|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niemal się popłakałem po przeczytaniu tego newsa, Stan jest świetnym fachowcem, ale bez przesady. Nie ta liga.
A tak offtopowo - zwizualizujcie sobie sytuację, w której Patryk się drze na Ruuda, że mu źle podał ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Tak że sam widzisz, że mając możliwość zarobienia trochę grosza (myślę że gdzieś pod 700-800 tys. euro) za zawodnika już nieco wiekowego, nie do końca pewnego w kontekście przyszłości i tak czy siak mając w planach sprowadzenie drugiego prawego obrońcy, Anderlecht jest skłonny tą ofertę rozważyć. Ja natomiast myślę, że jest to bardzo charakterny zawodnik, który w ostatnim roku udowodnił pod tym względem ogromną siłę psychiczną i wolę walki, zawodnik doświadczony, ograny w silnej lidze, zawodnik, którego życiową ambicją jest gra na E2012 (kto wie, może podczas ciężkiej rehabilitacji to go trzymało przy nadziei?) zawodnik który zawsze wpływał pozytywnie na atmosferę w szatni (co nie jest bez znaczenia, szczególnie że jest to Polak, a Wiśle brakuje takich charakternych Polaków w szatni) i zawodnik, który pewnie z Maaskantem czy Valckxem się dogada (Belgia i Holandia to podobne światy), więc widzę tutaj bardzo dużo pozytywów. Pod względem piłkarskim i zdrowotnym jest ryzyko, ale Wasyl zawsze był takim typem, że czego nie dogra, to dowalczy. Dlatego ja pod jego transferem bym z pewnością się podpisał, doświadczenie linii defensywnej byłoby imponujące - Wasilewski, Jaliens, Chavez i nowy lewy defensor...taka defensywa wygląda naprawdę obiecująco. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Już to gdzieś mówiłem, z punktu widzenia Wisły - stadion w okolicach 30.000 na każdym meczu, przy ściągnięciu tego 1 zawodnika. Przez cały sezon te kilka tys. ludzi więcej x bilet za kazdy z tych meczy może dać kasę na kontrakt dla RVN. Nie wiem, wydaje mi się że coś na rzeczy musi być, bo to nie jest tak że ktoś sobie tak powiedział, tylko źródeł jest kilka, poza tym nie "fakt" o tym pisze a inne źródła również. Więc niby z jednej strony totalne SF, a z drugiej ... poczekajmy, nie napalajmy sie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Staszek mógł przedzwonić do Ruuda i zapytać go, czy by czasem nie chciał w Wiśle pokopać - w to uwierzę, znają się przecież, grali razem w PSV. Więc ofertę Wisła złożyć Ruudowi jakąś tam pewnie złożyła, także wszystko całkiem z palca wyssane nie jest. Z tym, że od propozycji do podpisu pod kontraktem jest zawsze diablo daleko, w tym wypadku natomiast: niemożliwie daleko.
W każdym razie info pojawiło się też na transfermarkt.de, ale jako źródło podają Przegląd Sportowy. Piszą, że RvN ma oferty z (poza Malagą) Sunderlandu i Newcastle. http://www.transfermarkt.de/de/r-van...96_seite1.html
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 30.05.2011 o godz. 00:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jeden z portali:
Van Nistelrooij trafi do Wisły? 29 maja 2011, 22:58:42, Źródło: własne / Przegląd Sportowy, Autor: Michał Dąbrowski ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wpadłem zobaczyć czy nie ma informacji o tym, że VDS nie zamierza kończyć kariery i powalczy o LM w Krakowie, albo czy ktoś nie pisze o tym, że Davids wcale nie odwiesza korków na wieszak. A tu takie kwiatki.
Jak można tak wszystko łykać jak młody pelikan? |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jedyne na co można liczyć to kontakty Valckxa. Ruud Van powiedział, że nie przejdzie do swojego PSV, które ma aspiracje na mistrzostwo w tym sezonie i walczyło będzie w LE, a miejsce w pierwszym skladzie miałby gwarantowane. To dlaczego miałby przejść do Wisły?
Jak juz to bardziej realny wydaje się transfer Hesselinka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A próbując samemu sobie wytłumaczyć czy dla Wisły eweeeeeentualne ściągnięcie piłkarza pokroju RVN jest opłacalne, dochodze do wniosku (co prawda bez wnikliwych analiz) że jest. Co nie zmienia faktu, że SF pozostaje SF ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wpadalem po fecie popatrzec co tutaj piszecie ,ale po tym co przeczytalem o transferze Van Nisterlooya widze ze nie tylko ja za duzo juz wypilem dzis na rynku
![]() proponuje ochlonac i zajac sie jakims realnymi pilkarzami,jak ten Iliev czy szukac obroncy jak Wasyl nie dajcie sie tak od razu nabierac ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dojdzie do tego, że przyjdzie do nas "jakiś" Hesselink albo inszy Crespo, a kibice będą wydziwiali, bo miał być przecież Nistelrooy
Dajmy sobie na wstrzymanie, jest news, może i jest w nim ziarnko prawdy, każdy kibic pewnie po cichu na to liczy, ale realnie to szanse na ten transfer są bardzo marne, więc się nie napalajmy i nie róbmy z siebie pośmiewiska, bo Kluivert na emeryturze do nas nie przyszedł, a my wierzymy w RVN'a, który gole wciąż strzela na zawołanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Najbardziej do opisu pasuje Danny Koevermans, ale nie wiem czy jest sens zatrudniania 33-letniego napastnika
(zaraz konczy mu sie kontrakt). Zreszta juz tu chyba o tym pisaliscie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Masz na to jakiś dowód? Jakiś przykład, w którym ktoś go objechał, może filmik? Jakoś znalazł się i w 11 sezonu wg Canalu, i w jedenastce Weszlo, znajdzie się też pewnie w innych (PS) bo to po prostu najlepszy lewy obrońca w lidze. Jakby była okazja go wziąć to nawet nie ma co się zastanawiać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Mogli by przedzwonić do Robero Carlosa, też by się przydał...![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
RvN w Wisle - trzy strony bezsensownej dyskusji
![]() ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
O czym się tu rozpisywać ? Wisła złożyła RvN ofertę transferową i tyle. Owszem jest to sci-fi
Science - Wisła złożyła mu ofertę (to akurat wiele źródeł mówi, niekoniecznie tylko gazety) Fi- RvN zawita na R22(czyt. nie zawita) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://www.fakt.pl/Wisla-siega-po-gw...,104951,1.html
Ruud van Nistelroy Vicente Rodriguez Roque Santa Cruz W takim PSV transfery spokojnie do wykonania, tylko że my PSV nie jesteśmy. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Poza tym wystarczy popatrzeć kto to napisał i juz wiadomo że to efekt zwykłej nudy dzienniarzyn "fuck-tu". |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wisła złozyła ofertę RVN!!!
To było pewnie tak Stan: Cześć Ruud Ruud: Cześć Stan Stan: Co słychać Ruud? Rudd: Właśnie kończy mi się kontrakt z HSV A co u Ciebie? Stan: Właśnie zdobyłem mistrzostwo Polski z Wisłą. Pomógłbyś nam wejść do LM? Ruud: Nie. Dzięki. Nie skorzystam Stan: To na razie Ruud: Na razie. Ot i cała tajemnica oferty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Meliksonem intersują sie Włoskie kluby.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...925,1,727.html Zamiast Van Nisterlooya i Wasilewskiego wolałbym żeby Maor został |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mniejsza o Ruuda, najważniejsze by jeszcze choć na jedną rundę zatrzymać Maora. Już go inne kluby przyjeżdżały oglądać, a jeśli klub będzie mógł zarobić to trener i zawodnik zgadzają się na transfer. (sports.pl: "Odejdę jeśli Wisła na mnie zarobi")
A co Ruuda to ma już 35 lat, w Wiśle miałby szansę jeszcze powalczyć o LM. A Wiśle przydało by się tak duże nazwisko by zapełnić 4 trybuny. Ale ktoś go ostatnio widział w jakiej jest formie? Jest w wieku Żurawia i mógł obniżyć loty o podobny procent. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|