The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2011, 16:49
Powiniśmy wypożyczyć kurto do innej drużyny ligowej z doła tabeli by się ogrywał
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 26.05.2011, 16:52
Właśnie przeczytałem artykuł Białońskiego..
Najbardziej spodobała mi się możliwość przyjścia Wasilewskiego. Pod względem charakteru i poziomu sportowego to może byc strzał w dziesiątkę.
Z Baszczyńskim mam mieszane odczucia. W Wiśle zagrał parę meczów jako stoper i wychodziło mu to raczej słabo. Ściąganie 35 latka na bok obrony też nie wydaje mi się najlepszym pomysłem.

Odnośnie Cikosza i Chaveza… Owszem za ich wykupieniem przemawia zgranie z zespołem, ale moim zdaniem ci zawodnicy nie reprezentują poziomu sportowego na Ligę Mistrzów. Przydaliby się lepsi piłkarze na te pozycje.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 26.05.2011, 16:57
A ponoć Staszek był zachwycony Baszczem na stoperze
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.05.2011, 17:21
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
A ponoć Staszek był zachwycony Baszczem na stoperze

ponoć...

10znaków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.05.2011, 17:23
Chyba nigdy gorączka transferowa nie zaczeła sie tak szybko.. Jeszcze dwie-trzy kolejki PRZED końcem ligi była mowa o Baszczu, Wasilewskim itd...
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 26.05.2011, 17:53
Pisałem już że w mediach będą pisać miliony nazwisk, nie koniecznie realnych lub takich którymi się interesuje Wisła, więc nie ma sensu wszystkich tak dogłębnie roztrząsać, myślę że do połowy czerwca poznamy kilka nazwisk na oficjalnej stronie Wisły! Co do Baszczyńskiego ja bym go widział w roli rezerwowego, w przypadku jakiejś pauzy lub kontuzji jego umiejętności i doświadczenie mogą się przydać
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Stary 26.05.2011, 18:13
Już w przyszłym tygodniu można się spodziewać pierwszych wzmocnień, no chyba że pył wulkaniczny nie pozwoli na przyloty zawodników do Krakowa
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.05.2011, 18:20
pył już dawno poleciał w cholerę, ciekawe czy będą to naprawdę wzmocnienia, Stan wie co robi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.05.2011, 18:22
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Już w przyszłym tygodniu można się spodziewać pierwszych wzmocnień, no chyba że pył wulkaniczny nie pozwoli na przyloty zawodników do Krakowa

popierasz to czymś więcej niż bzdetami pismaków ?

nigdy nie ma tak że wszystkie plotki się sprawdzają .

idę o zakład że jeśli kupimy Cikosa to na pewno nie kupimy Wasyla . Po prostu nas nie stać na wydawanie kasy na dwóch prawych obronców .

W Baszczynskiego bardziej jestem w stanie uwierzyć .
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.05.2011, 18:46
matys2 napisał(a):Wyświetl post

Odnośnie Cikosza i Chaveza… Owszem za ich wykupieniem przemawia zgranie z zespołem, ale moim zdaniem ci zawodnicy nie reprezentują poziomu sportowego na Ligę Mistrzów. Przydaliby się lepsi piłkarze na te pozycje.
A możesz powiedzieć którzy piłkarze z naszego zespołu prezentują poziom sportowy na Ligę Mistrzów ? Wg mnie tylko Melikson i Pareiko ,więc o czym my mówimy ? Nie sprowadzimy w jednym okienku 10 zawodników na LM . Od razu dodam ,że dla mnie poziomem sportowym na Ligę Mistrzów jest poziom który umożliwia dobre zaprezentowanie się już w samych rozgrywkach Ligi Mistrzów a nie tylko zakwalifikowanie się do tych rozgrywek .
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.05.2011, 18:57
Możecie to wykasować, ale koluniu o ksywie matys2 - POBIŁEŚ REKORD! W ogóle jak tutaj zajrzeć to można natrafić na dziesiątki znawców, zorientowanych i ekspertów. Szkoda, że tutaj się marnują, jeszcze przed otwarciem okienka ściągnęliby nam Messiego, CR7, Iniestę i Xaviego. Wisło działaj! Wykorzystaj wiedzę i doświadczenie ekspertów-forumowiczów
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.05.2011, 19:15
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Troche informacji p. Białońskiego ....może coś się z tego sprawdzi.

http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993

No no, pięknie się pan redaktor zagalopował z tym ....Championship Jednym słowem walczymy w przyszłym sezonie o możliwość grania na zapleczu angielskiej ekstraklasy
To co napisali jest bardzo interesujace. Az od razu usmiech pojawił sie na mojej twarzy - bo to cos nowego patrzac co sie działo po zdobyciu poprzednich Mistrzostw Polski
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Stary 26.05.2011, 19:28
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A możesz powiedzieć którzy piłkarze z naszego zespołu prezentują poziom sportowy na Ligę Mistrzów ? Wg mnie tylko Melikson i Pareiko ,więc o czym my mówimy ? Nie sprowadzimy w jednym okienku 10 zawodników na LM . Od razu dodam ,że dla mnie poziomem sportowym na Ligę Mistrzów jest poziom który umożliwia dobre zaprezentowanie się już w samych rozgrywkach Ligi Mistrzów a nie tylko zakwalifikowanie się do tych rozgrywek .
Moim zdaniem: Pareiko, Melikson, Sobol, Wilk, Małecki, Genkov, może Kirm.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Stary 26.05.2011, 19:31
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Możecie to wykasować, ale koluniu o ksywie matys2 - POBIŁEŚ REKORD! W ogóle jak tutaj zajrzeć to można natrafić na dziesiątki znawców, zorientowanych i ekspertów. Szkoda, że tutaj się marnują, jeszcze przed otwarciem okienka ściągnęliby nam Messiego, CR7, Iniestę i Xaviego. Wisło działaj! Wykorzystaj wiedzę i doświadczenie ekspertów-forumowiczów
Nie wiem o co ci chodzi "koluniu"
Podejżewam, że ty sam tez tego nie wiesz. hehe
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.05.2011, 19:32
matys2 napisał(a):Wyświetl post
Z Baszczyńskim mam mieszane odczucia. W Wiśle zagrał parę meczów jako stoper i wychodziło mu to raczej słabo. Ściąganie 35 latka na bok obrony też nie wydaje mi się najlepszym pomysłem.

No akurat tych kilka meczow Baszcza na stoperze bylo bardzo dobrych, nawet w pewnym momencie zagral kilka razy lepiej na srodku niz na boku... Ma 34 lata Mysle ze na 1 rok mozna by go sprobowac, to jednak nie napastnik wiec kondycja az tak bardzo nie jest wazna, mowie to bardziej w kontekscie lataj dziury, a dodatkowo takiego Cikosza moglby sporo nauczyc
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2011, 19:34
Jak generalnie sprawdzały się do tej pory doniesienia Białońskiego w temacie transferów. Wiem, że spośród dziennikarzy sportowych jest on jednym z kumatszych, ale ile z jego zapowiedzi przekuwało się w rzeczywistość?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.05.2011, 19:36
Nie wyobrażam sobie żadnego innego scenariusza niż pozostanie Chaveza we Wiśle. Ten zespół trzeba wzmacniać, a nie znowu przemeblować, dlatego wierzę w działaczy na czele ze Stanem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2011, 19:37
Jeśli sprawa z Wasilewskim okazałaby się prawdziwa to by oznaczało, że Cupiał stawia wszystko na jedną kartę i dał wolną rękę ( czyt. kasiorę ) Staszkowi co do transferów.
Cieszy również to , że klub już po zdobyciu MP odrazu porządkuje sprawy kadrowe ( czyt. pożegnanie z Żurawskim, Boukhari i Branco ) a nie czeka na rozpoczęcie przygotowań do nowego sezonu.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.05.2011, 19:45
Goool.pl pisze nie tylko o powrocie Baszczyńskiego, ale i Kosowskiego, któremu jak wiadomo kończy się kontrakt.. jak dla mnie obie kandydatury są bardzo dobre.. Stan chciał ściągnąć paru Polaków, a kogoś z naszej ligi raczej ciężko będzie chyba wyciągnąć..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.05.2011, 19:47
Nie wiem czy wiem, czy wydawanie sporych pieniędzy na Wasilewskiego po koszmarnej kontuzji to kierunek jaki powinna obrać Wisła. Podobnie ma się sprawa z 34-letnim już Baszczyńskim. Na ekstraklasę obaj zawodnicy powinni wystarczyć, ale taki Baszczyński już kilka razy nie dał rady w el. LM, więc tym razem miałby dać?

Sądzę, że jednak Valcx pójdzie w kierunku piłkarzy zagranicznych.
PS. Kosowskim to powinni zainteresować się w Gdańsku, albo Białym.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.05.2011 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.05.2011, 19:56
No Kosa i Baszczu napewno pomogą w walce o LM - pilkarz im starszy tym lepszy a do tego już tyle razy pomogli nam awansować że chyba warto spróbować .No nie?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.05.2011, 20:01
Nareszcie normalna i zdrowa polityka transferowa mojego ukochanego klubu! Dożyłem tych czasów. Alleluje!

Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.05.2011, 20:02
Panowie z tego co pamiętam Stan pracuje po "wielkiemu cichu" a dziennikarzyny strzelaja przeważnie na oslep....Przynajmniej tak było Dlatego w dziennikarskie wypominki bym nie wierzył...
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.05.2011, 20:04
Podoba mi się to podejście Wisły do spraw transferowych w tym roku. Już w zimie nastąpiły przemyślane transfery, a teraz miejmy nadzieję będzie podobnie. Widać też tą atmosferę mobilizacji, że walka o LM zaczyna się już od pierwszego dwumeczu, a nie dopiero od ,,poważnego rywala", a w pierwszych rundach jakoś to będzie.
Jeszcze nie odbyła się mistrzowska feta, a Wisła już nastawiona na walkę o kolejne cele. Nie ma samozadowolenia i osiadania na laurach. Jest świadomość dobrze wykonanej pracy i oczy zwrócone w przyszłość.

Jest odpowiednio dużo czasu na uzupełnienie drużyny wartościowymi piłkarzami. Nie uważam Stana Valxa za cudotwórcę, ale za profesjonalistę. Dlatego nie oczekuję nie wiadomo czego. Liczę, że Wisłę wzmocnią wartościowi piłkarze. Nie wymagajmy jednak zbyt wiele- taki Melikson nie trafia się za każdym razem. Już dawno z taką nadzieją nie patrzyłem na nasz start w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.05.2011, 21:10
Cytat:
Nie wiem czy wiem, czy wydawanie sporych pieniędzy na Wasilewskiego po koszmarnej kontuzji to kierunek jaki powinna obrać Wisła. Podobnie ma się sprawa z 34-letnim już Baszczyńskim. Na ekstraklasę obaj zawodnicy powinni wystarczyć, ale taki Baszczyński już kilka razy nie dał rady w el. LM, więc tym razem miałby dać?
tylko, że Wiśle potrzebni są piłkarze do gry na wielu frontach
Baszczu i Kosa jak najbardziej, pod każdym względem, sportowym i finansowym wygląda to nieźle
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.05.2011, 21:15
RAPH napisał(a):Wyświetl post
Panowie z tego co pamiętam Stan pracuje po "wielkiemu cichu" a dziennikarzyny strzelaja przeważnie na oslep....Przynajmniej tak było Dlatego w dziennikarskie wypominki bym nie wierzył...
Tu się muszę nie zgodzić. O każdym z naszych transferów(z wyjątkiem Pareiki) mówiono w mediach wcześniej. I nie mam na myśli tego okresu kiedy przyjechali do Krakowa i negocjowali kontrakt, tylko wcześniej już gdzie niegdzie dało się wyczytać o zainteresowaniu Wisły tymi piłkarzami.

Ale oczywiście, poza tym przymierzano pod Wawel jeszcze 1241242335 piłkarzy którzy jednak nie dotarli
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Stary 26.05.2011, 21:16
dzisiejsze spotkanie z maaskantem, mówił o baszczu, a raczej nie mówił http://www.malopolskatv.pl/na-kawie-z-maaskantem/
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 26.05.2011, 21:16
Ja jestem za, mielibysmy swojego Gary Nevilla i Giggsa
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.05.2011, 21:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wolę Wasilewskiego , pewny doświadczony i czasem nie do przejścia tzn Czołg.

Jeśli Stan jest zadowolony z Baszcza , a Baszczu grał w podstawowym składzie to może być to jako wzmocnienie. Na tą chwile potrzeba nam doświadczonych zawodników na obronie , bo czasu na ogrywanie się młodych nie ma.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.05.2011, 21:41
Cieszy to ze widac golym okiem-jest juz jakis grunt zeby mozna bylo cos tu zbudowac.
DO meczow el w Pucharach jeszcze jest troche czasu a tu juz padaja nazwiska ,deklaracje,choc i tak oni wszytscy pracuja po cichu i z reguly lubia wywodzic w pole dziennkarzy
Stan
to 100% profesjonalista,naprawde to nasz najlepszy transfer od wielu lat.

Jesli wiec z tych nowych transferow sa to ludzie majacy pojecie o pilce jak Genkov to mysle ze po raz pierwszy od dawna przystapimy do Pucharow wzmocnieni a nie oslabieni.

Zwlaszcza ciekawi mnie ten "klasowy napastnik" zobaczymy kogo nam wymyslą
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów