euro.
http://dumastolicy.pl/news.php?readmore=32

No to mamy chyba nowego lidera jeżeli chodzi o wysokość uposażenia w ekstraklasie. A ja się dziwiłem czemu Mierzejewski mimo ofert z zagranicy przedłużył kontrakt.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.06.2011, 17:37
Cytat:
0 22 co kibic Legii robi na forum Wisły tego nie rozumie twierdzisz że Legia nie odpadała z ogórkami przypomnę mecz z 2007 Vetra Wilno - Legia Warszawa 3:0 no chyba że według ciebie Wilno było wtedy potegą taka jak Chelsea albo Manchester City teraz a do tych roczników co podałeś mam dla Ciebie jeszcze dwie daty 1956 Slovan Bratysława-Legia Warszawa 4:0 i 1960 AGF Arhus -Legia 3:0 rzeczywiście wstyd nie pamiętać wszystkich swoich przeciwników z Pucharów a tak propo co myślicie o nowym benjaminku ekstraklasy który ostatnio ostro wojował w PP a teraz zawitał do ekstraklasy oczywiście chodzi o Podbeskidzie kandydat do spadku czy czarny koń w wyścigu o wicemistrzostwo ewentualnie puchary lub o miejsce w pierwszej dziesiątce
Wierzcie lub nie, to powyżej, to w całości jedno zdanie jest...

Nikt nie próbuje udawać, że w ostatnich latach Legii dobrze szło w Pucharach. Całość dyskusji zaczęła się od tekstu, że "Legia na pewno nic nie osiągnie, a od patrzenia na jej grę w europie bolą zęby" - na co 022 odpowiedział, że jak już porównywać Legię do innych drużyn grających w europejskich pucharach, to nie wypadamy od nich gorzej. Ani lepiej. Tyle. Nikt nie stara się udawać, że Homel, Zurich, Wiedeń, a już w szczególności Vetra to były sukcesy.

Cytat:
No to mamy chyba nowego lidera jeżeli chodzi o wysokość uposażenia w ekstraklasie. A ja się dziwiłem czemu Mierzejewski mimo ofert z zagranicy przedłużył kontrakt.
Ale te 500 tyś, to chyba razem z tymi premiami za zdobycie MP, a to jest bodajże 20% uposażenia. U nich chyba jakoś tak jest, że mają pozamrażane 30% pensji, 10% odzyskują za 2 miejsce, 20% za pierwsze. Więc realnie patrząc, pensja Mierzeja to w tej chwili 350 tyś euro.

Nawiasem mówiąc, bardzo fajny system, takie coś mogłoby być standardem. 150 tyś euro nagrody - jest o co walczyć. Z tego co kojarzę, to w Dysco większość się na to zgodziła, z ważniejszych osób tylko Sobiech marudzi.
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2011, 17:58
Profus chce kupic Legie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.06.2011, 18:21
Acima napisał(a):Wyświetl post
http://dumastolicy.pl/news.php?readmore=32

minimalista

w wywiadzie po gali ekstraklasy powiedział że chce odejść z Polski dopiero po euro 2012 , nie chce stracici miejsca w reprezentacji przez wyjazd zagraniczny i niepewne miejsce w składzie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2011, 18:57
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda co tam Drumlak naopowiadał to niezła patologia.
Ta cześć o podrobionym podpisie i próbach złamania go przez klub to w 100% fakty.

Tyle, że to jest miecz obosieczny - tylko bardzo zdesperowani polscy piłkarze zgodzą się u nich grać po rekomendacji Matusiaka czy Drumlaka chociażby. Wystarczy jeszcze, że zagraniczni zaczną opowiadać co tam się dzieje kolegom i na rynku transferowym będą spaleni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2011 o godz. 19:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.06.2011, 20:35
Dla dobra Polskiej piłki powinno się tego Wojciechowskiego wyp*******ć z Polskiej piłki.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.06.2011, 22:33
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Dla dobra Polskiej piłki powinno się tego Wojciechowskiego wyp*******ć z Polskiej piłki.
Dla dobra polskiej piłki to takie kluby jak Wisła i Lechia powinny się wziąć za swój kompromitujący poziom szkolenia w swoich klubach, to na pewno będzie z większym pożytkiem dla "dobra polskiej piłki", niż jakiekolwiek działania związane z osobą Wojciechowskiego. Najpierw zacznijmy wymagać od siebie, a dopiero potem krytykujmy innych...
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 04.06.2011, 22:35
No u nas powstanie baza treningowa z profesjonalną akademią piłkarską
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.06.2011, 22:40
A jakieś konkrety? Kiedy wbita pierwsza łopata itd?
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 04.06.2011, 22:46
ja pisząc "nas" miałem na myśli Lechie, ośrodek powstanie w Bystrej pod Gdańskiem będzie 12 boisk, także sztuczne i jedno pod namiotem, tory do podbiegów, bieżnia sprinterska, siłownia, sala fitness, szatnie, pomieszczenia biurowe i administracyjne, gabinety odnowy biologicznej, basen, sauna, hotel, stołówka, zaplecze kuchenne oraz sala konferencyjna. Ostatnio był przetarg na firme która to zaprojektuje i na początku przyszłego roku (dokładniej w marcu) ruszają prace budowlane.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.06.2011 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.06.2011, 01:21
Cytat:
Dla dobra polskiej piłki to takie kluby jak Wisła i Lechia powinny się wziąć za swój kompromitujący poziom szkolenia w swoich klubach, to na pewno będzie z większym pożytkiem dla "dobra polskiej piłki", niż jakiekolwiek działania związane z osobą Wojciechowskiego. Najpierw zacznijmy wymagać od siebie, a dopiero potem krytykujmy innych...
Legia ma od paru lat solidnie funkcjonującą Akademię Piłkarską, a jej pierwsi wychowankowie zaczynają pukać do pierwszego składu, więc akurat u nas coś się dzieje już od 11 lat. 200 trenujących chłopaków w 10 rocznikach, współpracujące gimnazjum i liceum, internat. Tak więc u nas poziom kompromitujący już nie jest, choć oczywiście chciałoby się więcej. A tak nawiasem mówiąc: jak jest w innych klubach pod tym względem?

No chyba, że chodziło o infrastrukturę treningową dla zawodników pierwszej kadry? W takim przypadku u nas szału faktycznie nie ma
Legionista
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.06.2011, 01:32
Przeczytaj posta bo o Legii tam ani słowa...
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów