|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/7006
A co tam słychać u permanentnego prawie spadkowicza ? Cracovia Kraków, rok założenia 1906 Barwy buraczano-białe. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
I kibic piszący donos do prokuratury. To już chyba jakaś tamtejsza tradycja.
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie spoć się z tego porannego dosrywania. Cóż ja Ci mogę napisać skoro temat był o pucharach, a Tobie jak widać na tej płaszczyźnie zabrakło argumentów.
Nie zdarza się nam być za Koroną czy Cracovią. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
To nie jest konkurencja. Tak samo jak babina na Kleparzu sprzedająca jajka nie konkuruje z delikatesami Likusów na Rynku. Jak ktoś chce zobaczyć Mistrzowską Wisłę, to wie że za dobry towar trzeba zapłacić. BTW: osobiście uważam, że 5 złotych na Pasy to wygórowana cena. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Obyś miał rację,
Ale fakt jest faktem - przy tych cenach biletów jakie mają nagle stali się 4 potęgą w lidze jeśli chodzi o frekwencje na meczach u siebie - po Lechu, Legii i Wiśle. Z czegoś się to wzięło, chyba nie z powodu widowiskowej gry? Ponadto sam znam dwa przypadki zwykłych pikników (nie kibiców) którzy z powodu niskich cen zaczęli sobie chodzić do Kauflandu. Chodzili od czasu do czasu na Wisłę, za drogo, to skorzystali z "promocji" i chodzą popatrzeć na ligę u Parchatych. Mimo wszystko nie możemy lekceważyć wroga bo się obudzimy z ręką w nocniku. BTW Górnik Zabrze też przez 1 sezon miał bardzo tanie bilety i podniósł sobie frekwencje. * te dwa przypadki to nie są moi znajomi! Bez takich proszę ![]() (Znam dwa przypadki - słyszałem o dwóch takich, ale ci dwaj to nie moi znajomi!) Powód: Mała poprawka dla Flamengisty
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.06.2011 o godz. 19:07.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Poza tym gdybyś umiał czytać to zauważyłbyś, że zgodziłem się bez żadnej ironii o braku pucharowej kompromitacji, a z tym, że Legia kompromituje się w lidze chyba nie będziesz się kłócił? A co do tego czy się spociłem, to oczywiście - jak najbardziej i nic mnie tak nie cieszy jak poranne dosranie legioniście |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Są jakieś przecieki dotyczące prezentacji nowego głównego sponsora Ekstraklasy? Chyba, że dalej nie będzie nikt wyrzucał kasy w bagno nazywane Ekstraklasą. Z T-Mobile coś było na rzeczy, wiadomo co kiedy i za ile? Cudów od was nie wymagam, krótka piłka. Będzie sponsor, nie będzie, czy nikt tego nie wie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ma być sponsor prawdopodobnie T-Mobile, ale co z tego naprawde wyniknie dowiemy sie napewno niedługo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Musiałby się zmienić układ polityczny. Obecnie mają wysoko postawionego patrona z partii reżimowej, który nie da im krzywdy zrobić.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
||
Zgadza się. Ale do tego to oni potrzebują ładnie grającej drużyny. Grającej o najwyższe cele. Na razie skład mają b. słaby, więc martwmy się głównie o siebie. BTW Górnik Zabrze też przez 1 sezon miał bardzo tanie bilety i podniósł sobie frekwencje.[/QUOTE] ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Wasz drugi pojedynek toczył się z Austrią Wiedeń zajmującą wówczas jak dobrze pamiętam ostatnie miejsce w lidze i się ledwo uratowali - nie wiedzieć czemu nie wspomniałeś o tym. FK Moskwa drużyna zajmowała wówczas 12 lub 13 w lidze rosyjskiej i również broniła się przed spadkiem. Piszmy prawdę. My dawaliśmy dupy w pucharach nie raz podobnie jak wy. Zaklinanie rzeczywistości nic nie da. PS. Co to za klub Gomel ? Ja wiem, że Legia grała z FK Homel. Kibicu Legii wypadałoby znać nazwy swoich przeciwników z Pucharach, bo wielu ich nie było. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Homel - bodaj według transkrypcji angielskiej, a Gomel - według polskiej. Albo odwrotnie. Tak czy inaczej obie formy są poprawne.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No, nazbierało się ich 78. Trudno mimo wszystko ich wszystkich pamiętać. Taki Górnik miał 57 przeciwników w pucharach. Też bym się nie zdziwił jakby kibice ich nie pamiętali wszystkich. No, ale rozumiem, że z twojej perspektywy jest to niepojęte.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
0 22 co kibic Legii robi na forum Wisły tego nie rozumie.Mówisz że Legia nie odpadała z ogórkami przypomnę mecz z 2007 Vetra Wilno - Legia Warszawa 3:0 no chyba że według ciebie Wilno było wtedy potegą taka jak Chelsea albo Manchester City teraz, a do tych roczników co podałeś mam dla Ciebie jeszcze dwie daty 1956 Slovan Bratysława-Legia Warszawa 4:0 i 1960 AGF Arhus -Legia 3:0. Rzeczywiście wstyd nie pamiętać wszystkich swoich przeciwników z Pucharów. A tak propo co myślicie o nowym benjaminku ekstraklasy który ostatnio ostro wojował w PP a teraz zawitał do ekstraklasy, oczywiście chodzi o Podbeskidzie. Kandydat do spadku czy czarny koń w wyścigu o wicemistrzostwo ewentualnie puchary lub o miejsce w pierwszej dziesiątce
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 04.06.2011 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
No to mamy chyba nowego lidera jeżeli chodzi o wysokość uposażenia w ekstraklasie. A ja się dziwiłem czemu Mierzejewski mimo ofert z zagranicy przedłużył kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
||
|
Cytat:
![]() Nikt nie próbuje udawać, że w ostatnich latach Legii dobrze szło w Pucharach. Całość dyskusji zaczęła się od tekstu, że "Legia na pewno nic nie osiągnie, a od patrzenia na jej grę w europie bolą zęby" - na co 022 odpowiedział, że jak już porównywać Legię do innych drużyn grających w europejskich pucharach, to nie wypadamy od nich gorzej. Ani lepiej. Tyle. Nikt nie stara się udawać, że Homel, Zurich, Wiedeń, a już w szczególności Vetra to były sukcesy. Cytat:
Nawiasem mówiąc, bardzo fajny system, takie coś mogłoby być standardem. 150 tyś euro nagrody - jest o co walczyć. Z tego co kojarzę, to w Dysco większość się na to zgodziła, z ważniejszych osób tylko Sobiech marudzi. ![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Profus chce kupic Legie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
w wywiadzie po gali ekstraklasy powiedział że chce odejść z Polski dopiero po euro 2012 , nie chce stracici miejsca w reprezentacji przez wyjazd zagraniczny i niepewne miejsce w składzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ta cześć o podrobionym podpisie i próbach złamania go przez klub to w 100% fakty.
Tyle, że to jest miecz obosieczny - tylko bardzo zdesperowani polscy piłkarze zgodzą się u nich grać po rekomendacji Matusiaka czy Drumlaka chociażby. Wystarczy jeszcze, że zagraniczni zaczną opowiadać co tam się dzieje kolegom i na rynku transferowym będą spaleni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2011 o godz. 19:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dla dobra Polskiej piłki powinno się tego Wojciechowskiego wyp*******ć z Polskiej piłki.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dla dobra polskiej piłki to takie kluby jak Wisła i Lechia powinny się wziąć za swój kompromitujący poziom szkolenia w swoich klubach, to na pewno będzie z większym pożytkiem dla "dobra polskiej piłki", niż jakiekolwiek działania związane z osobą Wojciechowskiego. Najpierw zacznijmy wymagać od siebie, a dopiero potem krytykujmy innych...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No u nas powstanie baza treningowa z profesjonalną akademią piłkarską
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
A jakieś konkrety? Kiedy wbita pierwsza łopata itd?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja pisząc "nas" miałem na myśli Lechie, ośrodek powstanie w Bystrej pod Gdańskiem będzie 12 boisk, także sztuczne i jedno pod namiotem, tory do podbiegów, bieżnia sprinterska, siłownia, sala fitness, szatnie, pomieszczenia biurowe i administracyjne, gabinety odnowy biologicznej, basen, sauna, hotel, stołówka, zaplecze kuchenne oraz sala konferencyjna. Ostatnio był przetarg na firme która to zaprojektuje i na początku przyszłego roku (dokładniej w marcu) ruszają prace budowlane.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.06.2011 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
No chyba, że chodziło o infrastrukturę treningową dla zawodników pierwszej kadry? W takim przypadku u nas szału faktycznie nie ma ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przeczytaj posta
bo o Legii tam ani słowa...![]() .