The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2011, 12:49
30.06.2011 kończą się kontrakty albo wypożyczenia następującym graczom naszej drużyny;

-S.Branco
-O.Chavez
-E. Cikos
-N.Boukhari
-M.Siwakow
-A.Rios
-M.Żurawski

Z pośród nich warto było by zatrzymać Chaveza i zastanowić sie nad Cikosem i Siwakowem na rezerwe.

Oprócz tego mamy kilku graczy którzy nie spełniają pokładanych w nich nadziei;
- Wojciech Ł
- R. Boguski i Ł.Garguła ciągle kontuzjowani
- D.Paljić raczej za słaby na europejskie puchary
- M.Kowalski za słaby nawet na polska ligę

Nie należy zapominać ze także R.Sobolewski prezentuje się coraz gorzej tyle że nadrabia jeszcze zaangażowaniem i autorytetem.

W tej sytuacji można podsumować że przed nowym sezonem jesteśmy w CZARNEJ DUPIE, a brak kontraktu dla zawodnika klasy Chaveza w tej sytuacji trudno nazwać inaczej jak sabotaż. Najgorzej jest w obronie przydałby się prawy obrońca, lewy obrońca i środkowy też. Podobnie jest w ataku. Wisłą nawet jakby chciała nie może przejść na granie 2 napastnikami bo ich prostu nie ma.

A i jeszcze zestawienie transferów i wypożyczeń do Wisły z ostatniego sezonu, za skarbem kibica, wielce pouczające;

Okienko letnie 2010;
Jovanić - 500tys. euro
Bunoza - 400tys. euro
Rios - 250tys. euro - wypożyczenie
Cikos - 200tys. euro - wypożyczenie
Wilk - 150tys. euro
Paljić, Żurawski, Chavez - za darmo
Kowalski - powrót z wypożyczenia

Okienko zimowe 2011;
Melikson - 675tys. euro
Genkow - 500tys. euro
Jaliens - 300tys. euro
Boukhari - 100tys. euro - wypożyczenie
Pareiko, Branco, Siwakow - za darmo
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2011, 13:05
@olivarez bawi mnie to, jak gazety z czasem podnoszą ceny za zawodników. Jak Cikos przechodził mówiono o 100 tys. dolarów. Teraz to jest 200 tys. euro. Jedyne co tam się z lata zgadza to Wilk i Bunoza.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mączyński w ŁKSie rozegrał najwięcej minut i najwięcej spotkań w sezonie ( lub jest na 2 miejscu w drużynie ) , jasną sprawą jest że stanowił mocne ogniwo drużyny która biła na głowę resztę zespołów w 1 lidze.
Więcej minut od niego mają: Wyparło, Łabędzki, Kłus, mniej więcej tyle samo mają Klepczarek i Romańczuk.

wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
Widzisz jaki słabiak jestes wymieniasz rezerwowych twierdzac ze chce ich w skladzie dziecko mamy CHAVEZA JALIENSA CIKOSA zamieniamy tylko lewego obronce i mamy dobry blok CIKOS prezentuje sie dobrze rozegral sie w lidze i w pucharze pokaze sie z dobrej strony wiec nie wymieniaj mi tu kowalskiego branko burligi bo to na rezerwe sie nie nadaje.Nie gadam juz z toba bo mnie denerwujesz
Mogę się zgodzić, że Chavez, Jaliens i Bunoza prezentują solidny, ligowy poziom. Solidny ligowy poziom oznacza ni mniej, ni więcej tylko w....... w europejskich pucharach. Solidny ligowy poziom, oznacza, że przeciwnik w lidze ma kilka sytuacji na mecz. Przeciwnik w lidze, czyli Sikorski, Ćwielong, Podstawek. Jak sądzisz, w ilu europejskich klubach są tak żenujący napastnicy? Prawdziwy napastnik zrobi z naszych obrońców mokrą papkę.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 25.05.2011 o godz. 13:08.
.
Odpowiedz cytując
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.05.2011, 13:07
@lodecki
Rożne rzeczy płyną np. takie że;
1. ...nie mamy obrońców ani napastników
2. ...wywalano w sroc kasy za wypożyczenie szrotu typu Rios czy Boukhari
3. ...wywalono w sroc kasy na definitywne transfery takich gwiazd jak Jovanić czy Bunoza
4. ...żałosne są płacze osób których nie przekonuje wykupienie najlepszego obrońcy Wisły za 500-600 tys. euro w świetle ww.faktów.
God save the Queen
Long live the Queen
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 25.05.2011, 13:31
Podobno w zeszłym okienku interesowaliśmy się tym gruzińskim napastnikiem z Maccabi, tylko że miał jeszcze ważny kontrakt i klub nie chciał go puścić... Z tego co wiem to jemu ten kontrakt wygasa jakoś w czerwcu, więc raczej byłby do wyjęcia za darmo, no może z jakąś prowizją dla menedżera i kasą za podpis dla zawodnika. Jak widać, to liga izraelska jest jednak chyba odrobinę lepsza od polskiej a Maor który tam błyszczał, tak samo póki co błyszczy i u nas. Chyba byłoby to bardzo dobre posunięcie w świetle czekających nas wydatków kadrowych aby zastępca/zmiennik Genkowa nie kosztował zbyt dużo a prezentował wysoką klasę, gdyż te pieniądze przydadzą się bardzo na wzmocnienie innych pozycji. I za tym transferem przemawia jeszcze jedno- on ma tego samego menedżera co Maor, więc sądzę że z załatwieniem tego transferu i namówieniem piłkarza poszłoby dużo prościej niż z Melexem (tzn. mam na myśli problemy które robił klub). Jest to reprezentant Gruzji, silny i całkiem skuteczny! napastnik, mogący chyba grać w ustawieniu zarówno z 1 lub 2 napastnikami. Jest jeszcze kwestia czy on by chciał do nas przyjść, no ale mając argumenty w postaci Stana ;p , zdobytego mistrzostwa i "wzglednie" prostej drogi do LM, a także zarobków na niezłym poziomie (biorąc pod uwagę to że i tak za niego wiele nie zapłacimy i że zwolni się kilka wysokich kontraktów w drużynie, to można mu zaoferować niezły kontrakt). Nie wydaje mi się aby kluby rosyjskie (które ponoć także się nim interesują) miały lepsze argumenty, bo poza większą kasą, to jeśli gość ma ambicje to raczej nie zgodzi się na grzanie ławy, a takie coś raczej napewno czekałoby go w każdym z tych liczących się klubów z ligi rosyjskiej. Moim zdaniem to mogłoby być najlepsze możliwe rozwiązanie i tak przeczuwam, że jest szansa że go od nowego sezonu zobaczymy w naszym zespole.

Sprawdziłem i gość nazywa się Dvalishwili )
Powód: dla jasności
Ostatnio edytowane przez Pimko : 25.05.2011 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2011, 13:41
kolego Olivarez wypożyczenia dużo nas nie kosztowały, Boukhari był tani, Sivakow tak samo nie wiem jedynie jak z Riosem jest ale przypuszczam że to nie były kokosy ( m in. po to się wypożycza by było TANIEJ ).
Poza tym jeśli dla Ciebie " w sroc" kasy to 400tys na piłkarza to czemu Cię śmieszą płacze za 600 tys za Chaveza?

A co do Twoich wywodów to Boukhari trafił do nas w lecie więc zastanów się zanim coś napiszesz. ; )

ps
jak przychodził Jovanic była mowa o 400 tys
jak Cikos o 100 tys...
Wierzyć gazetom do końca nie ma co, przykładowo największa wpadka to było słynne 4,5 mln za Janczyka do Moskwy, gdzie później okazało się że za niecałe 3 poszedł..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 25.05.2011 o godz. 13:43.

Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.05.2011, 14:40
Widzisz jaki słabiak jestes wymieniasz rezerwowych twierdzac ze chce ich w skladzie dziecko mamy CHAVEZA JALIENSA CIKOSA zamieniamy tylko lewego obronce i mamy dobry blok CIKOS prezentuje sie dobrze rozegral sie w lidze i w pucharze pokaze sie z dobrej strony wiec nie wymieniaj mi tu kowalskiego branko burligi bo to na rezerwe sie nie nadaje.Nie gadam juz z toba bo mnie denerwujesz
Kapitan Interpunkcja

Czy jest na sali moderator?

Co do wykupu Chaveza, to oczywiście warto by go wykupić, ale jeśli Stan ma upatrzonego kogoś lepszego za mniejsze pieniądze, to nie należy trzymać się kurczowo Chaveza i dawać stawiać pod ścianą jego klubowi.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2011, 15:00
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
stawiasz wysoki poziom pojedynczych nowych elementów niżej niż zgranych słabiaków ?
Ja, tak....
Petrescu pracujac w Unirei pozbył się po pierwszym półroczu gwiazdek z wygórowanymi kontraktami i sprowadził pracowitych zawodników średniej klasy. Potem zgrywał ich ze sobą - po pierwszym roku awansował do LE, po drugim, zdobył mistrzostwo i awans do LM.
Unirea pokonywała rywali w Rumunii i pokazywała się dobrze w grupie LM dzieki żelaznej taktyce i zgraniu piłkarzy a nie dzieki ich indywidualnym umiejętnościom.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.05.2011, 15:15
Czytaj uwaznie co napisze zebys zrozumial jezeli mamy klopot dac 600 tysi za CHAVEZA to myslisz ze stac nas aby wymienic cala obrone na graczy prezentujacych wysoki poziom? nawet jak dwoch uda sie pozyskac bez odstepnego to za innych trzeba zaplacic.Kolejny punkt myslisz ze przyjdzie czterech obroncow i beda wymiatac? myslisz ze nie potrzeba im zgrania? gdyby to bylo takie proste to MC wygralby lige europy a Real zdobyl mistrza hiszpani w tym roku a widac kiedy sie rozkrecili dopiero to samo z nami bylo cala runde prawie zgranie bylo .nie ma szans na wymiane calej obrony w tym sezonie BASALAJ NIE JEST DEBILEM MYSLI W PRZECIWIENSTWIE DO INNYCH.
Chavez nie jest warty tych 600tys że nie chcesz tego przyjąć do siebie to jest twój ból, ciekawe skąd wiesz ilu można graczy pozyskać za darmo jasnowidzu, tak myślę że będą wymiatać, przyszedł Cleber i co? 25 meczów i 6 bramek, poziom widziałeś sam; przyszedł Marcelo i co? 21 meczów 3 bramki, poziom i dalszy rozwój widzisz; nie porównuj ekstraklasy do najlepszych drużyn europejskich znaffco bo to żaden punkt odniesienia, w przeciwieństwie do ciebie tak? no z tym to się zgadzam, bo jak chcesz lecieć zgranymi słabiakami na podbój Europy to hasta la vista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.05.2011, 15:27
czasem za darmo czy za prowizje dla menagera trafiali sie klasowi obrońcy jak Cleber czy Marcelo a częściej niestety niepewni jak Branco,Jaliens,Thwaite czy 2 lata temu Jop.Reguły nie ma.

Chaveza powinno sie bezwzględnie wykupic, za darmoche jak pokazało życie cięzko kogoś lepszego wyszukac.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.05.2011, 15:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
czasem za darmo czy za prowizje dla menagera trafiali sie klasowi obrońcy jak Cleber czy Marcelo a częściej niestety niepewni jak Branco,Jaliens,Thwaite czy 2 lata temu Jop.Reguły nie ma.

Chaveza powinno sie bezwzględnie wykupic, za darmoche jak pokazało życie cięzko kogoś lepszego wyszukac.
Pareiko i Jaliens to nie za darmo?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.05.2011, 15:42
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko i Jaliens to nie za darmo?
ja tylko pisałem o obrońcach a z tego co sie orientuje to Jaliens był za free.Przynajmniej wg. transfermarkt.de.

Prowizja dla menagera to była przy transferze Marcelo jak pamiętam i było to kilkadziesiąt tysięcy €.Santos potem zdaje sie jakieś roszczenia zgłaszał do Nas o niego ale to już dawne dzieje.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.05.2011 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.05.2011, 16:39
Powiem tyle, że Chciałoby się dostać w swoje ramiona jeszcze raz taką perełkę z czołowego klubu brazylijskiego w wieku 20 lat grającego regularnie w "11" <marzyciel> ...
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.05.2011, 17:04
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Powiem tyle, że Chciałoby się dostać w swoje ramiona jeszcze raz taką perełkę z czołowego klubu brazylijskiego w wieku 20 lat grającego regularnie w "11" <marzyciel> ...

za Bednarza daliśmy rady to za Stana mamy nie dać ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.05.2011, 17:11
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
yyyyy?
W swoje ramiona?
Czy Marcelo to zdementuje?

Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.05.2011, 17:32
framat napisał(a):Wyświetl post
yyyyy?
W swoje ramiona?
Czy marcelo to zdementuje?
love is in the air

Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.05.2011, 17:42
Dzisiaj także brak Riosa w podstawowym składzie - jeśli nawet w takim meczu nie wystawia go Maaskant to znaczy że nie pokłada w nich żadnych nadziei i naprawdę zdziwiłbym się BARDZO gdyby się okazało, że zostanie on u nas zostanie.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.05.2011, 17:55
Wisla byla lub jest zainteresowana Baszczynskim - sam Baszczu powiedzial to wlasnie w studio.
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.05.2011, 17:56
Baszczu w Multilidze mówi, że rozmawiał z dyrektorem sportowym Wisły o potencjalnym transferze. Mówi, że to była na razie towarzyska pogawędka i "sondowanie" tematu.

Chyba niezły pomysł na zmiennika dla Chaveza/Jaliensa. I to zdaje się za darmo.
Powód: no tośmy się zgrali :P
Ostatnio edytowane przez misiek_86 : 25.05.2011 o godz. 17:56.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
kulawy joe
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 25.05.2011, 18:08
Żewłakow Wasilewski, teraz Baszczu, może Kosowskiego namówią na kolejny powrót. Widze że coraz rozleglejsze są te kontakty naszego dyrektora sportowego. U nas słowo emeryt jest tożsame ze słowem zawodnik doświadczony. Mam nadzieje że obok zwodników "doświadczonych" pojawi się "coś" co za pare lat będzie można upchnąć za granice i zapełnić dziurę w klubowym budrzecie bo utrzymanie Jaliensów kosztuje. Jakieś mało kreatywne są te prasowe zapowiedzi, ufam że kontakty dyrektora sportowego są bardziej rozległe niż choryzont transferowej fantazji pismaków.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 25.05.2011, 20:06
Cikos z Legią i dzisiaj z Zagłębiem katastrofalne błędy. Zastanówmy się czy rzeczywiście warto go wykupywać.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2011, 20:09
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Cikos z Legią i dzisiaj z Zagłębiem katastrofalne błędy. Zastanówmy się czy rzeczywiście warto go wykupywać.
Mógłbyś to jakoś uargumentować?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.05.2011, 20:16
bez przesady... troche się źle ustawiał w II połowie, ale kilakkrotnie nieźle wybierał lubinianom piłkę

Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.05.2011, 20:21
Baszcza wyrywa do powrotu Wydaje się że to tylko kwestia czy go chcemy czy może jednak klub postawi na sprowadzenie kogo innego.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2011, 20:22
koniecznie potrzebujemy prawego obrońcę, bo Cikos jeszcze musi dużo poprawić. Baszczu mówił o swojej rozmowie z dyrektorem w taki sposób, że odniosłem wrażenie, że jest to bardzo możliwe. Nie jestem co prawda zwolennikiem powrotów, ale Baszczu mógłby nie tylko po prawej stronie zagrać, ale kiedyś z potrzeby nieźle też zagrał jako stoper...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 25.05.2011, 20:26
podpisując go na sezon nic nie stracimy, chłopaki się mogą od niego kupę nauczyć na treningach chociaż
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.05.2011, 20:27
A czy czasem Baszczu nie grał w Grecji jako stoper?
Powód: Turcja ;PP
Ostatnio edytowane przez R33 : 25.05.2011 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.05.2011, 20:40
Ja bym go wykupił!
Widać u niego serce do gry, ale z racji młodego wieku przytrafia mu się trochę błędów. W każdym razie doskonale nadawałby się do roli zmiennika, trenując z kimś bardziej doświadczonym w przyszłości na pewno przyniesie wiele radości.

Ja w nim widzę następcę Baszcza, może jeszcze nie teraz ale zobaczycie, jak dostanie szansę w Wiśle pokaże na co go stać.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 25.05.2011, 20:42
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Wisla byla lub jest zainteresowana Baszczynskim - sam Baszczu powiedzial to wlasnie w studio.
Nie wierze w powrót Baszcza. To juz nie jest ten poziom piłkarski jakiego Wisła potrzebuje.
Mam nadzieje, że powrót Żurawskiego czegoś naszych działaczy nauczył...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2011, 20:42
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
A czy czasem Baszczu nie grał w Turcji jako stoper?
w Grecji
w Grecji...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.05.2011, 20:54
cfa napisał(a):Wyświetl post
ale z racji młodego wieku przytrafia mu się trochę błędów.
Dokładnie, chyba nie wszyscy pamietaja, ze Cikos ma tyle lat co Burliga, i jest tylko rok starszy od Bruda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów