|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O czym Ty piszesz? Gdzie ja tu mówię o jakimś skoku jakościowym naszej ligi? Gdzie ja się na jakiś skok jakościowy powołuje? Co to w ogóle ma do rzeczy? Jeśli nawet czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci trudność, to nie dziwię się, że szufladkujesz ludzi i oceniasz ich oraz całą rzeczywistość podług złych kalkulacji i fałszywych kryteriów.
A zmieniało się coś w istotny sposób w sytuacji Wisły w trakcie wielu ostatnich lat? Pojawiały się jakieś nowe zasadnicze elementy, w postaci np.: nowej bazy treningowej, lepszych wyników w pucharach, zawodników w kadrze, by można było pisać inaczej? Dopiero w tym sezonie nastąpiły pewne zmiany w sposobie zarządzania klubem, które sprawiają, że można pisać inaczej niż zwykle. Ale nawet pamiętając o nich, za wcześnie jeszcze pisać o „skokach jakościowych”.
Nie masz żadnych podstaw do zakładania, że bojkot i brak dopingu wymusi cokolwiek na kimkolwiek, a ostatecznie na rządzie. Są za to podstawy do mówienia, że przyniesie klubom, piłkarzom i kibicom ogromne szkody, nie tylko sportowe i finansowe. Więc zacznij myśleć i zachowywać się w sposób naprawdę odpowiedzialny. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Nas, Kibiców?! Bo mi się wydaje,że policji czyli aparatu państwowego. Ponadto co z tego,że w Anglii są takie wysokie kary skoro jak widać są one bezskuteczne |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
||
Cytat:
Pomijam już fakt, że jako klient przynoszę Wiśle stały dochód od ładnych paru lat a często czuję się jak nie chciane ogniwo, i to niezależnie czy kupię sobie karnet na młyn czy też na E. Cytat:
Za siedzenie cicho na krzesełku nikt mi stadionu nie zamknie, za pozdrawianie PZPN w dzisiejszych czasach istnieje taka możliwość, więc swoje upomnienia o odpowiedzialności kieruj tym razem do właściwych osób, które takie pozdrowienia w środę intonowały. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Kibicom powinno chodzić o klub, później o drużynę. Mam nadzieję, że na derbach będzie spokojnie po czym..zamkną nam stadion. Ciekawe co wtedy orzekniesz. Jednak na razie to moje gdybanie, więc usuwam się na bok. Pozdrawiam.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
o tym mówie właśnie. Najlepszym dowodem ich rzetelności jest to jak opowiadali dlaczego połowa stadionu jest pusta... (odp. bo jest zakazd dla gości!
co oni myślą że tyle gości jest na meczach? co oni nie wiedzą że jest budowa, czy oni byli pierwszy raz w życiu na meczu? czy przypadkiem nie opowiadają o czymś o czym nie mają zielonego pojęcia? niestety na wszystkie pytania odpowiedź to tak) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie do zwolenników protestu.Co konkretnie chcecie osiągnąć?Inaczej jakie macie postulaty do Donka?Bo rozumiem że jakieś macie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Mam nadzieję, że to zakończy pogląd niektórych (również wyrażanych na tym forum) że Pan S. miał pełne prawo być na PP bo w zęby piłkarzowi dał przecież na meczu Ekstraklasy. Nie jestem ignorantem, wiem że zawsze znajdzie się ktoś kto wbiegnie na murawę. Przyznasz jednak, że jest róznica pomiędzy wbiegnięciem na murawę jednostek a wbiegnięciem bandytów żeby zdemolować stadion i pobić dziennikarkę? Jakoś karać trzeba, a strzelać ostrą amunicją nie wolno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jest to zgodne z prawem, z jego literą a śmiem nawet twierdzić, że duchem, bo jakiekolwiek tak poważne sankcje powinny być w praworządnym kraju nakładane jedynie przez niezawisły Sąd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
||
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
odpowiedzi nie dostałem nadal, ale przytłacza mnie coś innego... Tusk chcę drugą Anglię, zero opraw, zero flag, zero śpiewów czy okrzyków a co dopiero przekleństw. A co robi OZSK ? Informuje o braku....opraw....dopingu.... Sorry, może i mam mały staż kibicowski i jestem młokos jeśli chodzi o wiek, ale bez napinki, bez wymądrzania się i grzecznie - odpiszcie mi czy tylko ja tak uważam ? OZSK w tym my ( od następnej kolejki ) dajemy Tuskowi to co chce !!! Czyli spokój na meczach no panowie !!! Kogo po*jebało ? Mnie bo tego nie rozumiem, czy kogoś z OZSK czy SKWK że się na to godzi ( Od następnej kolejki ) KULTURALNE ODPOWIEDZI, PROSZĘ. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
oraz link: http://www.sport.pl/pilka/1,65045,95...a__ale___.html To tyle w temacie czy organizator ma możliwość czy nie ma możliwości honorować wzajemnych zakazów stadionowych. Zapraszanie takich ludzi na mecz (a tym jest sprzedaż biletów) jest proszeniem się o problemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Opinia prawnika jest jedynie jego opinią i to co jemu się wydaje może być diametralnie różne od opinii niezawisłego Sądu, proszę więc nie przytaczaj mi wypowiedzi medialnej jakiegoś adwokata, który nie miał zapewne czasu zapoznać się z aktami sprawy a wypowiedział się jedynie na podstawie tak zwanych faktów medialnych.
Za przeproszeniem albo dyskutujemy poważnie na pewne tematy albo przerzucamy się artykułami z gazety o wątpliwej reputacji.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 14.05.2011 o godz. 14:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Przy okazji ciekawe co to za pracownik który tak mówi? To że nie jest przestrzegane to nie znaczy że jest legalne i nalezy sie cieszyć że tego nikt nie sprawdza bo jakby sprawdził to stadion do zamknięcia zapewne by był. Jak wchodziłem na F w ostatnich kilka minut po 20 to piekna jest to sprawa jak czekają na ciebie wolne miejsca tam gdzie się zamówiło |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do sprawy to nie możesz automatycznie zakładać, że S. by taką sprawę wygrał. ps. nie ma żadnych akt i żadnej sprawy właśnie dlatego że jest ogólne przyzwolenie na kibolstwo. Bardzo chciałbym żeby któryś z organizatorów rozgrywek w Polsce się postawił i żeby został za to pozwany. Śledzenie takiej precedensowej sprawy byłoby pasjonujące |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do samego protestu - jak napisałem w poprzednim poście (przeklejam) Uważam, że w takiej formie jest on przeciwskuteczny i działa przede wszystkim przeciw kibicom (bo skłóca ich wzajemnie) oraz przeciw własnym drużynom. Dlaczego stowarzyszenia kibicowskie nie mogą zrobić coś kreatywnego? Dlaczego np na MU można prowadzić doping i protestować (kampania Love United Hate Glazer)? Chcecie protestować, to róbcie to w taki sposób żeby mnie nie obrażać (za to że chcę dopingować Wisełkę) a przy tym pomagać drużynie. Niech wysoko postawiony działacz kibicowski L. zrobi sobie przerwę w sprzedawaniu kiełbasy (z tego co słyszę to na Lechu się już żegnają więc będzie miał trochę wolnego czasu) i wymyśli coś kreatywniejszego niż siedzenie na dupie cicho. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Co do postulatów- brak odpowiedzialności zbiorowej to jeden z postulatów. Resztę sobie znajdź we wcześniejszych wpisach bo ktoś to już tutaj podał. pozdrawiam ![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Po co robić debate na 20 stron o proteście?
Protest jest słuszny, jego forma niekoniecznie. Dlatego nie zgadzam się z nim w takiej formie, nie znam lepszego pomysłu więc nie komentuje. Rozkmina na forum jest na pewno bezsensowna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|||
REGULAMIN napisał(a):
15:54 i 15:57 po raz kolejny to samo.
Ostatnio edytowane przez putinm : 14.05.2011 o godz. 15:01.
![]()
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/ Projektowanie gadżetów kibicowskich: http://puti-projects.pl.tl/ ...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry... ...Liczy się tylko nasza miłość...
|
||||
|
|
Member
Offline |
|
Jesteśmy przeciwni tylko JEGO FORMIE !!!! Jestem za, ale w inny sposób kumasz ? OZSK i SKWK wybrało chyba najprostszą drogę jaką mogli wybrać, czyli ( upraszczając ) , mamy focha ! Obrażamy się na Donka i ch* z dopingiem ! No to powodzenia z takim myśleniem... Ktoś pisał wcześniej, że ta forma protestu to tak jak alkoholikowi na odwyku dać vódkę.... Powód: putinm - dziewczyna Ci nie dała ? Czego tak wszyscy kąsacie jadem...ja piernicze...już nawet nie można się odezwać.....
Ostatnio edytowane przez małpa : 14.05.2011 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
zybert77
Cytat:
I o to właśnie chodzi, że ja nie twierdzę, że taką sprawę by wygrał, mógłby ją pewnie przegrać, ale pozostaje możliwość jej wygrania, całkiem spora według mnie zresztą. Ale wyrok w takiej sprawie powinien wydać Sąd. Akta sprawy są, przeciwko S zostało wszczęte postępowanie o naruszenie nietykalności cielesnej piłkarza Legii. Jak się skończy i jaki wyrok zapadnie tego nie wie nikt. Od tego jest Sąd. Swoją drogą faktycznie piłkarz powinien też dostać zakaz stadionowy za przeklinanie i mandat ![]() Cytat:
Ja też wiem co to "dobrodziejstwo" zarezerwowanego miejsca na samym środku E, ale niekoniecznie jest to dla mnie na tyle istotne, żeby zrezygnować z innych pięknych aspektów chodzenia na Wisłę. Byłem ze znajomymi jedną rundę żeby zobaczyć ten nasz nowy stadion, nie podobało mi się. Wróciłem tam gdzie zawsze mecz sprawiał mi najwięcej przyjemności. Tak jak na dawnym C, tak na D i teraz na G.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 14.05.2011 o godz. 14:55.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapomnij proszę o czymś takim jak sprawiedliwość. Jak u nas UEFA zawiesiła Wisłę to się nie zastanawiała, że to tylko jeden kibol i być może został sprowokowany przez Dino Baggio. To co robi rząd to powielenie tego modelu. Jest to uderzenie wymierzone we właścicieli klubów, choć zgadzam się że odpryskiem dostają kibice. Zrozum to proszę, oszczędzi Ci to zgryzot kiedy w tym lub następnym sezonie ukarze nas rząd lub UEFA (przed nami puchary). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te bohater, a czemu tak nie walczysz o ukaranie Rzeźniczaka mandatem i zakazem stadionowym za publiczne bluzgania i ubliżanie kibicom?
Od tego jest Klub żeby swojego pracownika karać - czyż nie? Poza tym już się spotkali i ustalili, że Rzeźniczak za dużo powiedział ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
... jeszcze trzeba ich usadzić. Jak ktoś wstanie -> zamykamy stadion hahaha ![]() I ludzie mówią, że są niezależni, nikt i nic nie ma na nich wpływu ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.05.2011 o godz. 15:14.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Od karania mandatami i zakazami jest policja. I jeśli stosuje ona prawo wobec kibica to tak samo powinna traktować piłkarza, prezesa, trenera itd. Chyba, że stosuję się to prawo wybiórczo, co w naszym kraju jest na porządku dziennym. Cytując Ciebie: """Mam nadzieję, że to zakończy pogląd niektórych (również wyrażanych na tym forum) że Pan S. miał pełne prawo być na PP bo w zęby piłkarzowi dał przecież na meczu Ekstraklasy."""
Ostatnio edytowane przez putinm : 14.05.2011 o godz. 15:47.
![]()
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/ Projektowanie gadżetów kibicowskich: http://puti-projects.pl.tl/ ...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry... ...Liczy się tylko nasza miłość...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wy się smiejecie,że jak wstaniesz to zamkną stadion, a gdzie to u nas w kraju, gniazdowy jak przez szczekaczkę krzykną kur*a mać ! grać ! Czy coś takiego, to dostał grzywnę parę tysięcy, i zakaz stadionowy ?
To nie przypadkiem gniazdowy bytomian ? a nie sorry, to niższa liga któraś. Ale był nawet na forum link do tego artykułu. Więc się nie zdziw jak wstaniesz podczas meczu jutro, podejdzie steward i Cię wyprosi ;p |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Steward akurat to on mało co może zrobić... tak naprawde oni są chyba po to żeby przeszkadzać kibicom a nie pomagać, bo straszna różnica jest, czy ja wejdę na F23 wejsciem prowadzącym na F 21 jak u góry i tak można normalnie przejść. No ale jak już rozmawiamy - kraj absurdów... ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|