|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Do tego dochodzą ceny biletów: http://www.gornikzabrze.pl/pl-texts,...6,Ceny_biletow Przy takich cenach i frekwencji 7-9 tys. kibiców nie wiem czy uzbierali 1,5 mln zł przez cały sezon. Także skąd mają brać tą kasę na funkcjonowanie klubu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To akurat nie świadczy o ich problemach. Ani nie jest ich przyczyną.
Jednak Górnik skoro ma takie zadłużenie i żadnych ale to żadnych szans na to,że uda się je spłacić przed startem sezonu, to jak dla mnie nie ma prawa grać w lidze. Nieprzyjemne to tym bardziej,że piszemy o klubie będący legenda naszej ligi, jedną z legend. Tą samą miarą traktowałbym każdy inny klub. Obecnie uważam,że Górnik powinien lecieć. Arka nie powinna się utrzymać. Zbadać dokładnie zdolność Podbeskidzia i ŁKS, co do wypełniania licencji i tyle. Jeśli nie ma szans na całkowite realizacji zapisów licencyjnych to niech nie awansują. Inaczej będzie to wyglądało bardziej niż prowizorycznie/. W ogóle I lidze należałoby się bliżej przyjrzeć. A to z tego powodu,że walczące tam zespoły w przypadku awansu mogą nie udźwignąć tego finansowo i sportowo. Infrastrukturalnie to chyba tylko Warta spełnia wymogi. Dochodzi do sytuacji,że wywalić można zespół z Ekstraklasy a w zamia nikt sensowny nie awansuje. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
RvN? No ludzie bez jaj
Facet moze pojechac gdzies do USA/Rosji/Turcji i wyciagnac konkretna kase. Kazdy ma swojego Kezmana jak widze ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nikt nie twierdzi że RvN tu przyjdzie. Ale fakt jest taki że w Krakowie był i gadał z kim trzeba. Samo to jest jakąś formą reklamy, może tylko o to właśnie chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
nie wiesz to nie komentuj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Jak będziemy gnoić wszystkich beniaminków licencjami, to będziemy już zawsze kisić się w tym samym sosie, a Cracovia nigdy nie spadnie ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Z tym się jednak nie zgodzę. Tego typu proceder wynika głównie z tego, że macierzysty klub nie ma w kasie pieniędzy na płacenie pensji w normalnym trybie i dlatego robi podwójne umowy. Rejestruje zawodnika jako przedsiębiorcę w rajach podatkowych, albo właśnie na Cyprze, aby móc ominąć krajowe przepisy i płaci powiedzmy takiemu Jezowi w Polsce 5k euro miesięcznie, a do tego 30k euro miesięcznie przez różnego typu inwestorów na Cyprze. Tam nikt tego nie kontroluje. Co miesiąc chłopaki w Zabrzu biegają po znajomych przedsiębiorcach, aby robili przelewy na Cypr. Tak to może wyglądać. Niestety.
Mieliśmy podobny przypadek z Peszko w Niemczech. Oczywiście był wyzywany za to, że rzekomo jest pazerny, ale prawda jest taka, że cały problem wynikał z braku pieniędzy w kasie klubu. Sławka kupił prywatny przedsiębiorca , wyłożył na niego pieniądze i miał partycypować w kosztach pensji do końca wypożyczenia. Teraz jak wypożyczenie się już kończy to klub nie chce płacić 3x wyższej pensji, która wynikałaby z podpisanej uprzednio umowy, a menadżer Peszki docisnął śrubę. Kolonia nie ma ewidentie kasy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tak samo jak 10 lat wstecz by ktoś powiedział ze druzyny z Cypru będą Nas lały, tez nikt by nie wierzył. druga strona medalu : Po co RvN konkretna kasa? Sądzisz że takowej jeszcze nie zdobył ? Nie wiem jak wyglądały jego zażyłości ze Stanem z czasów PSV ale każda plotka ma w sobie ziarno prawdy. To jest piłka nożna tutaj zdarzają sie rzeczy niemożliwe i nieprzewidywalne, ja nie mówie że w to wierze bo wiem jak powstała informacja nt. temat, ale nie mowie tez ze tak NAPEWNO nie może być. W jakimś celu musielismy zakontraktować Stanisława, no chyba ze on miał być tym nazwiskiem obiecywanym przez Basałaja. ale ok, otrząśnijmy się ,nie wierzmy w takich zawodników jak RvN, zawsze można przecież zakontarktowac Szczota. E: jedna rzecz mnie tylko zastanawia. Jak my chcemy grać Rudem na stoperze, bo przeciez takowych pilkarzy potrzebujemy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.05.2011 o godz. 11:34.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wczoraj skończył się sezon 2010/2011. Sezon bardzo pokręcony, w którym cały czas różnice były minimalne, w którym rzutem na taśmę utrzymała się Cracovia. Czy w następnym sezonie będzie podobnie? Czy Wisła obroni mistrzostwo? Zapraszam do dyskusji.
Skład Ekstraklasy na sezon 2011 / 2012 : - WISŁA KRAKÓW (M) - II runda el. Ligi Mistrzów - Śląsk Wrocław - II runda el. Ligi Europa - Legia Warszawa (PP) - III runda el. Ligi Europa - Jagiellonia Białystok - I runda el. Ligi Europa - Lech Poznań - Górnik Zabrze - Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk - Widzew Łódź - GKS Bełchatów - Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów - Korona Kielce - Cracovia - ŁKS Łódź (B) - Podbeskidzie Bielsko-Biała (B) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
mam nadzieje, że mimo wszystko Górnik licencje otrzyma
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie za wcześnie na ten temat? jeszcze dobrze składu ligi nie znamy, przed nami wakacyjna przerwa. spokojnie można póki co ciągnąć dyskusję w poprzednim.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A tak to sezon ogórkowy sie zaczął przecież!!! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Coś ode mnie:
Najładniejsze bramki rundy wiosennej sezonu 2010/2011 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale się w....... jak górnikowi nie dadzą licencji;/ niby stadion ruina ale skład i zawodników i drużyny z potencjałam mają zajebistch. mi się wydaje że w przeciągu 5 lat przy Nawałce bo wiadomo już że zostaje mogą coś osiagnąć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma hajsu, nie ma ekstraklasy.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A tak nawiasem mówiąc, rozumiem że jako przykład podajesz Magazyn Ekstraklasy z ekstraklasa.tv? No to podpowiem, że oni tam zawsze mają przynajmniej 5 paneli, z których 1 jest przeważnie poświęcony Wiśle, jeden Lechowi, jeden Legii, a pozostałe dotyczą innych tematów. To faktycznie straszne, że media się interesują trzema najważniejszymi na obecną chwilę klubami w Polsce ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Akurat to samo tyczy sie Wisly i Amiki. Byle co,tylko żeby gadac o "wielkiej trojcy".
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Czego wam zresztą serdecznie życzę.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, niechże jakiś admin na razie przymknie ten wątek, bo się zrobi rozpiździaj na dwa tematy, a sprawa tak naprawdę będzie dotyczyć jednego problemu.
Do lipca można to zamknąć, a wtedy, jak już wszystko będzie czarno na białym, otworzyć nowy na sezon 2011/12. ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta jak drut
Pisza o Legii bo takiego zachowania zarzadu, takiego potraktowanie trenera i takiego idiotycznego tlumaczenia nie ma w zadnym innym klubie na swiecie ![]() Sprawa ucichnie na jakis czas, ale znowu powroci jesli Macius ( a tak zapewne bedzie bo jest tak co rok ) wtopi w pucharach i zacznie lige od porazek i remisow. Chlop wie ze jest trenerem Legii tylko i wylacznie z powodu tego ze z Weissem sie nie dogadali ( mysleli ze zostawi reprezentacje by prowadzic klub? Co za idioci Milkas i Beret uradowani, ale to oni powinni w pierwszej kolejnosci zostac wyjebani, tak wyjebani a nie zwolnieni. Coz, jesli zarzad nie ma mozgu ( a tak jest ) to bedzie szukac trenera najpozniej w przerwie rozgrywek. Skoro tego wlasnie chca. Za kilka dni zacznie sie to co przytrafia sie co roku po sezonie, czyli "przypadlosc sezonu ogorkowego". Dowiemy sie o takich transferach, przy ktorych zapewne RvN to pikus Bedzie glosno o wzmocnieniach Wisly, jej przygotowaniach do walki o LM, to samo tyczy sie Legii,Slaska i Jagiellonii. Cos tam skrobna pewnie o beniaminkach i o Lechu bo postawa tego klubu to jedno z najwiekszych rozczarowan tego sezonu. Wiem ze kibice Lechii czy Polonii Warszawa chcieliby by to o ich klubach wiecej sie pisalo, ale nie oszukujmy sie. W tej chwili nie bedzie to dla wiekszosci ciekawy temat. Ot, przygotowania do nowego sezonu, a te przeprowadza kazda druzyna w lidze. Osobiscie chcialbym jak najmniej informacji o Legii bo to co dzieje sie w tym klubie to jest jakas paranoja.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 30.05.2011 o godz. 16:10.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Lech w ciągu ostatnich 10 lat tylko dwa razy był na podium (chyba, że liczymy osiągnięcia Amiki ;-)), ja tam jego wielkości jakoś nie widzę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ale w pucharach osiągnęli więcej niż w 5 poprzednich latach razem wziętych wszystkie nasze drużyny.. Trzeba być totalnie zaślepionym na punkcie swojego klubu, żeby tego nie zauważyć. Zawsze będzie się najwięcej pisać o tych trzech klubach, bo są najbadziej medialne i miały najwięcej sukcesów w ostatnich latach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|