The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 21:52
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Piszecie, że Wisła się nim nie interesowała. Moim zdaniem prowadziliśmy rozmowy, ale JW nasz przelicytował (tak jak z Onyszką) i Baszczu wybrał pieniądze.
Nie siej plotek proszę Baszczyński to nie Peszko co dla 10 tyś więcej pójdzie do największego wroga. Obstawiam , że zwyczajnie nie wyraziliśmy zainteresowania tym zawodnikiem, ewentualnie był brany jako opcja rezerwowa gdyby inne transfery nie doszły do skutku. Baszczu widocznie był bardzo zdeterminowany by wrócić do Polski po tej aferze w Grecji stąd wybrał pierwszą dogodną propozycje. Nie potępiam go za to, zwyczajnie mi się smutno zrobiło.

@rafkur
A ty skąd ....a wiesz czy za słaby na Wisłę? Moim zdaniem byłby wiodącą postacią na obronie , a taki Cikos mógłby sporo się od Baszcza przez ten sezon nauczyć.

---
Mówi się trudno, Polonii gratuluję dobrego transferu.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 03.06.2011 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.06.2011, 21:55
Ja również go nie potępiam, ale niestety nazwanie go zbyt wcześnie legendą było błędem.
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2011, 22:03
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Mówisz, że za słaby, a widziałeś Baszcza na hali ostatnio?
to moze zwerbujmy futsalowcow do temu bo oni na hali wygrali...
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.06.2011, 22:06
Gdzieś czytałem że Baszczyński tuż przed podpisaniem kontraktu z Polonią dzwonił jeszcze do Wiłsy czy na 100% go nie chcą i usłyszał odpowiedź potwierdzającą, że nie jest Wisła nim zainteresowania.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 03.06.2011, 22:47
Ogarnijcie się, Baszczu nie poszedł do parchów i to wystarczy. W dupie mam czy w jego wieku za ZUS płaci Cupiał czy Wojciechowski. Odszedł z klubu normalnie, nie jak Kokoszka, wrócił do Polski, chciał grać w Wiśle,nie wyszło i tyle.
Gdyby zacumował koło hotelu przy błoniach, byłby jak drugi Franek, tyle że z innego paragrafu, a tak jest ok.
Generalnie jestem w stanie zaakceptować wszelkie transfery naszych pilkarzy na zewnątrz, byle nie były to transfery do kurewek z Kałuży.
Inną sprawą są transfery do Wisły. Żadnych Legionistów i śmiesznych Klichów. Amikowców, czyli Peszków też nie chcę.
A to co zrobi Wisła jako klub, to inna sprawa i pozostanie nam tylko to zaakceptować lub nie.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.06.2011, 23:26
Jeśli o mnie chodzi to go nawet rozumiem(pieniądze przed nadchodzącą emeryturką piłkarską). Tak samo jak wszystkich na forum pewnie zaskoczyła informacja o przejściu Marcina do Polonii ale z drugiej strony zastanówmy się czy jest nam potrzebny 33 letni zawodnik w walce o ligę mistrzów. Pozostało mu pewnie rok (max 2 lata gry) i chce sobie odłożyć. Gdzie miał te pieniądze odłożyć(w biednym Ruchu?). Wojciechowski oczywiście zaproponował mu kontrakt ponieważ na piłce zna się jak kobiety z koła gospodyń wiejskich i najlepszym jego sposobem jest przepłacanie za Polskie mega talenty( Sobiech) lub monitorowanie zainteresowań innych klubów( Onyszko którego podkradł nam bez wykonania testów medycznych, chwała mu za to). Nie wiem czy Wisła rzetelnie interesowała się Baszczem ale jeśli nie (przyczyny sportowe, Maaskant pewnie nie chciał drugiego Żurawia) to tym bardziej nie powinniśmy obarczać Marcina.
Ostatnio edytowane przez Kryniu : 04.06.2011 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 04.06.2011, 01:44
Dla Baszczynskiego tylko szacunek. Czy ktos pamieta jak On dlugo szanowal Ruch Chorzow?! Baszczu zawsze byl uniwersalny ... zawsze dawal wszystko.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.06.2011, 07:34
Marcin jest historia Wisły i nie zapominajmy o tym nawet jak przyjedzie z Polonia na mecz.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.06.2011 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
TeeS88
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 04.06.2011, 08:54
Ludzie, Wisła nawet nie przymierzała Baszczyńskiego. Całe to zamieszanie z Baszczyńskim rozpętali dziennikarze szukający sensacji. Baszczu był w Lidze+Ekstra, został zapytany przez prowadzących o powrót, ten odpowiedział, że spotkał się ze Stanem po jakimś meczu, porozmawiali chwilkę i tyle. Mówił, że tematem rozmowy nie był powrót do Wisły, a z tego co pamiętam to powiedział, że Stan obserwował kogoś innego. A następnego dnia w gazetach, że Baszczyński do Wisły...
Dobrze, że wrócił, nie wiem czy gra w Polonii wyjdzie mu na dobre, pewnie kupili go z myślą o prawej obronie... tylko, że w Grecji grał na środku, zobaczymy. Ja mu życzę powodzenia i mam nadzieję, że jak zakończy karierę znajdzie zatrudnienie w Wiśle, choćby w roli skauta.
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.06.2011, 13:10
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Głowa boli od natłoku bzdur, które niektórzy wypisują. Nie pomyślał jeden z drugim, że tak się kończy obwoływanie kogokolwiek legendą w połowie kariery? Najwyraźniej, skoro przeszkadza Wam jego gra w Polonii Warszawa, a o byciu lub nie legendą decydujecie Wy, Baszczyński nie jest żadną legendą. I wtedy nic go nie zobowiązuje. Teoretycznie moglibyście go nazwać zdrajcą, gdyby przeszedł do zespołu jednego z naszych rywali, ale to trochę głupawe, bo w praktyce jest on wolnym człowiekiem i nic od niego nie możecie wymagać, a on nic wobec Wisły nie musi. Może i wtedy jest pozytywnym bohaterem, ale nie musi i wtedy wcale nie trzeba go linczować.

Kilka prawd objawionych...zero zrozumienia...ale dawaj dalej....
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.06.2011, 21:39
Ja tam darze Baszczyńskiego pełnym szacunkiem, grał zawsze profesjonalnie, nie odkładał nigdy nogi, widać że do końca identyfikował się z Wisłą. Widać to też w wywiadach.
Wydawało sie nawet że moze wrócić do nas, ale widocznie Zarząd Wisły nie był zainteresowany jego osobą.
Był zdesperowany i chciał opuścić Grecję, jestem przekonany że złego słowa nie powie o Wiśle grają w Polonii.
Podejrzewam nawet że może nie być tam za bardzo lubiany. Przebiega te 2 lata i pójdzie sobie na emeryturkę.
Życze mu wszystkiego najlepszego, choć troche smutno mi sie zrobiło gdy o tym czytałem że podpisał z Polonią kontrakt.
Myślę że dla niego też nie była to najłatwiejsza decyzja.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.06.2011, 11:41
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jakbysmy na powaznie byli zainteresowani Marcinem to na pewno Baszczu nie podpisalby kontraktu z Polonią.
Zgadza się. Mam nadzieję, że brak zainteresowania Baszczyńskim jest spowodowany tym, że Stan ma na jego miejsce pewny transfer kogoś co najmniej tej samej klasy.
Chociaż jeżeli mamy problem bogactwa w linii pomocy, to dlaczego nie moglibyśmy mieć takiego samego problemu w obronie ? Baszczu jest wysokiej klasy, uniwersalnym obrońcą - może grać na prawej, świetnie, nawet lepiej od Głowackiego radził sobie na stoperze w ostatnich meczach przed odejściem z Wisły w 2009 roku, na tej pozycji grał też w Grecji. Od biedy mógłby zagrać na lewej stronie i raczej na pewno nie byłby gorszy od Palicia. Szkoda, bardzo szkoda że go pominięto. Mam nadzieje, że Stan zrekompensuje to transferem kogoś lepszego, w przeciwnym wypadku straci u mnie zaufanie.

Aporopo byłych Wiślaków:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.06.2011, 06:52
TeeS88 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, Wisła nawet nie przymierzała Baszczyńskiego.
A to ciekawe: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Macie swojego "zdrajce"...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.06.2011, 07:06
willow napisał(a):Wyświetl post
A to ciekawe: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Macie swojego "zdrajce"...
"..decyzja została zablokowana na górze.."
"..jestem kibicem Wisły i w moim sercu na żaden inny klub miejsca miejsca już nie ma.."

i tyle w temacie
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2011, 08:32
Jeżeli chodzi o Baszcza, to mnie jedno zastanawia: jak to jest, że patałachy z RN mogą zablokować transfer, na który zgadzają się trener i dyrektor sportowy? Ja sądziłem, że skoro zatrudniamy fachowców, to dajemy im pewną dozę swobody (w granicach możliwości finansowych, oczywiście).
A tu wychodzi na to, że kilku fachmenów pokroju Rogali może zablokować transfer wedle własnego widzimisię. Trener mówi OK, DS jest za, pieniądze są, ale wystarczy że w RN ktoś coś sobie ubzdura i po ptakach. Co to ....a jest?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.06.2011, 08:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o Baszcza, to mnie jedno zastanawia: jak to jest, że patałachy z RN mogą zablokować transfer, na który zgadzają się trener i dyrektor sportowy?
RN nie wchodzi w skład zarządu klubu. Baszczu wspomniał, że to zarząd klubu zablokował transfer.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 06.06.2011, 08:44
Pamiętajcie, że u nas "góra" to nie jest przede wszystkim zarząd ... (nie, nie wiem dlaczego padło nie).
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.06.2011, 08:48
MOŻE NAWET SAM STAN ZABLOKOWAŁ TEN TRANSFER. z resztą teraz i tak jest juz za późno.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.06.2011, 09:41
Obstawiam, że ktoś jest ciągle zły za WHU i "zwolnienie Petrescu"
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.06.2011, 10:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o Baszcza, to mnie jedno zastanawia: jak to jest, że patałachy z RN mogą zablokować transfer, na który zgadzają się trener i dyrektor sportowy? Ja sądziłem, że skoro zatrudniamy fachowców, to dajemy im pewną dozę swobody (w granicach możliwości finansowych, oczywiście).
A tu wychodzi na to, że kilku fachmenów pokroju Rogali może zablokować transfer wedle własnego widzimisię. Trener mówi OK, DS jest za, pieniądze są, ale wystarczy że w RN ktoś coś sobie ubzdura i po ptakach. Co to ....a jest?!
Cupiał patałach - no, no pojechał po bandzie
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 06.06.2011, 11:48
Cieszę się , że nie zwątpiłem w Marcina, nawet gdy spora grupa osób już go od zdrajców zwyzywała.

"Nie wyprę się tego, że jestem kibicem Wisły i mam korzenie w Ruchu Chorzów. W moim sercu nie ma już miejsca na żaden inny zespół." - SZACUNEK.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.06.2011, 11:56
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Obstawiam, że ktoś jest ciągle zły za WHU i "zwolnienie Petrescu"
Nie sądzę, żeby Cupiał tak długo na siebie był zly
..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.06.2011, 13:30
Gdzie sa teraz ci ktorzy zdazyli przez te 3 dni zaszczuć jednego z bardziej zasluzonych zawodnikow w ostatnich 10 latach ,wyzywajac go i plując na niego

srodkowy palec w waszą strone
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.06.2011, 13:34
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Cieszę się , że nie zwątpiłem w Marcina, nawet gdy spora grupa osób już go od zdrajców zwyzywała.

"Nie wyprę się tego, że jestem kibicem Wisły i mam korzenie w Ruchu Chorzów. W moim sercu nie ma już miejsca na żaden inny zespół." - SZACUNEK.
Również mam satysfakcję po tym wywiadzie.

Szkoda, że Wisła(RN?, Cupiał?) nie była zainteresowana usługami Baszcza bo mógł on spełnić nie tyle ważną rolę na boisku, co poza nim.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.06.2011, 13:44
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Gdzie sa teraz ci ktorzy zdazyli przez te 3 dni zaszczuć jednego z bardziej zasluzonych zawodnikow w ostatnich 10 latach ,wyzywajac go i plując na niego

srodkowy palec w waszą strone
Podbijam, ja się w tej sprawie nie wypowiadałem, bo dla mnie sprawy nie ma.
Baszczu ma Wiślacki charakter i wg mnie nic tego nie zmieni. Jest piłkarzem, musi zarabiać, KSP dał mu forsę, a to, że góra ukręciła sprawie łeb, to źle świadczy o górze, nie o Baszczyńskim.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 07.06.2011, 15:34
Proud napisał(a):Wyświetl post
Również mam satysfakcję po tym wywiadzie.

Szkoda, że Wisła(RN?, Cupiał?) nie była zainteresowana usługami Baszcza bo mógł on spełnić nie tyle ważną rolę na boisku, co poza nim.
już Żurawski spełniał ważną rolę poza boiskiem, wystarczy
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.06.2011, 16:10
Guy Armand Feutchine gra jeszcze w piłke w Azebejdżanie w drużynie FK Ganca.Jego drużyna zajmuje 8 miejsce w tabeli
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.06.2011 o godz. 16:14.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 07.06.2011, 17:15
Tak w temacie Baszcza- 100 lat w dniu urodzin
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.06.2011, 17:44
I nagle teraz sie znajdzie 100 tys obroncow Baszcza... to forum ma gorsza zmiane nastrojow niz kobiety...
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.06.2011, 17:51
Szanuje Baszcza i zawsze tak będzie, ale wg. mnie teraz już za poźno na transfer do Wisły.. Owszem może pograł by ten sezon, ale już za rok mógłby miec problemy z 1 składem.. Ogólnie to bardzo żałuje, że Wisła nie przedłużyła z nim kiedyś umowy i puściła go do Grecji bo spokojnie mógł u nas grać do tej pory ..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów