The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2011, 08:23
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Mucha w Evertonie zarabia min. 1 mln € - ma teraz z tego zrezygnować dla kontraktu 3-krotnie niższego? Przecież Legia nie da mu więcej, niż 350-400 tys. € rocznie.
Mucha ma kontrakt w okolicach 1,5 mln funtów wg. forum Evertonu, więc to od razu powinno dać do zastanowienia. Nie sądzę, aby zmienił klub dla 4 razy niższych zarobków. Co prawda jest motywacja taka, że może stracić miejsce w reprezentacji, ale w jego wieku i z ważnym kontraktem pieniądze się powinny liczyć przede wszystkim.

Cytat:
GK Howard - £200,000 - £2.4M
GK Mucha - £120,000 - £1.44M
GK Turner - £80,000 - £0.96M

RB Hibbert - £120,000 - £1.44M
RB Neville - £200,000 - £2.4M
RB Coleman - £120,000 - £1.44M
CB Heitinga - £220,000 - £2.64M
CB Jagielka - £200,000 - £2.4M
CB Yobo - £200,000 - £2.4M
CB Distin - £160,000 - £1.92M
LB Baines - £200,000 - £2.4M

RM Anichebe - £120,000 - £1.44M
DM Fellaini - £200,000 - £2.4M
DM Rodwell - £160,000 - £1.92M
CM Arteta - £300,000 - £3.6M
CM Osman - £120,000 - £1.44M
LM Pienaar - £120,000 - £1.44M
LM Gueye - £120,000 - £1.44M
AM Bilyaletdinov - £200,000 - £2.4M
AM Cahill - £200,000 - £2.4M

ST Saha - £200,000 - £2.4M
ST Yakubu - £220,000 - £2.64M
ST Beckford - £80,000 - £0.96M

Id estimate that the rest of the players in the squad such as fringe, reserve and academy would be taking out around £5M a year. So over all I come up with £51,320,000.
Ktoś się podejmie i zrobi takie zestawienie dla Wisły, Legii, czy Amiki?
Tak na oko wychodzi mi mniej więcej 10-krotna różnica.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.05.2011, 11:26
Fornalik w Śląsku, to mogłoby być ciekawe.
Nie sądze by Jaga go mogła skusić, bo po prostu nie ma czym.
w grze pozostanie więc pewno Lech i Śląsk
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.05.2011, 14:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Mucha ma kontrakt w okolicach 1,5 mln funtów wg. forum Evertonu, więc to od razu powinno dać do zastanowienia. Nie sądzę, aby zmienił klub dla 4 razy niższych zarobków. Co prawda jest motywacja taka, że może stracić miejsce w reprezentacji, ale w jego wieku i z ważnym kontraktem pieniądze się powinny liczyć przede wszystkim.

Ktoś się podejmie i zrobi takie zestawienie dla Wisły, Legii, czy Amiki?
Tak na oko wychodzi mi mniej więcej 10-krotna różnica.
Za takie pieniądze, to nie tylko siedziałbym na ławie - ale jeśli potrzeba, dodatkowo szorowałbym kible lub biegał po trybunie w ramach klubu Kokosa. Jeśli zarobki Muchy są prawdziwe, to myślę że zawodnik gotów u nich "pocierpieć" do końca kontraktu.

To takie Dudkowe zawodzenie, ta sprawa z ultimatum dla klubu. On na pewno nie będzie chciał zrezygnować z takich pieniędzy! Jego transfer do Legii to jakieś sci-fi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.05.2011, 14:29
Walter proponował Musze 600 tys euro na sezon, aby ten podpisał nowy kontrakt (jeszcze przed odejściem). Myślę, że w tych okolicach byliby w stanie również teraz zapewnić mu taką pensję. Ale czas pokaże co i jak. Na pewno jego powrót to byłoby super wzmocnienie. Można wtedy pozbyć się i Skaby i Antolovica (drugim bramkarzem byłby np Szumski a trzecim Machowski)
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.05.2011, 14:37
600 tys. fiu, fiu. Niezły komin płacowy jak na naszą ligę. Za taką kasę a nawet o wiele mniejszą możecie mieć innego równie dobrego bramkarza.
What's new?

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.05.2011, 14:57
Cytat:
Za taką kasę a nawet o wiele mniejszą możecie mieć innego równie dobrego bramkarza.
Od Muchy? Oj...

Zresztą mam wrażenie, że większość osób popełnia błąd zrównując kasę z umiejętnościami piłkarskimi. Za dużą kasę nie kupujesz tylko kogoś o wysokim poziomie umiejętności piłkarskich, ale także kupujesz sobie większą gwarancję, że te umiejętnośc w istocie będziesz. Kupujesz sobie bezpieczeństwo, że nie dostaniesz bubla - albo przynajmniej większy poziom tego bezpieczeństwa.
Legionista
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.05.2011, 15:04
No ale weź pod uwagę, że ja w mojej wyliczance podałem wyjadaczy ligowych, którzy przez co najmniej 2-3 sezony grali na b. przyzwoitym poziomie. A na twojej liście jest szereg piłkarzy, których forma może być jednorazowym wyskokiem, lub którzy grają stosunkowo krótko. A i do nich można się przyczepić.
Tylko że równocześnie zwróć uwagę na to, że ja podałem zawodników głównie pod kątem oceny ich gry w aktualnym sezonie, a większość przez Ciebie podanych zawodników to suma wymienionych zawodników wyróżniających się w przeciągu 10-12 lat. Wiadomo więc, że łatwiej wskazać zawodników, którzy mieli szanse prezentować swoje umiejętności przez dłuższy okres czasu niż takich, którzy mogliby co najmniej im dorównywać poziomem gry, ale grają w naszej lidze krótko i są z tego powodu w takim porównaniu dyskwalifikowani.

Trudno więc, żeby Pareiko oceniać tylko pod kątem tego półrocza w Ekstraklasie i skazywać go z tego powodu na przegraną w tej "rywalizacji" np. z Liberdą czy Matyskiem, szczególnie, że wcześniej grał regularnie przez lata w takim klubie, o jakim wspomniany Liberda mógł tylko pomarzyć (nawet mimo tego, że jakiś szałowy zespół to to nie był).

Jak widać takie porówanie nie bardzo ma sens, skoro mimo wszystko gorszy od Pareiki Liberda, jest uważany za hm...bardziej sprawdzonego, tylko dlatego, że grał w Ekstraklasie dłużej. Oczywiście akurat nazwisko Liberdy jest tutaj wymieniane symbolicznie.

Pilarz - sam przyznałeś. Brak stabilności.
Tylko, że większość przez Ciebie wymienionych zawodników z przeszłości również miało podobne problemy, półroczne przestoje, czy spadki formy.

Nie no, tu już w akcie desperacji dałeś Wojtkowiaka, Henriqueza czy Telichowskiego.
Telichowski, zgoda, bo gra naprawdę solidnie dopiero od jesieni tego sezonu, a trochę latek już ma.

Ale nigdy nie zrozumiem, czemu powszechnie deprecjonuje się Wojtkowiaka? Gość przykładowo gra solidnie w kadrze, popełnia znikome ilości błędów grając na pozycji, na której zwykle w klubie nie gra, a po każdym takim jego meczu kadry słyszę teksty w stylu "co w składzie robił Wojtkowiak?", "Wojtkowiak out" itd. I zawsze jak pytam takie osoby o KONKRETNE uwagi pod jego kątem, to słyszę tylko jakieś slogany w stylu "popełniał błędy", "grał słabo", "jest kiepski". Nikt jednak nie potrafi mi odpowiedzieć, "czemu".

W pucharach Wojtkowiak grał wiele razy co najmniej przyzwoicie, był ważnym elementem świetnej defensywy Lecha w tych rozgrywkach, pamiętam przykładowo jak nie dał za bardzo pograć Del Piero. Sorry, ale jakie są powody tego, że Wojtkowiak ma być "aktem desperacji", przy wymienionych przez Ciebie Jamrozie, Jarzębowskim, Dziewickim, Pęczaku czy nawet Kaliszanie lub Murawskim? Przecież takich Murawskich czy Pęczaków to w lidze jest nawet teraz kilkunastu, jeśli wymieniasz Jamroza lub Pęczaka, to ja dodaję do swojej listy Krzysztofa Bąka, Andriusa Skerlę, czy Piotra Celebana - pod względem umiejętności nie są gorsi od tych przez Ciebie wymienionych.

Król, pod warunkiem że wysiądzie z samochodu Raula.
To mu akurat nie grozi, a szkoda, bo umiejętności ma niezłe. Ale skoro wymieniasz Króla, to Telichowski jest tutaj jak najbardziej na miejscu, zresztą z Królem bez żadnych kłopotów wygrywa rywalizację.

Bieniuk - jego jedynym atutem jest partnerka życiowa.
Skoro wymieniasz Jamroza, Kaliszana, Pęczaka czy Dziewickiego, to Bieniuk jest tutaj jak najbardziej na miejscu.

Pozostali nawet nie zasługują na komentarz. Nie, tu jest naprawdę źle.
Jodłowiec nie jest warty komentarza? Chyba nie ma aktualnie bardziej solidnie grającego środkowego obrońcy w naszej lidze, chociaż generalnie spodziewałem się więcej po jego rozwoju. Mimo wszystko, trzyma zdecydowanie defensywę Polonii Warszawa, a tym środkowym obrońcom, których wymieniłeś zupełnie niczym nie ustępuje. Zresztą Celeban też pokazuje w tym sezonie, że jest bardzo, bardzo solidnym zawodnikiem, chyba najlepszym z defensorów Śląska, a co do jakości defensywy Śląska w tym sezonie to chyba nie powinno być wątpliwości.

Pawłowski - wiecznie niespełniony talent, taki Ariel Jakubowski.
Gdzie Pawłowski, a gdzie Jakubowski Ten drugi należy do czołówki drewniaków naszej ligi, Pawłowski pod względem techniki go przewyższa o klasę, albo i dwie.

Tu uczciwie trzeba przyznać, że i wcześniej nie było najlepiej. Szymkowiak to była perełka, Drumlak okazał się graczem jednego tylko klubu. Stilić, Mila, Krivets + Meleks, Klich i Jeż, jeśli powtórzą dobrą formę w przyszłym sezonie. Wbrew pozorom nie jest źle.
Powiedzmy sobie szczerze, na tej pozycji postęp jest olbrzymi, bo tego typu zawodników jak Stilic, Jeż czy Melikson właściwie w naszej lidze nie było.

Sernas się zagubił, reszta to przeciętniacy.
W ostatnich dwóch meczach strzelił trzy gole. Każdy napastnik ma swoje przestoje, a Sernas wiele razy grał w tym sezonie lewego pomocnika.

Genkow ma za sobą tylko 1 rundę i to nie całą.
Strzelał w Bułgarii jesienią, strzela teraz w lidze polskiej, pokazuje dobry futbol, więc nie widzę powodu, żeby deprecjonować jego wartość tylko dlatego, że w naszym pięknym kraju kopie od kilku miesięcy.

Moim zdaniem jednak porównanie wypada na niekorzyść. 10 lat temu poziom był wyższy, a i w europejskich pucharach nie było tak źle. Oprócz sukcesów Wisły czy Groclinu, Legia potrafiła nawet ogrywać średniaków z Holandii, a inni bezproblemowo lali Gruzinów, Kazachów czy Ormian - dziś poważne przeszkody.
Tylko że świat piłkarski się zmienia i konkurencja. Dawniej w Gruzji, Kazachstanie czy Azerbejdżanie grały ekipy zupełnie amatorskie, teraz tam jest pełny profesjonalizm, kasa, zagraniczni trenerzy i piłkarze, zdecydowana poprawa w szkoleniu. Wiadomo, że dla najlepszych nie są wielkim zagrożeniem, ale dla drużyn z takich lig jak serbska, chorwacka, słowacka, polska, bułgarska, rumuńska, czeska, szkocka itd. mogą już być jakimś kłopotem.

Gdyby było tak, że to tylko Polacy się potykają z Azerami czy innymi Gruzinami to bym się mógł z Tobą zgodzić. Ale problem z ogrywaniem tego typu drużyn ma cały "środek tabeli" rankingu lig europejskich. No i to działa na takiej samej zasadzie, jak np. dobre wyniki Lecha z City czy Juve - to, że Pyry nawet ogrywały City, czy remisowały z Juve nie oznacza, że jesteśmy prawie na równi z ligami angielską czy włoską. I tak fakt, że Wisła dostała wpidziel z Levadią czy Karabachem nie oznacza, że Azerowie i Estończy są już o krok od poziomu Ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 18.05.2011 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2011, 15:46
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
600 tys. fiu, fiu. Niezły komin płacowy jak na naszą ligę. Za taką kasę a nawet o wiele mniejszą możecie mieć innego równie dobrego bramkarza.
Może tak, a może nie. Tak jak z Pareiką, o którym nikt tutaj za wiele nie wiedział i równie dobrze mógł się okazać dużym niewypałem. Akurat mieliśmy szczęście i nic tylko się z tego cieszyć. A Mucha to jednak uznana firma i gwarancja jako takiego poziomu.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2011, 16:03
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Na przykład ?

A czy komin ? Jeśli Melikson dostaje 400, to nie zdziwie sie jak nowy trasnfer jeśli będzie głośnym nazwiskiem dostanie 500.
a od 500 do 600 to już tylko 100 czyli taki Janusz Gol pewno

E:napewno? A ja słyszałem o takiej kwocie właśnie w kontekście Maora.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.05.2011 o godz. 16:13.

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.05.2011, 16:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Na przykład ?

A czy komin ? Jeśli Melikson dostaje 400, to nie zdziwie sie jak nowy trasnfer jeśli będzie głośnym nazwiskiem dostanie 500.
Akurat Melikson na pewno nie zarabia 400 tysięcy - tyle zarabia Jaliens i na pewno jest to najwyższy kontrakt w drużynie. Drugi pewnie Garguła ze swoimi 350 tysiącami.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.05.2011, 16:18
Wieszczycki coś tak mówił, że Melikson tyle zarabia.
A pewnie w klubie najwyższy kontrakt ma Valckx
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.05.2011, 17:02
Na przykład ?

E:napewno? A ja słyszałem o takiej kwocie właśnie w kontekście Maora.
Sam nie wiem, ale wydaje mi się, że czasem lepiej zakontraktować wolnego gościa za 1 mln EUR niż kupić kogoś za 600 tys i płacić mu 400 tys/rok. Kasowo wyjdzie tak samo (przynajmniej w 1 roku), a klasa piłkarza jakiego możemy zakontraktować nieporównywalna. Imho w tą stronę powinniśmy iść jeśli chodzi o Ekstraklasę. Tak robili Turcy, Grecy, Cypryjczycy i inne narody które teraz spoglądają na nas gdzieś z góry, z Ligi Mistrzów.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.05.2011, 17:10
Jak Maor do nas przychodził to w kwestii jego uposażenia operowano kwotami 200-250 tys ojro za sezon
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2011, 17:34
Oldpara ja już o tym wiele razy pisałem ( ostanio o Seedorfie choć to był akurat nierealny transfer )
12 lat temu pykaliśmy Trabzonspor w dwumeczu bodajże 8-1 a dziś pewnie byłoby na odwrót..
W sumie najlepszą okazję mielismy koło 2004 roku kiedy euro w PL było tanie i można było za nie kupić więcej i dać więcej, no ale to był początek oszczędności który wiadomo gdzie nas zaniósł.
Mam nadzieję że nasz sztab nawet jak ściągnie kogoś komu będzie trzeba dać 600tyś euro rocznie to na prawdę będzie to gwiazda naszej ligi. A jest paru ciekawych grajków na rynku
Zenden
Giuly
Pierre Alain Frau
Dede
jest tego troszkę pozostaje kwestia dogadania się
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 18.05.2011 o godz. 17:54.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2011, 17:38
Oldpara - owszem "czasami" lepiej wydac 1lmn czasami nie.Piłkarz piłkarzowi nierówny.

ale nie zapominajcie o jedynm, że Ci co nas wyprzedzili czyli :Turcja, Grecja czy Cypr mają dla takich powiedzmy zmęczonych wyjadaczy jeden bardzo ważny argument o którym zapominamy : klimat.
Dla piłkarza 30 letniego myślicie że bardziej liczy sie poziom ligi czy klimat,pogoda, otoczenie w którym bedzie żyła jego rodzina.

chodzi o to że poza marzeniami w postaci awansu LM, My nie mamy czym skusić grajka....

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2011, 17:44
Dla piłkarza 30 letniego myślicie że bardziej liczy sie poziom ligi czy klimat,pogoda, otoczenie w którym bedzie żyła jego rodzina.
Dasz takiemu odpowiednią kasę, to pojedzie grać nawet na Grenlandię
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.05.2011, 17:44
ale taka Turcja łupie się i leje gorzej od nas i jakoś tam cisną.. i tak największym argumentem jest kasa. Bo jakby tak patrzyli na klimat to i na Ukrainie czy Rosji nie grali tacy grajkowie jak teraz

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2011, 17:48
owszem największy arguemnt to kasa,ale zobacz ile dostał Roberto Carlos np. w Rosji.
Oni tam nie dostają 20% więcej tylko 10x tyle ile mieli.
my nigdy nigdy nigdy nie damy 10 razy tyle.
a jeśli gdzies masz porównywalną kase to idziesz tam gdzies jest fajniej i lepiej (vide klimat, vide znizki podatkowe etc)

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.05.2011, 17:58
tylko że my mamy też dobry argument w postaci Euro mimo wszystko teraz się w Europie coraz więcej o nas będzie mówić, o lidze, o stadionach itd
W Wiśle mamy niejako szlak przetarty bo gra Kew juz, przykład Marcelo pokazuje że jak ktoś chce startować w europie może zacząć od nas i trafić do dobrego klubu. Wszystko zależy od tego co zdziała dla nas Stan

ps przepraszam moderatorów za ot bo chyba odbiegamy troszkę z tematem

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.05.2011, 17:59
W Turcji w połowiei miast tych przy azjatyckiej granicy to owce pasa na ulicach
wiec nie wiem czy tam jest fajniej i lepiej niż w Krakowe
Kasa Misiu Kasa i tyle w temacie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.05.2011, 19:25
Nie przesadzajcie już z tą zaściankowością Polski. Jeżdżę trochę po świecie i taka Warszawa, Poznań, Kraków, Wrocław, Gdańsk nie różnią się jakoś dramatycznie od typowego zachodnioeuropejskiego, kilkusettysięcznego miasta. A już w porównaniu z takim Trabzonem, nie mówiąc o Doniecku czy jeszcze gorzej - Groznym - to raj na ziemi. Więc jeśli tylko zaoferuje się przyzwoite pieniądze, to będą chętni. Argumenty są: infrastruktura się poprawiła, jeśli chodzi o atrakcje kulturalne i życie nocne jest wręcz nieźle. I wbrew pozorom - dość bezpiecznie. Nie tylko na ulicach, Polska to kraj przewidywalny. Nam na razie kolejna rewolucja nie grozi.

Słowem - zbliżyliśmy się znacznie do Europy. Również zrobiły to nasze kluby, szczególnie pod względem organizacyjnym. Nie ma takiej wiochy jak w średniakach ligi tureckiej czy greckiej, gdzie płacą połowę tego, co obiecali, za to po przegranym meczu czeka kilkaset frustratów, gotowych cię rozszarpać na strzępy.

Dla takiego Maaskanta przeniesienie się do Polski na parę lat nie stanowi problemu, bo w 3 godziny jest w Holandii. I to tanimi liniami.

Fakty mówią za siebie: zaczęliśmy być konkurencyjni w Europie, udało się ściągnąć kilku solidnych grajków z solidnej holenderskiej ligi. Szału ciągle nie ma, ale jeśli kluby będą działały mądrze i konsekwentnie, są wreszcie szanse na postęp.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.05.2011, 11:27
Huub Stevens w Koronie ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,30562,t...wiadomosc.html

Szykuje sie pewnie nowa siła w naszej lidze........
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.05.2011, 11:33
jesli tak się stanie to już widze płacz Piechniczków i innych dziadów
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.05.2011, 11:38
Znając wiarygodność źródła to nie Huub, a Hubert. I nie Stevens, a Stevanovs--105 krotny mistrz z drużynami z Łotwy...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.05.2011, 11:39
Jeśli Profus tam wjedzie to może to nie być plotka.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 19.05.2011, 11:44
Jak wjedzie i jeśli się dogada ze Stevensem i jeśli wszystko im zagra. Jesłi razy 3 znaczy: "palcem po wodzie pisane".
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 19.05.2011, 11:46
Jeśli wjedzie, jeśli się dogadają i jeśli wszytsko zagra...3xjeśli oznacza--palcem na wodzie pisane.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.05.2011, 11:50

Skoro taki wielki biznesmen to dziwię się, że chce wejść do takiego wieśniackiego klubu.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.05.2011, 11:53
Fakt akurat nie jest jakoś szczególnie niewiarygodny w tematach sportowych, więc coś może być na rzeczy. Jakby przyszedł Weiss do Legii, Stevens do Korony i jakby jeszcze Lech poszedł po rozum do głowy i olał Probieża czy Skorżę, tylko też poszedł tą drogą, to całkiem ciekawie mogłoby to wyglądać.

Tyle tylko, że Korona, obok lepszego trenera, będzie potrzebowała też lepszych piłkarzy. Bo ich skład, to póki co jest adekwatny najwyżej o walkę o pozycje podpucharowe (już pomijam ich ostatnie wyniki ligowe, solidnie grać też potrafią co pokazali jesienią) - dla takiego Stevensa to raczej będzie dużo za mało.
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.05.2011, 12:18
Piłkarze dla niego to nie problem, bo przecież ma pod swoimi skrzydłami 50-60 zawodników. Do tego ma stadion pobudowany, który co prawda nie jest bardzo nowoczesny, ale bez problemu można na nim zarabiać.

A poza tym jaki klub miał brać?
Legia - zajęta
Disco - zajęte
Wisła - zajęta
Amica - zajęta
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów