The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 21:39
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jak widzisz, nieskuteczność i głupota niektórych posunięć może zdziałać prawdziwe cuda, zmuszając nawet najspokojniejszych do wypowiedzi.
Henio nie dał roboty to szukasz nowego miejsca

Cytat:
Nie, no oczywiście pomagacie w ten sposób Wiśle. Piłkarzom, klubowi, Maaskantowi, itd. Jak cholera.
idź i ich zapytaj a potem feruj wyroki

i odpowiem cytatem
Cytat:
Nie no, tego jeszcze brakowało żeby nadworny krytyk tego forum (obok wolfiego), który cały czas tylko narzeka uczył mnie kibicowania, wierności i pomocy drużynie w trudnych chwilach.
a gdzie twoja pomoc dla Wisły?!

Cytat:
I jak to się dzieje, że protest w imię wspierania Warszawiaków i Poznaniaków ma Twoje poparcie i jest do przeprowadzenia, a np: w sprawie skandalicznego prowadzenia stadionowej inwestycji przez miasto na Reymonta już nie? Tutaj nie warto zwracać uwagi brakiem dopingu?
no właśnie czemu się nie wykazałeś
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.05.2011, 21:42
Markus litości! To, że wypowiadasz sie autorytarnie w temacie piłkarskim z perspektywy TV juz jakoś wszyscy przyjeliśmy i "zaakceptowaliśmy", ale zlituj się i nie rób z siebie alfy i omegi w tematyce kibicowskiej! Gdy nie chodzisz na stadion, nie wiesz co sie tam dzieje (nie w tv tego nie pokazują, nie w necie o tym nie pisza) i nie znasz tak na prawdę środowiska kibicowskiego, jego problemów, zasad ect. Gash. Albo przynajmniej przestać wypowiadać się tak, że to tylko Twoje zdanie jest słuszne, Ty masz monopol na prawdę i rację. W każdej tematyce. Bo to na prawdę nawet nie jest zabawne ...
Jasne, kazdy ma prawo do swojego zdania - ale daj miec to zdanie tez innym. Inne od Ciebie! A nie jak inne to ban ... albo nie gadam. Kasuje posty.

Matko i córko ... zlitujcie się!

P.S. Ciekawe ile post tu wytrzyma i czy/na jak długo dostane bana
Odpowiedz cytując
Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2011, 21:48
Mamy najmocniejsza chuligankę internetową w Polsce
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2011, 21:54
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Markus litości! To, że wypowiadasz sie autorytarnie w temacie piłkarskim z perspektywy TV juz jakoś wszyscy przyjeliśmy i "zaakceptowaliśmy", ale zlituj się i nie rób z siebie alfy i omegi w tematyce kibicowskiej! Gdy nie chodzisz na stadion, nie wiesz co sie tam dzieje (nie w tv tego nie pokazują, nie w necie o tym nie pisza) i nie znasz tak na prawdę środowiska kibicowskiego, jego problemów, zasad ect. Gash. Albo przynajmniej przestać wypowiadać się tak, że to tylko Twoje zdanie jest słuszne, Ty masz monopol na prawdę i rację. W każdej tematyce. Bo to na prawdę nawet nie jest zabawne ...
Jasne, kazdy ma prawo do swojego zdania - ale daj miec to zdanie tez innym. Inne od Ciebie! A nie jak inne to ban ... albo nie gadam. Kasuje posty.

Matko i córko ... zlitujcie się!

P.S. Ciekawe ile post tu wytrzyma i czy/na jak długo dostane bana
Nie martw sie, Twój post nie zostanie przeze mnie skasowany.

Co do treści - wykaż mi proszę, że protest, którego bronisz, wraz ze swą formą jest skuteczny i nie szkodzi, tylko realnie pomaga klubowi i kibicom, zmieniając sytuację na lepsze, zamiast pisać bzdury nie na temat o jakimś uważaniu się za Alfę i Omegę etc. Bo o tym tu rozmawiamy.Jeśli nie potrafisz nawet obronić ideii tego protestu w normalny sposób, wykazując jego sens i skuteczność, tylko musisz sprowadzać rzecz do Twoich wyobrażeń odnośnie mojej osob, to czemu oczekujesz od innych by go popierali?

@ PvD

Dziękuję Bogu, że moja troska o Wisłę i pomoc dla niej na szczęście nie musi wyrażać się wyłącznie poprzez SKWK i formy działania akceptowane wyłącznie przez ludzi skupionych w Stowarzyszeniu. Bo inaczej musiałbym się podpisywać pod wieloma głupotami typu "1906% poparcia", torpedowanie powrotu Frankowskiego etc. Lepiej czasem robić mniej, niż postępować głupio.

@ Saimonz,

Cieszę się że pojawileś się znów na forum. Bardzo szanuję ABG, kibicuję Wiśle od bardzo dawna, na długo przed przyjściem TF, ale ani ABG, ani SKWK nie mają monopolu na rację. Nie są wolni od błedów. Obecną formę protestu uważam za wielki błąd, dlatego jestem przeciwko jej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 22:04.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2011, 21:55
Kodipar1906 napisał(a):Wyświetl post
Mamy najmocniejsza chuligankę internetową w Polsce
Myślę że ten cytat najlepiej obrazuje dyskusje

Dajcie sobie na wstrzymanie, spinacie się jak Lech Poznań na europuchary.

Ale Markus robiący za eksperta w sprawach kibicowskich Zajmij się chłopie krytykowaniem naszych piłkarzy, to Ci idzie najlepiej. A kibiców zostaw w spokoju..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2011, 21:59
Dzięki Żmijka że napisałaś bo ja sądziłem że koleś jest nowy (chociaż rejestracja temu zaprzeczała) a że nie wchodzę w ogóle do pokoju piłkarskiego to nie wiem co to za gagatek
I tak właśnie zaczyna wyglądać to forum Moderator który nie chodzi na mecze wypowiada się o tym co niby mu odgórnie zakazują paranoja to mało powiedziane.

Markus: Uważasz, że tylko ABG ma prawo prowadzić doping na stadionie, troszczyć o Wisłę i decydować o postępowaniu ogółu kibiców?

a teraz wytłumacz się z tego zdania bo ja za cholerę nie mogę nic wywnioskować. kim wg. Ciebie jest ABG? i w jaki sposób osoby spoza niej troszczą się o Wisłę.

PS. taka moja skromna rada wróć skąd przyszedłeś ja zapomnę o Tobie Ty zapomnij o tym pokoju i wszystko powoli wróci do normy

MARKUS ponieważ widzę że atakujesz wszystkich (tym razem padło na Żmijkę) to powiedz co mamy zrobić? o nasz przywódco! (pytanie jak najbardziej serio)
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.05.2011, 22:02
Nie będe Ci nic wykazywać, bo już dawno straciłam wiare w sens prób rozmowy na jakikolwiek ważniejszy temat na tym forum. Napisałam tutaj, bo tutaj wykazujesz się wyjątkową aktywnością ostatnio - własnie w sposób jak dla mnie wyjątkowo razacy. Jeśli nie pasuje Ci to, że post jest lekko "off" to przezuć go może do tematu o modach, tam chyba jest odpowiednie miejsce. No bo chyba nie tylko można tam donosić i chwalić modów?

Pozdrawiam
eot (tu)
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2011, 22:10
@ Saimonz,

Cieszę się że pojawileś się znów na forum. Bardzo szanuję ABG, kibicuję Wiśle od bardzo dawna, na długo przed przyjściem TF, ale ani ABG, ani SKWK nie mają monopolu na rację. Nie są wolni od błedów. Obecną formę protestu uważam za wielki błąd, dlatego jestem przeciwko jej.
Przepraszam ale muszę się "wciąć" w rozmowę.

Obecną formę protestu uważasz za złą powiadasz?
To jaką formę protestu preferujesz?

WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2011, 22:16
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post

huliganka internetowa i dobijanie postów do 2tys? juz niewiele zostało - 1 933 jest

biorąc sie za krytykę powinno się wyprowadzać własny pomysł naprawy sytuacji a nie tylko narzekać .
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.05.2011, 22:33
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post

Też się wetnę i odpowiem:
Skuteczną? co z tego, że cisza na stadionach jak politycy, sponsorzy i PZPN mają to w dupie? Niepłacenie podatków też może jedynie zaszkodzić... ale sądzę, że wypróbowane górnicze metody, czyli zablokowanie stolicy na kilka godzin i wynikające z tego milionowe straty pomogą. Najbliżej mają Warszawiacy, na których nie masz cwaniaka, dodatkowo lubią protestować, więc sądzę, że w imię polskiej sceny kibicowskiej, poświęcą się tym razem i oni w imię reszty, co z tego będziemy mieć? Profit dla wszystkich
A teraz na serio: nikt w Warszawie tego nie zrobi, bo dbają o własną wygodę- nie było dopingu kilka lat, to co im tam przeszkadza następne pare. I nie mówcie mi o solidarności, bo ostatnio przeglądając ich forum zauważyłem jak wiślak zwraca się do legionisty per "kolega", w odpowiedzi usłyszał, że nie przypomina sobie (leg.) aby miał kolegę wiślaka. Takie mają podejście, to niech gniją w gównie które sami stworzyli, bo wjazd na murawę neutralnego stadionu to arcydebilizm.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.05.2011, 22:38
Sami ....a bojownicy o wolność, jedźcie jeszcze wyzwalać Anglię, Hiszpanię i Holandię - bo tam według waszych zasad dyktatura, ciemnogród i niewolnictwo. A ja w niedzielę będę robił na meczu to na co będę miał ochotę i nie zabroni mi tego żaden Tusk ani antyTusk. Ja .......ę co za chlew.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 22:45
whistar napisał(a):Wyświetl post
Sami ....a bojownicy o wolność, jedźcie jeszcze wyzwalać Anglię, Hiszpanię i Holandię - bo tam według waszych zasad dyktatura, ciemnogród i niewolnictwo. A ja w niedzielę będę robił na meczu to na co będę miał ochotę i nie zabroni mi tego żaden Tusk ani antyTusk. Ja .......ę co za chlew.
Tylko uważaj na ABW w poniedziałek rano 0 6:30... najlepiej wróc z fety o 6:30...

Jasne ze nikt nikomu nie bedzie zabraniał dopingować. Nie wiem po co ta napinka?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
misiak_abg
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.05.2011, 22:45

Sprowadzanie szamba, które narobiliście razem z poznaniakami w Bydgoszczy i którego smród musi teraz dźwigać cała piłkarska Polska do rangi walki o „prawa obywatelskie” jest mało poważnym nieporozumieniem. Łagodnie mówiąc.

Osobiście mam dość płacenia za wyskoki innych. Sprzątajcie własny chlew sami, a nie obciążajcie nim wszystkich. Gdzie byliście z protestami, gdy w przeszłości bezpodstawnie i niesprawiedliwie Ekstraklasa S.A lub PZPN karała Wisłę i inne kluby? Ale za Wami wszyscy inni muszą stać murem, Wy natomiast możecie się na wszystkich „wypinać”.
No właśnie dlaczego ten "smród musi teraz dźwigać cała Polska" mnie w Bydgoszczy nawet nie było nawet nie jestem kibicem tych drużyn a dostał mi się zakaz wyjazdowy? Nie podoba mi się takie traktowanie i jeżeli komuś też się to nie podoba to mamy prawo chyba protestować, czy nie? I nie piszę tutaj o formie ale o samym proteście.

I jak to się dzieje, że protest w imię wspierania Warszawiaków i Poznaniaków ma Twoje poparcie i jest do przeprowadzenia, a np: w sprawie skandalicznego prowadzenia stadionowej inwestycji przez miasto na Reymonta już nie? Tutaj nie warto zwracać uwagi brakiem dopingu?
I to nie jest protest w imię wspierania Warszawiaków i Poznaniaków. Postulaty są powszechnie znane jak również niektóre działania policji/ochrony itp...

@ Saimonz,

To może zdecyduj się czy jesteś za czy przeciw. Czy dopiero się nad tym zastanawiasz?
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Stary 27.05.2011, 22:53
palikot napisał(a):Wyświetl post
Tylko uważaj na ABW w poniedziałek rano 0 6:30... najlepiej wróc z fety o 6:30...

Jasne ze nikt nikomu nie bedzie zabraniał dopingować. Nie wiem po co ta napinka?
To miłe, że się troszczysz, ale zaryzykuję. Nie tacy próbowali. Chyba wszyscy powinni dać na luz. To w końcu nie jest sprawa życia i śmierci, to coś znacznie poważniejszego
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.05.2011, 22:58
@ misiak_abg

Święta, święta, święta racja. Nie ubrałbym tego lepiej w słowa.

@ Markus

Każdy protest ma dwie płaszczyzny. Poza walką o rzeczy wymierne (wyższe wynagrodzenia itp.), toczy się także ta, której celem są jakieś imponderabilia. Akurat w tej kibicowskiej to one wydają się (co najmniej dla mnie) najważniejsze.
Nie mów, że na stadionach nie walczy się o wartości, bo jak koledzy CI pokazali (a i pokazała też historia) - walczy się.
Może milczący protest nie jest najwłaściwszy, ale zauważ, iż sezon ma się ku końcowi. Podejmowanie jakichś spektakularnych kroków mija się teraz z celem.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2011, 23:04
Tak śledze ten watek od pewnego czasu i zauważyłem że jest tu takie towarzystwo wzajemnej adoracji które zaciekle by chciało walczyć o wolność słowa i gdy pojawi się ktokolwiek kto ma inne zdanie to od razu zaczyna się na niego nagonka do tego stopnia że poźniej pojawiają się wpisy w temacie z prośbami do moderatorów o blokowanie jakiegoś użytkownika bo ma inne poglądy. I to jest przykład ksiązkowy przykład hipokryzji. "Wojownicy o wolność słowa" chcą banować za poglądy.

A co do protestu to mnie nie interesuje co kto będzie robił na meczu czy będzie siedział czy krzyczał. Ja będę popierał wszystkie formy dopingu dla Wisły a jak ktoś chce protestować to niech protestuje. Może sobie siedzieć, wychodzić, odwrócic sie plecami ja w każdym bądź razie nie poprę tej nieprzemyślanej formy protestu związanej z brakiem dopingu.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2011, 23:12
każdy sobie rzepkę skrobie...

ciekawe jak daleko na tym wózku zajedziecie
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 23:22
A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub stowarzyszeń?

Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno drużynie, jak i klubowi. Paradoksalnie szkodzi też samym kibicom.

Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Wiśle. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem dopingu wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę.

I ja nie dawałem nikomu z SKWK, ani żadnemu innemu Stowarzyszeniu mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie.
Jak wam tak niedopingowanie szkodzi, to czemu jak jest mecz z Górnikiem, Bełchatowem, Jagiellonią to sektor E i D w 99% siedzi niedopinguje i jeszcze niekiedy obraża naszych zawodników? Do nich nikt nie ma o to pretensji, ale jak się z nich jaja robi, to wielkie oburzenie na forum, wszyscy ich bronią bo ich zekomo obrażono przyśpiewką.... "ile kiełbasy zabierze piknik na wczasy".

Mówisz o jakimś monopolu... Ale zaraz. To ktoś ma w takim razie drzeć ryja a jak nie będzie darł ryja to szkodzi klubowi?

A co do mandatu na decyzyjność... ty masz tyle do gadania w tej sprawie co na stadionie... mozesz sobie zgrywać krzykacza na forum tak jak na stadionie... mozesz sobie tutaj pisać a tam krzyczeć... Tylko sprawa jest ogólnie taka... że nikt Cię nie słucha, a w szczególnosci na stadionie.

A i jeszcze jedno, jak ktos mowi ze protest nas nie dotyczy: Strona Legii:
Cytat:
1) stosowaniu odpowiedzialności zbiorowej, która przybrała formę masowego zamykania stadionów i absurdalnego zakazu wyjazdów;
2) zatrzymaniom "w blasku kamer telewizyjnych i fleszy aparatów fotograficznych" przy użyciu Grup Realizacyjnych Policji (przeznaczonych do zatrzymywania szczególnie niebezpiecznych przestępców) osób odpowiedzialnych za oprawy meczowe, odpalenie pirotechniki czy prowadzenie dopingu;
3) wprowadzeniu zasady "zero tolerancji" skutkującej setkami mandatów w całej Polsce za drobne przewinienia popełniane przez kibiców, które na co dzień są niezauważane przez organy ścigania;
4) karaniu za picie alkoholu przed i po meczach w sytuacji, gdy Rząd pracuje nad zmianą ustawy mającej dopuścić do sprzedaży piwa na stadionach;
5) wprowadzaniu cenzury na stadionach przez zakazanie prezentowania transparentów dotyczących aktualnej sytuacji społecznej;
6) zakazom stadionowym za okrzyki wynikające z atmosfery i klimatu meczu, które obecne są w życiu codziennym i publicznym;
1. Nie musze się solidaryzować z pajacami z Warszawy i Poznania. Ale bede sie solidaryzował z Braćmi z Wrocławia, ktorym zamknieto stadion, za race w Lubinie.
2. nie podoba mi sie to, ale nie jest główny powod
3. j.w
4. jw.
5. Wide Oprawa z Lechem
6. kilku naszych ma za to zakazy... dla przypomnienia w temacie i to po meczu z Craxą.

Protest jest o wspolne dobro nas kibiców, jak ktos ma to w dupie i stoi na uboczu, to jego sprawa... Ale niech szanuje to ze inni walczą o swoje ideały i nie osądza kogoś o szkodzenie klubowi. Pozdrawiam

http://legionisci.com/news/43055_21_..._-_Widzew.html

jeszcze jedno... nazywasz kogos zydem... jestes antysemitą i jeszcze dostajesz zakaz.
Także uważajcie na każde "....a" "jebac Pzpn'(w tym akurat wiekszosc ludzi na E jest najmocniejsza, wiec uważajcie, bo moze byc zakazik )
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.05.2011 o godz. 23:50.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 28.05.2011, 00:18
Ludzie, ale czemy Wy sie uczepiliscie tej formy protestu?! ... niecaly miesiac dopiero to trwa a w gazetach, telewizjach, radiach jako kibice bylismy czesciej niz przez ostatnie 5 lat i to nie spowodu zadym tylko pokazani in plus, ze cos sie tam dzieje innego, policja zamyka za zwykle transparenty, ktos rzad osmiesza itp itd .... i to wszystko nie robione w kominiarkach i sila tylko z humorem ...

liga sie konczy, na spokojnie sie przemysli wszelkie dzialania i protest napewno bedzie wygladal inaczej ... nie wiem gdzie Wy sie wszyscy malkontenci wychowywaliscie, popieram to co RWD napisal, mieliscie zajebiste warunki do istnienia jako ta "slynna" Armia Bialej Gwiazdy ... takie cieplarniane warunki, ze pamietam swego czasu nazelowani gogusie przyprowadzali swoje laski na X tylko po to zeby pokazac jakimi to oni sa kibolami ... jak ja zaczynalem chodzic na Wisle, to jak Cie starsi nie znali, jak sie na wyjazdach nie pojawiales to nie miales prawa wstepu na X ...

nie wiem czy jacys kosmici zaczeli chodzic na Wisle czy po prostu gdzies zanikly takie wartosci jak wiernosc, lojalnosc, tym ze powinnismy stanowic calosc a nie przezucac sie na oczach calej Polski kto jest lepszy a kto gorszy kibic ....

nie mam problemu jesli ktos krytykuje dzialanie nazwjimy to grup decyzyjnych na forum, ale mam problem z tym jesli ktos bedzie krytykowal to otwarcie na stadionie, w miejcu, w ktorym powinnsmy pokazac, ze jestemy JEDNOSCIA ... jesli jest ustalone ze nie ma dopingu, ze jest w drugiej polowie to tak ma byc ... bo tak chce tego ABG ... jesli ktos nie szanuje tej decyzji to nie szanuje Armii Bialej Gwiazdy ... a wtedy to sami sobie mozecie dopisac kim taka osoba jest ....
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.05.2011, 01:43
Czy znowu Miętta musi apelować o jedność kibicowską Był interes Wisły w meczu z Pasami Był. SKWK i Ultrasi poszli na współpracę i zastosowali się do apelu Miętty Tak. A więc pora na rewanż ze strony pikników w meczu bez znaczenia dla Wisły w ramach tego samego apelu Miętty i interesu Wisły. I proszę tu odrzucić wszelkie inne wątki takiego a nie innego stanu rzeczy. Nie ważne jest tutaj dywagowanie nad sensem lub przyczynami protestu. Ważna jest współpraca i jedność kibiców Wisły. Nauczcie się do cholery, myśleć kategoriami interesu Wisły, tak jak z Pasami a wtedy nie będziecie dzielić się między sobą lub do tego dzielenia się namawiać i dążyć. Włączcie wreszcie myślenie i zawsze szukajcie interesu Wisły, który w tym meczu o nic, leży niezmiennie w jedności kibiców, ponownie identycznie, jak w meczu z Pasami. Pora na gest pikników i altruistów wszelkiej maści w ramach tego interesu Wisły i logicznej tym razem, współpracy z Ultrasami. Tak po prostu, bez zbędnych filozofii czy kalkulacji oraz bez względu na wpieprzanie się kibiców innych klubów w nasze kibicowanie. Życie nie jest perfekcyjne i polega wyłącznie na kompromisach w każdej jego postaci, we wspólnym kibicowaniu tej samej drużynie także, bezsprzecznie przecież przy tych samych celach każdego z osobna kibica i grup kibicowskich. Rodzina to rodzina a zasady współżycia to zasady. My zaś sami, nie żyjemy w izolacji od innych kibiców.
W następnych meczach trzeba wypracować nowe i lepsze formy walki z dyktaturą rządową i karami zbiorowymi za wybryki jednostek ( Hitler za atak na Niemca, rozstrzeliwał zbiorowo w miejscu akcji, co uznawane było za akt terroru władzy, w tym przypadku narzuconej ) Doprowadźmy do tego, aby w XXI wieku karać winnych bezpośrednio, a nie niewinnych ludzi. Wolałbym, żeby w przyszłości, wszyscy idioci z Bydgoszczy itp. kretyni, w tym samym dniu przestępstwa, siedzieli w pierdlu, a normalni kibice siedzieli dalej na stadionach. I w tym kierunku trzeba zmierzać, tak przez kibiców, jak i rządzących. Żeby kolejni Bydgoscy prowokatorzy i być może agenci pośród kibiców, nigdy już nie szkodzili innym klubom, a zwłaszcza swoim własnym, choć w niektórych przypadkach, dany klub musi liczyć się z karami, jeśli cała grupa kibiców np. wyjazdowa, dopuszcza się przestępstwa.. Oczywiście nie wolno akceptować absurdów władzy, typu "nie oddychaj w trakcie meczu", bo to nadużycia wolności człowieka i zamach na dmokracje. Kompromis między wszystkimi, jest jedyną formą wypracowywania zasad wspólżycia społeczeństwa i jego grup oraz jednostek.
Zachowajmy zawsze umiar w postępowaniu i nigdy nie dajmy się sprowokować do walki między sobą, bo efekty tej walki będą długofalowo zabójcze dla klubu ( przykładów jest wiele). Wystarczy już w tym kraju, szczucia jednych na drugich, bo niedługo znikniemy nie tylko ze stadionów, ale i z mapy Europy, czego nasi poprzedni Kowalscy już doświadczali w swoim zacietrzewieniu jednych z drugimi, w ramach wspólnego interesu, tylko czyjego
Ostatnio edytowane przez kot : 28.05.2011 o godz. 03:53.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.05.2011, 06:14
Miałem nadzieję, że po zakazie wbiegnięcia na murawę po meczu z Polonią do niektórych dotrą pewne rzeczy. Nic z tego, pikole nadal chcą fetować Maaskanta i piłkarzy. Na Lechu miał być doping, bo potrzebne punkty, na żydach decydujący mecz i derby, a na Polonii piłkarze i trener będą się źle czuli bez dopingu. No ku..a mać ! Ludzie ? Skąd w was tyle podziwu dla ludzi, którzy są w Wiśle jedynie dla pieniędzy i gdyby ich zabrakło, odeszliby stąd w mgnieniu oka (o co trudno mieć do nich pretensję, to ich zawód, są najemnikami). Tak bardzo ich kochacie, że w imię ich dobrego samopoczucia jesteście w stanie zaakceptować bez protestów, to co na polskich stadionach wyprawia obecna władza? To straszne, jaka degrengolada ogarnęła nasze trybuny. Milicja nie zniszczyła ruchu kibicowskiego na Wiślę, żydy za najlepszych czasów tez nie dały rady, a teraz wykańcza Nas sukces i banda pokemonów na trybunach. Najgorsze jest to, że to ci ludzie chcą nadawać ton na trybunach, bo przecież jest wolność, równość i demokracja.

whistar napisał(a):Wyświetl post
A ja w niedzielę będę robił na meczu to na co będę miał ochotę i nie zabroni mi tego żaden Tusk ani antyTusk. Ja .......ę co za chlew.
Pasiaści to chyba są jednak bardziej przewidujący od nas i na Zagłębiu Lubin, pokazali, jakie konsekwencje ma "robienie to na co ma się ochotę" na ich stadionie. Bilety za 10 złotych i za jakiś czas znów pewnie wrócą lata 90-dziesiąte.
Ostatnio edytowane przez SkMk : 28.05.2011 o godz. 06:25.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2011, 08:00
Masz racje.
Lepiej jest siedzieć jak śpiewają hymn swojego klubu, gwizdać na kolegów po szalu, pytać ich na ilu byli wyjazdach (chociaż większość z tych małolatów nawet połowy nie osiągnie co teraźniejszy piknik )?
A żeby było jeszcze lepiej jest to wymierzone w kogo?
W rząd? Nie rozmieszajcie mnie

PS Cały ten protest (nie tylko u Nas) to jest patologia
PS2 Ja kibicuje Wiśle Kraków a nie pojedynczym osobom, więc nie wiem o czym ty piszesz?

I jeszcze jedno piszesz o "milicji" "piknikach" itd. Zważ na to, że nie jednokrotnie to właśnie pikniki walczyli o to co mamy teraz, nie patrzę w twoją metrykę ale chyba nie masz o pewnych rzeczach pojęcia
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 28.05.2011 o godz. 08:15.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Stary 28.05.2011, 08:15
Znowu zaczynacie jeździć jedni po drugich?
Jestem piknikiem z E15, formą protestu uważam za kompletną porażkę, ale jeśli będzie cisza na trybunach to się podporządkuję. Jak napisał koś wyżej, ultrasi poszli na kompromis na Derbach, więc należy to docenić. Drzeć się będziemy na Rynku. Natomiast w przyszłym sezonie kontynuowanie takiego protestu będzie oznaką słabości, on nic nie daje poza podniesieniem samozadowolenia organizatorów. Trzeba robić to co uderzy w rząd, Tuska i stronnicze media.
rrr
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.05.2011, 08:27
Milczenie podczas meczu z Polonią można zastąpić gwizdkami,wuwuzelami lub innymi trąbkami.Myślę że taka forma protestu będzie ciekawsza chyba każdy z nas pamięta jak oglądało się MŚ w RPA gdy na trybunach były tylko wuwuzele.Jest jeszcze czas żeby zorganizować taką formę protestu.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.05.2011, 08:45
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno piszesz o "milicji" "piknikach" itd. Zważ na to, że nie jednokrotnie to właśnie pikniki walczyli o to co mamy teraz, nie patrzę w twoją metrykę ale chyba nie masz o pewnych rzeczach pojęcia
Tak walczyli, że z najlepszej ekipy w kraju, zrobili taką która we własnym mieście musiała walczyć o przetrwanie.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2011, 09:31
Cytat:
pytać ich na ilu byli wyjazdach (chociaż większość z tych małolatów nawet połowy nie osiągnie co teraźniejszy piknik )?
To od początku jest straszny farmazon, ja wiem że dużo wyjazdowiczów siedzi na E, tylko że oni akurat rozumieją na czym polega protest i rozumieją jedność kibicowską całej Polski, jakoś nie wierze że osoby które miały/mają powiedzmy nawet i 15 wyjazdów są na tyle niekumate żeby w czasie jak kibice z G wychodzą w ogólnopolskim proteście zaczynali śpiewać.

Powiem Ci że byłem parokrotnie z różnymi zbiórkami na starym A/B i na dzisiejszym E. I między dwoma sektorami jest przepaść kiedyś na A/B uświadczałeś starsze osoby, rodziny z dziećmi, ale ogólnie jakiś był poziom tego towarzystwa(wszyscy w barwach, raczej stałe towarzystwo, dużo karnetowców siedzących parę lat na tym samym krzesełku.) Odkąd otwarli nowy stadion to trybuna E przyciąga różnej maści dzieci lansu, pokemony który traktują mecz Wisły na równi z pójściem na potańcówke, chodzą bo jest fajnie modnie, można wrzucić fajną fotkę na portal społecznościowy, mają wyjebane na barwy i na ten klub na dłuższą metę. Taka już jest rola polityki Basałaja. Dlatego proszę Cię nie mów mi że to trybuna emerytowanych fanatyków.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 28.05.2011 o godz. 09:41.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.05.2011, 09:44
Czy jutro już jest ustalone jak z dopingiem?
Słyszałem ze połowa cisza połowa doping. Tak jest czy cały mecz cisza? Pytam bo lepiej wiedzieć wcześniej. Dzieki
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 28.05.2011, 10:12
Jedyne co mi się kojarzy z tym cichym protestem to "Na złość mamie odmrożę sobie uszy" a później Tusk dopiszę sobie do listy "osiągnięć" uciszenie polskich kiboli na stadionach Durna forma protestu, ale co robić
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.05.2011, 11:15
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Tak śledze ten watek od pewnego czasu i zauważyłem że jest tu takie towarzystwo wzajemnej adoracji które zaciekle by chciało walczyć o wolność słowa i gdy pojawi się ktokolwiek kto ma inne zdanie to od razu zaczyna się na niego nagonka do tego stopnia że poźniej pojawiają się wpisy w temacie z prośbami do moderatorów o blokowanie jakiegoś użytkownika bo ma inne poglądy. I to jest przykład ksiązkowy przykład hipokryzji. "Wojownicy o wolność słowa" chcą banować za poglądy. [...]
kilka godzin poźniej w innym temacie...

Pilkarzyk napisał(a):
Wojewoda podlaski nie przyszedł do redakcji na spotkanie z prezesem SKJB, bo się obraził na gazetę, że ta śmiała napisać nie tak jak on by sobie życzył. No ludzie paranoja! Wracamy do czasów PRL?

http://www.wykop.pl/link/758353/woje...-o-nim-prawde/
crazykaro napisał(a):
I z tego powodu trzeba założyć nowy temat?

Do zamknięcia!
Drzazgę w czimś oku widzisz we własnym belki nie dostrzegając
To się nazywa "moralnością Kalego"

Widzę, że to forum coraz mocniej obniża swoją wiarygodność i poziom. Zamykanie niewygodnych tematów, nierównomierne traktowanie i to o zgrozo, dysproporcja w traktowaniu pomiędzy starymi forumowiczami a pokemonami jest na korzyść tej drugiej grupy. Pokemonom wolno bezkarnie pisać kilka postów jeden pod drugim (vide niejaki zyber77), wyręczać modów wypisując, który temat jest do zamknięcia. Z tego co pamiętam z czasów kiedy się tutaj jeszcze wpisywałem za coś takiego był ban.

Zaś w temacie osobiście choćby z racji wieku jestem już raczej piknikiem, aniżeli Kibolem, ale całkowicie solidaryzuję się z protestem mało tego zamykając stadiony za nic Donald Tusk i jego pachołki sami zrównali Nas wszystkich określając Nas mianem Kiboli. Niech nikt mi nie wciska tekstów o pampersach i gimnazjalistach, bo na Wisłę chodzę od 1986 roku i pamiętam lepsze i gorsze czasy, ale zawsze przynajmniej na trybunach była Wolność. Nie mówię tu o jakichś bandyckich ekscesach typu kopanie operatorki itp. ale jeśli trybuny miały coś do powiedzenia to potrafiły to wykrzyczeć wbrew tzw. polit-poprawności. Dlatego też forma milcząca tego protestu nie za bardzo mi odpowiada, ale powtarzam najważniejsza jest Kibicowska Jedność i Solidarność. Pamiętam, że było Nas stać na taką Solidarność z Kibicami Lechii, kiedy graliśmy w Sosnowcu i protestowaliśmy za ukaranie ich przez postkomuchów z pzpn-u za patriotyczny transparent przypominający o agresji sowieckiej na Polskę.

Jak wcześniej napisał tutaj bardzo mądrze Kot, Ultrasi potrafili zaakceptować trudny kompromis i dostosować się doń na derbowym meczu, za co przejechała się po nich Kibicowska Polska, grubymi szpilkami wbijając... Dlatego też mam nadzieję, że i druga strona dostosuje się do braku dopingu i w milczeniu obejrzymy ten ostatni mecz. Wiem że starzy wyjazdowicze rozsiani są po wszystkich trybunach Naszego stadionu i jestem przekonany, że Ludzie chodzący na Wisełkę w latach 70-tych i 80-tych wiedzą co to jest Solidarność Kibicowska. Więc jeśli gdzieś znajdzie się jakiś pokemon próbujący zburzyć Naszą jedność, znajdzie się kilka osób w sposób kulturalny i delikatny uświadamiając mu, że nie czas i miejsce na tego typu zachowanie.

P.S.
crazykaro napisał(a):

To żeś pojechał. Temat do zamknięcia był nie ze względu na zawartość tylko na to że to powielanie tego samego i dodatkowo temat założony został w Hyde Parku NIEsportowym. Jakby każdy zakładał tematy bo jakiś artykuł znalazł w internecie to by było tyle tematów że nikomu by się nie chciało wchodzić na forum. Żresztą dużo jest takich co mają parcie na założenie tematu

Nie naginaj faktów, a jeśli nie rozumiesz o co mi chodziło to twój problem.
Jesteś moderatorem
Wygląda mi na to, że nie, więc to nie Ty podejmujesz decyzję o tym jaki temat jest do zamknięcia a jaki nie. Nie podoba się to nie właź, a tymbardziej nie komentuj.
Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to wróć do szkoły podstawowej.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.05.2011 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.05.2011, 11:38
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Drzazgę w czimś oku widzisz we własnym belki nie dostrzegając
To się nazywa "moralnością Kalego"
.

To żeś pojechał. Temat do zamknięcia był nie ze względu na zawartość tylko na to że to powielanie tego samego i dodatkowo temat założony został w Hyde Parku NIEsportowym. Jakby każdy zakładał tematy bo jakiś artykuł znalazł w internecie to by było tyle tematów że nikomu by się nie chciało wchodzić na forum. Żresztą dużo jest takich co mają parcie na założenie tematu

Nie naginaj faktów, a jeśli nie rozumiesz o co mi chodziło to twój problem.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 28.05.2011 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów