The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 14:03
Przecież kibice Polonii to zgoda Cracovii? Jak nie obecna to była. Dla mnie przejście Marcina do Polonii jest gorsze od odejścia Frankowskiego, chociaż akurat Frankowi wcale nie miałem tego tak bardzo za złe ( zresztą żeby była jasność Marcina też tak bardzo nie), ale wydaje mi się że jego działanie jest gorsze:( a szkoda mógł zostać legendą.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.06.2011, 14:16
Oddał nam swego czasu dużo swojego zdrowia, sprawił nam wiele radości i przysporzył wielu wzruszeń.
Ale to już było.
Jego życie, może robić co chce (truizm).
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.06.2011, 14:22
Poszedł dla kasy. Nie widzę w tym nic dziwnego.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 03.06.2011, 14:22
licoo napisał(a):Wyświetl post
Przecież kibice Polonii to zgoda Cracovii? Jak nie obecna to była. Dla mnie przejście Marcina do Polonii jest gorsze od odejścia Frankowskiego, chociaż akurat Frankowi wcale nie miałem tego tak bardzo za złe ( zresztą żeby była jasność Marcina też tak bardzo nie), ale wydaje mi się że jego działanie jest gorsze:( a szkoda mógł zostać legendą.
Skoro Wisła go nie chciała, to co miał zakonczyc kariere ?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2011, 14:40
Dla mnie przejście Marcina do Polonii jest gorsze od odejścia Frankowskiego, chociaż akurat Frankowi wcale nie miałem tego tak bardzo za złe ( zresztą żeby była jasność Marcina też tak bardzo nie), ale wydaje mi się że jego działanie jest gorsze:( a szkoda mógł zostać legendą.
Tfu. Nie skupiaj swojej uwagi na konkretnych klubach tylko na sytuacji w jakiej się dani piłkarze znaleźli.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.06.2011, 14:46
Nie zgodze się !
To nie to samo co ucieczka Franka.
Baszczu został przecież sprzedany za zgodą klubu do Grecji, później wrócił i rozmawiał z Wisłą, a to że sie nie udało to już inna sprawa. Znalazł innego pracodawce.
Franek to zupełnie inna historia, Franek sam wydzwaniał, dreptał i chodził za tym żeby go ktokolwiek z zachodu kupił. Uciekł w najmniej odpowiednim momencie osłabiając niespodziewanie drużyne przed pucharami.

Dla mnie to dwie zupełnie inne rzeczy. Choć trzeba im obu przyznać że bardzo dużo zrobili dla Wisły, tylko że każdy inaczej sie z nią rozstał.

Szkoda tylko że to do Polonii idzie, jak by nie było zgoda Cracovii. Żałuje że nie dogadał sie z Wisłą, myśle że jeszcze te 2 lata mógł pograć na dobrym poziomie.
Ostatnio edytowane przez julo : 03.06.2011 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.06.2011, 15:08
Co poniektórzy zapominacie o jednej rzeczy, Baszczu rozmawiał z Wisłą ale jak sam mówił były to luźne rozmowy. Mogło być tak, że Wisła nie była jakoś specjalnie nim zainteresowana, może chciał za dużo, może jeszcze coś tam...

Mnie to całkowicie obojętne, że poszedł do Polonii. Jakby wybrał Lecha, Cracovie lub Legie to już byłoby co innego.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.06.2011, 15:14
Odrobina historii.

Klik
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.06.2011, 15:17
Gościa, który parę lat zapieprzał z Białą Gwiazdą na piersi, traktujecie jak śmiecia. Rozmawiał z Wisłą, nie wyszło, wybrał najlepszą ofertę. Kojarzone z korupcją Zagłębie? Upadający Ruch? Ja wiem, że najlepiej by było, gdyby poszedł do Lechii lub Śląska, wszystkim by odpowiadało. Pewnie nie miał oferty i wybrał Polonię, a oni akurat mogą coś zawojować w lidze. Ma 33 lata, chce stabilizacji, dobrego poziomu sportowego i płacowego. Polonia mu to zapewnia i skończcie z wjeżdżaniem na Baszcza, bo nie zrobił nic takiego, aby na to zasłużyć. To nawet jest śmieszne, że lżycie współczesną legendę Wisły tylko dlatego, że poszedł do Polonii Warszawa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2011, 16:37
Baszczu luzo rozmawial z Wisła ,nie wyszlo,zaczał z KSP tam wujek Wojcjechowski zaświecił złotem i duza liczba zer na koncie i tyle.

Futbol to pieniadze i to jest bożek piłkarzy.Jak i wiekszosci ludzi .....dziwi to kogos?

A ze do Polonii ktora niby jest zgodą Dersovii,...alez mi to zgoda ........,silna ,potezna rzadzaca na 80% warszawskich osiedli.Strach sie jej bac .Z taka zgodą Cravovia jest nie do ruszenia,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.06.2011, 16:42
Wojtas...tak czy siak wyszło słabo...akurat tego się po Baszczu nie spodziewałem...Mam w dupie zgody pejsów...gdyby poszedł do nich byłby mega bucem...nie poszedł ale niestety niesmak pozostał....4 Legenda...to zobowiązuje...szkoda że Baszcz się sprzedał (tak ja to widzę-subiektywna ocena)

Pzdr
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2011, 16:51
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Wojtas...tak czy siak wyszło słabo...akurat tego się po Baszczu nie spodziewałem...Mam w dupie zgody pejsów...gdyby poszedł do nich byłby mega bucem...nie poszedł ale niestety niesmak pozostał....4 Legenda...to zobowiązuje...szkoda że Baszcz się sprzedał (tak ja to widzę-subiektywna ocena)

Pzdr

Wg mnie jedynymi 2 klubami do jakich Baszczu napewno by nie poszedl to Legia i Cracovia (byc moze tym trzecim byla by Amika).

reszta klubow jest nam praktycznie obojetna (procz zgod...)

wiec niby czemu piszecie ze Dysko-Polo to zly wybór?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.06.2011, 17:03
Ja nie mówię że to zły czy dobry wybór z punktu widzenia Baszcza...bo zapewne dobry...Psychol zapłaci mu dobry kontrakt...pytanie polega na tym czy pieniądze to wszystko Gdybym miał ambiwalentny stosunek do Baszcza to podejrzewam ze latało by mi to koło dupy...a że 4 Legenda, coś w tym naprawdę było...przynajmniej dla mnie...w tym kontekście szkoda bo okazuje się że Wisła Kraków, możliwość gry w pucharach, kochający kibice < niż dobra kasa od oszołoma...

Żeby było jasne. Ja Baszczowi z to co zrobił dla naszego klubu zawsze życzył będę dobrze...ale mimo wszystko uważam że to słabe z jego strony...wolałbym go widzieć w Wiśle i żegnać jak Żurawia...zagrał pytę przez cały sezon ale przynajmniej spróbował...za to mu szacun !!
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.06.2011, 17:06
Ale może Baszczu też chciał spróbować? Może to Wisła nie była zainteresowana?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.06.2011, 17:25
Słuchajcie! Nie dramatyzujmy. Życzmy Baszczyńskiemu powodzenia w Polonii. Niech gra jak najlepiej, niech omijają go kontuzje. Baszczyński to zawodnik ,który może ale nie musi wnieść pozytywny wkład do tej ligi. Parę osób tutaj rozpacza ,że Baszczu mógł trafić do Wisły. Czy to jest aż tak wielka strata w kontekście naszych celów? To co dla jednego jest sufitem ,dla drugiego jest tylko podłogą.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.06.2011, 17:31
Jakbysmy na powaznie byli zainteresowani Marcinem to na pewno Baszczu nie podpisalby kontraktu z Polonią.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.06.2011, 17:33
Głowa boli od natłoku bzdur, które niektórzy wypisują. Nie pomyślał jeden z drugim, że tak się kończy obwoływanie kogokolwiek legendą w połowie kariery? Najwyraźniej, skoro przeszkadza Wam jego gra w Polonii Warszawa, a o byciu lub nie legendą decydujecie Wy, Baszczyński nie jest żadną legendą. I wtedy nic go nie zobowiązuje. Teoretycznie moglibyście go nazwać zdrajcą, gdyby przeszedł do zespołu jednego z naszych rywali, ale to trochę głupawe, bo w praktyce jest on wolnym człowiekiem i nic od niego nie możecie wymagać, a on nic wobec Wisły nie musi. Może i wtedy jest pozytywnym bohaterem, ale nie musi i wtedy wcale nie trzeba go linczować.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.06.2011, 17:38
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Głowa boli od natłoku bzdur, które niektórzy wypisują. Nie pomyślał jeden z drugim, że tak się kończy obwoływanie kogokolwiek legendą w połowie kariery? Najwyraźniej, skoro przeszkadza Wam jego gra w Polonii Warszawa, a o byciu lub nie legendą decydujecie Wy, Baszczyński nie jest żadną legendą. I wtedy nic go nie zobowiązuje. Teoretycznie moglibyście go nazwać zdrajcą, gdyby przeszedł do zespołu jednego z naszych rywali, ale to trochę głupawe, bo w praktyce jest on wolnym człowiekiem i nic od niego nie możecie wymagać, a on nic wobec Wisły nie musi. Może i wtedy jest pozytywnym bohaterem, ale nie musi i wtedy wcale nie trzeba go linczować.
I to jest sedno całej sytuacji z Baszczem. Wakacje idą wielkimi krokami, zatem zalew pokemonów i innych charcerzyków jest wzmożony, stąd po parę stron głupot w paru tematach.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.06.2011, 17:41
Baszczu !!! Przejebałeś!!
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2011, 17:57
Przynajmniej nie musi uczyc się angielskiego....

I tyle w tym temacie ode mnie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2011, 19:30
Przestańcie kibicować piłkarzom, stawiać ich za wzór cnót wszelakich i wysławiać pod niebiosa (przynajmniej do czasu zakończenia kariery przez nich) to oszczędzicie sobie rozczarowań. Dla nich to 5 liter, dla nas...
Nie każdy ma charakter Kazka Moskala (którego Wisła niemalże zmusiła aby zgodził się na transfer do Lecha) czy Tomka Kulawika....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 03.06.2011, 19:37
Pamietam jak w tvp krk mowil jak wroce do polski to tylko do WISLY LUB RUCHU nic tylko teraz wyszukac ten wywiad i puscic mu na telebimie przy najblizszej jego meczowej wizycie!!!!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.06.2011, 19:45
Aż strach pomyśleć, gdzie Żuraw przejdzie, zastanówcie się niektórzy co piszecie. Baszczyński nie zasłużył sobie, żeby po nim teraz jeździć.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 03.06.2011, 19:47
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
Pamietam jak w tvp krk mowil jak wroce do polski to tylko do WISLY LUB RUCHU nic tylko teraz wyszukac ten wywiad i puscic mu na telebimie przy najblizszej jego meczowej wizycie!!!!
proponuje żebyś wyszedł na spacer tak będzie lepiej dla Ciebie i dla jakości tego tematu (może w niewielkim stopniu ale zawsze)
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2011, 20:27
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post

Nic nowego... kazdy pamieta jak jechal na testy do Młotów...

Teraz na meczu zgodowym inni kibice z Krakowa beda mogli zakrzyczec ,,Baszczu z nami... ''
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.06.2011, 20:34
Nie mam nic do Baszcza ale fajnie że tutaj ktoś przytoczył, jego wcześniejsze deklaracje. Rozumiem go, dostał dobrą ofertę, tylko po co były ty zapewniania przed kamerami ?

Kosowski też zapewniał wszystkich że w Polsce zagra tylko w Wisle albo Górniku, osobiście jestem jednak przekonany, że gdyby dostał dobrą ofertę od JW, albo z Lecha to jego sympatie odeszły by na dalszy plan.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2011 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.06.2011, 20:47
10 stron .......enia o niczym
o co Wam chodzi?

Wisła go nie chciała, to poszedł tam gdzie miał ofertę
proponuję zakończyć temat
dla mnie mógłby odejść gdziekolwiek
i tak nie zapomnę mu tego, co zrobił dla Wisły

Cytat:
Przynajmniej nie musi uczyc się angielskiego....
heh, niektórzy widzę już zapomnieli, że to Baszczu był jednym z piłkarzy, którzy zwolnili Petrescu :]
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2011, 20:54
Pamietajcie, ze dla Baszcza bycie kompaczem to zawod!!! on i jego rodzina z tego zyje. Nie zainteresowala sie nim Wisla, nie dogadali sie, trudno. Poszedl do Poloni takie sa nieraz koleje losu, nie zawsze ma sie to czego sie chce.
Nie rozumiem tylko jak mozna sie tak wozic po czlowieku ktory zostawil tyle serca, tyle potu na boisku walczac za Wisle wlasnie... Trafil do konkurecji, trudno. Ale za te wszystkie jego minuty spedzone w koszulce Wisly nalezy sie mu nasz szacunek i tyle w temacie!!!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.06.2011 o godz. 21:11.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2011, 21:19
Wiecej dystansu

Dopóki nie będziemy mieć w kadrze chłopaka np. z Olszy, który kopie w Wiśle od trampkarza, dopóty przymykajcie oczy na te wszystkie piękne deklaracje. Bo składają je NAJEMNICY. Mniejsi lub więksi, ale zawsze. Tak więc dystans, dystans i jeszcze raz dystans - a wtedy "legenda Wisły" Rysiek C z zarzutami Prokuratury czy Marcin w Dyskopolo nie będą dziwić i załamywać. Takie czasy...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 03.06.2011, 21:52
Bądźmy poważni. Teksty o zdradzie itp są tylko żenujące. Baszczu na dzień dzisiejszy jest za stary i za słaby na Wisłę - to po pierwsze. A po drugie - skoro nie chce go Barcelona, nie chce go nawet Wisła to gdzie miał kuwa iść? Do Niecieczy? Wtedy by nas nie zdradził? Trochę dystansu a Baszczu niech gra i niech go kontuzje omijają.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów