The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 22:15
ja modle sie o spadek arki (koniecznie z ostatniego!) oraz Polonii B.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 22:20
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Ja nie patrzę obiektywnie, tylko z tej perspektywy, że:

1) należy im się za przekręt z ŁKSem

2) a jeszcze bardziej za to, że gdyby nie derby w tamtym sezonie i główka Jopa, to właśnie w niedzielę Wisła zostałaby najbardziej utytułowanym klubem w historii polskiej Ekstraklasy.

Wiem, że sami sobie tą krzywdę zrobiliśmy w tamtym sezonie, ale jakoś tak łatwiej Cracovię za to obwiniać

Co do tego kto spadnie, to wolałbym, żeby Arka została. Ostatnio nam się dobrze z nimi gra na wyjazdach, zawsze lepiej mieć takie drużyny w lidze.
Ale ja się z tym absolutnie zgadzam. Nikt w ostatnich trzech latach nie zasłużył na spadek bardziej niż ta żałosna banda z Kałuży. Jak jednak widać jest to mało realne, a że ja zwykle w każdym nieszczęściu szukam plusów, to przy utrzymaniu Starozakonnych jako plus widzę spadek Bytomia, który jest totalną żenadą sportowo-organizacyjną.
:/
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.05.2011, 22:56
2) a jeszcze bardziej za to, że gdyby nie derby w tamtym sezonie i główka Jopa, to właśnie w niedzielę Wisła zostałaby najbardziej utytułowanym klubem w historii polskiej Ekstraklasy.

.

Wlasnie jak to jest z tym mianem Najbardziej Utytułowanego Klubu

Jesli zdobedziemy 13 a pozniej (oby) 14 tytuł to kto i jak to zlicza ze mowi sie ze to my niby im bedziemy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 23:02
irman napisał(a):Wyświetl post
Ale ja się z tym absolutnie zgadzam. Nikt w ostatnich trzech latach nie zasłużył na spadek bardziej niż ta żałosna banda z Kałuży. Jak jednak widać jest to mało realne, a że ja zwykle w każdym nieszczęściu szukam plusów, to przy utrzymaniu Starozakonnych jako plus widzę spadek Bytomia, który jest totalną żenadą sportowo-organizacyjną.
To ja się z tym zgodzę, ale dopiero wtedy, kiedy na spadek Cracovii nie będzie już szans. Wtedy też poszukam jakichś plusów.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie jak to jest z tym mianem Najbardziej Utytułowanego Klubu

Jesli zdobedziemy 13 a pozniej (oby) 14 tytuł to kto i jak to zlicza ze mowi sie ze to my niby im bedziemy

Posługuję się tym linkiem

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...ce_no%C5%BCnej

Ruch i Górnik mają po 14 tytułów, my mamy 12. Ale my mamy 13 tytułów wice-mistrza, a Ruch i Górnik odpowiednio 5 i 4.

Gdy my będziemy mieli 14 tytułów, to będziemy lepsi zdecydowanie w ilości drugich miejsc, a tym samym będziemy najlepszą drużyną w historii Ekstraklasy.

Dlatego tak mi żal mistrzostwa z poprzedniego roku, zwłaszcza że dla mnie jest to nawet ważniejsze, niż awans do LM (może dlatego, że się przyzwyczaiłem, że go nie ma).
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 13.05.2011 o godz. 23:06.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 23:15

Dlatego tak mi żal mistrzostwa z poprzedniego roku, zwłaszcza że dla mnie jest to nawet ważniejsze, niż awans do LM (może dlatego, że się przyzwyczaiłem, że go nie ma).
Szkoda tym bardziej, że mielibyśmy teraz 4.tytuł z rzędu, co nigdy się Wiśle nie przytrafiło, a co podkreślałoby hegemonię naszego klubu w ostatnich latach. Ale trudno - nie ma co wracać do tych okrutnych chwil.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.05.2011, 23:15
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Teraz Jagiellonia musiałaby okazać się ostatnim frajerem, żeby nie wykorzystać tej okazji.

Taką Legię jak tą z drugiej połowy chciałbym oglądać zawsze.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.05.2011, 23:21
Panowie, nie zapędzajcie się, możliwe że jakby nie główka Jopa to mielibyśmy dalej burdel organizacyjny, Stan dalej jadłby ryż za wielkim murem, Maaskant biedował w Bredzie, a Basałaj siedział w Ekstraklasie.

Nie wykluczone jest również dalsze męczenie buły z Kasperczakiem ("za zasługi"), a liga uciekałaby coraz bardziej.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.05.2011, 23:31
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Górnik & Ruch - problemy finansowe i brak licencji, infrastruktura zatrzymała się w latach 70-tych
Ruch może zawsze grać na Śląskim, który mimo wszystko będzie i pojemny, i nowoczesny, a Górnik ma już zaklepane finansowanie na trzy trybuny swojego świetnie prezentującego się na wizkach stadionu. Ja tam obu tym klubom życzę dobrze, oby tylko finansowo wyszły te drużyny na prostą, bo są to charakterne ekipy, drużyny zasłużone dla naszej piłki, z kibicami, a Śląsk (region) zasługuje na to, aby posiadać drużyny bijące się o mistrza kraju. Zresztą byłoby to pożyteczne zjawisko dla całej naszej ligi.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 23:37
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Grającą w "9"?
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.05.2011, 23:57
Cytat:
Grającą w "9"?
Parkującą przegubowiec w polu karnym!

Ale za zaangażowanie, zorganizowanie obrony i za wytrzymałość dostają ode mnie po punkciku.
Legionista
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2011, 01:38
Czyli Vrdoljak i Borysiuk nie zagrają z Wisłą, tak?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.05.2011, 01:42
irman napisał(a):Wyświetl post
No ja tam wole derby. Zawsze elektryzujacy mecz, zwlaszcza jak sa goscie i cala otoczka... ale chyba nie wolicie grac z Flota Swinoujscie, z calym szacunkiem dla nich ?
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.05.2011, 02:15
filemon napisał(a):Wyświetl post
Czyli Vrdoljak i Borysiuk nie zagrają z Wisłą, tak?
Zgadza się. Vrdoljak za czerwoną, Borysiuk za czwartą (i piątą) żółtą.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.05.2011, 03:07
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się. Vrdoljak za czerwoną, Borysiuk za czwartą (i piątą) żółtą.
Czwarta i piąta taaa. Ten drwal ma już ich dziewięć albo dziesięć.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.05.2011, 06:11
0 22 napisał(a):Wyświetl post

Ale przed meczem z Wisła straciliscie najlepszego pilkarza - Vrdoljaka.
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Parkującą przegubowiec w polu karnym!

Ale za zaangażowanie, zorganizowanie obrony i za wytrzymałość dostają ode mnie po punkciku.
Ale nie kazdy potrafi przez 30 minut grajac w 9tke nie dac sobie strzelic gola.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 14.05.2011, 07:02
Jaga wczoraj pokazala jak nie powinno sie grac w przewadze.
Nie wiem jaki jest sens grajac 11 na 9 wrzucac pilki w pole karne w momencie gdy druzyna przeciwna gra ultra defensywnie.

Wy ciagle o tym "drwalu" Borysiuku ? No macie racje, polamal jednego, kilku poprzestawial, taki jest sport. Wczoraj zachowal sie frajersko przy pierwszym zoltku, tylko tyle moge powiedziec

W meczu Legia Wisla pewne sa dwie sprawy:

1) Nasza obrona to bedzie eksperyment totalny
2) Wisla nie zagra juniorami nawet jesli ( co przewiduje ) po wygranej z Cracovia bedzie juz oficjalnie mistrzem.

PS: Fajne starcie Komor-Skaba

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.05.2011, 09:40
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ruch może zawsze grać na Śląskim, który mimo wszystko będzie i pojemny, i nowoczesny, a Górnik ma już zaklepane finansowanie na trzy trybuny swojego świetnie prezentującego się na wizkach stadionu. Ja tam obu tym klubom życzę dobrze, oby tylko finansowo wyszły te drużyny na prostą, bo są to charakterne ekipy, drużyny zasłużone dla naszej piłki, z kibicami, a Śląsk (region) zasługuje na to, aby posiadać drużyny bijące się o mistrza kraju. Zresztą byłoby to pożyteczne zjawisko dla całej naszej ligi.
Górnik na Śląskim ma tez grać mecze z Wisłą, Legią, Lechem...
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.05.2011, 09:47
kreseq napisał(a):Wyświetl post
W meczu Legia Wisla pewne sa dwie sprawy:

1) Nasza obrona to bedzie eksperyment totalny
Kreseq nie przejmuj się. Jak z pasami kartki dostaną Cikos i Paljić to do W-wy jedziemy z ustawieniem w linii defensywnej: Burliga, Jaliens, Chavez, Branco. Więc o ile Wasza obrona to eksperyment, to nasza to już będzie porażka, bo jeden Chavez cudów nie uczyni.

BTW, Skorża powiedział przy okazji newsu, o zainteresowaniu Legii maltańczykiem z ferencvarosu takie zdanie: "Ja bym Cabrala zostawił, bo ma wielki talent i poczynił ogromne postępy. Za pięć lat byłby gwiazdą polskiej ligi "
Facet już ma 24 lata, on by go kupił za 3mln zł i dałby mu 5 LAT na aklimatyzacje!
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Tomek_06
Member

Od: 01.2008

Stary 14.05.2011, 09:48

Nie żebym się czepiał , ale jeżeli Wisła wygra w niedzielę z Cracovią to zostanie najbardziej utyułowaną drużyną w historii ekstraklasy gdyż wygra ją po raz 14 - nie zapominajmy o roku 1951 i wygranej lidze, ale nie mistrzostwie Polski. Natomiast dopiero w przyszłym roku mamy szansę zostać najbardziej utytułowaną drużyną w historii mistrzostw Polski.

http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Sezon_1951_%28pi%C5%82ka_no%C5%BCn a%29
Powód: link
Ostatnio edytowane przez Tomek_06 : 14.05.2011 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 14.05.2011, 10:14
Vladimir Weiss bedzie na meczu Legia Wisla i ogolnie potwierdzil ze ma propozycje z Legii. Maciek jest praktycznie juz zwolniony wiec ciekawe gdzie teraz wyladuje, stawiam na Lecha

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.05.2011, 10:29
Vladimir Weiss bedzie na meczu Legia Wisla i ogolnie potwierdzil ze ma propozycje z Legii. Maciek jest praktycznie juz zwolniony wiec ciekawe gdzie teraz wyladuje, stawiam na Lecha
Weiss w Legii brzmi jak kompletne s-f, ale jeśli faktycznie zostałby trenerem waszego klubu to byłoby ciekawie...
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.05.2011, 10:30
Tomek_06 napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym się czepiał , ale jeżeli Wisła wygra w niedzielę z Cracovią to zostanie najbardziej utyułowaną drużyną w historii ekstraklasy gdyż wygra ją po raz 14 - nie zapominajmy o roku 1951 i wygranej lidze, ale nie mistrzostwie Polski. Natomiast dopiero w przyszłym roku mamy szansę zostać najbardziej utytułowaną drużyną w historii mistrzostw Polski.

http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Sezon_1951_%28pi%C5%82ka_no%C5%BCn a%29
Jest mi to wiadome, ale niestety z przykrością nie mogę się zgodzić z takim stanowiskiem.

Liczy się tytuł Mistrza Polski. I tylko ten tytuł.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.05.2011, 10:36
PS: Fajne starcie Komor-Skaba
O co im poszlo?
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.05.2011, 10:58
Pozytyw z meczu Legii z Jagą jest taki,że drwal nie załatwi nam kolejnego zawodnika. O ile ten Vrdoljak gra twardo to Borysiuk gra brutalnie. W ogóle za co ten gość ociera sięo kadrę to nie wiem.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.05.2011, 11:01
Titto napisał(a):Wyświetl post
Weiss w Legii brzmi jak kompletne s-f, ale jeśli faktycznie zostałby trenerem waszego klubu to byłoby ciekawie...
Janek Mucha to pewnie do Legii wróci na piechote w takiej sytuacji
a to już im wystarczy żeby sie włączyć na serio w rywalizacje o mistrza
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.05.2011, 11:02
Mimo wszystko Maciek może wyjść z twarzą z tego sezonu. Puchar Polski i szanse a pierwszą trójkę w lidze. Z pewnością będzie kilku amatorów na takiego trenera. Trzeba przyznać też, że kondycyjnie drużyna jest rewelacyjnie przygotowana. To co było za sztangi to wołało o pomstę do nieba. A tak psioczyliście na tego włoskiego trenejro
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.05.2011, 11:06
Widać wyrobił się jak majty w kroku
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.05.2011, 11:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko Maciek może wyjść z twarzą z tego sezonu. Puchar Polski i szanse a pierwszą trójkę w lidze. Z pewnością będzie kilku amatorów na takiego trenera. Trzeba przyznać też, że kondycyjnie drużyna jest rewelacyjnie przygotowana. To co było za sztangi to wołało o pomstę do nieba. A tak psioczyliście na tego włoskiego trenejro
Zobacz sobie na listę kontuzjowanych

Jak tam Wasza obrona obecnie wygląda?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 14.05.2011, 11:40
Proud napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie na listę kontuzjowanych

Jak tam Wasza obrona obecnie wygląda?

Uraz Astiza to typowy uraz meczowy, Choto odnowila sie kontuzja i to dzieje sie od czasow Urbana. Druzyna lepiej wyglada wydolnosciowo i to widzi kazdy.

Nie jest jednak problemem zeby dobrac innego speca bo tych jest multum.

Co do Weissa i s-f z jego zatrudnieniem to nie zgodze sie. Dostanie konkretna kase,bedzie mial mozliwosc pokazania sie w pucharach i sam wyrazil zainteresowanie.

Skoro jego chca i on chce to gdzie tutaj jest s-f?

PS: Co do Muchy to nie ma szans. Wybral i musi sie tam kisic.... Mozliwe ze mogliby go wypozyczyc ale to jest juz raczej s-f

Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.05.2011, 12:59
Ja mimo wszystko stawiam na Jage - w Lechu już są ugadani z Probierzem pewnie. No chyba, że nie puszczą Probierza w Jadze, ale to by było ... dziwne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów