|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
W Pogoń mógł zainwestować, albo jakiś inny większy klub. Może przy okazji by się coś w Szczecinie ze stadionem ruszyło
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W Szczecinie sytuacja polityczna jest nie do końca jasna, a poza tym kibice mają dużo do powiedzenia. Kielce są bezpieczniejszym gruntem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sarte chodzi mi o inwestora
emj10 pewnie masz racje, ale pogdybać sobie mozna
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 19.05.2011 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeśli chce na już, to jest kilka klubów, które np. będą grały w LE. Poza tym jest np. Łódź. Lub jeśli na później to stolica Pomorza Zach. Szczecin i Pogoń. Wchodząc do Kielc, w klubik bez tradycji sportowych i kibicowskich facet tylko rozmienia się na drobne. Frekwencja na trybunach będzie uzależniona od np. harmonogramu prac polowych typu żniwa lub wykopki. Trzeba też pamiętać, zresztą, że małorolna ludność woj. świętokrzyskiego po godz. 20 (kiedy rozgrywane są często mecze) lubi już kłaść się spać (tzw. z kurami).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Weiss już tylko kilka kroków od Legii - oficjalnie.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.05.2011 o godz. 13:15.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to on bedzie trenerem zarówno Legii jak i Słowacji?
![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co Ty tak Gwiaździsty gardzisz wsią? Jakiś kompleks wielkomiejski czy cuś?
Kielce to akurat miasto, które ma spory potencjał i leży bliżej Katowic niż Szczecin (Międzynarodowa Giełda Towarowa). |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
"Jeden z tekstów w słowackim dzienniku "Sport" zatytułowany jest Słowacka Legia. - Klub z Warszawy nie osiągnie zakładanych celów w trwającym sezonie i dlatego trwają rozmowy i układanie planów na przyszły sezon. Głównym jego punktem jest trener Vladimir Weiss. Selekcjoner reprezentacji Słowacji miałby pomóc w sprowadzeniu do Legii Jana Muchy, który siedzi na ławce w Evertonie. Jano mógłby powrócić w miejsce w którym wyrobił sobie markę bramkarza o światowej klasie. Mówi się także o powołanym do reprezentacji Robercie Jeżu z Górnika Zabrze. - Z pewnością oferta z Legii byłaby ciekawą. Na razie jednak nikt sie ze mną nie kontaktował. Czytałem o możliwości zatrudnienia w Legii Vladimira Weissa, wiem też o Janie Musze. Taki słowacki klub w Polsce byłby fajnym miejscem pracy - skomentował Jeż. "
W sumie to jak go nie zatrudnia ( Weissa ) to bedzie niezly zonk dla niego i dla pismakow Coz, trener jakby nie patrzec z sukcesami i to nie takimi odleglymi. Pozyjemy zobaczymy. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no i trzeba dodac że w Kielcach jest nowy stadion co nie jest bez znaczenia dla nowego inwestora chcącego sponsorowac klub.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.05.2011 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Stevens w Koronie to niezłe jaja. ten niegdyś dobry trener chyba całkiem poszedł w odstawkę jeśli szczęścia musi szukać w takich Kielcach. W klubie bez ambicji, kibiców, marketingu, skautingu, sponsora, historii, tradycji, medialności, perspektyw... W mieście z żenującymi, nieprofesjonalnymi władzami i jedną atrakcją turystyczną, którą jest TESCO...
Jeśli natomiast chodzi o Profusa i jego inwestycje w koronę to argumenty jak wyżej. Jeżeli oba te nazwijmy to "ruchy w interesie" staną się faktem to będzie to bardzo dziwne i mnie nic w naszej lidze już nie zdziwi. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Odnośnie poprzedniej strony i "ile w Polsce mogliby dać" - pamiętacie jak były rozmowy z Tristanem? Tristan miał zarabiać w Wiśle milion euro za sezon. (są gdzieś skany kontraktu)
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Holendrzy są w cenie. Gdyby Korona zaoferowała mu zarobki podobne do tych w Austrii to czemu miałby nie przyjść? To dla niego szansa,ponownego, zaistnienia tak naprawdę. Wprowadziłby Koronę do pucharów, i gdy coś tam z nią ugra, to byłaby niewątpliwie super rekomendacja. Coś z niczego. Tak więc nie jest to pozbawione logiki. Podobnie jak z Maaskantem. Gość zagrał va banque i mu się to opłaciło. Gdy jeszcze zrobi wynik w Europie to nikt mu nie będzie w stanie podważyć jego kwalifikacji. Wszak pracuje na mocno przeciętnym towarze, w skali europejskiej. Opłaca się zatrudniać dobrego trenera i rozeznanego dyrektora sportowego. Nasz przykład jest tego najlepszym dowodem. Finansowo i sportowo zyskaliśmy. Widzę,że podobnym tropem idzie Legia i to cieszy. Ale tego należało oczekiwać. Sam pisałem,że jak Maaskant odniesie sukces i Valcx sprowadzi niezłych grajków, to w czołowych klubach w kraju zatrudniani będą obcokrajowcy z doświadczeniem. Właściciele zaczną liczyć i porównają ile kosztuje słaby trener a solidny obcokrajowiec. Niby koszty utrzymania większe, lub podobne ale szanse na sukces nieporównywalne. O dłuższej perspektywie takiego kroku chyba przekonywać nie trzeba. Czekam teraz jak na dobrego któryś z klubów, Wisła lub Legia, rozwinie sieć swoich scautów. Jest to siła nieprawdopodobna. O jej rażeniu od czasu do czasu przypominają zespoły z Portugalii. Jak patrzę za jakie sumy sprowadzono czołowych zawodników drużyny, która wczoraj zdobyła LE. 700 tysięcy,1 mln euro......o Hulku znalezionym z II lidzie Japońskiej nie wspomnę, bo to jakiś ewenement. Pewnie,że goście kupują i za 15 baniek, ale jest to wyjątek. Zazwyczaj operują kwotami jakie niedługo nasze kluby będą oferowały za zawodników. To jest dla nas szansa na poważne zaistnienie w Europie. Na stałe.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.05.2011 o godz. 14:59.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Marszałek, dobrze prawisz.
Ja bym jeszcze do tego dołożył poprawę szkolenia, bo tak naprawdę to jedyna słuszna droga do składu Legii czy Wisły dla polskich zawodników. Tu mamy ogromne pokłady niewykorzystywanych możliwości, wszak potencjał zasobów ludzkich mamy nie tak dużo mniejszy od Niemiec, Włoch, Francji, Anglii czy Hiszpanii. A wbrew pozorom największe pokłady do poprawy w tym względzie siedzą w mentalności młodych zawodników, chodzi o to, żeby takie młode talenty czuły na plecach konkurencję o miejsce w szkółce, a jednocześnie żeby widoczna była dla nich perspektywa rozwoju piłkarskiego na miarę grania i zarabiania na najwyższym poziomie. Ośrodek treningowy z prawdziwego zdarzenia, jakiś koordynator akademii piłkarskiej z doświadczeniem pracy w Holandii czy Niemczech i gonimy Europę ;-) A wychowane za pół darmo talenty sprzedajemy za grube miliony w świat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
świetna rozmowa z Lachem z PZPNu:
http://kiks.tv/2011/05/rozmowa-niesp...zbigniew-lach/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie zrozumiałes mnie. Ja odniosłem sie do tego : Cytat:
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To sytuacja zupelnie bez porównania, bo to co zrobil red bull z Austrią Salzburg to szczyt kurest.a
Cytat:
Powód: domówienie
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 19.05.2011 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Trenersko nie upadnie juz nizej
Oczywiscie idzie kazdy gdzie lepsza kasa. Cokolwiek bym myslal o tym klubie to taki trener jednak dziala na wyobraznie.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale że Majonez Kielecki da wiecej niz redbull badz tyle samo ? Nie wierzę
![]()
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Desperacja z jednej i drugiej strony
Widocznie jeden nie ma duzo ofert, a drudzy maja troche drobnych Sam sie dziwie skad kasa... Moze to znak ze przez kilka lat nie bedzie transferow ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a moze po prostu "ktoś" puszcza ploty by "pewnien zespół" stał sie ciekawszy dla jakiegos trenera albo by jakiś trener zszedł conieco z oczekiwań skoro inną opcją może być sławny Huub Stevens.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zamiast w drogiego trenera to na miejscu właściciela Korony bym najpierw zainwestował w dobrego dyrektora sportowego żeby za 1-2 mln € sprowadził odpowiednich zawodników.Z obecnym składem to co najwyżej o środek tabeli może Stevens walczyc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak wejdzie Profus to o zawodników nie będzie się co martwić. Ma przecież całą swoją stajnię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
To będzie coś nowego w polskiej piłce. Odnosnie polityki w Polsce, zarząd Legii kategorycznie nie chce oceniac pracy trenera Skorży przed zakonczeniem sezonu, na pytanie czy się pożegnają - mówią stanowczo - za wcześnie! - a w sposób jawny prowadzą zaawansowane rozmowy z Jego następcą ...
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Zawodnicy z jednej strony wiedza ze wszystko juz pozamiatane, z drugiej ze wielu z nich wyleci na zbity pysk bo tak naprawde nigdy nie nadawali sie do Legii. Teraz nie bedzie sentymentow. Mam nadzieje ze pierwszy poleci moj "idol" z niedawnego avatara. Mysle ze o wiele lepsze piwo i lepsze fotki zrobi sobie w Afryce, moze jakis klub go wymieni na kilkadziesiat pilek, ewentualnie na zestaw egoztycznych zwierzat do warszawskiego zoo. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. trener na wylocie 2. zawodnicy którym nie zależy bo po sezonie prawdopodobnie pożegnają się z klubem Mam nadzieje że mecz Legia - Wisła to też będzie swego rodzaju powtórka z przedniego sezonu Powód: niedopatrzenie
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 19.05.2011 o godz. 18:48.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
piotrek06- Myslisz ze to cos zmieni
? Dzisiaj jest inna sytuacja bo trener nie bedzie z naszego bagienka i bedzie mial kregoslup Ja mam nadzieje ze Wam wpierniczymy jak to bylo zazwyczaj gdy przyjezdzaliscie jako MP. Kazdy ma marzenia ![]() Pachnie mi jednak remisem PS: Legia, Wisla, Slask, Pogon... duza litera Do tego ii a nie i...![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|