|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z meczu na mecz coraz więcej jest momentów gdzie widać jakąś myśl trenerską, gra się zaczyna kleić
Myślę, że taki stan rzeczy będzie się utrzymywać i będziemy dalej szli w dobrym kierunku. Jeszcze jakieś mądre ruchy transferowe i w pucharach może być bardzo ciekawie ![]() Nie rozumiem tylko, że trener tyle narzeka na defensywne taktyki innych klubów, a potem przychodzi co do czego to sam tak gra ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Teraz po prostu zapraszamy inne drużyny do grania, a można zauważyć, że mimo 2 defensywnych pomocników Wisła się nie cofa, lecz atakuje już w środkowej części boiska, a jak jest odbiór to wtedy nasza 4-5 ofensywnych zawodników ma już znacznie więcej miejsca przez co łatwiej nam dochodzić do sytuacji. I moim zdaniem obecna taktyka jest idealna dla nas na chwilę obecną. Nie pograła sobie Lechia, nie pograł Lech to i Crackovia, Legia czy Polonia nie pograją ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że po (mam nadzieję) zwycięstwach z Cracovią i Legią moglibyśmy trochę poeksperymentować w meczach o punty z Zagłębiem i Polonią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ikki : raczej wątpię, że taktyka z dwoma defensywnymi pomocnikami na zespoły parkujące autobus w swoim polu karnym to dobry pomysł, ale czas pokaże. Za to zdecydowanie Wilk powinien zastąpić Sobola w sytuacji w której gramy jednym defensywnym pomocnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W niedzielę będziemy mieli podobną sytuację z pasami. W obecnej sytuacji możemy spokojnie zagrać z nimi jak z Lechem i Lechią i... jeśli postawią wszystko na jedną kartę, spokojnie wysoko wygrać. Prawdę mówiąc podoba mi się wizja dużo silniejszej drużyny, czyhającej na kontrataki i słabszej zmuszonej do prowadzenia gry . Ot taka przewrotność losu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trener Maaskant w pierwszym roku pracy u nas wygrał nam derby, ograł Legie, wygrał z Amiką i sprawił że tytuł mistrzowski wrócił do nas... jeszcze niech wygra w niedziele a przy okazji ogra Legie w Warszawie.
Sprawił że w końcu widzę jakąś taktyke w tym zespole, pomysł na gre, a nie granie dzid w stylu "a może się uda" Wielki szacunek ode mnie dla Pana RM. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Spadek to miał po Skorży, od tego zacznijmy...
Cytat:
Cytat:
Różnica między Skorżą a Maaskantem polega na tym, że w przypadku tego pierwszego, drużyna wraz z upływem czasu grała coraz gorzej, a u Maaskanta coraz lepiej. Co nie oznacza, że należy już mu pomniki stawiać. Poczekamy, zobaczymy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.05.2011 o godz. 15:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Widać taktyka z dwoma defensywnymi przy zawodnikach jakich mamy jest lepsza. To ze gra jest jeszcze daleka od ideału .. cóż ... jeszcze jest.
Natomiast patrząc na to z czego już można rozliczać trenera czyli: 1) progres jaki robią poszczególni zawodnicy 2) ilość kontuzji i przygotowanie kondycyjne zawodników 4) atmosfera w drużynie, kontakty i relacje z mediami 5) progres wyników to RM wypada solidnie jak nie rewelacyjnie. Poza tym do do kogo RM chcecie z polskiej elity trenerskiej przyrównać ? Do Bakero? jak dla mnie gość jest irracjonalny. Jest z innej bajki i nikt nie wie z jakiej i kto jest jego księciem. Do Probierza? Fantastyczny trener z wynikami. Natomiast skłócony z Frankowskim, obecnie w fatalnej kondycji psychicznej (mimo ze jego drużyna jest na drugim miejscu!). Facet się spala lub kombinuje jak tu się piąć dalej. Do Skorży? Maciek S ma umiejętności ale nie miał posłuchu. To nie jest ktoś kto jest charyzmatyczny. Jak przegrywał to nie wiedział dlaczego. Człowiek bez planu B, nieumiejący przekuć porażki w sukces a jedynie za nią przeprosić. Czego tu chcieć. Na tle ligi to tak solidnego trenera nie mieliśmy od lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla przypomnienia: http://mundialowo.blox.pl/2007/05/br...roclin-04.html 0:4 - już zapomnieli? Skorża to wszystko poukładał i dzięki temu mieliśmy najpiękniejszy sezon w lidze od czasów Kasperczaka 1. Różnica między Skorżą a Maaskantem jest taka, że Skorży sprzedawali najlepszych zawodników na których chciał budować drużynę, zastępując ich gorszymi odpowiednikami, a Maaskant ma Stana!! Skoro Skorża był takim "tragicznym" trenerem to dlaczego do dziś Patryk Małecki czy Paweł Brożek wypowiadają się o nim jako najlepszym trenerze z jakim mieli okazje trenować? Ja tam wierzę Patrykowi na słowo , z pewnością ma większą wiedzę na temat treningów w Wiśle niż kibice. To Maciej Skorża zrobił z Marka Zieńczuka człowieka który często był niewidoczny przez całe spotkani i przez kibiców nazywanego ironicznie "człowiekiem duchem" vce lidera strzelców ekstraklasy. To dzięki niemu Paweł Brożek który notorycznie marnował okazje bramkowe nabrał pewności siebie i dojrzał piłkarsko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
2. Skorża miał Bednarza którego po chamsku udupił a potem przecież jego nieomylność nie widział potrzeby zatrudniania jakiegoś dyrektora sportowego. Co do zawodników to straty przed i w trakcie tego sezonu nijak nie mają się do ubytków Skorży. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
i w przeciwieństwie do wielu z Was, miałem do tego odwagę. Masz jeszcze coś do dodania?![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, mam do dodania jeszcze to, że jak widać nie warto oceniać ludzi po pierwszym wrażeniu i jeszcze przy okazji powyzywać sobie tak o pracowników klubów.
Poza tym napisałem, że przejrzałem tylko pierwszą stronę tematu i to zupełnie przypadkowo, więc nie miałem okazji zapoznać się z twoją wypowiedzią, w której to, jak twierdzisz, przyznajesz się do błędu. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=PH7U7...layer_embedded - 6:20, piękny moment. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nigdzie Cię nie oceniłem, napisałem, że znalazłem perełkę i tyle.
![]() Koniec off topiku, brawa dla Roberta za poukładanie drużyny, wprowadzenie fajnej atmosfery i po prostu wygrania naszej Ligi. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Po drugie: to Cracovii zależy na zaatakowaniu nie nam, więc nie rozumiem po co mieliby parkować autobus? W końcu chca wygrać, żeby sie utrzymać
Ostatnio edytowane przez FraMat : 12.05.2011 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FraMat : szacunku do cracovii u mnie nie znajdziesz, także to, że napisałem jej nazwę z małej litery było w pełni zamierzone (czasem jak się zawieszę napiszę z dużej ;>). Dziwię się, że Wiślak mnie w tej kwestii poprawia, tym bardziej moderator. Rozumiem jakby mój post zawierał jakieś inwektywy, ale tak naprawdę jestem jednym z tych, którzy piszą o naszej koleżance w dość przyzwoity sposób (czytaj : nadający się do druku ;>)
Wracając do tematu : zgadzam się z przedmówcą, wątpię aby pasiaki próbowały ugrać z nami więcej niż 1 punkt. Ustawią autobus, zaciągną ręczny i będą czekać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.05.2011 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a tam. potrzebujemy więcej kulturalnych kibiców, a nie kiboli bez pokory i szacunku. co nie zmienia faktu, że mecz powinien obfitować w bramki... dla nas : > a co do nszego trenera - zauważyłem, że stawia zawsze na najlepszych i trzyma się składu, nie kombinuje. no cóż, mało szans dostają rezerwowi, ale dostają. zmienia się troche po przegranych meczach, po wygranych trzyma skład. dobry trener!
Ostatnio edytowane przez HEDu : 13.05.2011 o godz. 01:24.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może i Skorża miał wpływ na sezon konia Zieńczuka i świetną formę Pawła Brożka. A może to był po prostu ich czas. Tego nie wie nikt. Faktem za to jest, że Skorża preferował taktykę, którą stosował Benitez, w którym nasz treneiro jest po prostu zakochany. tylko Croucha mu zabrakło z przodu. Jedno trzeba Skorży przyznać, potrafił tak zmotywować zespół, że ten z ligowymi średniakami i słabiakami regularnie punktował. Za to w meczach z lepszymi rywalami Wisła grała bardzo słabo. To, że Wisła nie wygrała z Lechem od 7 czy 8 spotkań było pokłosiem jego trenerki w Wiśle. To, że regularnie przegrywaliśmy z Legią również. Nie wiem czemu ale jak gra Wisła Maskaanta z topowymi drużynami w Polsce to czuję się dość pewnie. Za Skorży tego nie było. Również w nastawieniu drużyny widzę dużą zmianę, Wisła Maskaanta gra do końca. Za Skorży, gdy w okolicach 60-70 minuty Wisła nie prowadziła widać było ogromną nerwowość w piłkarzach zamiast przekonania, że wygrają. Nie było tej pewności siebie. Tak samo było w Europie. Wisła Skorży srała po gaciach, że przegra i dlatego przegrywała. Było widać tą nerwowość i brak pewności siebie. Wiadomo, Robert dopiero zaczął trenować Wiślaków i nie wiadomo jak to będzie wyglądać w kolejnym sezonie (lub sezonach). Wszak Wisła Skorży w pierwszym sezonie też grała bardzo dobrze. Ale mimo wszystko mam przeczucie, że w tym roku unikniemy kompromitacji w pucharach. Do Skorży mam szacunek. Ale bardzo się cieszę, że trenuję on teraz Legię Warszawa, a nie Wisłę Kraków. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Do usunięcia, pomyłka w tematach.
Powód: Do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez zloto : 13.05.2011 o godz. 11:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Podobają mi się konferencje Maaskanta. Wreszcie nie ma słodkiego pierdzenia tylko mówi czarno na białym, że jesteśmy lepszym zespołem, mamy więcej jakości, lepszych zawodników, interesuje nas tylko w zwycięstwo itd. Jak sobie tak dla kontrastu przypomnę konferencje Skorży...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gdy porównamy sobie Maaskanta oraz innych trenerów t największa różnica moim zdaniem jest w motorycznym przygotowaniu piłkarzy. Moim zdaniem drużyna wygląda najlepiej kondycyjnie od 1998 r. czyli przejęcia Wisły przez TF.
Druga sprawa, Stan sprowadził nam zawodnika klasy Kosy z 2002, Błaszcza z 2006 czy Uche z 2002 za grosze. W tym Izraelu to jednak warto szukać piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czy jest jeszcze filmik jak w programie holenderskim Robert powiedział że zdobędzie MP i wejdzie z Wisła do LM? A goście go wyśmiali?
http://www.youtube.com/watch?v=xvsE2...eature=related Jakby ktoś szukał 7 : 00
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 14.05.2011 o godz. 09:47.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
A odnośnie Izraelitów, jeżeli mają być klasy Meliksona - to może być ich nawet 5, reszta Polacy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||