The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2011, 23:48
Wg mnie Ruud może stworzyć wspaniały duet z Kluivertem! Jeżeli jeszcze za ich plecami będzie operował Jimenez to LM jak w banku!

Tak na poważnie to myślicie, że zawodnik którego w zimie nie puszczono do REALU MADRYT przejdzie teraz do Wisły? Nawet za marny milion euro? :facepalm:
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.05.2011, 23:49
rw88 ale tak z ciekawosci - mimo tego wszystkiego co napisales, WG CIEBIE - Wasyl bylby bardzo dobrym transferem dla Wisly i wzmocnieniem w jej walce o LM?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 29.05.2011, 23:51
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Ruud może stworzyć wspaniały duet z Kluivertem! Jeżeli jeszcze za ich plecami będzie operował Jimenez to LM jak w banku!

Tak na poważnie to myślicie, że zawodnik którego w zimie nie puszczono do REALU MADRYT przejdzie teraz do Wisły? Nawet za marny milion euro? :facepalm:
Te 2 rzeczy akurat nie maja ze soba NIC WSPOLNEGO, bo w zimie to HSV decydowalo o tym czy go puscic/nie puscic do innego klubu, W CHWILI OBECNEJ to on sam decyduje GDZIE DOJDZIE, bo jest wolnym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.05.2011, 23:56
Niemal się popłakałem po przeczytaniu tego newsa, Stan jest świetnym fachowcem, ale bez przesady. Nie ta liga.

A tak offtopowo - zwizualizujcie sobie sytuację, w której Patryk się drze na Ruuda, że mu źle podał
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.05.2011, 00:00
sportnh napisał(a):Wyświetl post
rw88 ale tak z ciekawosci - mimo tego wszystkiego co napisales, WG CIEBIE - Wasyl bylby bardzo dobrym transferem dla Wisly i wzmocnieniem w jej walce o LM?
Sytuacja jest taka, że Anderlecht jest po słabszym sezonie i gdzieś musi szukać zmian, gdzieś musi szukać słabszych ogniw. Z tego względu oni nie mają za czasu, żeby czekać na to, czy Wasyl wróci do topowej formy, czy nie, bo nie jest to dwudziestolatek. Dodatkowo nikt nie ma tam przecież pewności, czy po tak ciężkiej kontuzji jego zdrowie się znowu nie odezwie, a drugiego prawego defensora tam właściwie nie ma, bo bodajże Rnic okazał się kompletnym niewypałem.

Tak że sam widzisz, że mając możliwość zarobienia trochę grosza (myślę że gdzieś pod 700-800 tys. euro) za zawodnika już nieco wiekowego, nie do końca pewnego w kontekście przyszłości i tak czy siak mając w planach sprowadzenie drugiego prawego obrońcy, Anderlecht jest skłonny tą ofertę rozważyć.

Ja natomiast myślę, że jest to bardzo charakterny zawodnik, który w ostatnim roku udowodnił pod tym względem ogromną siłę psychiczną i wolę walki, zawodnik doświadczony, ograny w silnej lidze, zawodnik, którego życiową ambicją jest gra na E2012 (kto wie, może podczas ciężkiej rehabilitacji to go trzymało przy nadziei?) zawodnik który zawsze wpływał pozytywnie na atmosferę w szatni (co nie jest bez znaczenia, szczególnie że jest to Polak, a Wiśle brakuje takich charakternych Polaków w szatni) i zawodnik, który pewnie z Maaskantem czy Valckxem się dogada (Belgia i Holandia to podobne światy), więc widzę tutaj bardzo dużo pozytywów.

Pod względem piłkarskim i zdrowotnym jest ryzyko, ale Wasyl zawsze był takim typem, że czego nie dogra, to dowalczy. Dlatego ja pod jego transferem bym z pewnością się podpisał, doświadczenie linii defensywnej byłoby imponujące - Wasilewski, Jaliens, Chavez i nowy lewy defensor...taka defensywa wygląda naprawdę obiecująco.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.05.2011, 00:02
Cytat:
A tak offtopowo - zwizualizujcie sobie sytuację, jak Patryk się drze na Ruuda, że mu źle podał
Umarłem. W ogóle staram sobie wyobrazić tą sytuację, kiedy kibice na stadionie "rud, rud, rud, rud"

Już to gdzieś mówiłem, z punktu widzenia Wisły - stadion w okolicach 30.000 na każdym meczu, przy ściągnięciu tego 1 zawodnika. Przez cały sezon te kilka tys. ludzi więcej x bilet za kazdy z tych meczy może dać kasę na kontrakt dla RVN. Nie wiem, wydaje mi się że coś na rzeczy musi być, bo to nie jest tak że ktoś sobie tak powiedział, tylko źródeł jest kilka, poza tym nie "fakt" o tym pisze a inne źródła również. Więc niby z jednej strony totalne SF, a z drugiej ... poczekajmy, nie napalajmy sie
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 30.05.2011, 00:03
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Dziwne ze gazeta krakowska to napisała. Może jest coś na rzecz... Wątpię.
A to GK taka rzetelna jest
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 30.05.2011, 00:04
Cytat:
"A więc, Panie Ruudy, sprawa wygląda tak, że my za bardzo pieniędzy nie mamy, ale mamy za to ładne miasto, ładne kobiety oraz Holendrów w sztabie szkoleniowym... Pan lubi jeździć rowerem? To dobrze, trener ma dwa, bo jeden ostatnio mu piłkarze podarowali... Chodzi o to, że oddajemy stadion, ten stadion... nie nie nie, to nie 68 tysięcy... On ma 33 tysiące. Chodzi o to, że jak będziemy grali z Bielsko - Białą... Nie, to nie marka lokalnego sera, to taka miejscowość w Polsce... I jak będziemy z nimi grali, to na stadionie będą tylko ultrasi... A wiadomo, zysk ekonomiczny i tak dalej... Dlatego Panie Ruudy, wyglądałoby to tak: za każdorazowe zapełnienie trybuny A, B oraz E odpalimy panu do portfela wpływy z tych biletów... Tylko że A i B w budowie jest... Bo prawda jest taka, że ten stadion jest teraz na 24 tysiące... to znaczy na 12 tysięcy, bo nie mamy systemu oddymiania... Wiec jakby pan tu skrobnął podpisik... To przynajmniej dostanie Pan wpływy ze sprzedanych koszulek, dobrze?"
tak to wygląda moimi oczyma
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 30.05.2011, 00:05
Cytat:
A to GK taka rzetelna jest
Dużo bardziej niż fakt. Poza tym piszą też o tym inne serwisy, a wróbli u nas na forum to kilka ćwierka. Nie chcę nakręcać nie wiadomo czego i dmuchać balonika, tylko stwierdzam fakty
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 30.05.2011, 00:07
sportnh napisał(a):Wyświetl post
JESLI TO PRAWDA - to pytanie brzmi tylko dlaczego Anderlecht go puscil za pieniadze osiagalne dla Wisly? bo to mnie dziwi
za zasługi, z litości , szacunku... Wybierz sobie coś.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.05.2011, 00:10
Staszek mógł przedzwonić do Ruuda i zapytać go, czy by czasem nie chciał w Wiśle pokopać - w to uwierzę, znają się przecież, grali razem w PSV. Więc ofertę Wisła złożyć Ruudowi jakąś tam pewnie złożyła, także wszystko całkiem z palca wyssane nie jest. Z tym, że od propozycji do podpisu pod kontraktem jest zawsze diablo daleko, w tym wypadku natomiast: niemożliwie daleko.

W każdym razie info pojawiło się też na transfermarkt.de, ale jako źródło podają Przegląd Sportowy. Piszą, że RvN ma oferty z (poza Malagą) Sunderlandu i Newcastle.

http://www.transfermarkt.de/de/r-van...96_seite1.html
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 30.05.2011 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 30.05.2011, 00:10
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Proponuję porozmawiać o czymś realnym. Dudu z Widzewa - lewy obrońca, 10 asyst w tym sezonie, najwięcej w całej lidze.
świetny w ofensywie, słaby w DEFENSYWIE...
Odpowiedz cytując
kelmaj
Member

Od: 05.2008

Stary 30.05.2011, 00:11
Jeden z portali:

Van Nistelrooij trafi do Wisły?

29 maja 2011, 22:58:42, Źródło: własne / Przegląd Sportowy, Autor: Michał Dąbrowski

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.05.2011, 00:12
Wpadłem zobaczyć czy nie ma informacji o tym, że VDS nie zamierza kończyć kariery i powalczy o LM w Krakowie, albo czy ktoś nie pisze o tym, że Davids wcale nie odwiesza korków na wieszak. A tu takie kwiatki.

Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Dużo bardziej niż fakt. Poza tym piszą też o tym inne serwisy, a wróbli u nas na forum to kilka ćwierka. Nie chcę nakręcać nie wiadomo czego i dmuchać balonika, tylko stwierdzam fakty
Jak można tak wszystko łykać jak młody pelikan?
Odpowiedz cytując
kelmaj
Member

Od: 05.2008

Stary 30.05.2011, 00:16
Jedyne na co można liczyć to kontakty Valckxa. Ruud Van powiedział, że nie przejdzie do swojego PSV, które ma aspiracje na mistrzostwo w tym sezonie i walczyło będzie w LE, a miejsce w pierwszym skladzie miałby gwarantowane. To dlaczego miałby przejść do Wisły?

Jak juz to bardziej realny wydaje się transfer Hesselinka

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Stary 30.05.2011, 00:23
Cytat:
Jak można tak wszystko łykać jak młody pelikan?
Nie łykam wszystkiego jak pelikan, bo dla mnie to jest mega SF, chociaż nie ukrywam tli się małe światełko nadziei że może jednak nie. Głównie dlatego, że mamy zajebistego dyrektora sportowego, który nie dość że się zna na rzeczy, to jeszcze ma znakomite kontakty.

A próbując samemu sobie wytłumaczyć czy dla Wisły eweeeeeentualne ściągnięcie piłkarza pokroju RVN jest opłacalne, dochodze do wniosku (co prawda bez wnikliwych analiz) że jest. Co nie zmienia faktu, że SF pozostaje SF
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.05.2011, 00:26
Wpadalem po fecie popatrzec co tutaj piszecie ,ale po tym co przeczytalem o transferze Van Nisterlooya widze ze nie tylko ja za duzo juz wypilem dzis na rynku

proponuje ochlonac i zajac sie jakims realnymi pilkarzami,jak ten Iliev czy szukac obroncy jak Wasyl

nie dajcie sie tak od razu nabierac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.05.2011, 00:30
Dojdzie do tego, że przyjdzie do nas "jakiś" Hesselink albo inszy Crespo, a kibice będą wydziwiali, bo miał być przecież Nistelrooy Dajmy sobie na wstrzymanie, jest news, może i jest w nim ziarnko prawdy, każdy kibic pewnie po cichu na to liczy, ale realnie to szanse na ten transfer są bardzo marne, więc się nie napalajmy i nie róbmy z siebie pośmiewiska, bo Kluivert na emeryturze do nas nie przyszedł, a my wierzymy w RVN'a, który gole wciąż strzela na zawołanie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.05.2011, 00:30
Najbardziej do opisu pasuje Danny Koevermans, ale nie wiem czy jest sens zatrudniania 33-letniego napastnika (zaraz konczy mu sie kontrakt). Zreszta juz tu chyba o tym pisaliscie.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.05.2011, 00:32
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
świetny w ofensywie, słaby w DEFENSYWIE...

Masz na to jakiś dowód? Jakiś przykład, w którym ktoś go objechał, może filmik? Jakoś znalazł się i w 11 sezonu wg Canalu, i w jedenastce Weszlo, znajdzie się też pewnie w innych (PS) bo to po prostu najlepszy lewy obrońca w lidze. Jakby była okazja go wziąć to nawet nie ma co się zastanawiać
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 30.05.2011, 00:32
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Staszek mógł przedzwonić do Ruuda i zapytać go, czy by czasem nie chciał w Wiśle pokopać - w to uwierzę, znają się przecież, grali razem w PSV. Więc ofertę Wisła złożyć Ruudowi jakąś tam pewnie złożyła, także wszystko całkiem z palca wyssane nie jest. Z tym, że od propozycji do podpisu pod kontraktem jest zawsze diablo daleko, w tym wypadku natomiast: niemożliwie daleko.

W każdym razie info pojawiło się też na transfermarkt.de, ale jako źródło podają Przegląd Sportowy. Piszą, że RvN ma oferty z (poza Malagą) Sunderlandu i Newcastle.

http://www.transfermarkt.de/de/r-van...96_seite1.html
śmiesznie tam piszą o naszej lidze turasy i inne niemce
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.05.2011, 01:23
kelmaj napisał(a):Wyświetl post
Jeden z portali:

Van Nistelrooij trafi do Wisły?

29 maja 2011, 22:58:42, Źródło: własne / Przegląd Sportowy, Autor: Michał Dąbrowski
Mhm Razem z Tristanem i Kluivertem Mogli by przedzwonić do Robero Carlosa, też by się przydał...

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.05.2011, 01:27
RvN w Wisle - trzy strony bezsensownej dyskusji
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.05.2011, 02:20
O czym się tu rozpisywać ? Wisła złożyła RvN ofertę transferową i tyle. Owszem jest to sci-fi
Science - Wisła złożyła mu ofertę (to akurat wiele źródeł mówi, niekoniecznie tylko gazety)
Fi- RvN zawita na R22(czyt. nie zawita)
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.05.2011, 06:33
http://www.fakt.pl/Wisla-siega-po-gw...,104951,1.html

Ruud van Nistelroy
Vicente Rodriguez
Roque Santa Cruz

W takim PSV transfery spokojnie do wykonania, tylko że my PSV nie jesteśmy.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 30.05.2011, 06:56
wwf napisał(a):Wyświetl post

Ruud van Nistelroy
Vicente Rodriguez
Roque Santa Cruz

A dla mnie to znaczy nie wiecej niż tyle że akurat Ci panowie do WISŁY nie trafią na 100%.
Poza tym wystarczy popatrzeć kto to napisał i juz wiadomo że to efekt zwykłej nudy dzienniarzyn "fuck-tu".
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.05.2011, 07:04
wwf napisał(a):Wyświetl post

Ruud van Nistelroy
Vicente Rodriguez
Roque Santa Cruz

Zobaczymy tych piłkarzy jak świnia niebo. Prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 30.05.2011, 07:15
Wisła złozyła ofertę RVN!!!

To było pewnie tak

Stan: Cześć Ruud
Ruud: Cześć Stan
Stan: Co słychać Ruud?
Rudd: Właśnie kończy mi się kontrakt z HSV A co u Ciebie?
Stan: Właśnie zdobyłem mistrzostwo Polski z Wisłą. Pomógłbyś nam wejść do LM?
Ruud: Nie. Dzięki. Nie skorzystam
Stan: To na razie
Ruud: Na razie.

Ot i cała tajemnica oferty.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.05.2011, 07:22
Meliksonem intersują sie Włoskie kluby.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...925,1,727.html

Zamiast Van Nisterlooya i Wasilewskiego wolałbym żeby Maor został
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.05.2011, 07:37
Mniejsza o Ruuda, najważniejsze by jeszcze choć na jedną rundę zatrzymać Maora. Już go inne kluby przyjeżdżały oglądać, a jeśli klub będzie mógł zarobić to trener i zawodnik zgadzają się na transfer. (sports.pl: "Odejdę jeśli Wisła na mnie zarobi")

A co Ruuda to ma już 35 lat, w Wiśle miałby szansę jeszcze powalczyć o LM. A Wiśle przydało by się tak duże nazwisko by zapełnić 4 trybuny. Ale ktoś go ostatnio widział w jakiej jest formie? Jest w wieku Żurawia i mógł obniżyć loty o podobny procent.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów