The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 15:52
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Porównujesz ogólnokrajowy protest do protestu przeciwko właścicielom jednego klubu w lidze? BRAWO!
porównuję lekcję legijną i man u - obie przeciw właścielom.
Chyba zgodzisz się że ogólnokrajowy protest w tej formie jest przeciwskuteczny?

Jakoś w 2009 było normalnie. Fajne masz zdanie wobec nas, kibiców. Nic tylko wyzwiemy kogoś (od żydów, pedałów, czarnuchów, komuchów, faszywców)albo obrazimy, rozp**rdolimy coś (najlepiej piłkarzy "czarnych koszul") puchar, w ogóle cały stadion.

I ty się jeszcze uważasz za Wiślaka?
Cóż, chodzę na Wisłę wiele lat... trochę akcji widziałem. Wyzywania przewijają się na tym forum, kilku już chce mnie po trybunach szukać. Raczej nie po to żeby pogratulować mi innego spojrzenia na rzeczywistość.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 27.05.2011, 15:56
Czechy

Belgrad
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2011, 15:58
Cytat:
porównuję lekcję legijną i man u - obie przeciw właścielom.
Chyba zgodzisz się że ogólnokrajowy protest w tej formie jest przeciwskuteczny?
W milczeniu owszem, jest bezsensowny. Nie bardzo rozumiem dlaczego porównujesz protesty przeciwko właścicielom do ogólnopolskiego protestu przeciw rządowi, samorządowi i pzpn-owi, bo skala dużo większa i nieporównywalnie trudniejszy jest ten drugi.

Cytat:
Cóż, chodzę na Wisłę wiele lat... trochę akcji widziałem. Wyzywania przewijają się na tym forum, kilku już chce mnie po trybunach szukać. Raczej nie po to żeby pogratulować mi innego spojrzenia na rzeczywistość.
A przez te "wiele lat" nic się nie zmieniło? Polecam statystyki "policji".

Cytat:
Wyzywania przewijają się na tym forum, kilku już chce mnie po trybunach szukać.
Skoro głosisz takie farmazony uważając je za:
Cytat:
innego spojrzenia na rzeczywistość.
to przepraszam bardzo
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:02
Cytat:
Nowa zabawa na forum!

Jako że dwie strony pieprzenia o niczym to nikt się chyba nie obrazi na stronę zabawy?

Ja zaczynam! Tz studio zaczął ale nie złapaliście
Po prostu chce się upewnić, czy ten gość jest nowym Habakukiem, dla którego wszyscy protestujący to kibole, a trybuna G to stado bandytów
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:11
W milczeniu owszem, jest bezsensowny. Nie bardzo rozumiem dlaczego porównujesz protesty przeciwko właścicielom do ogólnopolskiego protestu przeciw rządowi, samorządowi i pzpn-owi, bo skala dużo większa i nieporównywalnie trudniejszy jest ten drugi.
no bo z grubsza w obu chodzi o to samo... o siedzenie cicho - a takie było założenie akcji ogólnopolskiej

A przez te "wiele lat" nic się nie zmieniło? Polecam statystyki "policji".
problem ze stosowaniem statystyki jest taki, że są takie sytuacje jak ta z bydgoszczy.

Skoro głosisz takie farmazony uważając je za: to przepraszam bardzo
Czy nie po to powstało to forum, żeby wymieniać się poglądami? Przyznasz, że dyskusja z człowiekiem, który się we wszystkim zgadza nie jest pasjonująca.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:21
Cytat:
problem ze stosowaniem statystyki jest taki, że są takie sytuacje jak ta z bydgoszczy.
Lecz organizatorem tego meczu był pzpn, a nie Ekstraklasa S.A. i to on odpowiada łącznie z winowajcami za to, co się stało na stadionie w Bydgoszczy, nie Bogu ducha winni kibice, którzy wbiegnęli na murawę stadionu Zawiszy by się cieszyć wraz ze swoją drużyną. To, że była wśród nich hołota, która nie została odpowiednio doprowadzona do porządku, to nie nasza wina, by nam zamykać stadiony i kneblować usta. Mówi coś panu artykuł 54 Konstytucji RP?

Cytat:
Czy nie po to powstało to forum, żeby wymieniać się poglądami? Przyznasz, że dyskusja z człowiekiem, który się we wszystkim zgadza nie jest pasjonująca.
Czyli tak- nie wolno po końcowym gwizdku znaleźć się na murawie bo będzie to replay z Bydgoszczy? Na całym świecie kibice w ten sposób ukazują radość, my w sezonie '09 też, wszystko było w najlepszym porządku, nie rozumiem dlaczego mielibyśmy teraz "zrobić chlew" (inaczej tego nie ubiorę w słowa)?

Przytoczyłeś wbiegnięcie z Arką - ok. Ale wtedy o ile pamięć mi nie szwankuje, to zdobyliśmy vice-mistrza/straciliśmy mistrza na rzecz Legii(niepotrzebne skreślić). Teraz mamy mistrza, więc nie ma żadnego powodu do agresji "kiboli".

Pw dalej nie dostałem, odpowiedzi na pytania odnośnie kibiców z G oraz innych, którzy biorą udział w proteście też.

Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 27.05.2011, 16:50
Lecz organizatorem tego meczu był pzpn, a nie Ekstraklasa S.A. i to on odpowiada łącznie z winowajcami za to, co się stało na stadionie w Bydgoszczy, nie Bogu ducha winni kibice, którzy wbiegnęli na murawę stadionu Zawiszy by się cieszyć wraz ze swoją drużyną. To, że była wśród nich hołota, która nie została odpowiednio doprowadzona do porządku, to nie nasza wina, by nam zamykać stadiony i kneblować usta. Mówi coś panu artykuł 54 Konstytucji RP?
Zgadzam się z Tobą co do organizatora. On głównie odpowiada.
Nie zgadzam się co do Bogu ducha winnych kibiców. Zauważ, że na murawie znaleźli się kiedy mecz jeszcze trwał. Ostatni karny był wykonywany z wiszącą scianą ludzi za linią - co nie było bez wpływu na wynik. A dodatkowo mecz w tym momencie powinien być przerwany.
Czy się cieszyli - raczej nie śpiewali do kibiców Lecha "że wszyscy Polacy to jedna rodzina"? Po tym ruszył żeby im sp... święto.
Wielu z Was stawia znak równości pomiędzy zamykaniem stadionów a uderzeniem w kibiców. Pełna zgoda, że dla kibiców ta cała impreza. Tyle, że zamykanie stadionów to jest uderzenie we właścicieli klubów żeby przestali się bratać z bandami. Kibice dostali odpryskiem.
Chyba zgodzisz się, że na lechu przed kibolstwem rozwijają czerwony dywan a i w warszawie (po bodaj dwuletnim machaniu szabelką) poszli drogą lecha bo właśnie kończyła się budowa stadionu.

Czyli tak- nie wolno po końcowym gwizdku znaleźć się na murawie bo będzie to replay z Bydgoszczy? Na całym świecie kibice w ten sposób ukazują radość, my w sezonie '09 też, wszystko było w najlepszym porządku, nie rozumiem dlaczego mielibyśmy teraz "zrobić chlew" (inaczej tego nie ubiorę w słowa)?
O to wypadałoby zapytać prezesa naszego klubu, który taką decyzję podjął. Ja staram się ją zrozumieć w ten sposób, że przy takim nagromadzeniu emocji (co widać i na tym forum) - nikt nie jest w stanie zagwarantować że na murawie świętowanie będzie realizowane w taki sam sposób jak ostatnio w Dortmundzie.
Wbrew pozorom nie na całym świecie pozwalają wbiegać na murawę.

Przytoczyłeś wbiegnięcie z Arką - ok. Ale wtedy o ile pamięć mi nie szwankuje, to zdobyliśmy vice-mistrza/straciliśmy mistrza na rzecz Legii(niepotrzebne skreślić). Teraz mamy mistrza, więc nie ma żadnego powodu do agresji "kiboli".
masz rację, wtedy był wicemistrz. Ja po prostu rozumiem tę decyzję jako próbę dmuchania na zimne przez zarząd

Pw dalej nie dostałem, odpowiedzi na pytania odnośnie kibiców z G oraz innych, którzy biorą udział w proteście też.
nie wiem o co chodzi, mi w profilu pokazuje że odpowiedziałem
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.05.2011, 17:37
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Chyba zgodzisz się, że na lechu przed kibolstwem rozwijają czerwony dywan a i w warszawie (po bodaj dwuletnim machaniu szabelką) poszli drogą lecha bo właśnie kończyła się budowa stadionu.
Pozostaje życzyć Ci, by w Twoim klubie też kiedyś zaczęli machać szabelką. O wyglądzie herbu nie wspominając.

Przepraszam resztę, ale bez przesady.

P.S. Stanowisko ekipy Legii.

Cytat:
Informujemy, że podczas ostatniej kolejki rundy wiosennej kontynuowany jest ogólnopolski protest przeciwko bezprawnym działaniom administracji rządowej wobec kibiców. Dopingujemy jedynie od 80 minuty meczu – wtedy pokażemy na co nas stać. Na stadionie, podobnie jak w poprzednich odsłonach protestu nie zawisną flagi.Wraz z końcem sezonu, kończy się również dotychczasowy początkowy etap protestu, który jesienią wybuchnie w znacznie bardziej spektakularnych formach – o ile nasze postulaty nie zostaną spełnione.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 19:28
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Jeśli odgórnie zostanie zarządzone milczenie, to wszyscy mają milczeć i amen. Nie robisz tego na wzór "warszawskich i poznańskich bandytów", ale robisz to dla siebie, dla kibiców oraz dla swoich dzieci i potomków, by dane było im żyć w wolnym i wyznającym pewne wartości społeczeństwie.
Nie. Nikt nie ma prawa wydawać podobnych "odgórnych zarządzeń" ogółowi kibiców. Wielu z nas nie zgadza się z tą formą protestu, uważa ją za złą, nieskuteczną i szkodliwą, dlatego nie ma żadnego powodu podporządkowywać się czemuś, co bardziej szkodzi niż pomaga. Szczególnie w taki dzień i czas.

O wartości społeczne nigdzie na świecie nie walczy się na stadionach i brakiem dopingu. To chory pomysł, któremu mam nadzieję większość się nie podporządkuje.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 27.05.2011, 19:41
jak było pisane juz 13414 razy na stadionie nie ma demokracji.

i całe szczęście bo zaraz jeden z drugim poprawny inaczej by zrobił taki burdel jak na przykład czasami jest na forum.

Markus od tego są osoby decyzyjne, jeżeli nie zgadzasz się to podejdź pod młyn idz na spotkanie SKWK i przekonuj ludzi swoimi argumentami bo postami nic nie zrobisz bo i tak większość coś znaczących osób w Wiśle olewa to forum.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.05.2011, 19:41
Cytat:
O wartości społeczne nigdzie na świecie nie walczy się na stadionach i brakiem dopingu. To chory pomysł, któremu mam nadzieję większość się nie podporządkuje.
Protest to właściwie nie jest protesty lecz próba siły skierowana w kierunku włodarzy klubów, zobaczcie co się stanie jak będzie stosować się do zaleceń rządu. Szkoda że "osoby decyzyjne" nie mówią wprost o co chodzi. Niektórzy nadal myślą że protestują przeciwko Tuskowi... jego decyzji już nie da się cofnąć i wszyscy o tym wiedzą. Kwestia jest tego w jakim stopniu kluby będą je respektować i stąd te naciski na władze klubów.

Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.05.2011 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2011, 20:00
yogul napisał(a):Wyświetl post
jak było pisane juz 13414 razy na stadionie nie ma demokracji.
A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub stowarzyszeń?

Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno drużynie, jak i klubowi. Paradoksalnie szkodzi też samym kibicom.

Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Wiśle. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem dopingu wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę.

I ja nie dawałem nikomu z SKWK, ani żadnemu innemu Stowarzyszeniu mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 20:04.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.05.2011, 20:07
"A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub partii?

Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno miastu, jak i krajowi. Paradoksalnie szkodzi też samym Polakom.

Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Polsce. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem poparcia wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę.

I ja nie dawałem nikomu z PO/PiS/SLD/PSL, ani żadnej innej partii mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie."

A poważnie: Stowarzyszenia mają określoną liczbę członków, a kluby regulaminowy obowiązek współpracowania z nimi. Jak widać i twórca regulaminu PZPN/Ekstraklasa i kluby uznają, że praca akurat ze Stowarzyszeniem ma większy sens niż współpraca z pojedynczym Kowalskim, bo takich jest 20 tysięcy i każdy ma inne zdanie. Jak się nie podoba działalność Stowarzyszenia to zawsze można wejść do władz, zdobyć określone poparcie i zmieniać strategię - czyli dokładnie zrobić to samo co zrobiły... aktualne osoby w Stowarzyszeniach..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 27.05.2011 o godz. 20:11.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 27.05.2011, 20:22
0 22 napisał(a):Wyświetl post

A poważnie: Stowarzyszenia mają określoną liczbę członków, a kluby regulaminowy obowiązek współpracowania z nimi. Jak widać i twórca regulaminu PZPN/Ekstraklasa i kluby uznają, że praca akurat ze Stowarzyszeniem ma większy sens niż współpraca z pojedynczym Kowalskim, bo takich jest 20 tysięcy i każdy ma inne zdanie. Jak się nie podoba działalność Stowarzyszenia to zawsze można wejść do władz, zdobyć określone poparcie i zmieniać strategię - czyli dokładnie zrobić to samo co zrobiły... aktualne osoby w Stowarzyszeniach..
Dokładnie. Coś się nie podoba, z czymś masz problem jak na ręce widać że najłatwiej marudzić, narzekać i pisać posty ale to zupełnie nic nie da.
Zamiast tego jak ktoś ma z czymś problem wziął by się do pracy i spróbował to zmienić, naprawić, chociaż zaproponować własny pomysł. ale nie to zawsze jest na zasadzie to złe tamto złe ale lepszego pomysłu brak.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2011, 20:22
* * * * * *
Powód: ten, jak i poprzedni post - nie na temat.
Ostatnio edytowane przez rav : 27.05.2011 o godz. 20:47.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 27.05.2011, 20:34
Markus ... szybkie pytanie .... uwazasz sie za zolnierza Armii Bialej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2011, 20:48
Markus a potem dziwić się że forum prezentuje taki a nie inny poziom!
Ciekawe co zrobiłeś jak zakazano pokazania oprawy? z Twojej odpowiedzi wnioskuję że się cieszyłeś bo nikt Ci nie zasłaniał widoku!
forma może i jest nieodpowiednia ale jakoś nie widzę abyś zaproponował coś lepszego. i tu nie chodzi o ogólnopolski protest tylko o wyrażenie sprzeciwu przeciwko chorej polityce klubu, wyłapywaniu kibiców po meczy, spisywaniu za byle gówno, i wystawianiu mandatów na picie bo ktoś wyszedł pół metra z ogródka!
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 27.05.2011, 20:59
jak czytam niektóre posty to rzygać mi się chcę i dochodzę do wniosku że gdyby w 89' było takie społeczeństwo jak teraz to mielibyśmy dalej komune.

a co do tematu to mam nadzieje że kolejne protesty kibiców będą trafniejsze niz obecny.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2011, 21:07
0 22 napisał(a):Wyświetl post
"A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub partii?

Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno miastu, jak i krajowi. Paradoksalnie szkodzi też samym Polakom.

Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Polsce. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem poparcia wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę.

I ja nie dawałem nikomu z PO/PiS/SLD/PSL, ani żadnej innej partii mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie."
Niestety, pominąłeś pewien szczegół: stadion to arena widowiska sportowego, a nie forum politycznych igrzysk. Nie miejsce, nie czas, nie ta sama forma. Więc nie rób z Reymonta drugiej Wiejskiej, a z kibiców nieudolnych polityków. Chcesz walczyć z Tuskiem, PO/PiS/SLD etc. rób to w odpowiedni sposób, bez szkodzenia klubom i innym kibicom. Mądrze, a nie głupio. Są ku temu inne stosowne i dopuszczalne prawem metody, nie tylko wybory. One w przeciwieństwie do Waszej „inicjatywy” rzeczywiście mogą okazać się skuteczne.

Sprowadzanie szamba, które narobiliście razem z poznaniakami w Bydgoszczy i którego smród musi teraz dźwigać cała piłkarska Polska do rangi walki o „prawa obywatelskie” jest mało poważnym nieporozumieniem. Łagodnie mówiąc.

Osobiście mam dość płacenia za wyskoki innych. Sprzątajcie własny chlew sami, a nie obciążajcie nim wszystkich. Gdzie byliście z protestami, gdy w przeszłości bezpodstawnie i niesprawiedliwie Ekstraklasa S.A lub PZPN karała Wisłę i inne kluby? Ale za Wami wszyscy inni muszą stać murem, Wy natomiast możecie się na wszystkich „wypinać”.

@Jaro,

Nie będę chowal się w cieniu i odpowiem Ci na poprzedni post, mimo, że już zainterweniował Rav. Twój poprzedni post nie miał żadnego związku z tematem, w którym tu rozmawiamy. Był tylko zwykłym atakiem personalnym, na które tu nie będzie przyzwolenia, bo istnieje jeszcze coś takiego jak regulamin i netykieta. Z nimi też teraz masz zamiar wojować pod hasłem walki z dyktaturą? Wolność wypowiedzi nie oznacza „wolnej amerykanki”, ani całkowitego braku zasad. Wolność to też odpowiedzialność. Zaakceptuj to zamiast obrażać się na rzeczywistość i strzelać fochy
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 21:11.
(...)
"
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2011, 21:08
wislak86 a co ty wymagasz od gościa który lata siedział tylko i wyłącznie w temacie sportowym a teraz nagle zaczął "dbać" o kibicowanie na Wiśle i próbować ukierunkować wiślacki ruch kibicowski na Wiśle na swoje tory.

zawsze ta sama śpiewka:
Cytat:
To, co jest proponowane szkodzi zarówno drużynie, jak i klubowi.
K....a jaja jak berety.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 27.05.2011, 21:10
Markus ... nie odpowiedzialas na moje pytanie

Nie widziales go czy po prostu niei chcesz odpowiedz .... albo co gorsza nie wiesz CO odpowiedziec ....?
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.05.2011, 21:13
Bębniarzu i sławny właścicielu znanej czapki do której zrobiliśmy pierwszą zrzutkę na Wielką Flagę - Witaj
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2011, 21:15
Saimoz napisał(a):Wyświetl post
Markus ... nie odpowiedzialas na moje pytanie

Nie widziales go czy po prostu niei chcesz odpowiedz .... albo co gorsza nie wiesz CO odpowiedziec ....?
Jaki związek z tym tematem ma to Twoje pytanie i co ma wnieść do tematu?

Uważasz, że tylko ABG ma prawo prowadzić doping na stadionie, troszczyć o Wisłę i decydować o postępowaniu ogółu kibiców?
(...)
"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2011, 21:16
Nie no, tego jeszcze brakowało żeby nadworny krytyk tego forum (obok wolfiego), który cały czas tylko narzeka uczył mnie kibicowania, wierności i pomocy drużynie w trudnych chwilach.

Chcesz mieć wpływ na wygląd trybun? Zdobądź władze w SKWK. Wtedy będziesz mógł wyrazić swoje zdanie.
Wiadomo, chciałbyś żeby na meczach był doping, oprawy, ale organizować tego too się już nie chce. Najłatwiej jest wymagać od innych.

Powiem więcej, masz jaja to podejdź przed meczem pod gniazdo i powiedz chłopakom, że masz w dupie ich protest i będziesz prowadził doping więc mają się odsunąć. Zobaczymy czy tłum pójdzie za Tobą skoro taki jesteś przekonany o tym "czego chce ogół".

PS. Tylko nie kasuj posta, daj mi bana i na privie wypieraj się że to nie ty.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.05.2011 o godz. 21:20.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.05.2011, 21:21
Cytat:
stadion to arena widowiska sportowego, a nie forum politycznych igrzysk
Pobawmy się w pisarzy S-F
Przenieśmy się w czasie , dokonajmy pewnego przyspieszenia technologicznego.
Post napisany po meczu Lechia-Juventus w 1983 r.

Na murawie sport , na trybunach ludzie. Czasem bardziej upolitycznieni(zachodnia Europa) czasem mniej(min.Polska) , ale posiadający również swoje prawa i postulaty.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2011, 21:24
PvD napisał(a):Wyświetl post
wislak86 a co ty wymagasz od gościa który lata siedział tylko i wyłącznie w temacie sportowym a teraz nagle zaczął "dbać" o kibicowanie na Wiśle i próbować ukierunkować wiślacki ruch kibicowski na Wiśle na swoje tory.
Jak widzisz, nieskuteczność i głupota niektórych posunięć może zdziałać prawdziwe cuda, zmuszając nawet najspokojniejszych do wypowiedzi.

Cytat:
K....a jaja jak berety.
Nie, no oczywiście pomagacie w ten sposób Wiśle. Piłkarzom, klubowi, Maaskantowi, itd. Jak cholera.

I jak to się dzieje, że protest w imię wspierania Warszawiaków i Poznaniaków ma Twoje poparcie i jest do przeprowadzenia, a np: w sprawie skandalicznego prowadzenia stadionowej inwestycji przez miasto na Reymonta już nie? Tutaj nie warto zwracać uwagi brakiem dopingu?
(...)
"
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.05.2011, 21:25
Markus napisał(a):Wyświetl post
Sprowadzanie szamba, które narobiliście razem z poznaniakami w Bydgoszczy i którego smród musi teraz dźwigać cała piłkarska Polska do rangi walki o „prawa obywatelskie” jest mało poważnym nieporozumieniem. Łagodnie mówiąc.

Osobiście mam dość płacenia za wyskoki innych. Sprzątajcie własny chlew sami, a nie obciążajcie nim wszystkich. Gdzie byliście z protestami, gdy w przeszłości bezpodstawnie i niesprawiedliwie Ekstraklasa S.A lub PZPN karała Wisłę i inne kluby? Ale za Wami wszyscy inni muszą stać murem, Wy natomiast możecie się na wszystkich „wypinać”.
Jeszcze zażądaj od Legii oficjalnych przeprosin, że Ci nie pozwalają klaskać na meczach z Lechem. Tymczasem ja przepraszam za to, że Legia umie się zorganizować i zrobić protest na skalę całej Polski - przekonując zdecydowaną większość ekip. Nikt nie broni zrobić tego samego w temacie kar od Ekstraklasy. Widać kibicowska Polska widzi zagrożenia dla całej swojej egzystencji bardziej w 'szamba jakiego narobiliśmy z poznaniakami" niż w innych. Tyczy się to również kibiców żużlowych, którzy oczywiście przyłączyli się do protestu. Generalnie nie przyłączyła się Polonia, Cracovia i Markus.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 27.05.2011 o godz. 21:27.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.05.2011, 21:31
http://www.youtube.com/watch?v=Pz9-l...layer_embedded
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 27.05.2011, 21:35
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie no, tego jeszcze brakowało żeby nadworny krytyk tego forum (obok wolfiego), który cały czas tylko narzeka uczył mnie kibicowania, wierności i pomocy drużynie w trudnych chwilach.
Ależ ja Cię ani nikogo innego wcale nie mam zamiaru "uczyć kibicowania". Nie chcę jedynie, byś Ty czy parę innych osób narzucało jego rodzaj reszcie i zmuszało ludzi do protestów lub czegokolwiek innego, co uważają za głęboko niesłuszne w swoim sposobie realizacji.I nie życzę sobie, by ktokolwiek odmawiał komukolwiek prawa do troski o Wisłę lub narzucał rodzaj jej wyrażania.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 27.05.2011, 21:35
PvD napisał(a):Wyświetl post
Bębniarzu i sławny właścicielu znanej czapki do której zrobiliśmy pierwszą zrzutkę na Wielką Flagę - Witaj
Ha, wiedzialem, ze musi to byc ktos znajomy

Markus ... popraw prosze edycje mojego posta bo zamiast zacytowac to sie wtryniles do mojego posta, jeszcze ktos pomysli ze mam rozdwojenie jazni ...

pytam sie dlatego, ze bycie w ABG to podporzadkowanie sie pewnym zasadom dzialajacym na dlugo dlugo przed tym jak pojawila sie Telefonika, to tez poczucie pewnej braterskosci i zjednoczenia, zaufania do ludzi, ktorzy troszke juz w swiecie kibicowskim zyja, troszke na swiecie widzieli ... konflikt, ktory niewatpiliwie tutaj na forum sie uwydatnia psuje tylko i wylacznie atmosfere wsrod nas, narastaja niepotrzebne podzialy .... do ktorych dokladasz sie miedzy innymi Ty mowiac, ze Tobie nikt nie zabroni dopingowac i ze masz gdzies co SKWK w porozumieniu z zoorganizowanymi grupami ustali ... jesli ustalamy, ze bedzie doping/nie bedzie dopingu czy bedzie tylko w drugiej polowie to tak ma byc, i jako wszyscy Wislacy to przyjmujemy do wiadomosci i koniec

inaczej konczy sie to kwasem takim jak na meczu z Lechem a tego chce uniknac kazdy z nas ... no chyba, ze uwazasz ze nic sie nie dzieje i protesty nie sa potrzebne ... (w co nie wierze ...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów