The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2011, 08:31
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Przykład Kosowskiego niczego cię nie nauczył? Oprócz zawodników w miarę młodych których będzie można sprzedać z zyskiem za kilka lat jak Melikson, potrzebujemy realnych wzmocnień NA TERAZ i nie obchodzi mnie czy zawodnik ma 25 czy 34 lata, jeśli gra dobrze (Kamil ostatnio utrzymuję się w dobrej formie - sprawdź temat "Byli Wiślacy" bo chyba tam, z rok nie zaglądałeś) i jest w stanie realnie pomóc drużynie w walce o LM to dlaczego go nie zakontraktować na 1 rok ?

Ciągle byście marudzili, że tamten stary , a tamten się nie podoba. Tak samo było przed przyjściem Kosowskiego vol. 2 więc liczę na profesjonalizm naszego sztabu, że nie zagląda piłkarzowi w metrykę, tylko patrzy na realne Korzyści jakie może przynieść sprowadzenie takiego piłkarza.
Pewnie. Złóżmy drużynę z emerytów, których szczytem kariery były średniaki lig greckich, cypryjskich itp i potem liczmy na cud w meczu z poważną drużyną. Gość ma 34 lata w tym momencie i w ostatnim roku grał w 5 drużynie ligi cypryjskiej. Teraz my go weźmy i podbijajmy LM czy LE
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2011, 08:43
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Pewnie. Złóżmy drużynę z emerytów, których szczytem kariery były średniaki lig greckich, cypryjskich itp i potem liczmy na cud w meczu z poważną drużyną. Gość ma 34 lata w tym momencie i w ostatnim roku grał w 5 drużynie ligi cypryjskiej. Teraz my go weźmy i podbijajmy LM czy LE

Nie wiem czy wiesz, ale Kosowski mógłby być najbardziej utytułowanym piłkarzem w Wiśle jeśli do niej trafi. Już raz popełniliśmy błąd rezygnując z KOSY gdy zanosiło się na to , że drużyna będzie grała coraz lepiej . Ale wtedy mieliśmy dyletanta dyrektora sportowego, a teraz mamy Stana.

Kosa po odejściu do APOELU golami i asystami przyczynił się do awansu do LM:

http://www.youtube.com/watch?v=7KXyv-e0Kz0&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=glxrby8Ie4w

A gdzie awansowała Wisła po odejściu KOSY?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.05.2011, 08:48
Nie wiem czy wiesz, ale Kosowski mógłby być najbardziej utytułowanym piłkarzem w Wiśle jeśli do niej trafi. Już raz popełniliśmy błąd rezygnując z KOSY gdy zanosiło się na to , że drużyna będzie grała coraz lepiej . Ale wtedy mieliśmy dyletanta dyrektora sportowego, a teraz mamy Stana.

Kosa po odejściu do APOELU golami i asystami przyczynił się do awansu do LM:

http://www.youtube.com/watch?v=7KXyv-e0Kz0&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=glxrby8Ie4w

A gdzie awansowała Wisła po odejściu KOSY?
W porządku, obyśmy sobie nie ściągnęli kolejnego Żurawskiego, który będzie tylko świecił w wywiadach.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.05.2011, 08:52
Dla Kosy zawsze miejsce w Wiśle powinno być
To jest jakaś niewytłumaczalna synergia, Kosy i naszego klubu
Gdy Kosowski gra u nas cała drużyna gra 20-30% lepiej
Co do reszty , z trójki Baszczu, Żewłakow Wasilewski to tak ale dla conajwyżej jednego z nich
wybierajac w tej właśnie kolejności
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.05.2011, 08:54
Kosowski byłby doskonałym zmiennikiem Kirma i Małeckiego. Ostatnio grał całkiem nieźle, więc szansa na to, że jeszcze formę ma - wszystko tak naprawdę zależy od motoryki piłkarza.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.05.2011, 09:02
Już raz popełniliśmy błąd rezygnując z KOSY
Czy to nie Kosa przekreślił sobie drogę do jakichkolwiek dalszych negocjacji kontraktu żartując sobie o pampersach?
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.05.2011, 09:27
Cytat:
Możesz się śmiać, ale Kosa czy Baszczu (stoper!) to dalej jedni z najlepszych piłkarzy w naszym kraju. A z wiekiem może być różnie, przykład Pareiki i Żurawia. Jasne że piłkarze z pola to inna bajka, ale jeśli grali cały czas, są w formie, warto spróbować.

Tak samo Żewłak. Zdecydowanie tak dla takich transferów, będzie walka o miejsce w składzie, będą doświadczeni piłkarze którzy dadzą jeszcze więcej czasu Stanowi na znalezienie młodych wilków.

Oczywiście mówię o opcji rok + przedłużenie, brak kominów i oczywiście kolejne transfery (lewy obrońca, napastnik).
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.05.2011, 09:38
kolend napisał(a):
Wasilewski - byłbym w stanie zrozumieć, ale Baszczyński? Kosowski? No może jeszcze Żewłakowa bym zrozumiał... Ale Ci dwaj? Grali w Wiśle w swoich najlepszych latach i za ich czasów LM nie było, teraz, jak mają po ok 34-35 lat mają nagle pociągnąć zespół do LM? Szczególnie po wątpliwych sukcesach za granicą. Bardzo słabo jestem przekonany
W pelni sie zgadzam. Kosowski i Baszczynski nie wprowadzili Wisly do LM w momencie kiedy byli w najlepszym okresie swojej kariery to dlaczego nagle teraz mieliby to zrobic. Mimo, ze terez teoretycznie latwiej jest o awans to nie wierze by nagle oni ta Wisle do LM wprowadzili.

SWEET_83 napisał(a):
Pavel Ninkov - Wisła się nim interesuje. Prawy obrońca. Ciekawy zawodnik ale jak ma być to drugi Knezevic z Legii to lepiej poszukać lepszego
Tak a Genkov to drugi Hristov.
To, ze Legia zaliczyla w letnim okienku praktycznie same niwypaly transferowe nie znaczy, ze my musimy powiellic jej bledy. Tym bardziej ze my mamy Stana a oni Jozwiaka.

Lysy napisał(a):
@NoRules
Typowe polskie piekiełko, nigdy im nie dogodzisz Nawet jakby pojawiło się nazwisko Raula, to by pisali, "stary" , "na co nam on" Więc się takimi wpisami nie przejmuje, tylko lista ignorowanych płaczek rośnie.
Gdzie Raul, gdzie Baszczynski/Kosowski?

Lysy napisał(a):
Przykład Kosowskiego niczego cię nie nauczył? Oprócz zawodników w miarę młodych których będzie można sprzedać z zyskiem za kilka lat jak Melikson, potrzebujemy realnych wzmocnień NA TERAZ i nie obchodzi mnie czy zawodnik ma 25 czy 34 lata, jeśli gra dobrze (Kamil ostatnio utrzymuję się w dobrej formie - sprawdź temat "Byli Wiślacy" bo chyba tam, z rok nie zaglądałeś) i jest w stanie realnie pomóc drużynie w walce o LM to dlaczego go nie zakontraktować na 1 rok ?
Dlatego, ze za rok trzeba bedzie znow szukac zawodnika na jego pozycje. Dlstego, ze jak sciagniemy takich 2-3 zawodnikow (Baszczynski/Kosowski/Zewlakow) to po roku okaze sie, ze znow trzeba rozgladac sie za nowymi zawodnikami, ktorzy beda mieli zastapic weteranow. Jaki jest sens budowanie zespolu na rok?

Mam wrazenie, ze niektorzy chcieliby powrotu calej druzyny Kasperczaka za jego pierwszej kadencji. Odkurzmy Szymkowiaka, Stolarczyka, Hugues, Dubickiego itd LM nasza
Ostatnio edytowane przez River : 27.05.2011 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.05.2011, 09:39
Ja bym tylko z tych wymienionych Baszczyńskiego podpisał jako czwartego stopera. Myśle że Marcin by się zgodził być tym rezerwowym i mógłby paru chłopakom przynajmniej uświadomić np. czym są mecze z Legią. Pewnie by jakoś dużo za kontrakt nie chciał. A taki stoper w obwodzie zdecydowanie lepszy od Kowalskiego.

Co do reszty to Wasilewski za drogi do wykupienia, Żewłakow za wysoki kontrakt plus on pewnie by chciał mieć gwarancje w pierwszym składzie grania, Kosa za to jak odszedł ostatnio to dla mnie jest skreślony.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.05.2011, 09:45
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
tylko, że Wiśle potrzebni są piłkarze do gry na wielu frontach
Baszczu i Kosa jak najbardziej, pod każdym względem, sportowym i finansowym wygląda to nieźle
Ja osobiście mam mieszane uczucia co do ich powrotu, a zwłaszcza Kosowskiego. Czas jednak pokarze czy ich ewentualne przyjście okaże się dobre dla zespołu.

RAPH napisał(a):Wyświetl post
Panowie z tego co pamiętam Stan pracuje po "wielkiemu cichu" a dziennikarzyny strzelaja przeważnie na oslep....Przynajmniej tak było Dlatego w dziennikarskie wypominki bym nie wierzył...
Dobrze prawisz. Boli ich to, że nie wiedzą nic na temat transferów i strzelają nazwiskami na ślepo, a może któreś trafią .
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 27.05.2011, 09:47
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Dla Kosy zawsze miejsce w Wiśle powinno być
To jest jakaś niewytłumaczalna synergia, Kosy i naszego klubu
Gdy Kosowski gra u nas cała drużyna gra 20-30% lepiej
Co do reszty , z trójki Baszczu, Żewłakow Wasilewski to tak ale dla conajwyżej jednego z nich
wybierajac w tej właśnie kolejności
Kosowski wymusił swój transfer to słabego Kaiseslautern w chwili, gdy mieliśmy największą szanse na awans do Ligi Mistrzów. Po transferze Kosy Uche dostał białej gorączki, że Kosie pozwolono odejść a jemu nie.

Dla mnie Kosowski to pajac, dla którego zawsze liczyła się tylko kasa. Nie powinno być dla niego miejsca w Wiśle.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.05.2011, 09:52
Kosowski + Mrdakovic!!!

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.05.2011, 09:56
Jesli Kosa ma grac na przyzwoitym poziomie to jestem na TAK , ale to wszytko zalezy nie ode mnie. Pismaki musza cos pisac.

Byc moze w tym miesiacu bedziemy najbardziej medialnym klubem
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 27.05.2011, 09:57
matys2 napisał(a):Wyświetl post
Kosowski wymusił swój transfer to słabego Kaiseslautern w chwili, gdy mieliśmy największą szanse na awans do Ligi Mistrzów. Po transferze Kosy Uche dostał białej gorączki, że Kosie pozwolono odejść a jemu nie.

Dla mnie Kosowski to pajac, dla którego zawsze liczyła się tylko kasa. Nie powinno być dla niego miejsca w Wiśle.
Kosowki niczego nie wymuszał, chciał odejśc wcześniej nawet przed meczami z Lazio
obiecano mu, że bedzie mógł odejśc po sezonie
Ja nie mam złudzeń piłkarze to najemnicy, dlatego nie dziwie sie jesli chca sie rozwijac i odejsc za lepsza kasa do lepszych lig
100 krotnie wole niepokornego, bezczelnego Kosowskiego niż Łobo czy Gargułe - dla których szczytem ambicji był wysoki kontrakt w Wiśle
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.05.2011, 10:04
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Ale o co chodzi? Przecież kończą się im kontrakty i można wziąć zawodnikow za darmo.
Za darmo ...
chyba nie o to chodzi.
Owszem w przypadku Kosy ... będę marudził ... moje prawo.
Wolałbym Piotra Brożka na lewej pomocy .... chociaż jego aktualna cena ok 2,5 mln € nieco szokuje ...
Aktualnie wg mnie ani prawa obrona anie lewa pomoc nie sa najbardziej newralgicznymi punktami Wisły.
i na te pozycje trzeba szuka młodych obiecujących zmienników.
Punktami newralgicznymi są pozycje:
- 1 stopera
- lewa obrona
- napadzior
Tu trzeba szukać gości, którzy od razu wejdą ...
Jak bym się rozmarzył i miał do wyboru Polaków to : Żewłakow na stopera, Grosiki do ataku, Sadlok na lewą obronę / stoper.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.05.2011, 10:26
Moim zdaniem sprowadzenie Kosowskiego było by bardzo dobrym ruchem. Kosa nie jest typem wypalonego zawodnika. Potrafi się odnaleźć w zespole szybko i stać się wiodącą postacią. Ktoś wyżej pisał o synergii Wisły i Kosy - jestem podobnego zdania.
Marzą nam się Puchary - w przypadku drużyn pokroju Wisły dobrzy a zarazem doświadczeni zawodnicy są nie do przecenienia. Pamiętam swego czasu Predraga Djordevicia z Olympiakosu. Chłop miał pod 40 a potrafił niesamowicie ciągnąć grę drużyny w cięzkich momentach czy trudnych meczach w Lidze Mistrzów.
Kosa - moim zdaniem, z powodzeniem spełniałby podobną rolę.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.05.2011, 10:27
Niech mi ktoś przypomni jak nazywał sie ten wielki talent z Koszyc co prawie już go mieliśmy? I co teraz się z nim dzieje? Gra już w Barcy?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.05.2011, 10:34
Broń boże! Oby nie zasilił nas Żewłakow.

Jestem ciekawy ile w końcu chcą za tego Chaveza. Na początku mówiło się o bodaj 300 tyś. dolarów. Potem było, że 600 tyś euro. A Orange Sport niedawno pisało o 500-600 tyś. dolarów .

Za 500 tyś. dolarów zastanowiłbym się nad transferem Chaveza.
Aczkolwiek w lidze cypryjskiej gra niejaki Grnacorv i to jego moglibyśmy ściągnąć zamiast Osmana.

To jego kompilacje sprzed dwóch lat
http://www.youtube.com/watch?v=rQZ3O...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nAHax...eature=related
Niedość, że dobry w defensywie to jeszcze bramki strzela (6 w tym sezonie)
Ostatnio edytowane przez Titto : 27.05.2011 o godz. 10:54.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 27.05.2011, 10:37
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś przypomni jak nazywał sie ten wielki talent z Koszyc co prawie już go mieliśmy? I co teraz się z nim dzieje? Gra już w Barcy?
Milinković?
W Barcy nie, w Slovanie
chodza za to słuchy ze przyjdzie do Legii razem z Weissem
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

ja jestem osobiście za Żewłakowem.. polak, najlepszy polski stoper w tej chwili
co do Baszcza i Kosy to nie jestem przekonany ..
ktoś dobrze pisał.. skoro w najlepszej swojej życiowej formie, nie dawali nam radości w pucharach to teraz dadzą? zejdźcie na ziemię .. ew na ławkę, niski kontrakt, wole kogoś innego od nich z całym szacunkiem
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wolałbym Piotra Brożka na lewej pomocy .... chociaż jego aktualna cena ok 2,5 mln € nieco szokuje ...
Piotr Brożek jest wart 2,5 mln euro? Chyba jak 2 miliony trzyma w ręce...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 27.05.2011, 10:38
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Marko Milinković - Slovan Bratysława

Jeśli mamy sprowadzać Żewłakowa, Kosowskiego, Baszczyńskiego i inne podstarzałe gwiazdy tylko dlatego, że są Polakami to nie wydaje mi się, żeby to była droga do LM. Moim zdaniem nasi działacze oceniając przydatność zawodnika powinni się kierować najpierw umiejętnościami, a nie narodowością. Takiego Meliksona i Pareikę nie zamieniłbym na żadnego Polaka w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.05.2011, 10:42
Tak, tak Milinkovic, miał byc naszym zbawieniem, taki mega talent Widzę, że kariery zawrotnej nie zrobił a cenił się bardzo. Nie wiem czemu tak się jaracie nazwiskami z gazet. Znając życie pozyskamy zupełnie innych graczy. Stan puścił plotę, że chcą Polaków to nasze pismaki teraz każdego beda chciały z nami łączyć, a Stan pewnie spokojnie robi swoje
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.05.2011, 10:45
Stasiu robi swoje..a my i tak dowiemy się na 2 dni przed kogo sprowadzamy gdyż w futbolu trzeba być jak Kard. Richelieu..dyplomacja i załatwianie wszystkiego na spokojnie.
Odpowiedz cytując
kolunioTSWBKS
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 27.05.2011, 10:48
jak Wiadomo Stan i reszta zarzadu Wisły chce zrównoważyc nieco liczbe obcokrajowcow i Polaków.Wiadomo najwazniejsze sa umiejetnosci ale nie tylko to decyduje o atmosferze i wynikach druzyny.moim zdaniem powinno sie szukac jaki 2-3 mlodych polskich zawodnikow na dobry poziomie(jak znajda sie tacy),albo takich ktorzy sa juz ograni.Co do zawodniow o ktorych tu mowa,czyl kosa,baszczu i zewlakow z tym moze byc roznie.Zeby tylko nie bylo tak jak w przypadku Maćka Żurawskiego ktory wrocil do Wisły i kazdy liczyl ze bedzie strzelal brakmke za bramkom,a w przebudowanym zespole ktory w ktorym wiekszosc to opcokrajowcy praktycznie nie istnial.moim zdaniem Żewlakow moglby byc wzmocnic nieco srodek obrony,bo jak pokazal ostatni mecz w reprezentacji potrafi jeszcze grac w pilke na dobrym poziomie,tylko wszystko zalezy od nastawienia motywacji i tego czy bedzie mu sie chcialo jeszcze o cos walczyc ...co do kosy i baszcza hymm ciezka sprawa,tak jak tutaj mowicie kontrakt na max rok z opcja przedluzenia,ciezko powiedziec jak by to wyglodalo ,sciagniecie ich bylo by troche ryzykownym posunieciem (Łobodzinski,garguła,Zuraw wyskie kontrakty i nic oprucz tego) napewno przy dobrym nastawieniu i chceci powalczenia jeszcze o cos z klubem w ktotrym gralo sie przez tyle lat moglo by to wypalic,ale jest troche ryzyko ze moze tobyc nie wypal i troche transfery bez przyszlosci.Zobaczymy jak to sie wszystko potoczy ale przydal by sie na puchary chodzby jeden taki zawodnik.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.05.2011, 10:50
Pewnie sie okaze, ze wspomnieniu tu i tam o Kosie czy Baszczyńskim było tylko swietnym 'chłytem małketingowym'.. wszyscy gadu gadu o 2 nazwiskach i dzieki temu mozna w spokoju obserwowac i rozmawiac z kilkoma innymi pilkarzami.

Co do Kosy i Baszcza - super, ale na zasadzie, ze zarobki nie beda wysokie, jako zmiennicy na spotkania z Bełchatowem, Polonia czy Zagłebiem byli by lepiej niz wystarczajacy
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 27.05.2011, 11:00
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie sie okaze, ze wspomnieniu tu i tam o Kosie czy Baszczyńskim było tylko swietnym 'chłytem małketingowym'.. wszyscy gadu gadu o 2 nazwiskach i dzieki temu mozna w spokoju obserwowac i rozmawiac z kilkoma innymi pilkarzami.

Co do Kosy i Baszcza - super, ale na zasadzie, ze zarobki nie beda wysokie, jako zmiennicy na spotkania z Bełchatowem, Polonia czy Zagłebiem byli by lepiej niz wystarczajacy
NIE NIE NIE!

Jeśli chcemy podnosić poziom sportowy drużyny, powinniśmy kontynuować taką politykę transferową jak zimą. Wszyscy zawodnicy sprowadzeni przez nas zimą od razu wskoczyli do pierwszego składu i podnieśli poziom drużyny (różnie to było z Sivakovem, ale dlatego, że jest tylko wypożyczony). Po co kontraktować piłkarzy, którzy będą tylko rezerwowymi? Dla mnie to chora polityka transferowa. Jeśli mamy sprowadzać zawodników, to tylko do pierwszej "11" na odpowiednim poziomie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.05.2011, 11:04
matys2 napisał(a):Wyświetl post

Pamiętasz, kiedy Wisła Skorży i Zieńczuk mieli najlepszą rundę? Gdy grał Kosowski i trzymał atmosferę w szatni. Czy wiesz, że z Kosowskim nigdy nie ośmieszyliśmy się w pucharach, a z innymi naszymi gwiazdami (Żurawski, Baszczyński, Głowacki, Sobolewski, itp.) parokrotnie nam się zdarzało. Ciekawe, że bez Kosowskiego było pięć kompromitacji, a z nim w składzie żadnej. Do dnia dzisiejszego nie mogę zrozumieć czym kierowano się, aby Kamila zastąpić Łobodzińskim i dać mu najwyższy kontrakt w zespole.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.05.2011, 11:05
Ale zimą TRZEBA było sprowadzić piłkarzy, którzy by od razu wskoczyliby do składu, a Baszczu i Kosa graja na pozycji, ktore potrzebuja tylko zmiennikow (kontuzja albo kartki Cikosa i Kirma i kto ma za nich grać? ktos z ME?).
Potrzebujemy pilnie lewego obrońcy, środkowego obrońcy i napastnika. Reszta wzmocnień to wg mnie solidni zmiennicy.
Bo bramkarza, środek pomocy, skrzydła i 1 napastnika mamy wystarczajacych jak na nasze realia.
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.05.2011, 11:09
W tym momencie priorytetem powinno byc utrzymanie Chaveza bo lepszego obroncy w polsce nie ma. Dodatkowo Baszczynskiego wziac za friko nad Zewłakowem bym sie zastanowil tez jako wzmocnienie srodka ( tez za darmo ) Kosowskiego tez moznaby wykrac z cypru i jeszcze z milion euro poswiecic na dwoch niezlych grajków i wystarczy na lige mistrzów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów