The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 11:14
Marko Milinkovic lat 23
W Slovanie - mistrzu Słowacji w 23 meczach 8 bramek + 4 asysty.

Dla porównania Maor Melixon lat 27
W Wiśle mistrzu Polski w 14 meczach 4 bramki + 6 asyst

Wniosek?

Ten Serb nie byłby taki zły
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.05.2011, 11:23
Zadnego wyrownywania liczby Polakow i obckorajowcow !!!
To mialoby sens jeslibysmy rozmawiali o mlodzych chlopcach ktorzy chca zrobic kariery a przy okazji prezentuja jakis tam poziom... Sciagac dzis Baszczynskiego (ktory i tak ma w dupie lekcje angielskiego) i pewnie w koncu obrazi sie na trenera Maskanta jak na Petrescu, czy Kosowskiego ktorzy z miejsca (bo ja jestem Kamil K) bedzie tym najwazniejszym na boisku jak i pozanim nie jest najlepszym pomysem. Jesli dzis jest chemia w druzynie to transfery Baszcza i Kosowskiego ta chemie dokumentnie roz.......a. Legendy sa po to aby swiecily w gablotach vide Maciej Zurawski.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.05.2011, 11:24
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Ale zimą TRZEBA było sprowadzić piłkarzy, którzy by od razu wskoczyliby do składu, a Baszczu i Kosa graja na pozycji, ktore potrzebuja tylko zmiennikow (kontuzja albo kartki Cikosa i Kirma i kto ma za nich grać? ktos z ME?).
Potrzebujemy pilnie lewego obrońcy, środkowego obrońcy i napastnika. Reszta wzmocnień to wg mnie solidni zmiennicy.
Bo bramkarza, środek pomocy, skrzydła i 1 napastnika mamy wystarczajacych jak na nasze realia.
Paljić sprowadzony był jako konkurencja na lewe skrzydło dla Kirma i to on powinien rywalizować z Andrażem o to miejsce, a nie grać jako zapchajdziura w defensywie. Na lewą stronę obrony potrzeba solidnego wzmocnienia. Co do Cikosa to wole, żeby ktoś lepszy przyszedł i przede wszystkim młodszy od Baszczyńskiego, kto by rywalizował z Ericiem o pozycję prawego obrońcy.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.05.2011, 11:30
abidal napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie priorytetem powinno byc utrzymanie Chaveza bo lepszego obroncy w polsce nie ma. Dodatkowo Baszczynskiego wziac za friko nad Zewłakowem bym sie zastanowil tez jako wzmocnienie srodka ( tez za darmo ) Kosowskiego tez moznaby wykrac z cypru i jeszcze z milion euro poswiecic na dwoch niezlych grajków i wystarczy na lige mistrzów.
Priorytetem to powinna być pozycja lewego obrońcy. W pierwszej kolejności!
Dziwie się że w tych wszystkich doniesieniach medialnych nie ma mowy o żadnym kandydacie na tą pozycję. Przewijają się za to kandydatury środkowych lub prawych obrońców.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.05.2011, 11:32
bo nikt poza Staszkiem nie wie z kim negocjujemy
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2011, 11:33
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
NIE NIE NIE!

Jeśli chcemy podnosić poziom sportowy drużyny, powinniśmy kontynuować taką politykę transferową jak zimą. Wszyscy zawodnicy sprowadzeni przez nas zimą od razu wskoczyli do pierwszego składu i podnieśli poziom drużyny (różnie to było z Sivakovem, ale dlatego, że jest tylko wypożyczony). Po co kontraktować piłkarzy, którzy będą tylko rezerwowymi? Dla mnie to chora polityka transferowa. Jeśli mamy sprowadzać zawodników, to tylko do pierwszej "11" na odpowiednim poziomie.
Ale trzeba też mieć świadomość, że my 10 transferów na poziomie zimowym nie zrobimy. Kosa, czy Baszczu będą świetnym uzupełnieniem składu. Co do Żewłakowa mam mieszane uczucia. Nie wiem czy nie będziemy mieli za starej obrony, gdyby Żewłak do nas przyszedł. Pewnie graliby ustawieniem - Jaliens - Żewłakow, albo Chavez - Żewłakow. Generalnie ciężko mi wyrokować, choć w meczu z Grecją, która gra dobre eliminacje, zagrał ponad przeciętnie.
Ponadto trzeba też pamiętać, że odejdzie od nas kilku piłkarzy - Łobodziński, Rios, Żurawski, Boukhari, Branco, może Garguła. Skład trzeba będzie też kimś uzupełnić, a nie tylko robić transfery do pierwszej drużyny.

Wzmocnienia, które nas czekają, to:
- LEWA OBRONA
- LEWY ŚRODEK OBRONY
- NAPASTNIK

Reszta transferów jest uzależniona od tego, ile pieniędzy Pan Właściciel Cupiał chce przeznaczyć na nowych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.05.2011, 11:53
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

- LEWA OBRONA
- LEWY ŚRODEK OBRONY
- NAPASTNIK
Nie rozumiem czemu wszyscy tak się upominają o ŚO? Jesli klub wykupi Chaveza to bedziemy mieli 3 ŚO Jaliens
Bunoza
Chavez.

Po co? Skoro mamy pozycje bardziej priorytetowe.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 27.05.2011, 11:57
Ale trzeba też mieć świadomość, że my 10 transferów na poziomie zimowym nie zrobimy. Kosa, czy Baszczu będą świetnym uzupełnieniem składu. Co do Żewłakowa mam mieszane uczucia. Nie wiem czy nie będziemy mieli za starej obrony, gdyby Żewłak do nas przyszedł. Pewnie graliby ustawieniem - Jaliens - Żewłakow, albo Chavez - Żewłakow. Generalnie ciężko mi wyrokować, choć w meczu z Grecją, która gra dobre eliminacje, zagrał ponad przeciętnie.
Ponadto trzeba też pamiętać, że odejdzie od nas kilku piłkarzy - Łobodziński, Rios, Żurawski, Boukhari, Branco, może Garguła. Skład trzeba będzie też kimś uzupełnić, a nie tylko robić transfery do pierwszej drużyny.

- LEWA OBRONA
- LEWY ŚRODEK OBRONY
- NAPASTNIK

Reszta transferów jest uzależniona od tego, ile pieniędzy Pan Właściciel Cupiał chce przeznaczyć na nowych piłkarzy.
Dziękuje za takie uzupełnienia składu jak Branco, Boukhari czy Rios. Nic nie wnoszą, a tak jakby się sprowadzało piłkarzy od razu na miarę pierwszej jedenastki, to automatycznie ktoś z wyjściowego składu na dziś siadł by na ławce i on by pełnił rolę uzupełnienia.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2011, 12:02
River napisał(a):Wyświetl post

Jaki jest sens budowanie zespolu na rok?
Odpowiadając HIPOTETYCZNIE na Twoje pytanie:
Jeżeli Wisła awansuje do LM dostaje przeogromny [jak dla polskiego klubu] zastrzyk gotówki. Do tego podnosi się też nieznacznie renoma klubu [zależy to też od uzyskanych wyników w tejże LM]. Co za tym idzie? Przy ewentualnej wygranej ekstraklasy w sezonie 2011/12 będzie chciało, a raczej będzie większa możliwość pozyskania "lepszych" zawodników.

Także tego... czasem "budowanie na rok" ma sens
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.05.2011, 12:03
Trochę dziwi mnie chęć ściągnięcia 3 zawodników (Baszczyński, Kosowski, Żewłakow) w wieku +/- 35lat.
Po pierwsze nie będzie to inwestycja na lata. Wręcz przeciwnie już za rok pod koniec sezonu forum się obudzi, że w lecie nastąpi przebudowa połowy obrony.
Po drugie nie uważam ich już za zawodników, którzy mieliby stanowić istotne wzmocnienie naszej drużyny. A wszyscy się zgodzimy, że potrzeba nam kilku zawodników, prezentujących wyższy poziom sportowy od obecnych.
Uważam więc, że z całej wymienionej trójki można by podpisać najwyżej jednego zawodnika, a najlepiej żadnego!
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.05.2011, 12:04
Ja bym też wspomniał, że Baszczu zagrał kilka meczy jako ŚO w życiu (choć raczej z musu) i, o ile pamiętam, prezentował się dobrze. Mógłby być więc wartościowym zawodnikiem zarówno na prawą stronę, jak i na środek (w ten sposób sprowadzamy rywala Cikosowi, a zarazem zapewniamy sobie, że nie będziemy musieli oglądać Mateusza Kowalskiego, którego trzeba wypożyczyć, w końcu w Piaście grał całkiem nieźle)
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2011, 12:05
Chyba sobie zartujecie, ze Baszczynski to bedzie rezerwowy(o ile przyjdzie)...pilkarz o przynajmniej klase lepszy od Cikosa i grajacy w klubie, o ktorym Slowak(bo to aktualnie poziom I-szej ligi polskiej) moze pomarzyc. Potrzebujemy prawego obroncy z prawdziwego zdarzenia...Baszczynski i Wasilewski, to swietne kandydatury.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 12:06
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Zadnego wyrownywania liczby Polakow i obckorajowcow !!!
To mialoby sens jeslibysmy rozmawiali o mlodzych chlopcach ktorzy chca zrobic kariery a przy okazji prezentuja jakis tam poziom... Sciagac dzis Baszczynskiego (ktory i tak ma w dupie lekcje angielskiego) i pewnie w koncu obrazi sie na trenera Maskanta jak na Petrescu, czy Kosowskiego ktorzy z miejsca (bo ja jestem Kamil K) bedzie tym najwazniejszym na boisku jak i pozanim nie jest najlepszym pomysem. Jesli dzis jest chemia w druzynie to transfery Baszcza i Kosowskiego ta chemie dokumentnie roz.......a. Legendy sa po to aby swiecily w gablotach vide Maciej Zurawski.
Dokładnie tak.

Jeden transfer, niejako żeby zastąpić Żurawskiego - ok.

Ale jak czytam, że do Wisły mieliby przejść Baszczyński, Wasilewski, Żewłakow i Kosowski, to obawiam się, że wróci to, co było z Petrescu. Zwalnianie zbyt wymagającego trenera.

Żadnego wyrównywania ilości Polaków w zespole, właśnie trzeba, żeby cała liga poszła w odwrotnym kierunku. Za jakieś 10 lat może uda się wyeliminować olewactwo Polaków.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 27.05.2011 o godz. 12:10.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.05.2011, 12:08. Dudu...
Wprawdzie to sports.pl, więc nie wiem, na ile wiarygodne, ale sympatycznie byłoby skorzystać z promocji...
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Dud...559,1,726.html
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.05.2011, 12:25
Nie wiem jak możecie stawiać Baszczyńskiego, Wasilewskiego i Żewłakowa w jednej linii.

Wasilewski gra w klubie mocniejszym, niż Baszczyński, Żewłakowa, i mocniejszym niż Wisła, ma 31. Zarobkowo to poziom Jaliensa zapewne.
Baszczyński gra w klubie który jest od Wisły słabszy, ale gra tam ponoć bardzo dobrze, w pierwszym składzie, ma 34 lata. Pewnie będzie chciał zarabiać na poziomie ~200 tys. euro
Żewłakow nie gra w klubie słabszym od Wisły. Jest starszy od Baszcza, jest starszy od Wasyla. Chce zarabiać tyle co Arboleda.
.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 27.05.2011, 12:33
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Żewłakow nie gra w klubie słabszym od Wisły. Jest starszy od Baszcza, jest starszy od Wasyla. Chce zarabiać tyle co Arboleda.
Ludzie trzymajcie mnie, zacznijmy od tego, ze ZEWLAKOW NIE MA W TEJ CHWILI KLUBU!!!! a Ty piszesz ze gosc nie gra w swoim klubie...
Ostatnio edytowane przez sportnh : 27.05.2011 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 12:39
Potrzeba nam jednego mocnego i stabilnego obronce - Grncarow, ktorego podobno obserwujemy to powinien byc doskonaly wybor.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Dziękuje za takie uzupełnienia składu jak Branco, Boukhari czy Rios. Nic nie wnoszą, a tak jakby się sprowadzało piłkarzy od razu na miarę pierwszej jedenastki, to automatycznie ktoś z wyjściowego składu na dziś siadł by na ławce i on by pełnił rolę uzupełnienia.

Chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Do pierwszego składu i ewentualnie do rywalizacji o ten pierwszy skład będą maksymalnie 4 transfery. I to mi się wydaje nawet ponad optimum. Naiwnością jest wierzyć, że Valcx sprowadzi całą nową jedenastkę nowych zawodników. Zresztą to byłoby chore. Dlatego sprowadzenie Kosy na rezerwę, a już Baszcza tym bardziej, wydaje się zasadne, choćby z tego względu, że ktoś musi w Wiśle potrząsać szatnią - to też jest ważne.

Nie wierzę jednak w to, że przyjdzie do nas aż 4 podstarzałych Polaków. 1 wystarczy. Najbardziej do roli, którą opisałem wyżej, nadawałby się Baszczyński i po cichu liczę na to, że pojawi się na Reymonta.

PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem czemu wszyscy tak się upominają o ŚO? Jesli klub wykupi Chaveza to bedziemy mieli 3 ŚO Jaliens
Bunoza
Chavez.

Po co? Skoro mamy pozycje bardziej priorytetowe.
Jedynie Jaliens z tej trójki potrafi racjonalnie wybić piłkę ze swojego pola karnego, zainicjować jakiś kontratak, "przebić" piłkę przez linię pomocy drużyny przeciwnej. To jest ważne i takich środkowych obrońców nam brakuje. Jak już ktoś wyżej pisał - może ten cały Grncarow byłby dobrym rozwiązaniem...

Jeśli mamy jakieś inne pozycje priorytetowe, to je wskaż.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 27.05.2011 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Nie ma klubu i jest panem swojego losu. Myślał, że Walter nie będzie mu żałował kasy, ale licytował za wysoko i się przeliczył co mnie cieszy. Z drugiej strony taki zawodnik nie powinien mieć większych problemów ze znalezieniem roboty w wielu klubach w Europie i w Polsce. Jest jeszcze Wojciechowski, który może nie wykupić Kokoszki i zdecydować się właśnie na Żewłakowa.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.05.2011 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 27.05.2011, 12:42
Swoją droga, jestem bardzo ciekaw, ewentualne sprowadzenie Baszcza jest priorytetowo z myslą o nim jako o STOPERZE (jego nowej pozycji) czy PRAWEJ OBRONIE (starej)? Czy po prostu bedzie to zalezec od sytuacji i rownie dobrze bedzie mogl grac tu i tu? (kartki/kontuzje innych)

I druga sprawa, ewentualne pozyskanie Baszcza pewnie zamyka opcje transferu Wasyla?
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.05.2011, 12:58
Osobiście uważam, że Baszczu jako zmiennik i Wasyl na prawą to dobre opcje. Dla Żewłakowa i Kosowskiego z mojej strony nie. A i tak mam nadzieję, że Stan ma w planach inne nazwiska i Nas pozytywnie zaskoczy.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 27.05.2011, 13:00
Chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Do pierwszego składu i ewentualnie do rywalizacji o ten pierwszy skład będą maksymalnie 4 transfery. I to mi się wydaje nawet ponad optimum. Naiwnością jest wierzyć, że Valcx sprowadzi całą nową jedenastkę nowych zawodników.
Nie napisałem, że liczę na nową jedenastkę nowych piłkarzy. Po prostu chce żeby to funkcjonowało tak, że jak sprowadzamy nowego zawodnika to na miarę pierwszego składu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 27.05.2011, 13:05
Nie napisałem, że liczę na nową jedenastkę nowych piłkarzy. Po prostu chce żeby to funkcjonowało tak, że jak sprowadzamy nowego zawodnika to na miarę pierwszego składu.
Wiadome, że byłoby to najlepsze rozwiązanie, ale w tym okienku też trzeba będzie uzupełnić szeroką kadrę. Może już bez takich przypadków jak Branco, ale jednak kogoś na rezerwę trzeba będzie sprowadzić.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.05.2011, 13:07
Jedynie Jaliens z tej trójki potrafi racjonalnie wybić piłkę ze swojego pola karnego, zainicjować jakiś kontratak, "przebić" piłkę przez linię pomocy drużyny przeciwnej. To jest ważne i takich środkowych obrońców nam brakuje. Jak już ktoś wyżej pisał - może ten cały Grncarow byłby dobrym rozwiązaniem...

Jeśli mamy jakieś inne pozycje priorytetowe, to je wskaż.
Zgoda że takich ŚO jak Jaliens nam brakuje ale brakuje nam również pieniędzy. Pisałem juz wyżej że priorytetem dla nas jest LO.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 13:16
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale uważam iż "odgrzewane kotlety" nie pomogą nam w walce o LM. Ci zawodnicy mieli już swoje okazje i ich nie wykorzystali. A twierdzenie, że piłkarz im starszy tym lepszy to jakieś dziwne novum. Przykład Żurawskiego powinien niektórych czegoś nauczyć.
To samo pisałeś przed poprzednim powrotem Kosowskiego, czy przy omawianiu możliwości powrotu Frankowskiego do Wisły po jego powrocie z zagranicy - nic Cię to nie nauczyło? Nadal będziesz powielał dawne błędne myślenie, zamiast przyjąć do wiadomości, że się myliłeś?

Kosowski nigdy nie był w naszych polskich warunkach "zwykłym" zawodnikiem, czy piłkarskim emerytem. To postać absolutnie wyjątkowa, wyłamująca się ze wszelkich utartych schematów. Podobnie jak Frankowski.

Kamil zawsze, bez względu na aktualną formę, dawał ogromnie wiele drużynie na boisku i poza nim. "Cementował" szatnię, wnosił charakter i tą swoją niezwykle cenną pazerność, poczucie wyższości ocierające się o megalomanię, która na boisku owocowała brakiem jakichkolwiek kompromisów i skakania do gardła obojętnie jak silnemu rywalowi. Dawał drużynie nieobliczalność i poczucie własnej wartości w każdym momencie. Przy nim zawsze, obojętnie kto aktualnie był w kadrze drużyny, wszyscy grali znacznie lepiej, co najdobitniej pokazuje "runda życia Zieńczuka".

Kosowski z wielu powodów i względów zawsze był i jest dla Wisły zawodnikiem bezcennym. Nawet wchodząc tylko na kilkanaście minut, mógłby niesamowicie mocno pomóc nam w walce o LM. Przy nim nigdy nie zdarzyły się zespołowi kompromitujące wpadki w pucharach - tak działał na drużynę. Przy jego charyźmie i charakterze, przeciez on by nie zniósł, gdyby jakieś "leszcze" z Tblilisi, Lewadii, czy Karabachu, nie zarabiające nawet na pampersy, poniewierały go i jego ambicje na boisku.

Absolutnie powinien wrócić.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.05.2011 o godz. 13:20.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.05.2011, 13:28
Markus.

Ale to juz nie jest ten sam klub i ta sama szatnia.
Cieżko oceniac kogos kogo nie widzialem jak gra.
Jeśli jest w stanie biegać jak Rajan Giggs to kontrakt na 5 lat.
A Baszczu ? Ponoc opcja rezerwowa. Ciekawe co z tym kapitanem Crveny Zvezdy, szkoda tylko ze tak duzo krzyczą za niego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kojot_12
Member

Od: 01.2011

Stary 27.05.2011, 13:30
Cytat:
Osmana Chaveza, podstawowego piłkarza Wisły Kraków, zaproponował wam jego menadżer. Czy to w ogóle możliwy temat?

- To dobry zawodnik, nie jakiś przeciętniak, ale finansowo jest poza naszym zasięgiem. Czasami apetyty piłkarzy spadają, można się targować, choć w tym przypadku będzie niezwykle ciężko.
Prezes łks-u na temat Chaveza
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2011, 13:30
Żewłakow na celowniku Wisły.Tylko że on chce aż 300 tyś € za sezon.....
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...polski/4570434

może jeszcze wróci sprawa Nwagou z Floty ? W końcu strzelił aż 17 bramek w 1 lidze.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.05.2011 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.05.2011, 13:34
Markus napisał(a):Wyświetl post

[.......]
Kosowski z wielu powodów i względów zawsze był i jest dla Wisły zawodnikiem bezcennym. Nawet wchodząc tylko na kilkanaście minut, mógłby niesamowicie mocno pomóc nam w walce o LM. Przy nim nigdy nie zdarzyły się zespołowi kompromitujące wpadki w pucharach - tak działał na drużynę. Przy jego charyźmie i charakterze, przeciez on by nie zniósł, gdyby jakieś "leszcze" z Tblilisi, Lewadii, czy Karabachu, nie zarabiające nawet na pampersy, poniewierały go i jego ambicje na boisku.
Absolutnie powinien wrócić.
Nie żyjmy przeszłością.
Nie wiesz jak gra Kosa teraz ....
Za ile lat stwierdzisz, że Kosa już nie ma tej szybkości, wytrzymałości, siły ?
trzeba pamiętać o czymś takim jak wartość sportowa .... nie wszystko się da nadrobić zaletami mentalnymi.
Co z tego że by nie zniósł jak leszcze nas roznoszą - może i by się darł na kolegów ... aż by się zmęczył

Ma grać za za Małeckiego ?
Zawodnik na "kilkanaście minut" .... nie wiem czy z taką funkcja by się Kosa pogodził.
Z cementowaniem szatni tez bym nie przesadzał , biorąc pod uwagę aktualny skład Wisły ... to nie są chłopaczki do ustawiania.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.05.2011, 13:38
Markus napisał(a):Wyświetl post
To samo pisałeś przed poprzednim powrotem Kosowskiego, czy przy omawianiu możliwości powrotu Frankowskiego do Wisły po jego powrocie z zagranicy - nic Cię to nie nauczyło? Nadal będziesz powielał dawne błędne myślenie, zamiast przyjąć do wiadomości, że się myliłeś?

możesz mi to pokazać ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów