The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2011, 13:53
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Od rzeczywistości to jest oderwana Twoja propaganda o skoku jakościowym.
O czym Ty piszesz? Gdzie ja tu mówię o jakimś skoku jakościowym naszej ligi? Gdzie ja się na jakiś skok jakościowy powołuje? Co to w ogóle ma do rzeczy? Jeśli nawet czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci trudność, to nie dziwię się, że szufladkujesz ludzi i oceniasz ich oraz całą rzeczywistość podług złych kalkulacji i fałszywych kryteriów.

Od kilku lat na forum piszesz jedno i to samo.
A zmieniało się coś w istotny sposób w sytuacji Wisły w trakcie wielu ostatnich lat? Pojawiały się jakieś nowe zasadnicze elementy, w postaci np.: nowej bazy treningowej, lepszych wyników w pucharach, zawodników w kadrze, by można było pisać inaczej? Dopiero w tym sezonie nastąpiły pewne zmiany w sposobie zarządzania klubem, które sprawiają, że można pisać inaczej niż zwykle. Ale nawet pamiętając o nich, za wcześnie jeszcze pisać o „skokach jakościowych”.

Śmiem twierdzić, że to Ty jesteś oderwany od rzeczywistości i nie zdajesz sobie spray jak silny może być lobbing pewnych przedsiębiorstw, grup nacisku czy też osób. Zakulisowe rozmowy często przynoszą więcej niż otwarta walka.
Owszem, ale nie w tym przypadku. Udowodnij, że lobbing kibiców, Canal Plus, czy PZPN może cokolwiek wymusić na rządzie, albo po prostu nie opowiadaj głupot, posługując się wyświechtanymi, życzeniowymi formułkami. One nie mają w tej sytuacji zastosowania, ba, by efektywnie dążyć do zmian wcale nie trzeba składać od razu na ołtarzu dobra Wisły, jej stadionu, dopingu itd. Takie myślenie świadczy tylko o ograniczonych horyzontach i małostkowości. Widzicie tylko jedną możliwą formę protestu, co jest niepoważne.

Nie masz żadnych podstaw do zakładania, że bojkot i brak dopingu wymusi cokolwiek na kimkolwiek, a ostatecznie na rządzie. Są za to podstawy do mówienia, że przyniesie klubom, piłkarzom i kibicom ogromne szkody, nie tylko sportowe i finansowe.
Więc zacznij myśleć i zachowywać się w sposób naprawdę odpowiedzialny.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.05.2011, 14:02
zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
Niestety masz rację, a co gorsza już bękarty z gw i tvnu tak nas przedstawiają.
No chocby dzisiaj rano w dzien dobry tvn
Odpowiedz cytując
Xavy
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2011, 14:07
Cytat:
postaram się odpowiedzieć - czy u nas kibol za wbiegnięcie dostanie 4 tyś funtów kary i 10letni zakaz stadionowy?
No chłopie, a kogo to jest wina,że w Polsce takiej kary nie dostaje!!
Nas, Kibiców?!
Bo mi się wydaje,że policji czyli aparatu państwowego.

Ponadto co z tego,że w Anglii są takie wysokie kary skoro jak widać są one bezskuteczne?
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.05.2011, 14:10
Markus napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty piszesz? Gdzie ja tu mówię o jakimś skoku jakościowym naszej ligi? Gdzie ja się na jakiś skok jakościowy powołuje? Co to w ogóle ma do rzeczy? Jeśli nawet czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci trudność, to nie dziwię się, że szufladkujesz ludzi i oceniasz ich oraz całą rzeczywistość podług złych kalkulacji i fałszywych kryteriów.
Napisałem o tym iż twierdzisz, że poprzez inwestowanie coraz większych środków finansowych taki skok nas czeka. To jest właśnie meritum, które przebija się z Twoich wpisów, więc proszę Cię nie zarzucaj mi braku podstawowej umiejętności, którą nabyłem jeszcze przed szkołą podstawową.

Cytat:
A zmieniało się coś w istotny sposób w sytuacji Wisły w trakcie wielu ostatnich lat? Pojawiały się jakieś nowe zasadnicze elementy, w postaci np.: nowej bazy treningowej, lepszych wyników w pucharach, zawodników w kadrze, by można było pisać inaczej? Dopiero w tym sezonie nastąpiły pewne zmiany w sposobie zarządzania klubem, które sprawiają, że można pisać inaczej niż zwykle. Ale nawet pamiętając o nich, za wcześnie jeszcze pisać o „skokach jakościowych”.
Właśnie chodzi o to, że niestety nic się nie zmieniło. Reinwestowanie środków było marne i ja to rozumiem, tylko że to nie ten temat. Bardziej niż brak klasowych piłkarzy boli mnie brak polityki prowadzącej do tego, żeby takich zawodników można sobie było wyszkolić. Bajki o budowaniu centrum treningowego z prawdziwego zdarzenia słyszymy już po raz kolejny. Właśnie w opozycji do tej wszechobecnej mizerii rozwijał się żywo ruch kibicowski, który podnosił atrakcyjność naszej ligi i samych spotkań.

Pomijam już fakt, że jako klient przynoszę Wiśle stały dochód od ładnych paru lat a często czuję się jak nie chciane ogniwo, i to niezależnie czy kupię sobie karnet na młyn czy też na E.

Cytat:
Owszem, ale nie w tym przypadku. Udowodnij, że lobbing kibiców, Canal Plus, czy PZPN może cokolwiek wymusić na rządzie, albo po prostu nie opowiadaj głupot, posługując się wyświechtanymi, życzeniowymi formułkami. One nie mają w tej sytuacji zastosowania, ba, by efektywnie dążyć do zmian wcale nie trzeba składać od razu na ołtarzu dobra Wisły, jej stadionu, dopingu itd. Takie myślenie świadczy tylko o ograniczonych horyzontach i małostkowości. Widzicie tylko jedną możliwą formę protestu, co jest niepoważne.

Nie masz żadnych podstaw do zakładania, że bojkot i brak dopingu wymusi cokolwiek na kimkolwiek, a ostatecznie na rządzie. Są za to podstawy do mówienia, że przyniesie klubom, piłkarzom i kibicom ogromne szkody, nie tylko sportowe i finansowe.
Więc zacznij myśleć i zachowywać się w sposób naprawdę odpowiedzialny.
Bardzo proszę bez wycieczek o myśleniu i zachowywaniu się w sposób odpowiedzialny. Podstawy mam, ze względu an to iż wczoraj podczas meczu z Jagiellonią pracownicy Canal + kilkukrotnie wspominali, że mecze bez dopingu ogląda się źle.

Za siedzenie cicho na krzesełku nikt mi stadionu nie zamknie, za pozdrawianie PZPN w dzisiejszych czasach istnieje taka możliwość, więc swoje upomnienia o odpowiedzialności kieruj tym razem do właściwych osób, które takie pozdrowienia w środę intonowały.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.05.2011, 14:11
raindog napisał(a):Wyświetl post
I doszliby do wniosku, że kibolom nie chodzi o drużynę, tylko o kibolstwo.
Kibicom powinno chodzić o klub, później o drużynę. Mam nadzieję, że na derbach będzie spokojnie po czym..zamkną nam stadion. Ciekawe co wtedy orzekniesz. Jednak na razie to moje gdybanie, więc usuwam się na bok. Pozdrawiam.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.05.2011, 14:12
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
No chocby dzisiaj rano w dzien dobry tvn
o tym mówie właśnie. Najlepszym dowodem ich rzetelności jest to jak opowiadali dlaczego połowa stadionu jest pusta... (odp. bo jest zakazd dla gości! co oni myślą że tyle gości jest na meczach? co oni nie wiedzą że jest budowa, czy oni byli pierwszy raz w życiu na meczu? czy przypadkiem nie opowiadają o czymś o czym nie mają zielonego pojęcia? niestety na wszystkie pytania odpowiedź to tak)
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.05.2011, 14:13
Mam pytanie do zwolenników protestu.Co konkretnie chcecie osiągnąć?Inaczej jakie macie postulaty do Donka?Bo rozumiem że jakieś macie?
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.05.2011, 14:14
Xavy napisał(a):Wyświetl post
No chłopie, a kogo to jest wina,że w Polsce takiej kary nie dostaje!!
Nas, Kibiców?!
Bo mi się wydaje,że policji czyli aparatu państwowego.

Ponadto co z tego,że w Anglii są takie wysokie kary skoro jak widać są one bezskuteczne?
jest to wina aparatu państwowego i już są propozycje by te kary podwyższyć i by obowiązywały wreszcie na wszystkich rozgrywkach w Polsce.
Mam nadzieję, że to zakończy pogląd niektórych (również wyrażanych na tym forum) że Pan S. miał pełne prawo być na PP bo w zęby piłkarzowi dał przecież na meczu Ekstraklasy.

Nie jestem ignorantem, wiem że zawsze znajdzie się ktoś kto wbiegnie na murawę. Przyznasz jednak, że jest róznica pomiędzy wbiegnięciem na murawę jednostek a wbiegnięciem bandytów żeby zdemolować stadion i pobić dziennikarkę?
Jakoś karać trzeba, a strzelać ostrą amunicją nie wolno.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.05.2011, 14:21
zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
o tym mówie właśnie. Najlepszym dowodem ich rzetelności jest to jak opowiadali dlaczego połowa stadionu jest pusta... (odp. bo jest zakazd dla gości! co oni myślą że tyle gości jest na meczach? co oni nie wiedzą że jest budowa, czy oni byli pierwszy raz w życiu na meczu? czy przypadkiem nie opowiadają o czymś o czym nie mają zielonego pojęcia? niestety na wszystkie pytania odpowiedź to tak)
widzisz oni mysla ze mecz moze byc jak wizyta w teatzre czy operze ,ale to nie to widowisko tu targaja emocje ,doping,podnosi ci sie cisnienie ,tak jak to ktos w tv zauwazyl cytat"mecz lm Manchester -Chelsea babcia pod 70 siedzi przy samej bandzie w narozniku rog wykonuje piłkarz Chelsea a babcia puszcza mu faka i cała europa to widzi
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:22
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
jest to wina aparatu państwowego i już są propozycje by te kary podwyższyć i by obowiązywały wreszcie na wszystkich rozgrywkach w Polsce.
Mam nadzieję, że to zakończy pogląd niektórych (również wyrażanych na tym forum) że Pan S. miał pełne prawo być na PP bo w zęby piłkarzowi dał przecież na meczu Ekstraklasy.
Słuchaj ileż można Ci tłumaczyć, że jak ktoś dostanie zakaz uczestniczenia w masowych imprezach sportowych na terenie kraju wydany przed Sąd to nie będzie mógł jechać ani na PP ani na mecz Ekstraklasy, ale jeśli zostanie ukarany jedynie zakazem klubowym (taką niby karą administracyjną) to będzie miał pełne prawo iść sobie na mecz PP czy też rozgrywki 1 ligi?

I jest to zgodne z prawem, z jego literą a śmiem nawet twierdzić, że duchem, bo jakiekolwiek tak poważne sankcje powinny być w praworządnym kraju nakładane jedynie przez niezawisły Sąd.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:25
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A siedziałeś na swoim miejscu czy gdzie popadnie
Na sektorze G nie jest przestrzegana numeracja krzesełek o czym poinformował mnie pracownik klubu przy sprzedaży karnetu. Jeszcze jakieś bezsensowne pytania?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.05.2011, 14:26
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do zwolenników protestu.Co konkretnie chcecie osiągnąć?Inaczej jakie macie postulaty do Donka?Bo rozumiem że jakieś macie?
Cytat:
Szanowni Państwo,

zwracamy się w imieniu Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców - organizacji łączącej pracę kilkudziesięciu Stowarzyszeń Kibiców w całej Polsce. Wydana niedawno przez rząd pokazowa wojna, to wydarzenie w demokratycznym kraju niespotykane. Zwykli kibice stali się wrogiem publicznym numer jeden. Nie zważając na obowiązujące prawo oraz gwałtownie malejące wskaźniki naruszeń porządku na stadionach publikowane przez Policję postanowiono zniszczyć i rozbić ruch kibicowski w Polsce.

Stowarzyszenia Kibicowskie i nieformalne grupy współpracujące z OZSK podjęły decyzję o rozpoczęciu protestu do czasu zaprzestania narastających represji. Podczas nadchodzącej kolejki ligowej na większości polskich stadionów piłkarskich nie będzie prowadzony zorganizowany doping.

Przypominamy, że dzięki najwierniejszym fanom angażującym się w życie kibicowskie swojego klubu – szare trybuny polskich stadionów nabrały kolorytu. Często efektowne oprawy oraz choreografie to jedyny czynnik przyciągający widzów na zaniedbane stadiony i spotkania o wątpliwym poziomie piłkarskim. Stowarzyszenia Kibiców uczestniczą także w życiu lokalnych społeczności organizując na ich rzecz setki akcji rocznie.

Protestujemy przeciwko:

1) odpowiedzialności zbiorowej, która przybrała formę masowego zamykania stadionów i absurdalnego zakazu wyjazdów;
2) zatrzymaniom „w blasku kamer telewizyjnych i fleszy aparatów fotograficznych” przy użyciu Grup Realizacyjnych Policji (przeznaczonych do zatrzymywania szczególnie niebezpiecznych przestępców) osób odpowiedzialnych za oprawy meczowe, odpalenie pirotechniki czy prowadzenie dopingu;
3) wprowadzeniu zasady "zero tolerancji" skutkującej setkami mandatów w całej Polsce za drobne przewinienia popełniane przez kibiców, które na co dzień są niezauważane przez organy ścigania;
4) karaniu za picie alkoholu przed i po meczach w sytuacji gdy Rząd pracuje nad zmianą ustawy mającej dopuścić do sprzedaży piwa na stadionach;
5) wprowadzaniu cenzury na stadionach przez zakazanie prezentowania transparentów dotyczących aktualnej sytuacji społecznej;
6) zakazom stadionowym za okrzyki wynikające z atmosfery i klimatu meczu, które obecne są w życiu codziennym i publicznym;

Nasz protest będzie trwał dopóki instytucje publiczne będą wykorzystywane do prowadzenia wojny przeciwko obywatelom Rzeczpospolitej Polskiej.

Bardzo prosimy wszystkich kibiców o zrozumienie, gdyż walczymy o prawa nas wszystkich. Prosimy również o wsparcie naszej walki, inicjatyw oraz pomysłów. Nie pozwólmy, aby w ramach źle rozumianego interesu politycznego i medialnego niszczono naszą pasję.

Zaznaczamy, że działalność OZSK i środowisk kibicowskich nie jest i nigdy nie będzie w żaden sposób związana z jakąkolwiek partią czy ugrupowaniem politycznym.

Piłka nożna dla kibiców!
Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców OZSK.pl
10 znaków.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
małpa
Member

Od: 10.2010

Stary 14.05.2011, 14:28
zadałem takie samo pytanie [email protected]
odpowiedzi nie dostałem nadal, ale przytłacza mnie coś innego...

Tusk chcę drugą Anglię,
zero opraw, zero flag, zero śpiewów czy okrzyków a co dopiero przekleństw.

A co robi OZSK ? Informuje o braku....opraw....dopingu....

Sorry, może i mam mały staż kibicowski i jestem młokos jeśli chodzi o wiek, ale bez napinki, bez wymądrzania się i grzecznie - odpiszcie mi czy tylko ja tak uważam ?

OZSK w tym my ( od następnej kolejki ) dajemy Tuskowi to co chce !!!
Czyli spokój na meczach no panowie !!! Kogo po*jebało ? Mnie bo tego nie rozumiem, czy kogoś z OZSK czy SKWK że się na to godzi ( Od następnej kolejki )

KULTURALNE ODPOWIEDZI, PROSZĘ.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:28
Słuchaj ileż można Ci tłumaczyć, że jak ktoś dostanie zakaz uczestniczenia w masowych imprezach sportowych na terenie kraju wydany przed Sąd to nie będzie mógł jechać ani na PP ani na mecz Ekstraklasy, ale jeśli zostanie ukarany jedynie zakazem klubowym (taką niby karą administracyjną) to będzie miał pełne prawo iść sobie na mecz PP czy też rozgrywki 1 ligi?

I jest to zgodne z prawem, z jego literą a śmiem nawet twierdzić, że duchem, bo jakiekolwiek tak poważne sankcje powinny być w praworządnym kraju nakładane jedynie przez niezawisły Sąd.
- Nie wpuszczając pana Staruchowicza na mecz Pucharu Polski PZPN mógłby narazić się na zarzut dyskryminacji. Ale w tych okolicznościach, nie jestem pewien, czy pan Staruchowicz wygrałby taką sprawę przed sądem. Mam co do tego spore wątpliwości - uważa mecenas Piotr Paduszyński.

oraz link: http://www.sport.pl/pilka/1,65045,95...a__ale___.html

To tyle w temacie czy organizator ma możliwość czy nie ma możliwości honorować wzajemnych zakazów stadionowych.
Zapraszanie takich ludzi na mecz (a tym jest sprzedaż biletów) jest proszeniem się o problemy.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:31
Opinia prawnika jest jedynie jego opinią i to co jemu się wydaje może być diametralnie różne od opinii niezawisłego Sądu, proszę więc nie przytaczaj mi wypowiedzi medialnej jakiegoś adwokata, który nie miał zapewne czasu zapoznać się z aktami sprawy a wypowiedział się jedynie na podstawie tak zwanych faktów medialnych.

Za przeproszeniem albo dyskutujemy poważnie na pewne tematy albo przerzucamy się artykułami z gazety o wątpliwej reputacji.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 14.05.2011 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.05.2011, 14:35
Na sektorze G nie jest przestrzegana numeracja krzesełek o czym poinformował mnie pracownik klubu przy sprzedaży karnetu. Jeszcze jakieś bezsensowne pytania?
Czyli również twoje postępowanie może doprowadzić do zamknięcia całej trybuny.
Przy okazji ciekawe co to za pracownik który tak mówi? To że nie jest przestrzegane to nie znaczy że jest legalne i nalezy sie cieszyć że tego nikt nie sprawdza bo jakby sprawdził to stadion do zamknięcia zapewne by był.
Jak wchodziłem na F w ostatnich kilka minut po 20 to piekna jest to sprawa jak czekają na ciebie wolne miejsca tam gdzie się zamówiło
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:36
Opinia prawnika jest jedynie jego opinią i to co jemu się wydaje może być diametralnie różne od opinii niezawisłego Sądu, proszę więc nie przytaczaj mi wypowiedzi medialnej jakiegoś adwokata, który nie miał zapewne czasu zapoznać się z aktami sprawy a wypowiedział się jedynie na podstawie tak zwanych faktów medialnych.

Za przeproszeniem albo dyskutujemy poważnie na pewne tematy albo przerzucamy się artykułami z gazety o wątpliwej reputacji.
Tak myślałem, że napiszesz że skoro link z wyborczej to napewno wątpliwe.

Co do sprawy to nie możesz automatycznie zakładać, że S. by taką sprawę wygrał.

ps. nie ma żadnych akt i żadnej sprawy właśnie dlatego że jest ogólne przyzwolenie na kibolstwo. Bardzo chciałbym żeby któryś z organizatorów rozgrywek w Polsce się postawił i żeby został za to pozwany. Śledzenie takiej precedensowej sprawy byłoby pasjonujące
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:41
małpa napisał(a):Wyświetl post

Tusk chcę drugą Anglię,

Sorry, może i mam mały staż kibicowski i jestem młokos jeśli chodzi o wiek, ale bez napinki, bez wymądrzania się i grzecznie - odpiszcie mi czy tylko ja tak uważam ?

Czyli spokój na meczach no panowie !!! Kogo po*jebało ? Mnie bo tego nie rozumiem, czy kogoś z OZSK czy SKWK że się na to godzi ( Od następnej kolejki )

Nie tylko Ty tak uważasz. Nie martw się, mnóstwo osób tego protestu nie rozumie - co więcej go zignoruje (czego przykład mieliśmy na Wiśle podczas meczu z Lechem).

Co do samego protestu - jak napisałem w poprzednim poście (przeklejam)
Uważam, że w takiej formie jest on przeciwskuteczny i działa przede wszystkim przeciw kibicom (bo skłóca ich wzajemnie) oraz przeciw własnym drużynom. Dlaczego stowarzyszenia kibicowskie nie mogą zrobić coś kreatywnego? Dlaczego np na MU można prowadzić doping i protestować (kampania Love United Hate Glazer)?
Chcecie protestować, to róbcie to w taki sposób żeby mnie nie obrażać (za to że chcę dopingować Wisełkę) a przy tym pomagać drużynie.
Niech wysoko postawiony działacz kibicowski L. zrobi sobie przerwę w sprzedawaniu kiełbasy (z tego co słyszę to na Lechu się już żegnają więc będzie miał trochę wolnego czasu) i wymyśli coś kreatywniejszego niż siedzenie na dupie cicho.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.05.2011, 14:42
Ja mam pytanie do przeciwników protestu. Jakie macie telewizory w domu Tak pytam z życzliwości bo działanie Donalda zmierzają do tego, że mecze ukochanych drużyn będziemy oglądać co najwyżej w TV- więc w takim układzie chociaż odpowiednia jakość odbioru powinna być

Co do postulatów- brak odpowiedzialności zbiorowej to jeden z postulatów. Resztę sobie znajdź we wcześniejszych wpisach bo ktoś to już tutaj podał.

pozdrawiam
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.05.2011, 14:44
Po co robić debate na 20 stron o proteście?
Protest jest słuszny, jego forma niekoniecznie. Dlatego nie zgadzam się z nim w takiej formie, nie znam lepszego pomysłu więc nie komentuje.
Rozkmina na forum jest na pewno bezsensowna.
Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2011, 14:45

Nie jestem ignorantem, wiem że zawsze znajdzie się ktoś kto wbiegnie na murawę. Przyznasz jednak, że jest róznica pomiędzy wbiegnięciem na murawę jednostek a wbiegnięciem bandytów żeby zdemolować stadion i pobić dziennikarkę?
Jakoś karać trzeba, a strzelać ostrą amunicją nie wolno.
Te bohater, a czemu tak nie walczysz o ukaranie Rzeźniczaka mandatem i zakazem stadionowym za publiczne bluzgania i ubliżanie kibicom?

Tusk chcę drugą Anglię,

I odpowiedzi nie dostaniesz. Mogę Ci zaproponować jedynie samokształcenie, wejdź sobie na stronę OZSK i przeczytaj pierwszą wiadomość od góry dotyczącą protestu. Chyba, że Twój nick jest nieprzypadkowy i nawet tyle nie potrafisz. Ale to nie mój problem.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Ostrzegam że za nawoływanie do działań szkodliwych dla Wisły i klubu, w postaci sankcji, kar i zamykania stadionów, lub tylko popieranie, czy propagowanie go, mogą polecieć bany.
REGULAMIN napisał(a):
III Estetyka postów:
20. Zabrania się umieszczania przez jednego użytkownika kilku notek jedna pod drugą, jeżeli użytkownik umieści tą samą notkę kilka razy, musi bezzwłocznie skasować wszystkie jej kopie oprócz jednej.
Jak już chcesz być taki przepisowy i rozdawać bany to użytkownik "zybert77" ten punkt złamał dwa razy w ciągu ostatnich 3 godzin.
15:54 i 15:57 po raz kolejny to samo.
Ostatnio edytowane przez putinm : 14.05.2011 o godz. 15:01.
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
małpa
Member

Stary 14.05.2011, 14:45
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie do przeciwników protestu. Jakie macie telewizory w domu Tak pytam z życzliwości bo działanie Donalda zmierzają do tego, że mecze ukochanych drużyn będziemy oglądać co najwyżej w TV- więc w takim układzie chociaż odpowiednia jakość odbioru powinna być

Co do postulatów- brak odpowiedzialności zbiorowej to jeden z postulatów. Resztę sobie znajdź we wcześniejszych wpisach bo ktoś to już tutaj podał.

pozdrawiam
ziomuś, ale my NIE JESTEŚMY PRZECIWNIKAMI PROTESTU !

Jesteśmy przeciwni tylko JEGO FORMIE !!!!

Jestem za, ale w inny sposób kumasz ?

OZSK i SKWK wybrało chyba najprostszą drogę jaką mogli wybrać, czyli ( upraszczając ) , mamy focha !
Obrażamy się na Donka i ch* z dopingiem !

No to powodzenia z takim myśleniem...

Ktoś pisał wcześniej, że ta forma protestu to tak jak alkoholikowi na odwyku dać vódkę....
Powód: putinm - dziewczyna Ci nie dała ? Czego tak wszyscy kąsacie jadem...ja piernicze...już nawet nie można się odezwać.....
Ostatnio edytowane przez małpa : 14.05.2011 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:48
zybert77
Cytat:
Tak myślałem, że napiszesz że skoro link z wyborczej to napewno wątpliwe.

Co do sprawy to nie możesz automatycznie zakładać, że S. by taką sprawę wygrał.

ps. nie ma żadnych akt i żadnej sprawy właśnie dlatego że jest ogólne przyzwolenie na kibolstwo. Bardzo chciałbym żeby któryś z organizatorów rozgrywek w Polsce się postawił i żeby został za to pozwany. Śledzenie takiej precedensowej sprawy byłoby pasjonujące
Napisałem że gazeta jest wątpliwej reputacji, a nie że wypowiedź prawnika jest wątpliwej reputacji.

I o to właśnie chodzi, że ja nie twierdzę, że taką sprawę by wygrał, mógłby ją pewnie przegrać, ale pozostaje możliwość jej wygrania, całkiem spora według mnie zresztą. Ale wyrok w takiej sprawie powinien wydać Sąd. Akta sprawy są, przeciwko S zostało wszczęte postępowanie o naruszenie nietykalności cielesnej piłkarza Legii. Jak się skończy i jaki wyrok zapadnie tego nie wie nikt. Od tego jest Sąd.

Swoją drogą faktycznie piłkarz powinien też dostać zakaz stadionowy za przeklinanie i mandat

Cytat:
Przy okazji ciekawe co to za pracownik który tak mówi? To że nie jest przestrzegane to nie znaczy że jest legalne i nalezy sie cieszyć że tego nikt nie sprawdza bo jakby sprawdził to stadion do zamknięcia zapewne by był.
Jak wchodziłem na F w ostatnich kilka minut po 20 to piekna jest to sprawa jak czekają na ciebie wolne miejsca tam gdzie się zamówiło.
Nie sądzę, żeby mogło do tego doprowadzić, aczkolwiek jeśli poziom absurdu w naszym kraju osiągnie nowe szczyty wtedy może będę miał powód, żeby się kajać. Póki co nie. Nie wiem co to za pracownik. Sądzę, że jest to swoiste porozumienie się klubu z samymi kibicami i pójście im na rękę w sprawie, która dla klubu jest absolutnie drugo- bądź trzeciorzędna.

Ja też wiem co to "dobrodziejstwo" zarezerwowanego miejsca na samym środku E, ale niekoniecznie jest to dla mnie na tyle istotne, żeby zrezygnować z innych pięknych aspektów chodzenia na Wisłę. Byłem ze znajomymi jedną rundę żeby zobaczyć ten nasz nowy stadion, nie podobało mi się. Wróciłem tam gdzie zawsze mecz sprawiał mi najwięcej przyjemności. Tak jak na dawnym C, tak na D i teraz na G.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 14.05.2011 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:49

pozdrawiam
Po raz kolejny i do znudzenia.

Zapomnij proszę o czymś takim jak sprawiedliwość. Jak u nas UEFA zawiesiła Wisłę to się nie zastanawiała, że to tylko jeden kibol i być może został sprowokowany przez Dino Baggio.

To co robi rząd to powielenie tego modelu. Jest to uderzenie wymierzone we właścicieli klubów, choć zgadzam się że odpryskiem dostają kibice. Zrozum to proszę, oszczędzi Ci to zgryzot kiedy w tym lub następnym sezonie ukarze nas rząd lub UEFA (przed nami puchary).
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 14.05.2011, 14:54
Te bohater, a czemu tak nie walczysz o ukaranie Rzeźniczaka mandatem i zakazem stadionowym za publiczne bluzgania i ubliżanie kibicom?

Od tego jest Klub żeby swojego pracownika karać - czyż nie?

Poza tym już się spotkali i ustalili, że Rzeźniczak za dużo powiedział
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.05.2011, 15:01. TV

pozdrawiam
Telewizor mam lcd samsunga ale mecze Wisły oglądam na R22.A do zamknięcia stadionu jeszcze jest daleka droga bo wierzę że na Reymonta kibice mają w głowach mózgi a nie wolną przestrzeń jak ci z Poznania i Warszawy którym zawdzięczamy całą nagonkę.A co do protestu to o słuszność się nie spieram ale o formę już tak.Czy jak górnicy albo pielęgniarki protestowały to zamykali sobie usta czy raczej darły się pod sejmem ile tylko było sił o górnikach już nie wspomnę.Zamknięcie sobie ust to jest najgorsze co można zrobić!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.05.2011, 15:07
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Jak wchodziłem na F w ostatnich kilka minut po 20 to piekna jest to sprawa jak czekają na ciebie wolne miejsca tam gdzie się zamówiło
RACJA!!! ... jeszcze trzeba ich usadzić. Jak ktoś wstanie -> zamykamy stadion hahaha

I ludzie mówią, że są niezależni, nikt i nic nie ma na nich wpływu
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.05.2011 o godz. 15:14.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2011, 15:07

Od tego jest Klub żeby swojego pracownika karać - czyż nie?

Poza tym już się spotkali i ustalili, że Rzeźniczak za dużo powiedział
Śmiać mi się z Ciebie już chce. Spotkali się, wyjaśnili sobie - OBIE STRONY - Rzeźniczak bluzgając i Staruch sprzedając mu liścia to czemu bronisz tylko piłkarza? Rzeźniczak za dużo powiedział, Staruch za dużo zrobił, pogadali, nie ma już sprawy, a Ty się caly czas przypi***alasz do Starucha.
Od karania mandatami i zakazami jest policja. I jeśli stosuje ona prawo wobec kibica to tak samo powinna traktować piłkarza, prezesa, trenera itd. Chyba, że stosuję się to prawo wybiórczo, co w naszym kraju jest na porządku dziennym.

a gdzie Ty widzisz, że bronię Rzeźniczaka?.
Cytując Ciebie:
"""Mam nadzieję, że to zakończy pogląd niektórych (również wyrażanych na tym forum) że Pan S. miał pełne prawo być na PP bo w zęby piłkarzowi dał przecież na meczu Ekstraklasy."""
Ostatnio edytowane przez putinm : 14.05.2011 o godz. 15:47.
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
małpa
Member

Stary 14.05.2011, 15:09
Wy się smiejecie,że jak wstaniesz to zamkną stadion, a gdzie to u nas w kraju, gniazdowy jak przez szczekaczkę krzykną kur*a mać ! grać ! Czy coś takiego, to dostał grzywnę parę tysięcy, i zakaz stadionowy ?

To nie przypadkiem gniazdowy bytomian ? a nie sorry, to niższa liga któraś. Ale był nawet na forum link do tego artykułu.

Więc się nie zdziw jak wstaniesz podczas meczu jutro, podejdzie steward i Cię wyprosi ;p
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.05.2011, 15:21
Wy się smiejecie,że jak wstaniesz to zamkną stadion, a gdzie to u nas w kraju, gniazdowy jak przez szczekaczkę krzykną kur*a mać ! grać ! Czy coś takiego, to dostał grzywnę parę tysięcy, i zakaz stadionowy ?

To nie przypadkiem gniazdowy bytomian ? a nie sorry, to niższa liga któraś. Ale był nawet na forum link do tego artykułu.

Więc się nie zdziw jak wstaniesz podczas meczu jutro, podejdzie steward i Cię wyprosi ;p
nie siejmy też psychozy w drugą stronę
Steward akurat to on mało co może zrobić... tak naprawde oni są chyba po to żeby przeszkadzać kibicom a nie pomagać, bo straszna różnica jest, czy ja wejdę na F23 wejsciem prowadzącym na F 21 jak u góry i tak można normalnie przejść. No ale jak już rozmawiamy - kraj absurdów...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów