The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2011, 21:57
Baszczu I Kosa to chyba tylko jako uzupelnienie kadry celem grania n a3 frotntach bo ani jeden ani drugi ni ejest zadnym wzmocnieniem...tym bardziej ze kilku mlodych dwudzistolatkow powinno dostawac szanse w nowym sezonie w lidze...takze byli Wislacy to raczej drugoplanowe trasfery a Stan na glowne wzmoceniania szykuje zupelnie inych pilkarzy...wkoncu moze pracowac w spokoju podczas gdy wszyscy jaraja sie "antykami"
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.05.2011, 21:59
Naszego trenera słów kilka:

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,96..._powtorzy.html

Nie tylko o transferach
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2011, 22:05
cały czas mówimy o wzmocnieniach, a ja mam nadzieję że nikt konkretny nie opuści składu przed tak ważnymi meczami jakie nas czekają... każdy pamięta jak przed pucharami się osłabialiśmy po to by później dostać lanie od amatorów... liczę po cichu na 3 potencjalne wzmocnienia
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.05.2011, 22:05
Żuraw, dzięki za wszystko.
Nourdin Boukhari, jesteś głównym fundamentem tego mistrzostwa. Twoja bramka dała nam tytuł w tym sezonie, a Maaskantowi prawdopodobnie dała dalszą pracę i możliwość osiągnięcia sukcesu.
Branco, co by tu napisać, wypierdalaj jak najdalej od Wisły.

Jeszcze sa w Wiśle, więc piszę tutaj a nie w "byłych"...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.05.2011, 22:49
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
i
Zwlaszcza ciekawi mnie ten "klasowy napastnik" zobaczymy kogo nam wymyslą
Mam nadzieje, ze tym "klasowym napastnikiem" nie bedzie Polak bo to sie wzajemnie wyklucza

tomasz_19 napisał(a):
cały czas mówimy o wzmocnieniach, a ja mam nadzieję że nikt konkretny nie opuści składu przed tak ważnymi meczami jakie nas czekają... każdy pamięta jak przed pucharami się osłabialiśmy po to by później dostać lanie od amatorów... liczę po cichu na 3 potencjalne wzmocnienia
Tez na to bardzo licze. Przede wzsystkim:
1. by nikt kto stanowi trzon druzyny nie odszedl
2. by sciagnieto tych 2-3 zawodnikow, ktorzy z miejsca wskocza do 11 i podniosa automatycznie poziom druzyny.
3. bysmy do el.LM przystapili wzmocnieni a nie oslabieni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.05.2011, 23:17
gigant napisał(a):Wyświetl post
Branco, co by tu napisać, wypierdalaj jak najdalej od Wisły.
.

tylko posprzątaj po tym szampanie co go tak bezczelnie wylałes pod szatnią , nikt twoich brudów prać nie będzie

Cieszy mnie że przerwa między treningami będzie tak krótka . Poprzednie 6 czy 7 tygodni to było zdecydowanie za długo .

Czekamy na przemyślne transfery . Jeśli będą chociaz tak udane jak te zimowe , gdzie z miejsca 4 zawodników znacząco wzmocniło pierwszy skład , to możemy się spodziewać że wkońcu nie będzie nam wstyd za występy Wisły w pucharach . Powinien się ktoś postarać o projekcje dla zawodników mixów spotkań z Levadią , Karabachem czy Dinamo i Valerengą , szczególnie przed pierwszym spotkaniem w pucharach .
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2011, 23:18
Tak a propos Baszczyńskiego,to przypomniała mi się opinia na temat jego występów w Grecji,Mirosława Sznaucnera.Gość gorąco polecał Smudzie Marcina na środek obrony w reprezentacji,gdyż wg niego przy słabości polskiej defensywy,to właśnie były Wiślak mógłby rozwiązać parę problemów.Co tu dużo pisać,po prostu entuzjastycznie wyrażał się o jego grze.Powrót Baszcza do Wisły jest dobrym pomysłem...zresztą Kosy też(obaj dadzą radę w przeciwieństwie do Żurawskiego).
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.05.2011, 23:22
Wisła i jej letnie transfery:

http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.05.2011, 00:09
Z tymi transferami to ja bym był ostrożny. Raczej bym się nie spodziewał jakiejś rewolucji i hurtowego sprowadzania zawodników.

Jak znam życie, to klub w przyszłym tygodniu pewnie ogłosi wykupienie Chaveza i Cikosa. W prasie już będą pisać że Wisła przygotowuje się do LM, balonik będzie pompowany. A te transfery są łatwe do przeprowadzenia. Następnie pewnie ogłoszą przyjscie 3 zawodników - Napastnika, lewego obrońcy, prawego obrońcy.

I to będą wszystkie nasze transfery.
Maaskant szybko będzie miał gotową kadrę z którą będzie mógł pracować. Jedyną niewiadomą jest pewnie tylko Sivakov.

1. Pareiko
2. Nowy zakodnik
3. Chavez
4. Jailiens
5. Nowy zawodnik
6. Sobolewski
7. Nowy lub Sivakov
8. Małecki
9, Nowy lub Genkov
10. Melikson
11. Kirm

Co do lewgo i prawego obrońcy.
Nie powiem, ale taki Baszczyński z Wasileskim to były by świetne wzmocnienia.
Obaj mocno związani z Krakowem, dla których Wisła to coś więcej. Do tego Baszczyński może grać na środku obrony, lewej lub prawej stronie. Wasileski na lewej lub prawej stronie. Więc nie było by problemów w przypadku kartek, kontuzji. Obaj są doświadczeni i prezentują klasę że nie trzeba rundy żeby zgrać formację ze sobą.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.05.2011, 01:53
River napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, ze tym "klasowym napastnikiem" nie bedzie Polak bo to sie wzajemnie wyklucza

Tez na to bardzo licze. Przede wzsystkim:
1. by nikt kto stanowi trzon druzyny nie odszedl
2. by sciagnieto tych 2-3 zawodnikow, ktorzy z miejsca wskocza do 11 i podniosa automatycznie poziom druzyny.
3. bysmy do el.LM przystapili wzmocnieni a nie oslabieni.
Jeleń, Paweł Brożek. Klasowi i Polacy.

Mamy chyba za słabych zawodników, żeby po 4 miesiącach wyjeżdżali do Niemiec czy Francji. Poważne kluby nie ściągają zawodników po jednej rundzie, zwłaszcza jeśli to jedna runda w Polsce. Jedyny wyjątek to Małecki.
.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 06:12
Mam nadzieje, ze w koncu zakontraktuja Chaveza. Przeliczajac Dolary na Euro kosztowalby 400-450tys Euro (mowi sie o 500tys dolarow) wiec nie wiem czemu sie jeszcze w klubie zastanawiaja. Za lepszego stopera i tak klub musialby wydac wieksze pieniadze niz na Chaveza.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 27.05.2011 o godz. 06:24.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2011, 07:19
Wasilewski - byłbym w stanie zrozumieć, ale Baszczyński? Kosowski? No może jeszcze Żewłakowa bym zrozumiał... Ale Ci dwaj? Grali w Wiśle w swoich najlepszych latach i za ich czasów LM nie było, teraz, jak mają po ok 34-35 lat mają nagle pociągnąć zespół do LM? Szczególnie po wątpliwych sukcesach za granicą. Bardzo słabo jestem przekonany
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.05.2011, 07:24
Odchodzi Zurawski ale na szczescie zostanie Wisla dalej Parkiem Geriatycznym. Moze jeszcze Kryszal, za jego gry tez nie bylo LM
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.05.2011, 07:39
kolend napisał(a):Wyświetl post
Wasilewski - byłbym w stanie zrozumieć, ale Baszczyński? Kosowski? No może jeszcze Żewłakowa bym zrozumiał... Ale Ci dwaj? Grali w Wiśle w swoich najlepszych latach i za ich czasów LM nie było, teraz, jak mają po ok 34-35 lat mają nagle pociągnąć zespół do LM? Szczególnie po wątpliwych sukcesach za granicą. Bardzo słabo jestem przekonany
Baszczyński w lidze greckiej miał ostatnio dużo, dużo lepszą dyspozycję, niż Wasilewski w Belgii. Tylko, że Baszczu grał na środku defensywy.
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.05.2011, 07:40
The Mauves are showing interest in Serbian right back Pavel Ninkov. Though Anderlecht will have to compete with Club Brugge, Vitesse, Groningen, CSKA Moscow, Lille, Copenhaguen, Wisla Krakow and Auxerre. He costs 2 million

Mógłby ktoś przetłumaczyć o co chodzi, bo mi translator nie działa :/

A tu jest jeszcze inny tekst:
http://www.blue-army.com/nieuws/2011...r-pavle-ninkov
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 27.05.2011, 07:41
Pavel Ninkov - Wisła się nim interesuje. Prawy obrońca. Ciekawy zawodnik ale jak ma być to drugi Knezevic z Legii to lepiej poszukać lepszego
Ostatnio edytowane przez flamengista : 27.05.2011 o godz. 08:10.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.05.2011, 07:43
Dla, którzy cieszą się z przyjścia Kamila Kosowskiego (z całym szacunkiem) proponuje kuknąć na wykres:
http://www.transfermarkt.de/en/kamil...eler_6255.html
co tu dużo mówić: rzeczywistość jest brutalna ..... rynek wycenia ...
Podobny wykres ma Baszczyński ... ale w jego przypadku jakoś mam mniejsze wątpliwości bo cena jednak dwa razy większa i pozycja nie wymagająca sprinterskich umiejętności a raczej doświadczenia.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 27.05.2011 o godz. 07:48.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
NoRules
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 27.05.2011, 07:44
Chyba wyraznie wszedzie pisze z wisla chce miec szeroka kadre na lige,puchary,pp.Po drugie w wisle brakuje polakow wiec zeby nie bylo placzow to sciagna kos i baszcza. Proste!? Zawsze jest dramatyzowanie na tym forum kiedys jak nei bylo zadnych transferow placza teraz jak zapowiadaja sie ciekawe wzmocninia dalej sa placze...
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2011, 07:56
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Dla, którzy cieszą się z przyjścia Kamila Kosowskiego (z całym szacunkiem) proponuje kuknąć na wykres:
Podobny wykres ma Baszczyński ... ale w jego przypadku jakoś mam mniejsze wątpliwości bo cena jednak dwa razy większa i pozycja nie wymagająca sprinterskich umiejętności a raczej doświadczenia.
Pewnie, że rynek wycenia, a cena spada - w końcu lat mu nie ubywa, a zatem i czas przydatności (że tak brzydko powiem ) i szansa na późniejszą sprzedaż i zwrot pieniędzy maleje, to również wpływa na spadek ceny.

Kosa z pewnością nie byłby już pierwszoplanowym zawodnikiem, a raczej solidnym zmiennikiem, który w dodatku robiłby dużo dobrego w szatni.

Co do Baszcza, to już gdy odchodził z Wisły byłem za opcją by go zatrzymać jako stopera (tam nie trzeba takiej szybkości jak na boku), bo radził sobie na tej pozycji na prawdę dobrze.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Lysy
Senior Member

Stary 27.05.2011, 07:59
@NoRules
Typowe polskie piekiełko, nigdy im nie dogodzisz Nawet jakby pojawiło się nazwisko Raula, to by pisali, "stary" , "na co nam on" Więc się takimi wpisami nie przejmuje, tylko lista ignorowanych płaczek rośnie.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.05.2011, 08:02
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Ale o co chodzi? Przecież kończą się im kontrakty i można wziąć zawodnikow za darmo.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.05.2011, 08:03
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
No Kosa i Baszczu napewno pomogą w walce o LM - pilkarz im starszy tym lepszy a do tego już tyle razy pomogli nam awansować że chyba warto spróbować .No nie?
Z całym szacunkiem, ale uważam iż "odgrzewane kotlety" nie pomogą nam w walce o LM. Ci zawodnicy mieli już swoje okazje i ich nie wykorzystali. A twierdzenie, że piłkarz im starszy tym lepszy to jakieś dziwne novum. Przykład Żurawskiego powinien niektórych czegoś nauczyć.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.05.2011, 08:08
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale uważam iż "odgrzewane kotlety" nie pomogą nam w walce o LM. Ci zawodnicy mieli już swoje okazje i ich nie wykorzystali. A twierdzenie, że piłkarz im starszy tym lepszy to jakieś dziwne novum. Przykład Żurawskiego powinien niektórych czegoś nauczyć.
Ta kwestie zostaw naszemu dyrektorowi sportowemu
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 27.05.2011, 08:10
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Przykład Kosowskiego niczego cię nie nauczył? Oprócz zawodników w miarę młodych których będzie można sprzedać z zyskiem za kilka lat jak Melikson, potrzebujemy realnych wzmocnień NA TERAZ i nie obchodzi mnie czy zawodnik ma 25 czy 34 lata, jeśli gra dobrze (Kamil ostatnio utrzymuję się w dobrej formie - sprawdź temat "Byli Wiślacy" bo chyba tam, z rok nie zaglądałeś) i jest w stanie realnie pomóc drużynie w walce o LM to dlaczego go nie zakontraktować na 1 rok ?

Ciągle byście marudzili, że tamten stary , a tamten się nie podoba. Tak samo było przed przyjściem Kosowskiego vol. 2 więc liczę na profesjonalizm naszego sztabu, że nie zagląda piłkarzowi w metrykę, tylko patrzy na realne Korzyści jakie może przynieść sprowadzenie takiego piłkarza.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.05.2011, 08:18
NoRules napisał(a):Wyświetl post
Chyba wyraznie wszedzie pisze z wisla chce miec szeroka kadre na lige,puchary,pp.Po drugie w wisle brakuje polakow wiec zeby nie bylo placzow to sciagna kos i baszcza. Proste!? Zawsze jest dramatyzowanie na tym forum kiedys jak nei bylo zadnych transferow placza teraz jak zapowiadaja sie ciekawe wzmocninia dalej sa placze...
Tylko że Baszczu i Kosiarka nie przyjdą grać za pampersy. Im trzeba sporo zapłacić.

Baszczu mógłby być cennym uzupełnieniem defensywy - jego doświadczenie i charakterność bardzo by się przydały. Natomiast Kosowski mógłby pełnić rolę jokera, wchodzącego na ostatnie 30 minut meczu. Obawiam się, że na grę przez 90 minut nawet w polskiej lidze nie ma już kondycji. Co innego słoneczny Cypr.

Z dwójki ex-Wiślaków bardziej prawdopodobny jest Baszczu, ale akurat on ma szansę na angaż na Zachodzie, za niezłą kasę. Nie podoba mu się już Grecja, ale jest Turcja, ew. Cypr. Też ciepło i słonecznie.

Obaj mogą liczyć tylko na roczne kontrakty. Myślę, że te zapowiedzi to zasłona dymna. Nieudany powrót Żurawskiego musiał zniechęcić Valcxsa do podobnych pomysłów. Tu nie można pozwolić sobie na ryzyko. Kolejna żenująca wpadka w europejskich pucharach może oznaczać koniec Stana i Maaskanta.

Ja się nie spodziewam kolejnej rewolucji transferowej - chyba, że nie uda się pozyskać Cikosza i Chaveza. Dojdą najprawdopodobniej: lewy obrońca i napastnik. No i pomocnik, ale zależne jest to od tego, jak ocenia umiejętności Pajlića Maaskant.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.05.2011, 08:22
Mnie Baszczyński bardzo imponowal na stoperze. Agresywny w odbiorze, zwrotny, szybki obrońca. Robił zdecydowanie lepsze wrażenie jak na boku. Dlatego jak byłem za tym, żeby odchodził jako prawy, to po przestawieniu na środek już miałem nadzieję, że zostanie. Jeśli trzymał formę w Grecji i grał to u nas spokojnie dałby sobie radę jeszcze przez sezon, dwa.
Kosowskiego a tym bardziej Żewłakowa bym odpuścił.
..
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2011, 08:29
W dzisiejszej GK twierdza ze Baszczu raczej zostanie w Grecji
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.05.2011, 08:29
http://wislaportal.pl/news.php?id=20159 coś optymistcznego
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 27.05.2011, 08:30
Lysy napisał(a):Wyświetl post
@NoRules
Typowe polskie piekiełko, nigdy im nie dogodzisz Nawet jakby pojawiło się nazwisko Raula, to by pisali, "stary" , "na co nam on" Więc się takimi wpisami nie przejmuje, tylko lista ignorowanych płaczek rośnie.
ale kogo Ty porównujesz? Kosowskiego, który w każdym poważnym zagranicznym klubie był statystą? (nie licząc jednej chyba rundy w Niemczech), z resztą na Cyprze też zawsze różowo nie było...

A Baszczyński jak odchodził to już przestawał dawać radę na boku, a teraz nagle po 2 latach będzie wzmocnieniem na puchary...

chyba ktoś w końcu stworzył maszynę do przenoszenia w czasie
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.05.2011, 08:30
tak dla Kosy Baszcza i Zewlakowa (ten ostatni to i tak chyba wymysl pismakow) ale tylko jesli:

a) sa za free (a z tego co czytam to sa)
b) kontrakty antykominowe
c) nie dluzsze niz rok z opcjia przedluzenia
d) nie jest to glowny cel transferowy tego okienka a jedynie skorzystanie z promocji, czytaj - i tak mamy na oku zagranicznych wymiataczy na lewa i prawa obrone i atak
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów