The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2011, 12:24
W Pogoń mógł zainwestować, albo jakiś inny większy klub. Może przy okazji by się coś w Szczecinie ze stadionem ruszyło
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.05.2011, 12:27
Cytat:
W Pogoń mógł zainwestować, albo jakiś inny większy klub. Może przy okazji by się coś w Szczecinie ze stadionem ruszyło
Tak, na pewno Huub Stevens przychodziłby do Pogoni założę się, że jego dziecięcym marzeniem było zwiedzenie Niecieczy
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.05.2011, 12:28
W Szczecinie sytuacja polityczna jest nie do końca jasna, a poza tym kibice mają dużo do powiedzenia. Kielce są bezpieczniejszym gruntem.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 19.05.2011, 12:29
Sarte chodzi mi o inwestora a gdyby grali w eklasie to kto wie? Wolałbym silną Pogoń niż jakąś śmieszną Korone (która chyba nigdy nie wywalczyła sobie awansu do ekstraklasy na boisku). Zresztą brakuje w ekstraklasie klubów z północy, teraz zostanie tylko Lechia
emj10 pewnie masz racje, ale pogdybać sobie mozna
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 19.05.2011 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.05.2011, 12:51
Jeśli chce na już, to jest kilka klubów, które np. będą grały w LE. Poza tym jest np. Łódź. Lub jeśli na później to stolica Pomorza Zach. Szczecin i Pogoń. Wchodząc do Kielc, w klubik bez tradycji sportowych i kibicowskich facet tylko rozmienia się na drobne. Frekwencja na trybunach będzie uzależniona od np. harmonogramu prac polowych typu żniwa lub wykopki. Trzeba też pamiętać, zresztą, że małorolna ludność woj. świętokrzyskiego po godz. 20 (kiedy rozgrywane są często mecze) lubi już kłaść się spać (tzw. z kurami).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.05.2011, 12:55
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chce na już, to jest kilka klubów, które np. będą grały w LE. Poza tym jest np. Łódź. Lub jeśli na później to stolica Pomorza Zach. Szczecin i Pogoń. Wchodząc do Kielc, w klubik bez tradycji sportowych i kibicowskich facet tylko rozmienia się na drobne. Frekwencja na trybunach będzie uzależniona od np. harmonogramu prac polowych typu żniwa lub wykopki. Trzeba też pamiętać, zresztą, że małorolna ludność woj. świętokrzyskiego po godz. 20 (kiedy rozgrywane są często mecze) lubi już kłaść się spać (tzw. z kurami).
Stevens był poprzednio trenerem Red Bull Salzburg, wiec jesli miał sie rozmienic na drobne,to juz to zrobił.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.05.2011, 13:10
Weiss już tylko kilka kroków od Legii - oficjalnie.
Cytat:
to on bedzie trenerem zarówno Legii jak i Słowacji?
Tak. To zresztą pewnie jedna z przyczyn, dla których Legia mu odpowiada - raz, że nie każdy klub by się na to zgodził, dwa że będzie miał blisko do domu. Cóż, taki dualizm czasem działa, czasem nie - zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.05.2011 o godz. 13:15.
Legionista
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2011, 13:11

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.05.2011, 13:21
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Tak, federacja zgodzila sie by prowadził kadre oraz klub
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.05.2011, 13:21
A co Ty tak Gwiaździsty gardzisz wsią? Jakiś kompleks wielkomiejski czy cuś?

Kielce to akurat miasto, które ma spory potencjał i leży bliżej Katowic niż Szczecin (Międzynarodowa Giełda Towarowa).
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.05.2011, 13:29
"Jeden z tekstów w słowackim dzienniku "Sport" zatytułowany jest Słowacka Legia. - Klub z Warszawy nie osiągnie zakładanych celów w trwającym sezonie i dlatego trwają rozmowy i układanie planów na przyszły sezon. Głównym jego punktem jest trener Vladimir Weiss. Selekcjoner reprezentacji Słowacji miałby pomóc w sprowadzeniu do Legii Jana Muchy, który siedzi na ławce w Evertonie. Jano mógłby powrócić w miejsce w którym wyrobił sobie markę bramkarza o światowej klasie. Mówi się także o powołanym do reprezentacji Robercie Jeżu z Górnika Zabrze. - Z pewnością oferta z Legii byłaby ciekawą. Na razie jednak nikt sie ze mną nie kontaktował. Czytałem o możliwości zatrudnienia w Legii Vladimira Weissa, wiem też o Janie Musze. Taki słowacki klub w Polsce byłby fajnym miejscem pracy - skomentował Jeż. "

W sumie to jak go nie zatrudnia ( Weissa ) to bedzie niezly zonk dla niego i dla pismakow

Coz, trener jakby nie patrzec z sukcesami i to nie takimi odleglymi.

Pozyjemy zobaczymy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2011, 13:31
no i trzeba dodac że w Kielcach jest nowy stadion co nie jest bez znaczenia dla nowego inwestora chcącego sponsorowac klub.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.05.2011 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.05.2011, 13:33
Cytat:
no i trzeba dodac że w Kielcach jest nowy stadion co nie jest bez znaczenia dla nowego inwestora z pewnością.
Pewnie, przychodzi na gotowe. Ogólnie infrastrukturalnie to tam chyba bagna nie ma, Kolporter zostawił Koronę w dobrym stanie raczej, więc generalnie teraz to tylko korzystać.
Legionista
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.05.2011, 13:42
Stevens w Koronie to niezłe jaja. ten niegdyś dobry trener chyba całkiem poszedł w odstawkę jeśli szczęścia musi szukać w takich Kielcach. W klubie bez ambicji, kibiców, marketingu, skautingu, sponsora, historii, tradycji, medialności, perspektyw... W mieście z żenującymi, nieprofesjonalnymi władzami i jedną atrakcją turystyczną, którą jest TESCO...

Jeśli natomiast chodzi o Profusa i jego inwestycje w koronę to argumenty jak wyżej. Jeżeli oba te nazwijmy to "ruchy w interesie" staną się faktem to będzie to bardzo dziwne i mnie nic w naszej lidze już nie zdziwi.

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.05.2011, 14:08
Odnośnie poprzedniej strony i "ile w Polsce mogliby dać" - pamiętacie jak były rozmowy z Tristanem? Tristan miał zarabiać w Wiśle milion euro za sezon. (są gdzieś skany kontraktu)
.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.05.2011, 14:55
Stevens był poprzednio trenerem Red Bull Salzburg, wiec jesli miał sie rozmienic na drobne,to juz to zrobił.
Prowadzenie Salzburga zesłaniem mimo wszystko bym nie nazwał.

Holendrzy są w cenie. Gdyby Korona zaoferowała mu zarobki podobne do tych w Austrii to czemu miałby nie przyjść? To dla niego szansa,ponownego, zaistnienia tak naprawdę. Wprowadziłby Koronę do pucharów, i gdy coś tam z nią ugra, to byłaby niewątpliwie super rekomendacja. Coś z niczego. Tak więc nie jest to pozbawione logiki. Podobnie jak z Maaskantem. Gość zagrał va banque i mu się to opłaciło. Gdy jeszcze zrobi wynik w Europie to nikt mu nie będzie w stanie podważyć jego kwalifikacji. Wszak pracuje na mocno przeciętnym towarze, w skali europejskiej.

Opłaca się zatrudniać dobrego trenera i rozeznanego dyrektora sportowego. Nasz przykład jest tego najlepszym dowodem. Finansowo i sportowo zyskaliśmy. Widzę,że podobnym tropem idzie Legia i to cieszy. Ale tego należało oczekiwać. Sam pisałem,że jak Maaskant odniesie sukces i Valcx sprowadzi niezłych grajków, to w czołowych klubach w kraju zatrudniani będą obcokrajowcy z doświadczeniem. Właściciele zaczną liczyć i porównają ile kosztuje słaby trener a solidny obcokrajowiec. Niby koszty utrzymania większe, lub podobne ale szanse na sukces nieporównywalne. O dłuższej perspektywie takiego kroku chyba przekonywać nie trzeba.

Czekam teraz jak na dobrego któryś z klubów, Wisła lub Legia, rozwinie sieć swoich scautów. Jest to siła nieprawdopodobna. O jej rażeniu od czasu do czasu przypominają zespoły z Portugalii. Jak patrzę za jakie sumy sprowadzono czołowych zawodników drużyny, która wczoraj zdobyła LE. 700 tysięcy,1 mln euro......o Hulku znalezionym z II lidzie Japońskiej nie wspomnę, bo to jakiś ewenement. Pewnie,że goście kupują i za 15 baniek, ale jest to wyjątek. Zazwyczaj operują kwotami jakie niedługo nasze kluby będą oferowały za zawodników. To jest dla nas szansa na poważne zaistnienie w Europie. Na stałe.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.05.2011 o godz. 14:59.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.05.2011, 15:25
Marszałek, dobrze prawisz.

Ja bym jeszcze do tego dołożył poprawę szkolenia, bo tak naprawdę to jedyna słuszna droga do składu Legii czy Wisły dla polskich zawodników. Tu mamy ogromne pokłady niewykorzystywanych możliwości, wszak potencjał zasobów ludzkich mamy nie tak dużo mniejszy od Niemiec, Włoch, Francji, Anglii czy Hiszpanii.

A wbrew pozorom największe pokłady do poprawy w tym względzie siedzą w mentalności młodych zawodników, chodzi o to, żeby takie młode talenty czuły na plecach konkurencję o miejsce w szkółce, a jednocześnie żeby widoczna była dla nich perspektywa rozwoju piłkarskiego na miarę grania i zarabiania na najwyższym poziomie.

Ośrodek treningowy z prawdziwego zdarzenia, jakiś koordynator akademii piłkarskiej z doświadczeniem pracy w Holandii czy Niemczech i gonimy Europę ;-) A wychowane za pół darmo talenty sprzedajemy za grube miliony w świat.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.05.2011, 15:28
świetna rozmowa z Lachem z PZPNu:
http://kiks.tv/2011/05/rozmowa-niesp...zbigniew-lach/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2011, 16:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Prowadzenie Salzburga zesłaniem mimo wszystko bym nie nazwał.

.

nie zrozumiałes mnie.
Ja odniosłem sie do tego :
Cytat:
Wchodząc do Kielc, w klubik bez tradycji sportowych i kibicowskich facet tylko rozmienia się na drobne
Red Bull Salzburg.Bez żadnych tradycji, klub założono w 2005 r.

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 19.05.2011, 16:33
Red Bull Salzburg.Bez żadnych tradycji, klub założono w 2005 r.
To sytuacja zupelnie bez porównania, bo to co zrobil red bull z Austrią Salzburg to szczyt kurest.a

Cytat:
Wchodząc do Kielc, w klubik bez tradycji sportowych i kibicowskich facet tylko rozmienia się na drobne
Więc jeśli mamy patrzyć pod tym kontem to ten trener już bardziej nie może się "rozmienić na drobne" nawet przejmując Koronę
Powód: domówienie
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 19.05.2011 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 19.05.2011, 17:19
Trenersko nie upadnie juz nizej Oczywiscie idzie kazdy gdzie lepsza kasa. Cokolwiek bym myslal o tym klubie to taki trener jednak dziala na wyobraznie.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2011, 17:40
ale że Majonez Kielecki da wiecej niz redbull badz tyle samo ? Nie wierzę

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 19.05.2011, 17:44
Desperacja z jednej i drugiej strony Widocznie jeden nie ma duzo ofert, a drudzy maja troche drobnych Sam sie dziwie skad kasa... Moze to znak ze przez kilka lat nie bedzie transferow

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2011, 17:47
a moze po prostu "ktoś" puszcza ploty by "pewnien zespół" stał sie ciekawszy dla jakiegos trenera albo by jakiś trener zszedł conieco z oczekiwań skoro inną opcją może być sławny Huub Stevens.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2011, 17:55
zamiast w drogiego trenera to na miejscu właściciela Korony bym najpierw zainwestował w dobrego dyrektora sportowego żeby za 1-2 mln € sprowadził odpowiednich zawodników.Z obecnym składem to co najwyżej o środek tabeli może Stevens walczyc.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.05.2011, 17:59
Jak wejdzie Profus to o zawodników nie będzie się co martwić. Ma przecież całą swoją stajnię.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.05.2011, 18:04
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak, federacja zgodzila sie by prowadził kadre oraz klub
To będzie coś nowego w polskiej piłce. Odnosnie polityki w Polsce, zarząd Legii kategorycznie nie chce oceniac pracy trenera Skorży przed zakonczeniem sezonu, na pytanie czy się pożegnają - mówią stanowczo - za wcześnie! - a w sposób jawny prowadzą zaawansowane rozmowy z Jego następcą ...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 19.05.2011, 18:24
Dubi napisał(a):Wyświetl post
To będzie coś nowego w polskiej piłce. Odnosnie polityki w Polsce, zarząd Legii kategorycznie nie chce oceniac pracy trenera Skorży przed zakonczeniem sezonu, na pytanie czy się pożegnają - mówią stanowczo - za wcześnie! - a w sposób jawny prowadzą zaawansowane rozmowy z Jego następcą ...
Nie chca oceniac publicznie. Jego los juz dawno jest przesadzony. Nawet jakby zagrali ultrasuperduperhyper mecze to i tak trener ktory ma przyjsc osiagnal w jeden sezon wiecej niz Maciek przez cale zycie. Skoro jest mozliwosc to nie ma sentymentow. Szczegolnie jesli wie sie jak ITI traktuje Legie.

Zawodnicy z jednej strony wiedza ze wszystko juz pozamiatane, z drugiej ze wielu z nich wyleci na zbity pysk bo tak naprawde nigdy nie nadawali sie do Legii. Teraz nie bedzie sentymentow. Mam nadzieje ze pierwszy poleci moj "idol" z niedawnego avatara. Mysle ze o wiele lepsze piwo i lepsze fotki zrobi sobie w Afryce, moze jakis klub go wymieni na kilkadziesiat pilek, ewentualnie na zestaw egoztycznych zwierzat do warszawskiego zoo.

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 19.05.2011, 18:38
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Nie chca oceniac publicznie. Jego los juz dawno jest przesadzony. Nawet jakby zagrali ultrasuperduperhyper mecze to i tak trener ktory ma przyjsc osiagnal w jeden sezon wiecej niz Maciek przez cale zycie. Skoro jest mozliwosc to nie ma sentymentow. Szczegolnie jesli wie sie jak ITI traktuje Legie.

Zawodnicy z jednej strony wiedza ze wszystko juz pozamiatane, z drugiej ze wielu z nich wyleci na zbity pysk bo tak naprawde nigdy nie nadawali sie do Legii. Teraz nie bedzie sentymentow. Mam nadzieje ze pierwszy poleci moj "idol" z niedawnego avatara. Mysle ze o wiele lepsze piwo i lepsze fotki zrobi sobie w Afryce, moze jakis klub go wymieni na kilkadziesiat pilek, ewentualnie na zestaw egoztycznych zwierzat do warszawskiego zoo.
Jeśli to prawda, to nie wiem jak wy ale ja mam chyba deja vu, w poprzednim sezonie w Legii byla taka sama sytuacja:
1. trener na wylocie
2. zawodnicy którym nie zależy bo po sezonie prawdopodobnie pożegnają się z klubem

Mam nadzieje że mecz Legia - Wisła to też będzie swego rodzaju powtórka z przedniego sezonu
Powód: niedopatrzenie
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 19.05.2011 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 19.05.2011, 18:44
piotrek06- Myslisz ze to cos zmieni ? Dzisiaj jest inna sytuacja bo trener nie bedzie z naszego bagienka i bedzie mial kregoslup Ja mam nadzieje ze Wam wpierniczymy jak to bylo zazwyczaj gdy przyjezdzaliscie jako MP. Kazdy ma marzenia
Pachnie mi jednak remisem

PS: Legia, Wisla, Slask, Pogon... duza litera Do tego ii a nie i...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów