|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nigdy i nigdzie nie pisałem, że ściągał plażowiczów.
W innych wątkach wyraźnie zanzaczałem, że ściągał piłkarzy nie wybitnych, ale solidnych, za to gra oparta była na zespołowości, taktyce i zgraniu a nie na fajerwerkach i umiejetnościach indywidualnych. Tylko tyle. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciekawe ilu zawodników z letniego zaciągu z ubiegłego sezonu zostanie w klubie.... U nas wszystko jak w kalejdoskopie wraca przynajmniej raz do roku. Chaveza początkowo mieliśmy wykupić do końca stycznia potem termin ten został przesunięty do początku marca. Ilu klasowych środkowych obrońców mamy obecnie w kadrze przed przyszłym sezonem gdyby nawet przeciętny Chavez miał odejść?
Przepraszam ale co może wnieść poza doświadczeniem do zespołu Baszczyński - ile jego podejść w pucharach z białą gwiazdą na piersi dotychczas kończyło się niepowodzeniem- nie jestem sentymentalny dlatego stanowcze NIE dla synonimu klęski w pucharach vide Tibilisi czy Valarenga. Znając Stana - on ma zapewne innych kandydatów do gry w klubie, tym bardziej, że my musimy zarabiać na transferach a na takim Baszczyńskim czy Żewłakowie to już niemożliwe. Interesujące jest to kogo zaproponuje Wiśle Cleber bo nie od dziś wiadomo, że podczas ostatniej wizyty w Brazylii przyglądał się zawodnikom pod kątem letnich wzmocnień. NIE dla Polaków - mentalnie przegranych....
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 26.05.2011 o godz. 14:24.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jak informuje oficjalna strona Boukhari i Branco żegnają się z Wisłą, podobnie jak Żurawski. Ciekawe co z pozostałymi bo chyba nie zamierzają ich trzymać
Zagłębie już się pozbyło Bartczaka i Stasiaka a my nadal tego nie potrafimy załatwić z Łobodzińskim i płacimy mu Bóg wie jakie pieniądze, taka sama bezradność klubu jak ze stadionem. Garguła, Kowalski też pragne ich pożegnać. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jeśli Chavez odejdzie to wiadomo o co chodzi , o to co zawsze w naszym klubie czyli o kase. Jak co każde okienko skąpimy kasy na transfery . Wydajemy góra około 1 mln euro a na sprzedaży zawodników inkasujemy 5 razy więcej i wszystko w tym temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jak dla ciebie zatrudnienie Pareiki Meliksona czy Genkowa to skąpstwo to chyba nie znasz znaczenia tego słowa czy wy potraficie tylko narzekac i nap......sorry ale juz nie wytrzymuje ciagłego narzekania
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Hm... Nikt nie pomyślał, że może Chavez nagle zechciał zgarniać kasę jak Arboleda?
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardziej był bym skłonny poczekać na oficjalne info ze strony Naszego klubu. Bo media to sobie pisać mogą co chcą.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
A to że na transfery skąpimy to wiadomo od dawna , ale na pewno nie może to wiecznie trwać , kasa jest potrzebna na zakup wartościowych zawodników , Stan o tym wie , nie wiem czy Cupiał wie.Pożyjemy i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie a najbliższych tygodniach. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A kto lubi wyrzucać pieniądze w błoto (w bezwartościowych piłkarzy) ? Chyba nikt. A zakupy w stylu Kirm i Jirsak czy kostrakty dla Łobodzińskiego, Garguły mogły mocno załamać Cupiała. To że ostatnie transfery były strzałami w 10 które dają realne szanse na awans do LM i ew. dalsze dalsze tranfery (sprzedaż) mogą optymistycznie nastawić B. Cupiała do dajszego angażowania pieniędzy w Klub.
Poza tym widzi że udało się wycisnąć coś wartościowego z piłkarzy których się kupiło i płaci ciężkie pieniądze lub mają wysokie kontrakty (Kirm, Jirsak, Małecki) więc przepłacanie pieniedzy za Chaveza który nie poradzi sobie z dobrymi napastnikami nie ma sensu. I to akurat bardzo mi sie podoba w strategii Wisły. Jak płacić to komuś kto na to zasługuje. Tak było m.in. ostatnio z Pawełkiem. I co teraz powiedzie płaczki ? Kogo mamy terez na bramce ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie no Kirm ?
Kirm ? Kirm naprawde głupio wygląda śmianie się z tego transferu. Ja wiem ze Kiro ma swoj mecz zawsze ale dużo dla druzyny zrobił.9 bramek + ile asyst ma ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak ? Potraficie czytać ze zrozumiem ?
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze, że nie wszyscy jeszcze pojęli, że Andraż to nie jest typ skrzydłowego jak Kuba, czy Kosa. Inny gracz, ale twierdzenie, że pieniądze na niego wydane poszły w błoto to kompletne farmazon moim zdaniem. Może Kirm nie gra efektownie, ale efektywnie, tyle.
Krakus: Tu bardziej chodzi o pierwszą część twojej wypowiedzi. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
ZŁOTO: dlatego powinno się czytać całość a nie wyrwane z kontekstu zdania. A ogładając Kirma w czasie pierwszego spotkania pucharowego (fenomenalny mecz) każdy w nim widział nowego Kosowskiego.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 26.05.2011 o godz. 15:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Po części masz racje, jednak bawi mnie to, że stawiasz Kirma obok Jirska(z całym szacunkiem dla niego) i Łobodzińskiego, ile ci dwaj Panowie zagrali dobrych meczów dla Wisły? Można to policzyć na jednej ręce, prawda. A ile razy Andraż nam w tym sezonie ratował tyłek? Na pewno nie można mu odmówić tego iż miał znaczący wkład w to mistrzostwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Gorzej by było jakbyśmy wydawali 5 razy więcej a sprzedawali za milion. Wtedy to już pewnie byłaby druga liga... ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jeśli występ po którym ktoś trafia w słupek i robi kilka rajdów nazywasz fenomenalnym to ja nie mam pytań. |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja martwię się tą informacją, którą podała WP. Chaveza podobno chce podkupić nam Legia. Mam nadzieję, że to brednia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Troche informacji p. Białońskiego ....może coś się z tego sprawdzi.
http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993 Cytat:
Jednym słowem walczymy w przyszłym sezonie o możliwość grania na zapleczu angielskiej ekstraklasy ![]() Powód: Championship :P
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 26.05.2011 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
Cytat:
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
Czy ja mam pisać drukowanymi literami ? Cofnijcie się do 2009 r. i 2010 roku. To że ten sezon ma dobry to o tym napisałem. A czy jest takim super piłkarzem ? Przeplana super spotkania z mocno średnimi. A że zanotował zwyżkę formy to dobrze. Bo przynajmniej Cupiał widzi że trener potrafi wyciągnąc z niego to co Skorza nie potrafił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ludzie więcej spokoju, Stan wyraźnie powiedział, że ma zawodników gotowych na KAŻDĄ pozycję w naszej drużynie. Jeśli ktoś wypadnie to mają gotowy transfer od ręki, pracował na to przez ponad pół roku, dajcie mu się teraz wykazać.
W zimowym okienku udało się ściągnąć Kew, wiem że część kibiców nie ma do niego zaufania ale facet rozkręca się z meczu na mecz (ostatnio nie popełnia praktycznie żadnych poważnych błędów). Po pół roku aklimatyzacji zaczyna grać na swoim poziomie, a oczekuję w kolejnym sezonie jeszcze więcej! Jeśli byliśmy w stanie ściągnąć takiego gracza za paczkę dropsów w zimowym okienku (kiedy mało jaki klub przeprowadza wielkie transfery) to aż boję się pomyśleć kto teraz do nas zawita. Głowy do góry, przy takim sztabie profesjonalistów musi być dobrze!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pytanie konkursowe: Czy jeżeli Wisła zawiesiłą Łobodzińskiego to automatycznie nie zamroziła mu wypłaty? Ciągle piszecie, że Wisłą mu płaci, ale nie do końca mi się wydaje, że tak jest...
Z innej beczki: Gdy piłkarz jest kontuzjowany to tak naprawdę po pewnym czasie [z tego co pamietam to po 6 tygodniach] jego wypłątę w lwiej części pokrywa bodajże ZUS. Więc Wisła nie płaciła kroci Gargule, gdy ten był kontuzjowany, jak tu niektórzy piszą. ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jak to jest w przypadku piłkarzy? Nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Piłkarze raczej nie są "na etat" zatrudniani. Widziałem kiedyś jedną stronę umowy, nie było tam niestety nic o żadnych klauzulach , a szkoda, bo to mnie wtedy interesowało
![]() ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Z tym ZUSem i Gargułą to bodajże racja.
Co do Łoba to wszystko zależy od kontraktu i jego interpretacji. Chyba w każdym kontrakcie jest klauzula na wypadek niesportowego trybu piłkarza, szkodzenia wizerunkowi klubu itd. Tyle, że Wojtek nie został skazany prawomocnym wyrokiem więc IHMO, ciągle trzeba mu płacić mimo zawieszenia. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|