|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Przecież kibice Polonii to zgoda Cracovii? Jak nie obecna to była. Dla mnie przejście Marcina do Polonii jest gorsze od odejścia Frankowskiego, chociaż akurat Frankowi wcale nie miałem tego tak bardzo za złe ( zresztą żeby była jasność Marcina też tak bardzo nie), ale wydaje mi się że jego działanie jest gorsze:( a szkoda mógł zostać legendą.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Oddał nam swego czasu dużo swojego zdrowia, sprawił nam wiele radości i przysporzył wielu wzruszeń.
Ale to już było. Jego życie, może robić co chce (truizm). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Poszedł dla kasy. Nie widzę w tym nic dziwnego.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tfu. Nie skupiaj swojej uwagi na konkretnych klubach tylko na sytuacji w jakiej się dani piłkarze znaleźli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
To nie to samo co ucieczka Franka. Baszczu został przecież sprzedany za zgodą klubu do Grecji, później wrócił i rozmawiał z Wisłą, a to że sie nie udało to już inna sprawa. Znalazł innego pracodawce. Franek to zupełnie inna historia, Franek sam wydzwaniał, dreptał i chodził za tym żeby go ktokolwiek z zachodu kupił. Uciekł w najmniej odpowiednim momencie osłabiając niespodziewanie drużyne przed pucharami. Dla mnie to dwie zupełnie inne rzeczy. Choć trzeba im obu przyznać że bardzo dużo zrobili dla Wisły, tylko że każdy inaczej sie z nią rozstał. Szkoda tylko że to do Polonii idzie, jak by nie było zgoda Cracovii. Żałuje że nie dogadał sie z Wisłą, myśle że jeszcze te 2 lata mógł pograć na dobrym poziomie.
Ostatnio edytowane przez julo : 03.06.2011 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Co poniektórzy zapominacie o jednej rzeczy, Baszczu rozmawiał z Wisłą ale jak sam mówił były to luźne rozmowy. Mogło być tak, że Wisła nie była jakoś specjalnie nim zainteresowana, może chciał za dużo, może jeszcze coś tam...
Mnie to całkowicie obojętne, że poszedł do Polonii. Jakby wybrał Lecha, Cracovie lub Legie to już byłoby co innego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gościa, który parę lat zapieprzał z Białą Gwiazdą na piersi, traktujecie jak śmiecia. Rozmawiał z Wisłą, nie wyszło, wybrał najlepszą ofertę. Kojarzone z korupcją Zagłębie? Upadający Ruch? Ja wiem, że najlepiej by było, gdyby poszedł do Lechii lub Śląska, wszystkim by odpowiadało. Pewnie nie miał oferty i wybrał Polonię, a oni akurat mogą coś zawojować w lidze. Ma 33 lata, chce stabilizacji, dobrego poziomu sportowego i płacowego. Polonia mu to zapewnia i skończcie z wjeżdżaniem na Baszcza, bo nie zrobił nic takiego, aby na to zasłużyć. To nawet jest śmieszne, że lżycie współczesną legendę Wisły tylko dlatego, że poszedł do Polonii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Baszczu luzo rozmawial z Wisła ,nie wyszlo,zaczał z KSP tam wujek Wojcjechowski zaświecił złotem i duza liczba zer na koncie i tyle.
Futbol to pieniadze i to jest bożek piłkarzy.Jak i wiekszosci ludzi .....dziwi to kogos? A ze do Polonii ktora niby jest zgodą Dersovii,...alez mi to zgoda ........,silna ,potezna rzadzaca na 80% warszawskich osiedli.Strach sie jej bac .Z taka zgodą Cravovia jest nie do ruszenia, ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wojtas...tak czy siak wyszło słabo...akurat tego się po Baszczu nie spodziewałem...Mam w dupie zgody pejsów...gdyby poszedł do nich byłby mega bucem...nie poszedł ale niestety niesmak pozostał....4 Legenda...to zobowiązuje...szkoda że Baszcz się sprzedał (tak ja to widzę-subiektywna ocena)
Pzdr ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wg mnie jedynymi 2 klubami do jakich Baszczu napewno by nie poszedl to Legia i Cracovia (byc moze tym trzecim byla by Amika). reszta klubow jest nam praktycznie obojetna (procz zgod ...)wiec niby czemu piszecie ze Dysko-Polo to zly wybór? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja nie mówię że to zły czy dobry wybór z punktu widzenia Baszcza...bo zapewne dobry...Psychol zapłaci mu dobry kontrakt...pytanie polega na tym czy pieniądze to wszystko
Żeby było jasne. Ja Baszczowi z to co zrobił dla naszego klubu zawsze życzył będę dobrze...ale mimo wszystko uważam że to słabe z jego strony...wolałbym go widzieć w Wiśle i żegnać jak Żurawia...zagrał pytę przez cały sezon ale przynajmniej spróbował...za to mu szacun !! ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale może Baszczu też chciał spróbować? Może to Wisła nie była zainteresowana?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Słuchajcie! Nie dramatyzujmy. Życzmy Baszczyńskiemu powodzenia w Polonii. Niech gra jak najlepiej, niech omijają go kontuzje. Baszczyński to zawodnik ,który może ale nie musi wnieść pozytywny wkład do tej ligi. Parę osób tutaj rozpacza ,że Baszczu mógł trafić do Wisły. Czy to jest aż tak wielka strata w kontekście naszych celów? To co dla jednego jest sufitem ,dla drugiego jest tylko podłogą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jakbysmy na powaznie byli zainteresowani Marcinem to na pewno Baszczu nie podpisalby kontraktu z Polonią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Głowa boli od natłoku bzdur, które niektórzy wypisują. Nie pomyślał jeden z drugim, że tak się kończy obwoływanie kogokolwiek legendą w połowie kariery? Najwyraźniej, skoro przeszkadza Wam jego gra w Polonii Warszawa, a o byciu lub nie legendą decydujecie Wy, Baszczyński nie jest żadną legendą. I wtedy nic go nie zobowiązuje. Teoretycznie moglibyście go nazwać zdrajcą, gdyby przeszedł do zespołu jednego z naszych rywali, ale to trochę głupawe, bo w praktyce jest on wolnym człowiekiem i nic od niego nie możecie wymagać, a on nic wobec Wisły nie musi. Może i wtedy jest pozytywnym bohaterem, ale nie musi i wtedy wcale nie trzeba go linczować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Baszczu !!! Przejebałeś!!
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przynajmniej nie musi uczyc się angielskiego....
![]() I tyle w tym temacie ode mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przestańcie kibicować piłkarzom, stawiać ich za wzór cnót wszelakich i wysławiać pod niebiosa (przynajmniej do czasu zakończenia kariery przez nich) to oszczędzicie sobie rozczarowań. Dla nich to 5 liter, dla nas...
Nie każdy ma charakter Kazka Moskala (którego Wisła niemalże zmusiła aby zgodził się na transfer do Lecha) czy Tomka Kulawika.... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Pamietam jak w tvp krk mowil jak wroce do polski to tylko do WISLY LUB RUCHU nic tylko teraz wyszukac ten wywiad i puscic mu na telebimie przy najblizszej jego meczowej wizycie!!!!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Aż strach pomyśleć, gdzie Żuraw przejdzie, zastanówcie się niektórzy co piszecie. Baszczyński nie zasłużył sobie, żeby po nim teraz jeździć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
proponuje żebyś wyszedł na spacer tak będzie lepiej dla Ciebie i dla jakości tego tematu (może w niewielkim stopniu ale zawsze)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nic nowego... kazdy pamieta jak jechal na testy do Młotów... Teraz na meczu zgodowym inni kibice z Krakowa beda mogli zakrzyczec ,,Baszczu z nami... '' ![]() ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie mam nic do Baszcza ale fajnie że tutaj ktoś przytoczył, jego wcześniejsze deklaracje. Rozumiem go, dostał dobrą ofertę, tylko po co były ty zapewniania przed kamerami ?
Kosowski też zapewniał wszystkich że w Polsce zagra tylko w Wisle albo Górniku, osobiście jestem jednak przekonany, że gdyby dostał dobrą ofertę od JW, albo z Lecha to jego sympatie odeszły by na dalszy plan.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2011 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
10 stron .......enia o niczym
o co Wam chodzi? Wisła go nie chciała, to poszedł tam gdzie miał ofertę proponuję zakończyć temat dla mnie mógłby odejść gdziekolwiek i tak nie zapomnę mu tego, co zrobił dla Wisły Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pamietajcie, ze dla Baszcza bycie kompaczem to zawod!!! on i jego rodzina z tego zyje. Nie zainteresowala sie nim Wisla, nie dogadali sie, trudno. Poszedl do Poloni takie sa nieraz koleje losu, nie zawsze ma sie to czego sie chce.
Nie rozumiem tylko jak mozna sie tak wozic po czlowieku ktory zostawil tyle serca, tyle potu na boisku walczac za Wisle wlasnie... Trafil do konkurecji, trudno. Ale za te wszystkie jego minuty spedzone w koszulce Wisly nalezy sie mu nasz szacunek i tyle w temacie!!!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.06.2011 o godz. 21:11.
![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wiecej dystansu
Dopóki nie będziemy mieć w kadrze chłopaka np. z Olszy, który kopie w Wiśle od trampkarza, dopóty przymykajcie oczy na te wszystkie piękne deklaracje. Bo składają je NAJEMNICY. Mniejsi lub więksi, ale zawsze. Tak więc dystans, dystans i jeszcze raz dystans - a wtedy "legenda Wisły" Rysiek C z zarzutami Prokuratury czy Marcin w Dyskopolo nie będą dziwić i załamywać. Takie czasy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bądźmy poważni. Teksty o zdradzie itp są tylko żenujące. Baszczu na dzień dzisiejszy jest za stary i za słaby na Wisłę - to po pierwsze. A po drugie - skoro nie chce go Barcelona, nie chce go nawet Wisła to gdzie miał kuwa iść? Do Niecieczy? Wtedy by nas nie zdradził? Trochę dystansu a Baszczu niech gra i niech go kontuzje omijają.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|