The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2011, 13:13
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Na wp.pl piszą, że legia chce podkupić Chaveza.
A oni skąd mają tą informację? Fakt i wszystko jasne...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.05.2011, 14:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Unirea pokonywała rywali w Rumunii i pokazywała się dobrze w grupie LM dzieki żelaznej taktyce i zgraniu piłkarzy a nie dzieki ich indywidualnym umiejętnościom.
Tu z pewnością nie masz racji. Petrescu może nie sprowadził tam wówczas nikogo wybitnego, ale też nikogo bez odpowiedniego poziomu umiejętności grania w piłkę. Jego zespół odniósł sukcesy nie dlatego, że ściągnął byle jakich i przypadkowych piłkarzy z plaż, barów, czy innych dziwnych miejsc.

Samo zgranie ze sobą zawodników i wpojenie im żądzy walki to za mało - inaczej byle Kalwarnianka grająca latami w niemal identycznym składzie, zgrana do granic możliwości, mogłaby zostać mistrzem Polski.

Umiejętności u piłkarzy zawsze są najważniejszą sprawą i czynnikiem budowania czegokolwiek. Oczywiście, nie jest to jedyny element decydujący o sukcesie, ale fundament, o którym nie można zapominać, czy opacznie go interpretować.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.05.2011, 14:09
Nigdy i nigdzie nie pisałem, że ściągał plażowiczów.
W innych wątkach wyraźnie zanzaczałem, że ściągał piłkarzy nie wybitnych, ale solidnych, za to gra oparta była na zespołowości, taktyce i zgraniu a nie na fajerwerkach i umiejetnościach indywidualnych. Tylko tyle.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 26.05.2011, 14:10
Ciekawe ilu zawodników z letniego zaciągu z ubiegłego sezonu zostanie w klubie.... U nas wszystko jak w kalejdoskopie wraca przynajmniej raz do roku. Chaveza początkowo mieliśmy wykupić do końca stycznia potem termin ten został przesunięty do początku marca. Ilu klasowych środkowych obrońców mamy obecnie w kadrze przed przyszłym sezonem gdyby nawet przeciętny Chavez miał odejść?
Przepraszam ale co może wnieść poza doświadczeniem do zespołu Baszczyński - ile jego podejść w pucharach z białą gwiazdą na piersi dotychczas kończyło się niepowodzeniem- nie jestem sentymentalny dlatego stanowcze NIE dla synonimu klęski w pucharach vide Tibilisi czy Valarenga. Znając Stana - on ma zapewne innych kandydatów do gry w klubie, tym bardziej, że my musimy zarabiać na transferach a na takim Baszczyńskim czy Żewłakowie to już niemożliwe. Interesujące jest to kogo zaproponuje Wiśle Cleber bo nie od dziś wiadomo, że podczas ostatniej wizyty w Brazylii przyglądał się zawodnikom pod kątem letnich wzmocnień. NIE dla Polaków - mentalnie przegranych....
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 26.05.2011 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 26.05.2011, 14:50
Jak informuje oficjalna strona Boukhari i Branco żegnają się z Wisłą, podobnie jak Żurawski. Ciekawe co z pozostałymi bo chyba nie zamierzają ich trzymać

Zagłębie już się pozbyło Bartczaka i Stasiaka a my nadal tego nie potrafimy załatwić z Łobodzińskim i płacimy mu Bóg wie jakie pieniądze, taka sama bezradność klubu jak ze stadionem.
Garguła, Kowalski też pragne ich pożegnać.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 26.05.2011, 14:51
Jeśli Chavez odejdzie to wiadomo o co chodzi , o to co zawsze w naszym klubie czyli o kase. Jak co każde okienko skąpimy kasy na transfery . Wydajemy góra około 1 mln euro a na sprzedaży zawodników inkasujemy 5 razy więcej i wszystko w tym temacie.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.05.2011, 14:55
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Jak informuje oficjalna strona Boukhari i Branco żegnają się z Wisłą, podobnie jak Żurawski. Ciekawe co z pozostałymi bo chyba nie zamierzają ich trzymać

Zagłębie już się pozbyło Bartczaka i Stasiaka a my nadal tego nie potrafimy załatwić z Łobodzińskim i płacimy mu Bóg wie jakie pieniądze, taka sama bezradność klubu jak ze stadionem.
Garguła, Kowalski też pragne ich pożegnać.
Łobodziński już nie będzie grał w Wiśle w przyszłym sezonie, było już info od Pana Basałaja.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.05.2011, 14:55
Jak dla ciebie zatrudnienie Pareiki Meliksona czy Genkowa to skąpstwo to chyba nie znasz znaczenia tego słowa czy wy potraficie tylko narzekac i nap......sorry ale juz nie wytrzymuje ciagłego narzekania
derr
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.05.2011, 14:59
Hm... Nikt nie pomyślał, że może Chavez nagle zechciał zgarniać kasę jak Arboleda?
.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 26.05.2011, 15:04
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Hm... Nikt nie pomyślał, że może Chavez nagle zechciał zgarniać kasę jak Arboleda?
Bardziej był bym skłonny poczekać na oficjalne info ze strony Naszego klubu. Bo media to sobie pisać mogą co chcą.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.05.2011, 15:09
Jeśli Chavez odejdzie to wiadomo o co chodzi , o to co zawsze w naszym klubie czyli o kase. Jak co każde okienko skąpimy kasy na transfery . Wydajemy góra około 1 mln euro a na sprzedaży zawodników inkasujemy 5 razy więcej i wszystko w tym temacie.
Dziś jest 26.05.2011 dla przypomnienia , do okienka daleko jeszcze , pracownicy klubu na pewno już robią listę zawodników którzy mają przyjść i na pewno liczą koszty mniej więcej ile wyjdzie.

A to że na transfery skąpimy to wiadomo od dawna , ale na pewno nie może to wiecznie trwać , kasa jest potrzebna na zakup wartościowych zawodników , Stan o tym wie , nie wiem czy Cupiał wie.Pożyjemy i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie a najbliższych tygodniach.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 26.05.2011, 15:26
A kto lubi wyrzucać pieniądze w błoto (w bezwartościowych piłkarzy) ? Chyba nikt. A zakupy w stylu Kirm i Jirsak czy kostrakty dla Łobodzińskiego, Garguły mogły mocno załamać Cupiała. To że ostatnie transfery były strzałami w 10 które dają realne szanse na awans do LM i ew. dalsze dalsze tranfery (sprzedaż) mogą optymistycznie nastawić B. Cupiała do dajszego angażowania pieniędzy w Klub.

Poza tym widzi że udało się wycisnąć coś wartościowego z piłkarzy których się kupiło i płaci ciężkie pieniądze lub mają wysokie kontrakty (Kirm, Jirsak, Małecki) więc przepłacanie pieniedzy za Chaveza który nie poradzi sobie z dobrymi napastnikami nie ma sensu. I to akurat bardzo mi sie podoba w strategii Wisły. Jak płacić to komuś kto na to zasługuje. Tak było m.in. ostatnio z Pawełkiem. I co teraz powiedzie płaczki ? Kogo mamy terez na bramce ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.05.2011, 15:28
nie no Kirm ?

Kirm ?

Kirm

naprawde głupio wygląda śmianie się z tego transferu.
Ja wiem ze Kiro ma swoj mecz zawsze ale dużo dla druzyny zrobił.9 bramek + ile asyst ma ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 26.05.2011, 15:30
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
A zakupy w stylu Kirm i Jirsak czy kostrakty dla Łobodzińskiego, Garguły mogły mocno załamać Cupiała.
no tak, te 500tys. euro za zawodnika, który strzelił w tym sezonie 9 bramek i ma 7 asyst to rzeczywiście najgorszy interes w historii Wisły.. Tym bardziej, że Andraż jest teraz wart pewnie koło 1,5 miliona..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.05.2011, 15:32
A kto lubi wyrzucać pieniądze w błoto (w bezwartościowych piłkarzy) ? Chyba nikt. A zakupy w stylu Kirm i Jirsak czy kostrakty dla Łobodzińskiego, Garguły mogły mocno załamać Cupiała. To że ostatnie transfery były strzałami w 10 które dają realne szanse na awans do LM i ew. dalsze dalsze tranfery (sprzedaż) mogą optymistycznie nastawić B. Cupiała do dajszego angażowania pieniędzy w Klub.
Tylko w tamtym roku w klubie był totalny rozpid , nic się kupy nie trzymało , można teraz gdybać jeśli byłby wtedy Stan z Robertem to na pewno by to inaczej wyglądało , no ale musztarda po obiedzie.Nie dziwię się ze Cupiał stracił zaufanie i zakręcił korek , bo wtedy w klubie pracowałyi niedorajdy , teraz na pewno trochę odbudował to zaufanie Maaskant i Staszek. Trzeba być realistą , ale też trzeba mieć nadzieję że będzie się lepiej działo.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 26.05.2011, 15:40
Tak ? Potraficie czytać ze zrozumiem ?

Cytat:
Poza tym widzi że udało się wycisnąć coś wartościowego z piłkarzy których się kupiło i płaci ciężkie pieniądze lub mają wysokie kontrakty (Kirm, Jirsak, Małecki)
Jak komuś się nudzi to niech się cofnie w czasie i sobie poczyta jak zarzucano mu że bardziej angazuje się w grę w reprezentacji niż w grę Wiśle, że jest przepłacony itp. Taką macie krótką pamięć ? To że teraz jest w formie i zaczął porządnie grać to inna sprawa i o tym pisze też jasno i czytelnie.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.05.2011, 15:45
Powiedzmy sobie szczerze, że nie wszyscy jeszcze pojęli, że Andraż to nie jest typ skrzydłowego jak Kuba, czy Kosa. Inny gracz, ale twierdzenie, że pieniądze na niego wydane poszły w błoto to kompletne farmazon moim zdaniem. Może Kirm nie gra efektownie, ale efektywnie, tyle.

Krakus: Tu bardziej chodzi o pierwszą część twojej wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 26.05.2011, 15:49
zloto napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy sobie szczerze, że nie wszyscy jeszcze pojęli, że Andraż to nie jest typ skrzydłowego jak Kuba, czy Kosa. Inny gracz, ale twierdzenie, że pieniądze na niego wydane poszły w błoto to kompletne farmazon moim zdaniem. Może Kirm nie gra efektownie, ale efektywnie, tyle.
Kolego. Czy napisłem że zakup Kirma był wyrzuceniem pieniędzy w błoto ? Napisałem że jego transfer mógł załamać B. Cupiała. Spodziewał się w tamtym okresie o wiele więcej niż to co pokazywał (tak jak wszyscy kibice Wisły). Proszę czytaj ze zrozumieniem a nie wrzucaj mi że piszę farmazony.

ZŁOTO: dlatego powinno się czytać całość a nie wyrwane z kontekstu zdania. A ogładając Kirma w czasie pierwszego spotkania pucharowego (fenomenalny mecz) każdy w nim widział nowego Kosowskiego.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 26.05.2011 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.05.2011, 16:00
Po części masz racje, jednak bawi mnie to, że stawiasz Kirma obok Jirska(z całym szacunkiem dla niego) i Łobodzińskiego, ile ci dwaj Panowie zagrali dobrych meczów dla Wisły? Można to policzyć na jednej ręce, prawda. A ile razy Andraż nam w tym sezonie ratował tyłek? Na pewno nie można mu odmówić tego iż miał znaczący wkład w to mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.05.2011, 16:00

Gorzej by było jakbyśmy wydawali 5 razy więcej a sprzedawali za milion. Wtedy to już pewnie byłaby druga liga... ;-)
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2011, 16:02
A ogładając Kirma w czasie pierwszego spotkania pucharowego (fenomenalny mecz) każdy w nim widział nowego Kosowskiego.
Że co? Jaki fenomenalny? Na pewno masz na myśli ten mecz w którym cudem zremisowaliśmy z Levadią?
Jeśli występ po którym ktoś trafia w słupek i robi kilka rajdów nazywasz fenomenalnym to ja nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 26.05.2011, 16:08
Ja martwię się tą informacją, którą podała WP. Chaveza podobno chce podkupić nam Legia. Mam nadzieję, że to brednia.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.05.2011, 16:08
Troche informacji p. Białońskiego ....może coś się z tego sprawdzi.

http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993

Cytat:
Cupiał widzi, że Robert Maaskant i Stan Valckx to fachowcy wysokiej próby, więc jeszcze raz postanowił ogłosić mobilizację przed walką o Championship.
No no, pięknie się pan redaktor zagalopował z tym ....Championship Jednym słowem walczymy w przyszłym sezonie o możliwość grania na zapleczu angielskiej ekstraklasy
Powód: Championship :P
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 26.05.2011 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.05.2011, 16:11
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Troche informacji p. Białońskiego ....może coś się z tego sprawdzi.http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993
Cytat:
Biała Gwiazda" zamierza wykupić ze Slovana Bratysława Erika Czikosza
I tyle w temacie !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 26.05.2011, 16:12
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Że co? Jaki fenomenalny? Na pewno masz na myśli ten mecz w którym cudem zremisowaliśmy z Levadią?
Jeśli występ po którym ktoś trafia w słupek i robi kilka rajdów nazywasz fenomenalnym to ja nie mam pytań.
Na tle tej mizerii był najlepszy na boisku.

Czy ja mam pisać drukowanymi literami ? Cofnijcie się do 2009 r. i 2010 roku. To że ten sezon ma dobry to o tym napisałem. A czy jest takim super piłkarzem ? Przeplana super spotkania z mocno średnimi.

A że zanotował zwyżkę formy to dobrze. Bo przynajmniej Cupiał widzi że trener potrafi wyciągnąc z niego to co Skorza nie potrafił.
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.05.2011, 16:12
Ludzie więcej spokoju, Stan wyraźnie powiedział, że ma zawodników gotowych na KAŻDĄ pozycję w naszej drużynie. Jeśli ktoś wypadnie to mają gotowy transfer od ręki, pracował na to przez ponad pół roku, dajcie mu się teraz wykazać.

W zimowym okienku udało się ściągnąć Kew, wiem że część kibiców nie ma do niego zaufania ale facet rozkręca się z meczu na mecz (ostatnio nie popełnia praktycznie żadnych poważnych błędów). Po pół roku aklimatyzacji zaczyna grać na swoim poziomie, a oczekuję w kolejnym sezonie jeszcze więcej! Jeśli byliśmy w stanie ściągnąć takiego gracza za paczkę dropsów w zimowym okienku (kiedy mało jaki klub przeprowadza wielkie transfery) to aż boję się pomyśleć kto teraz do nas zawita.

Głowy do góry, przy takim sztabie profesjonalistów musi być dobrze!!!
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.05.2011, 16:18
Pytanie konkursowe: Czy jeżeli Wisła zawiesiłą Łobodzińskiego to automatycznie nie zamroziła mu wypłaty? Ciągle piszecie, że Wisłą mu płaci, ale nie do końca mi się wydaje, że tak jest...

Z innej beczki: Gdy piłkarz jest kontuzjowany to tak naprawdę po pewnym czasie [z tego co pamietam to po 6 tygodniach] jego wypłątę w lwiej części pokrywa bodajże ZUS. Więc Wisła nie płaciła kroci Gargule, gdy ten był kontuzjowany, jak tu niektórzy piszą.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2011, 16:28
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Pytanie konkursowe: Czy jeżeli Wisła zawiesiłą Łobodzińskiego to automatycznie nie zamroziła mu wypłaty? Ciągle piszecie, że Wisłą mu płaci, ale nie do końca mi się wydaje, że tak jest...

Z innej beczki: Gdy piłkarz jest kontuzjowany to tak naprawdę po pewnym czasie [z tego co pamietam to po 6 tygodniach] jego wypłątę w lwiej części pokrywa bodajże ZUS. Więc Wisła nie płaciła kroci Gargule, gdy ten był kontuzjowany, jak tu niektórzy piszą.
Inaczej. Jeśli pracownik zatrudniony na etacie (umowa stała) idzie na chorobowe to przez pierwsze 33 dni płaci mu pracodawca. Po 33 dniach idzie w koszty ZUS, który wypłaca równowartośc 80% stałej pensji.
Jak to jest w przypadku piłkarzy? Nie wiem.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.05.2011, 16:38
Piłkarze raczej nie są "na etat" zatrudniani. Widziałem kiedyś jedną stronę umowy, nie było tam niestety nic o żadnych klauzulach , a szkoda, bo to mnie wtedy interesowało
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 26.05.2011, 16:42
Z tym ZUSem i Gargułą to bodajże racja.

Co do Łoba to wszystko zależy od kontraktu i jego interpretacji. Chyba w każdym kontrakcie jest klauzula na wypadek niesportowego trybu piłkarza, szkodzenia wizerunkowi klubu itd. Tyle, że Wojtek nie został skazany prawomocnym wyrokiem więc IHMO, ciągle trzeba mu płacić mimo zawieszenia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów